Oci çok mu biliyorsun bu işleri. Tek soru.
Bugün tabanda yazan 38 mln lot satış kimin?
Ha eğer bilmiyorsan buralarda destanlar yazma. Bir yazı yazarım 3 gün kendine gelemezsin.
Printable View
Oci çok mu biliyorsun bu işleri. Tek soru.
Bugün tabanda yazan 38 mln lot satış kimin?
Ha eğer bilmiyorsan buralarda destanlar yazma. Bir yazı yazarım 3 gün kendine gelemezsin.
Yarin bu davarlarin tum malini alcaklarini dusunuyorum.40 milyon lot aslinda blok halinde buyuk firsat ben isbank yonetiminde olsam kesinlikle degerlerndirirdim almayi
Ya yazan ansgr veya anhyt ise ?Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisse 2 tl altında değil miydi kısa zaman önce..
Borsa' da manipülasyon olduğunda sağa sola bakacağına, birilerinden menfaat kovalayıp bu kötü niyetlilerin önünü açacağına, olaya müdahale etmesi gereken kurumlar var, spk sı var bddk sı var, fiyatlar tepedeyken borsa güzel, sistem çok güzel sizde yatırım yapın sizin de gözleriniz benimki gibi ışıldasın diyen bakanımız var, bunca adam varken konuyla ilgisi olmayanlara dikkat çekmek pek etik değil.
Valla ne kadar bildiğimi ispatlamaya çalışacak kadar acemi ve egolu olmadığımı söylesem yeterli olur zannedersem.
Yazdığım yazıda nasıl bir bilgi ispatlaması çabası gördünüz bilmiyorum ama borsada da bu forumda da yeni değilim, 2013 tapering öncesi borsadan ve gayrimenkuller hariç tl ile ilgili her şeyden çıkıp forumda yazmayı da bırakmıştım. Kavga etmeye niyetim yok, yazdığımda yanlış bir ifade varsa o kısmı alıntılayıp düzeltirseniz karşılıklı bilgi paylaşımı olmuş olur, birbirimizden öğrenmiş oluruz.
KAP: ISGYO [ ] İŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerine İlişkin Bildirim (Faiz İçeren)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1065668 Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerine İlişkin Bildirim (Faiz İçeren)Özet Bilgi TRSISGYE2319 ISIN kodlu tahvil ihracı
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Bildirim Konusu Satışın Tamamlanması
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 07.02.2022
İlgili İhraç Tavanı Bilgileri
Para Birimi TRY
Tutar 3.000.000.000
İhraç Tavanı Kıymet Türü Borçlanma Aracı
Satış Türü Nitelikli Yatırımcıya Satış
Yurt İçi / Yurt Dışı Yurt İçi
Kurul Onay Tarihi 10.03.2022
İhraç Edilecek Sermaye Piyasası Aracı Bilgileri
Merkezi Saklamacı Kuruluş MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.
İhracın Gerçekleşeceği / Gerçekleştiği Ülke Türkiye
Türü Özel Sektör Tahvili
Vadesi 03.10.2023
Vade (Gün Sayısı) 370
Faiz Oranı Türü Sabit
Faiz Oranı - Dönemsel (%) 30,4110
Faiz Oranı - Yıllık Basit (%) 30
Faiz Oranı - Yıllık Bileşik (%) 29,94
Satış Şekli Nitelikli Yatırımcıya Satış
ISIN Kodu TRSISGYE2319
Aracılık Hizmeti Alınan Yatırım Kuruluşu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.
Tertip İhraç Belgesi Onay Tarihi 10.03.2022
Ödeme Türü TL Ödemeli
Satışa Başlanma Tarihi 27.09.2022
Satışın Tamamlanma Tarihi 27.09.2022
Borsada İşlem Görme Durumu Evet
Vade Başlangıç Tarihi 28.09.2022
Satışı Gerçekleştirilen Nominal Tutar 100.000.000
İhraç Fiyatı 1
Kupon Sayısı 1
Döviz Cinsi TRY
Kupon Ödeme Sıklığı Tek Kupon
Sermaye Piyasası Aracının İtfa Planı
Kupon Sıra No Ödeme Tarihi Kayıt Tarihi * Yatırımcı Hesaplarına Ödenme Tarihi Faiz Oranı (%) Ödeme Tutarı Döviz Kuru Ödemesi Gerçekleştirildi mi?
