Yatırım hesabı varsa yeterli, yani borsadan hisse alıp satabiliyorsa altıns1 de alıp satabilir
Printable View
Bozkurt abi Kuş a ne diyorsun neden kanadını kırdılar bunun bu kadar
Oyak spot 43.90 Şubat vadeli 43.27, temettü yoksa bu ne saçmalık
Yatay giden borsa icat edilmiş
Eğer zorunlu olarak altın alacaksam şuan banka 1139 dan veriyor 1104 den alıyor, tabii orda da makas alış satış farkı 40 kuruşa yakın ama alsat yapmayacaklar için altıns1 den iyi çünkü daha ucuza alıyorsun şuan altıns1 1180
ama alsat yapacak için altıns1 daha iyi çünkü alış satış farkı yok 1179 dan satabilirsin
Accuk banka aldım, hareket olacak gibün... Yüzde 5 ini alır çıkarım :)
@pisyedili
ALTIN.S1 sertifika olduğu için varant sözleşmesi olmayan işlem yapamaz.
GLDTRF
ZGOLDF lere baksın aynı şey sonuçta.
son bi saattir blok işlemler çoğaldı, yeni vade taşımalar çoğu bugün tamamlanmış olur artık, hareket bugün kapanışa mı pazartesiye mi kalacak bilemiyorum, ama bu taşımalar için fiyatı aşağı çektiler 2-3 gündür
https://i.hizliresim.com/ori40tv.png
Arcelor Ereğlide kamyon kamyon satıyor hala yıkılmadı kağıt %1 yapmış bi de. Bence çok pahalı şu an ama Arcelorun satışı bittikten sonra burada ciddi bir operasyon yapacaklar
Krdmd bugun tavan olur mu? Oyakc ile hareket ediyor genelde.25 e tekrar gidebilir.
yapabilir dedi sn Bozkurt,
o zaman vakıfbakın sozlesme istemesi normal.
not:ben aslında bu soruyu Elazıgda ikamet eden bi arkadaşım için sormuştum.
varant sozlesmesi istenince,bir baska arkadaslardanda varant riskli denince,
deprem bolgesinde evde altın saklayanın isi zor.
Tesekkurler abi.
ya bırakın altını gumusu bir cacık olmaz onlardan gidin tetamet hissesi alın en azından heyecan olur :))
Çok pahalı hem de. HRC fiyatı bu seviyelerdeyken en fazla 1,25-1,50$ olması gerekirdi. Hadi maden buldu değerlemeye etkisi %25 kabul etsen en iyimser olarak şu an 2$ en fazla olmalı. Kimse HRC de 1500$ ları beklemesin o güzel bir rüyaydı 1 sene sürdü o kadar HRC nin adil değeri 650-800 arası dalgalanır. Fazla olursa talep biter düşer, düşüş olursa üreticiler sıkıntı yaratır artar. 650-800 arası hem üretici hem tüketici makul seviyede memnun olur aşırılıklar da iki taraftan birisi oyunu hep bozar.
Tüm kârını temettü dağıtmak yerine global bir dev olma hedefi içerisinde olsaydı şu an Borsanın %40'ı sırf Ereğli olurdu ama OYAK üyelerinin temettü hırsı yüzünden hiç bir zaman öyle bir durum olacağını zannetmiyorum
Ereğli ve Arcelor grafiğini Euro ya da USD bazlı üst üste koyun Tradingview'de o zaman daha net anlaşılır bahsettiğim pahalılık.
*Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti
Pegasus kalkışa hazır da Kuş pistin önünü tıkamış ne kendi kalkıyor ne Pegasusu
PGSUS'ta son 2 gün..
Salı akşamı sağlam alım olması lazım, MSCI endeks geçişi sebebiyle..
Bu sektörde çalışmış, Ereğli de çalışanlarla sürekli aynı sofraya oturan biri olarak görüşüm budur.
Nisan-Mayıs ayında da aynı şeyleri söyledim. Tüm portföyü Ereğli ile hedgelediğimi bu topicde de yazdım. HRC fiyatı 1000$ üzerine sadece 2008 krizi dönemlerinde çıktı ardından 200$ lara çakıldı bunun haricinde 450-850 arası dalgalandı durdu. 850$ da bile çelik boru kullanan tüm altyapı projeleri durma noktasında geliyordu dünyaya. Pandemi ayrı bir fiyatlama yarattı şu an mantıklı seviyelere geldi HRC.
Ereğli o madeni işletmeye başlar o zaman tekrar değerlendiririz o maden sayesinde şu an bu fiyatlarda yoksa 4.çeyrek bilanço geldiği zaman herkesin hayretler içerisinde kalacağını düşünüyorum.
höstadlar da tivit atıyor gidin hemen kazma kürek ereğli madenine başlayın diye.
bilmiyorlar ki ereğli o madeni işlemeye başlayana kadar 3 kere bilançoyu fiyatlar, 3 kere de fiyatın üstünde tepinir.
bu şuna benziyor, tamam tofaş ford güzel yatırımlar yapıyorlar . ama işte o gün gelince bakarız.
Pala kalan vobculari da sıkıntıdan öldürecek ellaaam.
ENERJİSA bilancosu güzel degil mi 100 luk kagıt hala tosbaga mod
tatsız borsa..
3 kağıt çalışmış listemde..kalanı satıcılı
sn bear bull dedi sn bozkurt.
ben hiç alıpsatmadım.
Elazıgda ikamet eden dün tanıstıgım bir arkadas sordu.
onun icin arastirdim.
yıkık binaları gorenler arayış içinde olabilir.
once senin dedigini soyledim ,sonra sn bear bull un.
yuzde 8 fark var denincede sen beni sonra ara dedim .
bizim burda herkes dertli herkes tarla bag bahce konteynır ev mustakil ev arıyor.
bu borsa haftaya da sancısı surer gibi sonrası yön çizer ya da daha sonrası hafta
üst vade 5,696 short açtım stop 6,000
BDDK, konut alımında kullandırılabilecek azami kredi tutarı ve oranlarında değişikliğe gitti- Bloomberg HT
*BDDK, değeri 5 milyon lira ve altında olan konutlarda %80 ila %90 oranında kredi kullanımına izin verecek, önceki seviye 2 milyon liraydı- Bloomberg HT
*BDDK, değeri 10-20 milyon lira arası olan konutlarda %60 ile %70 oranında kredi kullanımına izin verecek- Bloomberg HT