isterse 10 milyar olsun , kagit sadece ve sadece patron izin verirse gider , gerisi yalandir...
SM-G615F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Hisseye para akışı olursa degil patron, kimse fiyatın yükselmesini engelleyemez. İsmi bende kalsın, şirketi halka açık patron, hisseleri 20tlden 250tl ye çıktı ve adam %35 daha hisse sattı. Aklında hisse düşecek tekrar sattığı hisseleri geri toplayacaktı.Hisse 800tl ye gitti. Adamla bir yerde karşılaştık sordum. Yahu 700-800tl aralığı varken hangi akılla 200-250 bandında o kadar hisseyi sattın.Adam;
Kardeş tsunami çıkınca, ne bulursa önüne katıp götürüyor. Sanırım tsunamiye yakalandık
bireysel emeklilk sistemi büyüyor. Hiç bir zaman büyük hisseler bu kadar derinlikten yoksun olmamıştı. 50-100bin tl lik alımlar bile birçok dev şirket hissesine kademe kaldırtıyor. Bana göre önümüzdeki yıllarda vestel gibi ciddi kar yazan hisselerin kademeleri 1000-2000lotlar ile degişecek. Çünkü emeklilik fonları büyüdükçe bu hisselerin sayısı piyasada azalacaktır.
tweeterda vestel için 2022 yılı 5,5tl temettü tahmini okudum. eger geçekleşirse dadından yinmez
2.5 veya 3 lira vermesi daha sağlıklı
acaba bukadar borcu varken hiç vermese daha mı iyi
Vestelin yaklaşık 4.30 milyarlık bir döviz açık pozisyonu var.....Eğer şirket bu döviz açık pozisyonunu hedge edemediyse bilançoya yaklaşık 2.20 milyar tl bir zarar yansıyacak.....Ancak En son gelen dönem bilanço dipnotlarında açık döviz poziyonlarını hedge etmek için Firmanın vadeli piyasalarda işlem yaptığını belirtmiş.....Bu durumda firma açık döviz pozisyonu zararların kompanse etmiş olabilir..
Bedelsiz ne zaman geliyor, vesbe temettü ler bitince vermişti bedelsiz.
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güneş paneli de işe yaramadı
güneş panelleri zoren i kurtarsın yeter, zaten zoren kar etmeye başlasa vestl kurtulur
şirkete meta nikel madeni ile ilgili email attım şu şekilde geri dönüş oldu:
Meta Nikel Kobalt başta Çin ve Güney Kore olmak üzere Uzakdoğu ülkelerine üretiminin tamamını ihraç etmektedir. Vestel Elektronik Meta Nikel Kobalt’ın %50 hissesine sahiptir ve şirketi özsermaye metodu ile konsolide etmektedir. Bu kapsamda, Vestel Elektronik konsolide gelir tablosuna sadece Meta’nın net kar/(zararının) %50’si yansıtılmaktadır. Diğer gelir tablosu kalemlerine (satış geliri, FAVÖK, finansal gelir/gider gibi) Meta’nın finansallarından herhangi bir yansıma olmamaktadır.
Halihazırda cevherden yoğunlaştırılmış nikel ve kobalt üretimi gerçekleştiren Meta Nikel Kobalt Madencilik, önümüzdeki dönemde yapacağı yatırımlarla elektrikli otomobillerin kalbi olan bataryalarda katot malzemesi olan kullanılan nikel ve kobaltın katma değeri daha yüksek farklı formlarını üretmeyi hedeflemektedir.
Meta Nikel Kobalt’la ilgili daha detaylı bilgiye Vestel’in ve Zorlu Holding’in faaliyet raporlarından ulaşabilirsiniz.
heralde bilanço beklentisi sebebiyle bu seviyelerde , son çeyrekte kur farkından zarar olabilir deniyordu. hayırlısı
Resmen , tahtanın sahipleri kim ise , küçük yatırımcı olan bizler ile , kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyorlar. Hisse ucuzmuş , pahalı imiş , umurlarında bile değil , çünkü birileri satıp , birileri aldığı sürece adamların sistemi çalışıyor. Satandan alıyor , hop biraz yukarı , alana satıyor , yine tekrar aşağı. Maalesef bu şartlar altında biz küçük yatırımcıların yapacağı hiç bir şey yok , sabretmekten başka. Acizane benim düşüncem , hisse alan arkadaşlar üç beş gün için alıyorlar ise , bu şekil yaparak insanları süründüren bu sistemi hem güçlendiriyorlar , hem de küçük yatırımcıların kısa zamanda para kazanma zaaflarını kullanan , bu kişileri iyice palazlanlandırıyorlar. Hisseyi aşağı salmak için bahane mi yok. İstedikleri an aşağıda salabilirler , yukarıda çıkarabilirler. Bizler maalesef kendi silahımız ile kendimize ateş ediyoruz. Ya arkadaş , bu hisseyi veya başka bir hisseyi alacaksan , iyice araştır , sor , soruştur , bir karar ver , ona göre al. Arkadaşlar bir bakıyorsun hisseyi almış , daha beş on gün geçmeden başlıyor karıncalanmaya , yok bu hisseden bir cacık olmaz , falan , filan. Çok geçmeden bunu satıyor , yerine başka hisse alıyor , yine aynı terane dönüyor. Böyle yapan arkadaşlar , bu şekil yaparak , hem kendilerine , hem de o hissede olan diğer küçük yatırımcılara zarar veriyorlar. Geleceği olduğuna inandığınız herhangi bir hisse veya hisseleri aldıktan sonra , şartlar olgunlaşana kadar , küçük yatırımcı olan bizler satmaz , sabreder isek , hem kazanırız , hem de diğer hisse sahiplerine zarar vermemiş oluruz. Velhasıl böylece , büyük canavar balıklara yem olmamış oluruz. Evet büyük balıklar küçük balıkları yutuyor ise , senin ne işin var büyük balıkların muhitinde. Sabretmesini bilmez isen , büyük balıklara yem olman mukadderdir. Resmen adamlar bizim silahımız ile bizi vuruyorlar. Bizim paramız ile şiştikce şişiyor , semirdikce semiriyorlar. Lakin bizler aynı yanlışta ısrar ediyoruz. Misal , atıyorum , iki ay hiçbir surette bir lot bile hisse satmayacağım diye içinizden bir karar alın ve bunu uygulayın bakalım , iki ay sonra görün bakın neler oluyor. Hani derler ya ' Bedava yiyecek ancak balık oltasında olur.' Neyse sözü fazla uzattım , yine de kimse benim yazdıklarımdan etkilenmeden kendi kararı ile hareket etsin. Benim aklım ancak bana yetiyor. Kalın sağlıcakla.