1 03.10.2023 02.10.2023 03.10.2023
Anapara / Vadesonu Ödeme Tutarı 03.10.2023 02.10.2023 03.10.2023
* Hak sahiplerinin belirlendiği tarih.
Derecelendirme
İhraççının Derecelendirme Notu var mı? Evet
İhraççı Derecelendirme Notu
Derecelendirme Notunu Veren Kuruluş Derecelendirme Notu Notun Verilme Tarihi Yatırım Yapılabilir Seviyede mi?
SAHA KURUMSAL YÖNETİM VE KREDİ DERECELENDİRME HİZMETLERİ A.Ş. (TR)AA 26.08.2022 Evet
Sermaye Piyasası Aracının Derecelendirme Notu Var mı? Hayır
Kaynak Kuruluş'un Derecelendirme Notu Var mı? Hayır
İhraca İlişkin Diğer Gelişmeler
Şirketimizin, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla nitelikli yatırımcılara satışa sunulan 100.000.000 TL nominal değerli, 370 gün vadeli , vade sonu tek kupon ödemeli tahvilin ihracı tamamlanmıştır. Tahvilin vade başlangıç tarihi 28.09.2022 olup kupon faiz oranı %30,4110 olarak belirlenmiştir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Çok merak ettim bu tahvili alan nitelikli yatırımcının acaba Adalar Manzarası da var mı? Hani bir bilen olsa da aydınlatır mı acaba? :)
Operasyonun kralının döndüğü yerde aklama yazısı yazma. Sana tavsiyedir.
Kimi korumaya çalışıyorsan da benden o kişilere selam söyleyiver Lütfen. Zaten tartışılacak bir durum yok. Hele madem o kadar bilgilisin içeriğini iyice öğren.
Sonra bak birisi gelir benim gibi naifçe uyarı da yapmaz. Çatır çatır her şeyi yazar altından kalkamazsın. Saygılarımla.
Zaten acemisin ya da egolusun gibi bir şey yazmadım.Aksine o yazı bilgili olup öyle yazdığın için.
Burada olup bitenin The Big Short gibi filmi yapılsa emin ol giseşi bu ülkede ondan fazla olur.
Ne yazacağım konusunda tavsiyeye ihtiyacım olduğu zaman ricacı olurum diyeyim o zaman, şimdilik teşekkür ederim.
Ben bu hissede operasyon yapılmadığı gibi bir mesaj yazmadım, aksine bu hissede yapanlarla genel borsada yapanların aynı kişiler olduğunu ve banka yönetiminin yanlış hamle yapan bilinçsiz yatırımcıyı (kumarbazı) kurtarma bahanesiyle 2 liradan almadığı hisseyi kat kat üstünden almasının, ortakların parasını operasyonculara yedirmek olacağını yazdım.
Altından kalkamayacağım bir şey yazabilecek biri çıkacağını zannetmiyorum bu arada o konuda rahat olabilirsiniz, yine de benim için endişelendiğiniz için teşekkürler.
Rica diyelim.
Bu hisse sorması ayıp hangi sektörde sanayii sektörü mü? Bu hisse 2 lira iken İstanbulda 1 mln olan gym ler şimdi 10 mln lira.
Dahası bakın orada bence 5251 no:lu mesajda neyi ne kadar bildiğimin ipucunu verdim.
Bizde bir laf vardır Never say never derler.
6 liradan almadığı şişeyi X4 yapınca alıyor
4.80 almadığı ansgr var onunda gün gelir X3 yapınca alır .
Ne güzel dünya Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlış yazdığımı düşünen arkadaşımız varsa yazdığım yanlışı alıntı yaparak düzeltebilir ama öyle bir durum yok gördüğüm kadarıyla.
Gayrimenkul fiyatları arttı diye bankanın hisseyi 10 katı fiyatına almasını bekleyen kişi varsa, bir de bunun için chp'den hamle bekliyorsa böyle bir tartışmaya hiç girmese iyi olur. Bunun yanında tabii ki gayrimenkul fiyatları gyo'lara tam olarak yansımadı ancak halka açık bir şirket, gayrimenkul fiyatları yükseldi diye hisse alımı yapacaksa gidip daha ucuz bir gyo hissesi alsa daha iyi, en pahalı gyo iken almaya kalkarsa tahtacı fonlamış oluyor. Eminim siz de bir sektöre yatırım yaparken dış dünyaya bakmanın yanında hisseleri de karşılaştırarak seçim yapıyorsunuzdur.
