Yani yarın birgün bu adamlarda satacak hisselerini belki yarın belkide 3 yıl sonra.
O zamanda vay Omar Musa satıyor deyip elimiz ayağımız karışacak belkide.
Hayırlısı olsun.
Printable View
Yani yarın birgün bu adamlarda satacak hisselerini belki yarın belkide 3 yıl sonra.
O zamanda vay Omar Musa satıyor deyip elimiz ayağımız karışacak belkide.
Hayırlısı olsun.
Altın fiyatı düşmeye başladı.
yurt dışı borsalarında da şu an itibari ile biraz toparlanma var 2-3 saat öncesine göre.
Amerika %2-2,5 arasında eksi idi , şu an Dow Jones %1,75 , Nasd** %0,8 aşağıda. Almanya da %5,5 aşağıda iken şu an %3,9.
Oralarda tepki sınırlı kaldı ama biz coştuk. Bizim gibi ülkelerin çok etkilenmesi normal.
Şu anda USD / TL de 14 liranın altına düştü.
Dediğim gibi 2-3 gün kötü haber gelmezse , daha doğrusu daha kötü haber gelmezse , o zaman pazartesiden itibaren biraz toparlarız. En azından düşmeyiz. Bu Rusya krizi biraz sakinleşip , normal haber statüsüne girince de herkes işine gücüne bakar.
Bu tür haberler ilk günler heyecan oluşturur ama sonra olağanlaşır. Yeter ki başka ülkeler işin içine girmesin.
Zaten Ukrayna'nın Rusya'ya karşı koyma gücü yok ama bakalım bu iş nerede duracak , nasıl çözüm bulunacak , yoksa herkes 2-3 gün havlayıp 3-5 yaptırım yapıp sonra kulaklarının üstüne mi yatacak göreceğiz.
Bu işin bir an önce gündemden düşmesi yada olağanlaşması lazım. O zaman gitmemiz gereken yere gideriz.
İşte böyle panik günlerinde korkup satanlar genelde kaybediyor. Görünen o ki yine öyle oldu.
Ben bu gerginlik 1-2 gün daha sürer pazartesi normale döneriz diyordum ama anlaşılan o ki normalleşme daha erken olacak.
Nasd** ve S&P artıya geçti , Dow Jones da belki artı kapatır. USD 14 lira , VİOP 30 % 2,5 yukarı. Yarın sabaha kadar kötü bir olay olmazsa yarın bizim borsa %3-4 yukarı açılır belki daha fazla.
İnşaallah önümüzdeki günlerde yeni olaylar gerginlikler veya işin büyümesi olmazsa , 3-5 gün sonra bu haber olağan haber olarak gündemden düşer ve kimse konuşmaz olur. Sadece Rus piyasasında etkisi biraz daha sürebilir yaptırımlar yüzünden.
Birileri çıkıp delilik yapmazsa bizdeki etkisi bugünle sınırlı kalır ve olaylar gündemden düşerse hızlıca verileni geri alırız 2-3 gün içinde.
Artık bir normale dönsek , piyasa kendi dinamiklerine dönebilse , gidecek çok yerimiz var ama her defasında birşeylere takılıyoruz. İnşaallah bu son olsun da artık gerçek değere ulaşalım.
Bugün Çarşamba günü yapılan alış,Bgc nin portföyüne mi geçecek yoksa Bgc başka kurum adına mı aldı belli olacak.
Bunun dışında takasta hisselerde ov ve uv yatırımcılarına doğru kayma olduğunu düşünüyorum.(Cep to cep değilse tabi)
İş yatırım, ykredi ,garanti lotları azalıyor.
İnfo zararına mı satıyor acaba? İnfodan alış yapan kişi tek kişi olabilir mi bir den çok kişiler mi acaba
Bugünkü takasta ilginç şeyler oluyor.
Çarşamba BGC partnersın aldığı 155 bin lotun 55 bini toplam farka gitti. 100 bin net BGC Partnersda kaldı şimdilik. Bu 50-100-200 bin net küsuratsız alışlar bana HSBC amcayı hatırlatıyor.
Bu BGC Partnersda kalan net 100 bin akşam İş bankasına giderse şaşırmam. Adam bu aralar sürekli farklı yerlerden alıyor. BGC alışı da onunsa , HSBC , Credit Suisse , Gedik ve Tera'dan sonra BGC'den de almış olacak.
Kalan 55 bin nereye gidecek göreceğiz. Citi'ye yada fonlara gidebilir.
İnfo'nun aldığı 203 bin lotu da takip edelim bakalım ne kadarı fonlara gidecek.
Eğer Çarşamba günkü BGC alımı da İş bankasına giderse ( 100 bin lotu ) , o zaman HSBc amca bu hafta 200 bin lot almış olur. Toplamda da 1,4 milyona yakın almış olacak. Daha ne kadar devam edecek bilmiyorum ama adamın zaten maliyeti 13 liranın da üstü. Yani hala daha karda değil adam. Bu kadar malı da iyi bir kar elde etme beklentisi olmasa kimse almaz bu kadar sığ tahtada.
Zaten hisse 16 lira olmasına rağmen tek lot satmadı. Demek o da bizim gibi bu sene 25-30 liraları hedefliyor fiyat olarak. Satış için nereyi hedefliyor bilemem.
Bugün aslında fonların yada HSBC amcanın yine 1-2 kademeye 50 bin alış girmesi bizi tekrar 13,50 seviyesinin üstüne atar.
Bakalım su akar yolunu bulur. Doğru yoldayız da , yola çok taş koyan mayın koyan çıkıyor. Putin delisi şu hareketi yapmasaydı bugün 16 liralar bile olabilirdik. Hayırlısı . Yine oluruz da gecikiyor biraz.
Emirhan Bey Üstadım dediğiniz gibi oluyor.
BGC nin 100 bin lotu şu an virman yolculuğunda