4.70 -71 çalışırken 4.65 de alıcı epey süre bekledi ..başkası alsaydı ne olacaktı
bence anlaşmalı değil
Printable View
sabah 5 ten satanlar karlı
Arsa 30000
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Belki toptan satsa da bu fiyattan fazla veren yoktur?! Borsada satmak daha karlı geliyordur. Ben açıkça satış ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum. Alıcı için borsadaki hisseler ek külfet defter değerinden çağrı yapması gerekecek.. toplu hisseyide bunu düşünerek alaması fiyatlaması gerekiyor?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bu tarz hisselerde fk nın önemi yokmu arkadaşlar ..çok düşük değilmi.
Değerli Arkadaşlar; Yazılanları okudum ve bir genel değerlendirme yapacak olursak;
1. Mkk başvuruları :
İsmet Kılıç 17.10.2016'da 1.740.000 lot
Mustafa Akyüz 19.12.2016'da 529.000 lot
Hakan Aydoğan 21.11.2017'de 652.500 lot
Ergin İnal 13.2.2018'de 326.250 lot GENEL TOPLAM : 3.247.750 lot
Ancak ortak satışı bunlardan değil 22.2.2018 'de 82.214 lot 416.647 TL'lik bir satışla büyük ortak Salih BEZCİ'den geliyor, muhtemelen cuma günkü satışlar da Halk Yatırım'dan olduğuna göre 412.751 lot 4.676 TL ao ile 1.930.023 TL 'lik satışla beraber 2.346.670 TL'lik bir satış gelmiş durumda.
Normal şartlarda, bunun gibi sığ tahtada 494.965 lotluk bir satışta tahta tabanla karşı karşıya kalırdı. Zaten satışların yapıldığı anda tahtayı izleyenler görecektir, satışlar tek kademelerde pasif alıcı varken ve yine tek kademeye yazılan satışların hızla erimesiyle karşılanmıştır. Hiç bir tahtada hazırlık olmadan böyle bir satış TABANSIZ karşı karşıya kalmaz. Denemesi bedava, normal alelade bir günde normal bir vatandaş olarak bu tahtada 100 bin lot satmaya kalkın bakalım ne oluyor? 8 Aralık ve 18 Aralıkta bu tahta devre kesici yerken kim işlem yapmış bir hatırlayın. Fiyatın 4'lerden 5.54'lere gelirken kim çıkarmış bir hatırlayın. Defter Değeri 10.61 TL olan bir şirketi %56 iskontolo kim almak istemez. Üstelik şirketin aldığı karar : "ORTAKLIK HER YIL, YILLIK DAĞITILABİLİR KARIN EN AZ %75'İNİ PAY SAHİPLERİNE NAKDEN DAĞITACAKTIR." ibaresi de düzenli bir gelir anlamına gelmektedir. Geçen yıl 9 Martta 0.4388 TL temettü öderken %10.37'lik 4.23 TL fiyatta bir geliri olmuş, şu anki 4.65 TL'lik fiyata göre 5.09 TL'ye geliyor %20 lik kabaca bir performans sergilemiş oluyor. Yani enflasyonun üstünde %10 civarı bir temettü geliri ve bir o kadar da hisse performansı geliri.
2. Şirket Geliri ve bilançosu :
400 küsür BIST Şirketi içerisinde bu kadar şeffaf ve kamuoyuna açık-anlaşılabilir şirket sayısı az olduğu gibi tahmin edilebilir bilanço yapısına haiz çok az şirketten biri PAGYO. Neden? Çok basit, gelir gider dengesi çok açık, geliri kira, borçluluk oranı sıfır sayılabilir. Ankara'yı bilen bilir, her ne kadar 200 metrede 3 tane AVM olsa da, o bölge üst gelir grubunun yaşam alanı olan ve nüfus şartları da gözönüne alındığında dezavantaj oluşturmaz. Kaldı ki insanlar AVM'ye giderken alışkanlıklar, zevkler, alışkanlıklar, dükkanların kalite ve alışveriş koşullarına göre gittiklerinden rahatlıklarını da göz önüne alırlar. Zaten şirketin yayınlamış olduğu açılan ve kapanan dükkanlarına bakarsanız avm'nin gelişimini de görürsünüz. Faaliyet raporunda her şey net ve açık.
Bilançoya ve faaliyet raporuna baktığımızda;
EORU USD kuruna göre 2017'de EUOR 3.00 / USD 2.70 TL'yegöre gelir elde edilmiş. 2018 yılı için açıklanan EURO 3.60 / USD 3.10 TL dir ve %20 ve %14.8'lik bir artış görülmektedir. 2017'de V.D. bilançosu daha net ve gerçekci olduğuna göre 48.612.895 TL'lik NET Kara göre temettü hesabı yaparsak ve yine geçen yılki %87.25 kardan dağıtılan temettü oranına göre hareket edersek 0.48752 TL'lik net kar dağıtımına tekabül eder. %75'lik Minimum kar dağıtım rakamına göre de 0.42326 TL'lik bir rakamki en azından geçen yılki rakam civarı olur.