Never demek zorundayım maalesef, bugüne kadar bu forumdaki yıllarım dahil hiç çıkmadı ama yine de donanımlı arkadaşlar varsa bodoslama dalmadan önce yazdığımı yanlış anlamış olma ihtimallerini gözden geçirmelerini salık veririm. Kimsenin kalbini kırmak istemem lakin kötü niyetle yaklaşan olursa neticede rencide olan taraf ben olmuyorum, ama ben de üzülüyorum. O yüzden güzel güzel seviyeli fikir alışverişi her zaman en güzeli.
Alakanız için tekrar teşekkürler.
Sayın Oci burada bu hissenin ederi nedir ne değildir bence hiç girmemen gereken bir toptu kusurabakma.Sen farkında değilsin bu maç çoktan lehime 3-0 bitti. Belli ki sen bayağı ara vermişsin bilançoyu şöyle iyice bir incele.Saygılarımla.
Ben ne 20 liradan geri alsın dedim ne de CHP falan fıstık o toplara girerim. 20 liradan almayabilir ama artık alım yapabilir.Bak hemde bunu bende olan hisse üzerinden yaparsa da ben memnun olurum.Ayrıca herkes taşın altına elini koymuş burada ise intikam durumu var bu yanlış bana göre.
Madem bu hissenin ederi 20 lira değildi. Hala ANHYT % 7,04 ve ANSGR % 4,24 hisse vardı.Gelene geçene 20 liradan bunları keşke verselerdi de ne oluyor bir görebilseydik.
Yalnız Makdereye gösterilen bu 20 lira yapma hassasiyeti keşke İ.T hisseyi baskılayıp 1 liranın altında yatırımcının ümüğünü sıkarak % 10 u toplarkende gösterilseydi keşke.
ve eğer karşısı yaralı kalırsa bu işin ucu nerelere gider hep beraber göreceğiz.
Ben size niye kötü niyetle yaklaşayım.Ama inanın bana bu hissenin ederi konusunda çok yanlış sulardasınız.
Bakın mesela HLGYO da da insafsızlık var ama orada bile yapılanlar bu kadar değil.Orası kamu olmasına rağmen hemde.
not: Bilançoyu iyice inceleyiniz.
Bu mantıkla cam fiyatı arttı diye şişe alacağına portföyünün en ucuzu isctr ansgr TSKB isgyo alabilir ama almıyor.
Alım kriterlerini ne ? Şirket çıkarları ise neredeyse 6 da almadığı şişe 30 a dayaninca almak mı.
Yoksa 6 da önce birilerinin mal almasına izin verilip 25 üstü alıp kiyakmi yapılıyor ?
Bana göre evet kamu oterotesi işini iyi yapmadı ama iş grubuda sınıfta kaldı .Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bakın bu Allah'ın s. Ettiği gebzede bir AVM satişı 2018 yılında yabancıya 103 milyon Euro ya satıldı . Bu mülkün ekspertizinide iş grubunun iştiraki yaptı eğer etmez bu fiyat diyorsan git bunu yine iş grubun expertiz şirketine sor.
Gebze'de bu dandik AVM nin hemde 2018 yilinda 102 milyon Euro ettiğini var sayarsak isgyo nün %50 sahibi olduğu kanyon AVM ederi kaçtır ?
İsgyo mali verilerinde bugünkü değeri 63 milyon Euro bedel biçilmiş tüm AVM ye .
Mali veride mülklerini böyle ucuz gosterirsen tabiki şirketin fk ve pd gerçeği yansıtmaz.
Sonrada yatırımcının biri gelip şirketinizin %6 sini alınca burada aglamayacaksiniz.
Senin tezine göre 20 TL pahalı olsaydı ansgr anhyt ikisindeki tüm malida adamın kafasına cakardiniz
Https://www.google.com/amp/s/m.haber...di-2010412-amp
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Girmemen gereken top derken? Ben topa filan girmedim siz girdiniz yanlış topa yanlış bir üslupla.