Merhaba
Bilanço'nun ne zaman açıklanacağı konusunda bilgisi olan varmı?
saygılar
11 mart diye açıklandı sanırım
Forum çok sakin olduğuna göre herkes bezmiş anlaşılan. EUR/USD yönünü yukarıya çevirdi, euro bazında da güzel seviyelere gelmiş artık buraya gelirler bence :)
Bir hisseyi alırken sadece bilançoya ve gelecek hedeflerine bakmamak lazım. Patronu çok önemli.Yıllarca bu şirketin hisselerine bulaşmadım ve bulaştırmadım ama yine dayanamayıp aldım büyük hata yapmışım.
saygılar
Yatırımda timming çok önemlidir. Bu hissede de timmşng i yanlış yaptım. Tekrar 30 u görürse satar kaçarım. 2 sene sonra tekrar görüşürüz
valla ben söyleyeyim düşüncemi. şu an hisse başı ciro 100tldir. 2022 yılını 200tl, 2023 yılını ise 300tl ile tamamlayacagını öngörüyorum. 19-32tl bandında motor sogutmaya bir zaman daha devam edecektir. ancak önce 32, sonra 40tl geçilirse, hedef büyük o kadarını söyleyeyim. eger temettü ödemeyi sürdürüse, hisseye güven gelecek ve uzun vade yatırımcılar birirktirmeye başlayacak. o zman dadından yenmez. yok temettü ödeyen hisse statüsü kazanamazsa, valla güven kazanamaz. işte bas yukarı, ver aşagı, al aşağıdan çek yukarı. Böyle bir hisse için fiyat biçmek kolay degil.
bu hissenin vesbe gibi fiyatlanması için zoren in zararını kapatması lazım, vestl zoreni finanse ediyor bu sebeple düşük fk ile fiyatlanıyor bence.
Zorlu Enerji bi satılsa direkt 100 lira demek Vestel Astra hocam
Zorlu enerji satılsa Vestel bir faydasine olacakki.
Vestel satılırsa zorluya faydası olur.
Vestelin sahibi Zorlu
Vesbe satılırsa Vestel yararlanır.
Sagliklar
Vesteli incelediğinde, herşey umut verici. Ancak vestel de 20 yıl önce müdür olarak çalışmış birini dinlemiştim. ve gene yakınlarda bir vestel çalışanını dinledim. İnsan kaynakları politikası hiç degişmemiş. Ben vestelin insan kaynakları politikasını şöyle özetleyebilirim.
İneklere yem vermeden sürekle sopayala döverek sütünü sagmaya çalışan bir ik poitikası. Adamlar Bu kafayla ne kurumsallaşabilir ne de teknolojide öyle öncü olabilir. Kendi çalışanını sürekli sopayla döverek çalıştıran bir kafa bana sana zırnık koklatmamak için elinden geleni yapacagından hiç şüphem yok.
Zorlu enerjiyi Vestel fonluyor yani zorlu enerji Vesteli faizsiz banka gibi kullanıyor o yüzden zorlu enerjiden kurtulursa Vestel uçar demek istedim cinali hocam
Bu hafta garantiden iş yatırıma 10 milyon lot virman olmuş ???
Vestel zorluyu fonlayabilir bunun bir sakıncası yok.
Bunu faizle yapar başka türlü yapamaz.
Borsada uzun düşünen herzaman kazanır.
Ben bu hissenin 0.64 kuruş olduğunu gördüm
2008 krizinde
O tarihte alanın su anda elinde var ise bir hesaplayin lütfen.
0.64 kuruştan sonra bedelsiz ve nakitler bu fiyata dahil değildir.
Vestelin elinde yüzde 50 sine sahip olduğu maden şirketi elektrikli araç bataryası için ne kadar önemli olduğu malumdur.
Vestel TEOG ortağı aynı zamanda oda malum
Bazıları Çinliler ile batarya işinin yattigini bilmiyor olabilir bu işten vazgeçildi isteyen şirketten teyit ettirebilir.
Vestel şu anda temel olarak vesbeden daha ucuz ama vesbe borsada daha çok rağbet edilen bir hisse sığ vede düzenli temettü veriyor.
Vesbenin yüzde 82 si vestelin olduğuna göre vesbe Vestel için önemlidir.
Vestel yüksek nakit verdi malum
Vesbe de hersene temettü veriyor.
Vestel için bedelli yapacak düşüncesi bence biraz hayal gibi.
Zorlu enerji yapıyor genelde.
Yt.tv.degildir
Sagliklar
Yani cinali hocam Vestel zorlu enerjiye verdiği bu borçları faizi ile geri alacak bide bu sene gene temettü verecek Vestel değil mi
Vestelsin togg ile ilgisi nedir arkadaşlar togg un batarya işini kim yapıyor vestel ile bir alakası varmı bu batarya işinin