Originally Posted by
hayrani
sanırım yeni sıtratejimi yazarak burada faydalı olduğunu düşündüğüm bir hareketliliğin fitilini ateşledim. öncelikle hellistheothers üstadımın fonlarla ilgili görüşlerine katıldığımı belirteyim. madem katılıyorum neden böyle agrasif davranıyorum? son merkez bankası olayından sonra özellikle yabancının piyasaya bakışı değişti. farkındasınızdır, yabancı piyasalar oldukça iyi durumda olmasına rağmen biz bozulduk. çünkü güven bitti. 4 ayda bir merkez bankası başkanının değişebildiği yerde, bırakın 4 ayı, yarın sabah kalkınca nasıl bir haberin ya da resmi gazetede hangi başkan ve yöneticilerin değişeceğini kimsenin bilemediği bir ortamda insan normal şekilde davranmakta zorlanıyor. yabancı oranı tarihi diplerde ve ne zaman düzeleceği belli değil. ben kısaca şunu yapmaya çalışıyorum: aylık pivot seviyelerinin dahi aşağısına giden bir piyasada biraz geri çekilip ortamın normalleşmesini beklerim. yükselen trent bozulmuşsa göz göre göre her gün fonlarımın değer kaybetmesini izlemem. ya ciddi oranda azaltırım. ya da daha agrasif davranıp tamamen çıkarım. herkes şunu söylüyor: Ağbal'ın bu kadar başarılıyken görevden alınmasından sonra güven bitti ve artık hiç bir şey, kolay kolay eskisi gibi olmayacak. bu durum sonsuza kadar da sürmez, belli bir seviyede illa ki tekrar borsaya da yabancı gelir, enseyi de karartmıyorum ama olası ciddi düşüşlerden en az zararla kurtulmak için böyle bir sıtrateji izliyorum. amacım fon treyt etmek değil. bunun olmayacağını biliyorum. sadece havanın bozuk olduğu ortamlarda biraz geri çekiliyorum. belki birkaç gün sonra dıruma göre yavaştan alış ta yaparım belli olmaz, izlemedeyim. yazdıklarım da asla yatırım tavsiyesi olamaz. son olanlardan sonra sanırım borsa piskolojim bozuldu ve saçmalıyorum.