Benim mesajım "chp neden müdahale etmiyor neden geri alım yapıp bizi kurtarmıyor" diyen arkadaşlaraydı. Ben de "ne alakası var" minvalinde bir mesaj yazdım. Borsa tarihinin en büyük operasyonlarından biri yaşanmış, bakan bile isteyerek ya da istemeyerek işin içine girmişken, asıl yetkililere ve görevi bu olan kurumlara hiç ses etmeyip yönetime ve chp'ye saydırmakla ilgili yazdığım. Şirketin böyle bir görevi yok, partinin hele sorumluluğu da yetkisi de yok, ne yapacak Kılıçdar gün gün zilyon tane iş grubu hissesini mi takip edecek? :) Firma için bile hisse boşaltan adamın hissesini almak yanlış olur dedim, arkadaşlar yazdığında daha da yüksekti fiyat. Bilançoyu hepimizden önce gören firmadan bahsediyoruz.
Gördüğüm kadarıyla yazdıklarınızın benim mesajımla pek çelişkisi de yok tahmin ettiğim gibi yanlış anlamış gibi duruyorsunuz.
Bilanço ve şirketin ederi konusu aslında girmediğim bir konu, daha ucuz hisseler olduğunu söyledim sadece. Bilançolara ülke şartlarına sektöre vs bakarak alım yapan uzun vadeciler zaten bu operasyonlardan yüksek karla çıkmıştır, 50 yılda alamayacağımız temettüyü peşin verdi tahtacılarımız orası ayrı da, bu temellere bakarak yatırım yapan biri olarak yatırım yaptığım firmalardan geri alım beklentisine girmem şahsen, bir de bunun için yönetim kararını değiştiremeyecek chp'yi suçlamak filan çok deneysel bir düşünce yapısı oluyor.
Ben biraz "isteyen alır isteyen satar istemeyen almaz" kafasındayım, kimin ne alıp sattığına bakıp şikayet etmek yerine teşekkür bile ederim saçma fiyatlamaları bize sunanlara :) Mantık arayan adamın türk borsasına bakması fikri bana pek mantıklı gelmiyor :)
Masal anlatıyorsun burada. Kendini komik durumlara düşürüyorsun. Çünkü karşındaki kim neci bu işten ne kadar anlıyor haberin yok. Sen kafana göre takıl bence sıkıntı yok. Nokta.
Benim hakkımda ne düşündüğünüzü merak ettiğim kanaatine nasıl vardınız bilmiyorum ama sürekli kendinizin çok anladığı vurgusu yapma ihtiyacı duymanıza bakılırsa siz çok önem veriyorsunuz bu olaylara, lakin bende hiç öyle bir izlenim oluşturmadığınızı itiraf etmek durumundayım.
Şirket gelsin chp gelsin acemi yatırımcı kurtarsın yaklaşımını genel olarak amatörce buluyorum. Tabii bu bakış açısıyla performansından mutlu ve memnun olan yatırımcıya kimsenin söz söyleme hakkı yoktur.
Anlamadım ki Manzara adalardaki yerlerden birinde de sen mi oturuyorsun acaba?
https://www.hisse.net/topluluk/showt...47384&page=494
Buyur arşiv doya doya okursun.
Ben bu başlıkta bu konuyla alakalı yazdığımın aksini ispat edebilen herhangi bir şey göremedim, attığınız linkte sıkıntı olabilir mi acaba?
7-8 senedir borsa ucuz borsa ucuz diye diye tl bazlı borsada beklemiş yatırımcının yıllardır her gün kurduğu tarz cümleler var, bu başlıkla ve yazdıklarımla alakası olan bir içerik göremedim attığınız linkte.
KAP: [ISGYO SKBNK TSKB ] İSTANBUL TAKAS VE SAKLAMA BANKASI A.Ş. İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. Duyurusu
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1065874
Dosyalar:
İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. Duyurusu 2022-09-29
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Takasbank'ın Merkezi Karşı Taraf hizmeti verdiği Vadeli İşlem ve Opsiyon
Piyasası'nda, aracı kurumlarca TSKB, SKBNK ve ISGYO dayanak varlıklarına bağlı
pozisyonlarının kapatılmasına yönelik tahsisli fonlama yoluyla likidite
sağlanması nedeniyle bahse konu paylar Sermaye Piyasası Kanunu'nun 47 ve 78
inci maddeleri kapsamında ilgili teminat saklama hesaplarına alınmıştır.
