ekonomik kriz mi varmis..!!!!
Printable View
22 Ağustos Perşembe 10:30 ALMANYA İMALAT PMI VERİSİ AĞUSTOS'TA 43,6 OLDU, BEKLENTİ 43
ikili/ toplu iliskilerde dinamikler degismez..:)
burdaki uyeler neden doviz aliyor ; kendilerini guvende hissetmek icin..
guven / guvenilirlik
guvenlik kuvvetleri ibaresi vardir mesela; algiya hitap eder..
hayat ,algi uzerinden yonetilen guzel bir oyundur..
wuhuuuuuuu
:)
ilk 6 ayı kapsayan verilere göre yapı ruhsatı verilen daire sayısı adeta durdu. 2017 yılının ilk 6 ayında 620 bin 182 daire yapı ruhsatı alırken bu sayı bu yıl yüzde 82,8 daralmayla 106 bin 448’e geriledi.
İlk 6 ayda yapı ruhsatı verilen dairelerin sayısı
2017: 620 bin 182
2018: 349 bin 985
2019: 106 bin 448
türkiye şahlanıyor aman tutmayın.
Eski maliyetten bu kadar stok, finans sıkıntısı içindekilerin elinde bu kadar eski maliyetli ikinci el bitmedikçe, çok özel projeler hariç daire yapımına kimse tevessül etmez...
Bence tabi...:)
Yanımızda ikinci senesini dolduran, villalar içinde apart tip 12 dairelik yapı, bomboş durmakta...
Bir adet daire satıldı diye reklam ediyorlardı.
Meğer müteahhitin oğluymuş alan...:)
Resmen elinde patladı adamın.
Akaryakıt istasyon işindeki adam müteahhitliğe soyunursa böyle olur.
Ha bu arada bir sene önce 130 metrekarelik daire 2 milyondu.
Şimdi fiyat nedir bilmiyorum.
Burada esas sorun; elindeki telefonla, içtiği kahvenin markasıyla, bindiği arabanın yıldızıyla, google amcasından öğrendiği saçma sapan verilerle kendini sadrazamın sol vaşağı sanan halkımız. Sağlıkta yapılan vandallıkları yazsam dudaklarınız uçuklar. Mutlaka her sektörde, her meslekte türünün kötü örnekleri var ancak eskilerin sus işareti yapıp önüne geleni fırçalayan hemşireler, parmaklara cetvelin sırtıyla vuran öğretmenler, sıradaki vatandaşları fırçalayan memurlar pek yok artık.
Bu işi yapan bir kuyumcu var .
Adam bir arsa görüyor büyükçe burası güzel burayı alalım diye muhasebecisine talimat veriyor .
Bir bakıyorlar arsa adamın çıkıyor .
İki bavul tapusu var olduğu söyleniyor adamda
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ben Soyak Yenişehir Şelale Evlerinde oturuyorum Finans Merkezinin hemen karşısında...
Bizim de karşımıza SİNPAŞ Finansşehir diye bir proje yaptılar, nerdeyse bitti hatta içinde tek tük artık sabredemeyip oturmaya başlayanlar da var (bıktılar herhalde bitmemesinden ama nasıl oturuyorlar hiçbir hizmet yokken orada bilemiyorum)...Bir sürü de reklam dönüyor TV lerde filan...
Resmen hayalet proje gibi...Satılmıyor ve kimse de gelip gitmiyor...Trafik olmaması için benim işime geliyor oraların bitmemesi ve araba trafiğinin artmaması...
Çok kötü inşaat sektörü çok...Finans Merkezinin önünden geçiyorum çok yakınından her sabah/akşam 2 kere...Çok az faaliyet var orda bile...Namus meselesi yaptılar anca kamu bankalarının binalarında biraz çalışma var...Orası da hayalet şehir gibi...Çukur ve içi su dolu temeller ve daha çok azı bitmiş kaba inşaat var hala...
Bu sıcak iç bunaltan havalarda TÜİK'ten bir vantilatör hizmeti.