Peki dağıtılabilir mi? Geçen yıl kasada 29.5, Ticari alacak 5.4 milyon yani 35 milyon TL Nakit varlığa karşılık 38.1 Milyon dağıtmıştır. Yani bunu Mart ayına kadar olan kira geliriyle takviye ederek karşılamış veya ilişkili bankalardan 1 aylık bir avans karşılığı olarak da sağlamış olabilir. Neticede muhasebecisi değiliz ama cevabı da çok basit. Bu yıl ise 0.48 TL dağıtabilmesi için kasada 21.4, ticari alacakta 7.0 olmak üzere 28.4 milyon hazırı varken 42.4 için eksiği 14 Milyon eksiği var. Peki bir şey dikkatinizi çekti mi, geçen yıl G.Kurul 5 Martta yapıldı 9 Martta kar dağıtıldı. Bu yıl daha çıt çıkmıyor, en erken Mart sonu Nisan başı, yani 3-4 aylık kira geliri payı bırakılmış. Geçen yıl 3 aylık karı 12.3 Milyon bu yıl dolar artışıyla birlikte 14-15 milyonu bulur. Yani borçlanmadan kaynak hazır. İlişkili bankalardan istenirse istendiği kadar alınır. Kar payı dağıtan şirketlere bakın, kasasında illa dağıttığı kar payı kadar nakiti olmaz, olanı da var olmayanı da var, kimi ilişkili bankadan avans alır, kimi ticari alacak dengesinden.
3. "Şirketteki varlıklarımız ile ilgili olarak muhtelif stratejik ve finansal opsiyonların değerlendirilmesi, varlıklarımızın bir bölümünün veya tamamının satışı da dahil olmak üzere stratejik ve finansal işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi konusunda Şirketimiz hakim ortakları tarafından Üç Deniz Danışmanlık Anonim Şirketi yetkilendirilmiştir. Sözleşme kapsamında meydana gelecek gelişmeler hakkında kamu ayrıca bilgilendirilecektir." denilmektedir. Kamuya duyurulur.
Şirketin satılacak arsası veya iştiraki yoktur, şirketin satılacak tek şeyi AVM'deki dükkanları, AVM'nin kendisidir yani. Burda kastedilen bana göre şirketteki payların borsada veya borsa dışı satışı ile yeni ortak arayışı olabilir. Bu durumda da hakim ortaklık değişimi ile ZORUNLU ÇAĞRI başlar ve yine bu durumda 10.61 TL'lik payı satarken 4.65'den satmaz.
Ayrıntılı bilgi için lütfen Yıllık FAALİYET RAPORUNU okuyunuz ve Yine PANORA hakkında bilgi sahibi olmak için
https://www.panora.com.tr/Hakkimizda
sayfasına bir göz atın. CEPA-KENTPARK birleşimi ile bu AVM'yi kıyaslamak bile haksızlık olur zira bambaşka bir konseptte. Herşeyden önce AVM'yi AVM yapan yönetimi ve tarzıdır. Burada gereksiz polemik yerine gerçek bilgiye dayalı paylaşımlar yapmak tercihimdir.
Umarım birşeyler anlatabilmişimdir.
sirket Avm yi satamaz bu cok zor bir surec ,dükkanları satmakta cok akilli bir is degil ben o model avm pek göremedim.
tek olasılık bu hakim ortakların ya pay satışı yada armada avm ile bir şekil birlesme modeli.
salih bezci borsada satış yapmasi ki bu adam paylarını satmak icin danışman şirketine yetki veriyor spekülatif bir hareket.
satis haberini bilinçli yaptırıp sirketin degerini yükseltip borsada satmak gibi bir planları vardıysa piyasa bu sahtekarlıklarını yemedi ve fiyat artmadı bu habere.
hakim ortaklar kimdir, kimler yetki vermiş danışmana belli degil.
Bir anlaşmazlıkta olabilir büyük ortaklar arasında.
önümüzdeki günlerde tablo net ortaya çıkar.genel kurula herkesin katilmasini ve varsa sorulacak hesap sorulmasini tavsiye ederim.
Son iki yorumu okudum 1.si iki günlük harketlerde ..ilk gün satış kademesine ertesi gün alış kademesine blok halinde lotlar yazıldı.Ewet normalde hacimsiz tahta..ama bu iki gün istisna ,bence pasif değildi emirler.İki gün boyunca büyük işlem hacmi oldu yüklü alım satım yapan olabilir.Epey bir sürede emirler tahtada kaldı .Bubenim fikirm.
Ben kısa vadede satış olacağına inanmıyorum.Olsa bile 50 küsür ortakla anlaşacak..ve kalanın parasını defter değerinden verecek..Hani yatırım yapan ..üreten vs bir şirket olsa tamam diyecem ama ..inşaat alanıda yok hani yanına ofis ..otel vs yapılsın
Yani alacak adamın bu fiyatların üstünde bir rakama alacağını sanmam.
Temettü aynı tarihlerde dağıtılırsa bankadan avans olayını falan olabilir yada olmayabilir demokrasilerde çareler tükenmez..
40 kuruş civarı yada altı verirse..4.00 ve altı potaya girer..Benim fikrim az vereceği yönünde..Fiyatı aşağı çekip hisseleri toplayıp ..kote den çıkıp sonra bir satış olurmu..herşey olur .burası Türkiye