Tabandan ufak ufak alışlar ver yeni kerizler mi buldular acaba
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu hissenin gerçek ederi nedir ? Ne olursa olsun 20 liradan 5 liraya gelecek kadar çöp mu yani
4 işlemi de yapamayacak düzeyde misiniz ? Hayır eğer öyleyse yanınıza Hüseyin Gayde yi de alın öyle gelin isterseniz.
Sonra ben onun seans içinde yaptıklarını yapıp eminim mesai sonuna kadar çıkarmakta zorlanacağı Fon raporunu da 5-10 dakika içinde hazırlayıp kahvemi yudumlarken karşıdan hayretler içinde izlersiniz.
Bu kadar bilgi sahibisiniz madem hayır farkına varamadıysanız bazı şeylerin ;
kendinizi buralarda daha fazla komik durumlara düşürmeyiniz.
Başlıkla alakasız boşa devam etmeyi tercih ediyorsunuz anladığım kadarıyla.
Saldırınız üzerine yazdığım bir şeyde yanlışlık varmış gibi yazıp, yanlış varsa düzeltin demiştim. Henüz herhangi bir yanlışımı düzeltebilmiş değilsiniz. Konuyla tamamen alakasız bir şekilde, 2013'te borsadan çıktığını ve forumda yazmayı bıraktığını ve o günden beridir ekşisözlükte defalarca "düzenli geliriniz dahi tl üzerinden olmasın" yazmış, kredi derecelendirme kuruluşlarından aracı kurum sözde uzmanlarına kadar hepsiyle dalga geçmiş birine link atmanız güldürdü :)
Matematikte çok çok iyiyimdir, iyi eğitimliyimdir lakin maaşlı çalışan değilim o yüzden rapor hazırlamam, benim için başkaları hazırlar kahvemi o arada yudumlarım, sonra gerekli bulursam göz gezdiririm. Linkini attığınız yazıların benzerini onlardan 3-5 gün öncesi tarihle ekşi sözlükte yazmışlığım vardır, gayet benden almış olma ihtimaliniz de var :) Ama bunların hiçbirinin konuyla alakası yok, bu konu isgyo hissesi başlığı mı, siyaset başlığı mı yoksa egolarımızı tatmin ettiğimiz ergen atışması başlığı mı?
isgyo hakkında yazdığım bir şeyi çürütebiliyorsanız buyrun, ad hominem'e başvurarak saygısızlığa girmeniz yapamadığınızı gösteriyor çünkü tek gördüğüm itirazınız "ama gayrimenkul fiyatları arttı" düzeyinde, onun bile benim yazdığımla alakası yok.
Ayar vermeye çalışan kişinin biraz zorlanacağını yazmıştım, keşke samimi mesajıma kulak verseydiniz, konudan kopmadan yapamıyorsunuz bile. İyi niyet ve nezaket için hala geç değil.
Hissedeki fiyat hareketleri bir hissenin gerçek değerini göstermiyor maalesef, aksine gösterse hiç fırsat bulamayız o yüzden çöp diyemeyiz. Yükselme sebebinin hisse değeriyle alakası yoktu, ne sebeple yükseldiyse o sebeple düştü.
GYO'lar genel olarak değerinde fiyatlanmıyor, borsa için birinci tercih olmuyor bu yüzden benzerleriyle karşılaştırmak gerekiyor, çoğu ucuz. Volatiliteden bağımsız analiz yapanlar da o anki fiyatla vereceği temettüye bakıyor, bunun dışında bir analizle işlem zaten trading oluyor, gelecek olan haberlere ya da boğanın gelip ucuz alternatifleri azaltmasına bağlı. Ya da yatırımcının gyo'ları tercih etmeye başlaması olabilir ancak şu an için böyle bir eğilim yok maalesef.
