bir kapanış yorumu da yapalım dostlar :
öncelikle ağırlıklı ortalamasına baktığımızda bu rakamın 5,22 seviyesinde olduğunu görüyoruz...hissenin kapanış fiyatı ise 5,32 oldu...ağırlıklı ortalamasının çok üzerinde bir kapanış yaptı ...bu bize alıcıların çok iştahlı olduğunu gösteriyor...
işlem hacmi bu gün 11 milyon tl oldu...bu hissenin en düşük işlem hacmi 3-5 milyon tl ler olduğunu biliyoruz...en yüksek dolayısı ile de en riskli olduğu işlem hacmi miktarı da 35 milyon tl olduğunu da iki gün önce öğrenmiştik...bu bağlamda 11 milyon tl lik işlem hacmi risk içermiyor...bu durum bu hissenin çıkışlarda yoluna devam etmek istediğini gösteriyor...
bu gün 5,10 ları geçtikten sonra çıkış ivmelendi ve bu ivme ile 5,45 görüldü...daha sonra hisse daha aşağıdaki desteklerini test etme ihtiyacı duydu bu ihtiyaç sırasında 5,24 dahi görüldü (benim beklentim en fazla 5,29 idi )...daha sonra oralardan desteğini çalıştı ve tekrardan alış tepkisi geldi ...bu şekilde davranarak geçtiği yerleri hazım ediyor ...böylece geçmişinde bir sorun bırakmıyor...bu çıkış şekli son derece sağlıklıdır...
hisselerin birbirine yakın işlem hacimleri ile çıkış yapmaları oldukça sağlıklı olacaktır...gönlüm yarın da 10 milyon tl işlem hacimleri ile tekrardan yukarı yönelmesini ve tekrardan prim yapmasını istiyor...esasında 5-10 milyon tl civarı işlem hacimleri ile çıkış yapması çok sağlıklı olacak ve çıkışın devam etmesine de zemin hazırlayacaktır....
unutmamak lazım ki aşırı yüksek işlem hacimleri hisselerin düzeltme yapma ve dinlenme ihtiyacı duymasına zemin hazırlıyor....dinlenmelerini de genelikle stabil oldukları vakitlerdeki işlem hacmine düşürerek ve hareket marjlarını kısarak iyicene sıkışma ile yapıyorlar...
şu anda gördüklerim bu hissenin çıkışına devam etmek istediğidir...bu arada endeks de %0,28 çıkış yapmış...dolar ise %0,62 eksidedir...bu düşük endekse rağmen bir çok hisseye inanılmaz güzel alışlar gelmiştir...iki gün önce zaten artık kalıcı hisse alışları yapmak gerektiğini bu topikte söylemiştik...
endeks şu anda 96,228 binlerdedir...endeks tekrardan 120 binlere gelinceye kadar daha çok yolumuz olacak...ben hepimize başarılar diliyorum...