Originally Posted by
Eagle24
Bugün Atatp yatırımcı ilişkileriyle görüştüm.
Sorularım ve yanıtlarını aşağıda paylaşıyorum..
Soru:Daha önce yapmış olduğunuz yıl sonu ciro (%90 ) ve favok (85) artışları tahmininiz içerisinde greenx gelirleri de var mi?
Cevap:4.ceyrekte olabilecek greenx gelirleri de tahminimizin içerisinde var ancak 2.ceyrekte olduğu gibi beklentimizin üzerinde bir durum gelişirse o zaman yine güncellememizi yaparız.
Soru:Geeenx in onumuzdeki süreçte ciroya % sel olarak ne kadarlık bir etkisi olmasını düşünüyorsunuz.
Cevap:Bununla alakalı bir calismamiz var ama bunu kapa duyurmadan size söylemem doğru olmaz.Ilerde belki bununla ilgili min/max beklentimizi paylasiriz.
Soru:Greenx lansmanini Kasımda yapacaksiniz.Peki şuan bununla alakalı size başvuran müşteriler oluyor mu?
Cevap:Evet oluyor biz de bazı müşterilere bu platformu simdiden sunuyoruz.
Gelelim benim bakkal hesabina..
Hisse %90 ciro artış beklentisiyle yaklaşık sene sonu ciro 950 milyon eder.net kar marjini %25 olarak aldım.Net kar tahminim sene sonu icin yaklasik 240 milyon yapar.Yil sonu hbk 2.55 eder.Hissenin ortalama medyan f/k 30 alırsak sene sonu fiyatı yaklaşık 75 civari yapar.Hissesin suana kadar gördüğü en yüksek fiyat da 74 oldu.
2024 için de bir tahmin yapabilmek için bu greenx in ciroya ne kadar bir etkisi olabilecegini öngormemiz lazim.Bununla iglili yorumu olan varsa paylasabilirse sevinirim.
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..