O zaman şöyle devam edim ben size bir anımı anlatayım ;
Bir gün Samsunda doktora gittim çevre illerden birindenim.Sabah işim bitti akşama kadar ne yapacaksın.Gittim bir bilardo salonuna en iyi masada abinin biri idman yapıyor belli iyide.Gittim oyun teklif ettim.Çaycı çocuk abi sen ne yapıyorsun bu salonun en iyisi o diyor.Olsun dedim.Abi bana şöyle bir baktı tamam olur genç dedi.150 iyi mi? Bilmeyenler için karambol disiplini.Olur dedim.Abi 120 ye 70 önde kalktım topları amerikan seri ye soktum abinin jeton anca düştü çektim 80i tek ıstakada bitirdim.Tabii abimiz cevval 300 olsun dedi.Sonra 2-3 ıstaka sonra 300 ü de bitirdim.Bütün salon şaşkınlık içinde. Sonra dedim ben şunun öğrencisiyim o ilin gençler karambol şampiyonuyum abinin kızgınlığı geçti.
Demem o ki siz eğer o yazılardan karşınızdakinin size verdiği suflelerden kalibreyi anlayamıyorsanız ne kadar bilseniz boş. Neye karşılık vereceğim size herşeyi biliyorsunuz madem neler döndüğünü mü bilmiyorsunuz.İsterseniz içeriden olun ben diyorum ki ben içerden değilim karıştırılan her haltı en az sizin kadar biliyorum. Diğer detayları burada yazacak kadar keriz değilim. Bilgi değerli bu işte.
Siz bırakın goy goyu da meşhur bir laf var bilirmisiniz bana kimi savunduğunu söyle sana kim olduğunu söylim derler.Velhasıl baltayı taşa vurdunuz bence bunun da çok iyi farkındasınız. Bu 3-0 dönmez boşa kendinizi yormayın. Yaş 48 23 ü mesleki 30 yıla yakın bu piyasanın içindeyim.Büyüğümseniz hürmetler ederim ama bir laf vardır el elden üstündür. Ben mutfaktan yetişmeyim.
Link koymuşuz orada herkes herkesin maliyetine kadar biliyor hangi kısmını anlayamadınız acaba.Bu işte ölçüt elde edilen kazanç % sidir.İsterseniz millet ağlaşırken 3000 endeks yazmışız taaa ne zaman yazılar çok arşiv denen bir şey var.
Beni analizine para dahi yatıramayan sosyal medyacılar ya da prof üstadlar falan bunlarla karıştırmayın.Benim herhangi bir sosyal medya başka şubemde yok tek yazı yazdığım yer hisse net.Saygılarımla
Beni ya da başka şeyleri boş verin varsa bilginiz yazın yatırımcıya faydanız olsun benim sizinle kişisel bir durumum yok.
Karşılıklı diyalog şeklinde son mesajımdır.
Ben bu sorularıma cevap alamadım Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunada cevap alamadimRedmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada hlgyo ve birçok firma ifm deki mülkünü 3 5 ay önce degerlediginde X2 değer biçti . Hlgyo tek kulesi işin kulesinden buyukmu bilmiyorum ama 1 yıllık kirası 420.000.000 TL peşin kira anlaştı .
Pahalı derken iş grubunun penceresinden bakınca pahalı.
Onların pencereleri maalesef çok kirli ve bulanık.
Bu arada ifm boş arsasını 2012 yılında 100 milyona almış ve üstüne kocaman plaza dikmisken bugün tüm tesise 621 milyon bedel bicerseniz tabiki isgyo göstergeler pahalı gibi gözükür.
621 milyon değer biçilen bu projeden yıllık ne kadar kira alınacak merak içindeyim
Koca bir yazı, hala içinde isgyo'ya dair yazdığımla ilgili hiçbir şey yok :)
Ben zaten bildiğimi yazdım, siz ise alakasız bir şekilde saldırıya geçip kendinizi övüyorsunuz, yazdığımı çürütebilecek bir tane cümle kırıntısı arıyorum uzun uzun yazıda. Sahiden siz niye saldırıyorsunuz?
Kaç yıldır forumda takılıp durmuşsunuz, dolar 10 katına çıkarken dışardan izleyip "borsa çoh ucuz" diye diye yıllardır avunan aracı kurum uzmanları gibi. Kaynağı belirsiz egonuzu şişirmeye dayalı gönderdiğiniz linkten "önce" yazdıklarım var zaten diyorum, ama Allah o tarihten bu yana halen enflasyonlu dolar karşısında bile zarar yazmış olan borsa ile ilgili yazılarımla övünecek kadar düşürmesin :)
Dolar tl karşısında 10 katına çıkarken, üstüne bir de %30 civarı dolar enflasyonu yerken 7/24 borsa forumlarında vakit öldüren biri için fazla özgüvenlisiniz ancak bunların hiçbirinin yazdığımla alakası yok, isgyo ile de alakası yok, ne yaptığınızı merak eden de yok. İnsanlar buraya isgyo ile ilgili bilgi almak için giriyor. Şu ana kadar alakalı yazdığınız tek şey "ama gayrimenkul fiyatları yükseldi" :) evet bu biraz konuyla ilgili ama bir hisse senedinin fiyatı ile ilgili yetersiz kalıyor maalesef zira bütün gyo hisselerinin başlıklarında aynı cümleler dönüp duruyor, çoğu yıllardır aynı başlıklarda sürünmüş durmuş insanlar, bir kişi de çıkıp "E abi burası serbest piyasa ve ülke de belli, biz bişeyleri yanlış yapıyor olabilir miyiz?" demiyor. Daha piyasanın doğasını kabul etmemişsiniz, muhtemelen saldırıyorsunuzdur yeni gelen insanlara böyle o yüzden yazmıyorlardır.
Takılın abi kendi kendinize, mutluysanız sıkıntı yok, lakin bilin ki yatırımcı profili yeni giriş yapacak olanlar için çok çok önemlidir. Community kültürü hisse senedinin her şeyinden daha önemlidir ama şu hale bak, saygısızlık kabalık, "en uzağa kim .." yarışı. Biraz saygı, biraz nezaket zor şeyler değil.
Cevap aldınız. "Ben CHP'nin konu ile ilgisi nedir?" yazmıştım, "operasyon yapmış tahtacının elindeki malı yüksek fiyattan neden alsın?" yazmıştım, siz şişe ile ilgili yazınca "şimdi chp'yi mi öveceğiz?" yazmıştım. Benim yazım zaten siyaset yapmaya çakışan arkadaşaydı.
Şişe'deki durumu bilmiyorum ancak tahtacıdan mal almadıklarını tahmin ediyorum, zaten net karı hisse fiyatından da çok yükselmiş öyle bir tercihte bulunmuşlar, işgyo'da 20 katına yükselmiş bir net kar da olsa tahtacı fonlamaları yanlış olur yazdım. Ayrıca halen parti ile alakası yok :)
Bu arada değerlemelerle ilgili HLGYO başlığında da benzer şikayetleriniz vardı. O zaman diyorsunuz ki "şirket düzgün çalışmıyor". Belki de o yüzden yatırımcıların ilgisini çekmiyordur. Yatırımcı ilgi duymuyor abi bu hisselere, siz bile bile ilgi duyuyorsunuz hem şirketi aşağılayıp hem de pahalı diyene çemkiriyorsunuz :)
Şaka bir yana şahsen değerlemelerle ilgilenmiyorum satış yapılmayacaksa, onun dışında HLGYO ile ilgili tekrar bakıcam yazdıklarınıza, cuma günü çok az aldım devam etmek istiyorum. Emeğe saygım sonsuzdur, birbirimize saldırmadığımız sürece birbirimizden öğreniriz, bundan daha büyük zenginlik yok.
Not: Pahalı derken kastım bizim için ya da şirket için ve anlıktı bu arada, ben almışım 1.70'den, 15 liradan 21 liraya kadar sattım %20'sini bıraktım, 10 liraya düştüğünde de hala elim gitmedi. içinizden birinin gidip de "aa ne kadar güzel fiyat hemen alayım" deyip almış olduğunuza da ihtimal vermiyorum. Hisse tabii ki pahalı değil, pahalıyı daha ucuz alternatifleri için ve tahtacıdan alma durumu için kullandım.
Hayırlısı hepimiz için
https://www.dizibox.tv/the-capture-2...-5-bolum-izle/
Sen rahat ol anlaması gerekenler her şeyi dibine kadar anladı. ISGYO ile ilgili kelime etmemişim ha. Komik. :):):)
Herkes her şeyi sizin gibi kendi menfaati açısından görecek değil ya bir de benim gibi sadece gerçeklerin peşinde olanlar var. Ben de bir sıkıntı yok yani. Sıkıntısı olanlar düşünsün.
Ekşi yemedim ki karnım ağrısın.
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonu/ISZ/TRL
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonu/IIG/TRL
Neyse ben bir şey demedim kimse de bir şey görmedi. :)
Ne güzel İstanbul be.
Gördü gördü herkes gördü rahat olabilirsiniz. Benim önerim "Ben ben ben ben ben ben ben ben, iyi biliyom ben" temalı isgyo ile alakasız mesajlarınız için ayrı bir başlık açmanız olabilir, link filan da atarsınız hem, merak eden de oradan bakar. Arada özelden hatırlatırsınız ben de alkış filan atarım.
Konuya, bu başlığın içeriğine dönecek olursak onlarca mesaj içinden isgyo ile ilgili savunduklarınız şunlar;
"Kılıçdaroğlu çok kötü, şirket geri alım yapmalı, chp mehmet akdere'nin hisselerini 16-17 liradan 12 liradan satın alsın bilanço çok güzel gayrimenkul fiyatları da yükseldi hem."
Sadece "20 liradan demedim" dediğiniz var lakin benim cevap yazdığım arkadaşlar bu üstte yazdığım fiyatlarda yazdılar, siz de yazdığıma saygısızca saldırdınız. Siz saldırdıktan sonra da bi %30 daha düştü zaten. Benim gördüğüm bilgi düzeyi bu.
Saygısızlık nedir bilir misiniz biliyorum deyip attığım şeylerdeki ayrıntıları çok iyi bildiğiniz halde safa yatmaktır.
Siz bir Manzara Adalara bakın gelin.
Siz önce aşağıdaki iki link arasındaki garabeti açıklayın engin bilgilerinizle. Açıklayamıyorsanız susun.
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonu/ISZ/TRL
https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonu/IIG/TRL
Ben bu topiclerde kimseye saygısızlık etmem.İş mesleki konulara gelince de kimseyi tanımam.Dahası buradaki yazdıklarımı bile anlayamayan biri ile tartışmak gereksiz.
50 küsür mln lot tabanda satıcı olan kağıtta mal aldırtmışım ben öyle mi? Siz iyi niyetli değilsiniz. Hiç olmazsa taban kalktıktan sonraki fiyat hareketiyle yargılasaydınız bari.Yok 20 lirada yazdık biz.
Allah kimseyi sizin durumunuza düşürmesin işiniz zor.
Bende 20 yılda bir kez ara verdim Lehman olayı oldu.
Siz kendinizi çok biliyor sanmaya devam edin.Şu topicteki yazdıklarınızdan sonra George Soros olsanız kaç yazar.
Şu yukarıya kopyaladığım iki linkten sonra insanda biraz yüz kızarması olur.
Hiç merak etmeyin sizin anlamadıklarınızı Şirketin yetkililileri çok iyi anlıyor ve içlerinden diyorlar şimdi acaba bunları yazan kim? Acaba neyi ne kadar biliyor?
27 eylül saati ile belli ne zaman ne yazmışım link burada.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=356&page=656
Onu da artık yazdıklarınıza dayanamayarak akşam 22:16 da atmışım.8,19 dan bile alınabilmesi mümkün değil ertesi günde zaten taban 7,38 açıldı hani nerede 16-17. Taban 50 mln lot satıcılı tahtaya al demişim ya 16-17 nerede.
Bunun dışında haber yollamak ve Makrederinin payını % 5 geçtiği için şirket kartına işlemesi gerektiğini yazmak dışında yazım yok.
50 küsür mln lot tabanda satış olan hissede mal aldırmışım vay be çaresizlik böyle oluyor demek başa çıkamayınca.
Siz tescilli olarak kötü niyetlisiniz bu son yazılarınızdan sonra. Bu da büyük olasılıkla yazdıklarımın içinde olan inceliklere kızgınlığınızdan.Belli noktadan sonrada kul hakkına girer.
Şimdi çarşınız pazar ola benim zamanım değerli bu kısır muhabbetlere ayırdığım zaman bile fazla.