Tüketici güven endeksi önceki aya göre % 3,1 artarak % 58,3 olmuş...:)
Yani ne olmuş?
58,8 değil de 71,9 olsa ne olurdu?
Mesela karnımız daha mı çok doyardı?
Palavra gösterge ve veriler yalan makinası bir kurumun elinde daha da anlamsızlaşıyor.
Tüketici Güven Endeksi yerine TÜİK'e güven endeksi oluştursunlar.
Daha iyi bir veri olur.
Laflarken birden zıplamış...:)
:)
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://media.giphy.com/media/kzQHHqg2pULIc/giphy.gif
İnşaat laflamak iyi mi geliyor nedir kura...:)
https://i.hizliresim.com/7Ba92r.jpg
şu resim bile çok şey anlatmaktadır. dolar yükselişe devam ediyor. borsa dolar bazlı 1997 seviyelerinde.
ve şu reklamlar.
her şey sona erdiğinde istiklal mahkemeleri kurulup vatana ihanet suçuyla yargılanmalı hepsi.
https://i.hizliresim.com/7Ba92r.jpg
Bu kara kemal denen trol kayboldu yoksa su turk medya da calisip ekremin musluklari kesmesiyle issiz kalan aktrollerden mi. Neyse dertlenirseniz dert de dinleriz be katalik konvertorle kara kuru kemal
Doların vadede olan bölümü yarın doluyor.Tatilden dönünce hepsini alıp kasaya koyacağım.Vadeli olmayı versin
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olamaz, saygılarımla.
$ hareketlendiği gibi borsayı anında satıyorlar :wave:
Bugün hislerim gram altında 280 TL nin geçileceğini söylüyor...:)
Kur 5,80 gram altın 280... :)
Ayhan Beyin rakamlarına benzedi...
Yahu,gün geçtikçe paranoyaklaşıyor muyuz? Ben dahil,yarınını,çocuklarını düşünen herkes de,her an her şey olabilir algısı oluştu...
Güven neymiş? çok önemliymiş,zor oluşur kolay kaybolurmuş......:notr:
5.79 dan hızlı satış yedi 5.7550.
Şaka maka Mehmet nane carrefour başına geçtiğinde hisse almıştım ve çok ciddi karla satmıştım.
Geçen sene pegasus a geçince bu adam etrafımda borsa oynayan herkese pegasus aldırdım. Kendim full dövize geçtim
Pegasus 1 senede %320 yaptı
Thy 1 senede %50 düştü
Günlük Toplam USDTRY İşlem Miktarı : 1.235.000.000
bıyıklı abiler hemen geldi :)
Borsadan uzaklaşmadan önce 3 tane orta vadeli hisse belirlemiştim pegasus,klimasan,tukaş.Üçüde çok iyi prim yaptı.
Ankara merkezde gram, çeyrek ve cumhuriyet altınlarını en az makasla satabileceğim bir yer arıyorum. Bugün- yarın satmam gerekecek. Bilenlerden yardım bekliyorum.
ema200 altından almayan çavuşlar döner ...... avuçlar. vurun şimdi kafayı. 1000 kere dedim ema200 altı alınırrrr.... 79 da kim sattı o da malum panikle yüklü sattılar.panik bunları bitiriyor.aman 5.90 geçilmesin yoksa üstü 6,20 ye kadar üstü boşşş.bunu onlarda biliyor. 6,20 de manyak gibi savunacaklar göreceksiniz!!!
75000 de bist kumarhanesine gireceğim,az kaldı. birazda oradan beleş kağıt toplayacağım.
Oraya gelirse elindeki dolarları bozamaz daha da eklersin General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kus gibidir guven..
para da ayni kus gibidir..
pir pir diye ucar gider ve arkasindan bakar kalirsin..
donse keske diye her gun saatlerce pencere kenarinda beklersin o kusu , donse keske..
donmez artik , 20 gunlukte ; 50 gunlukte , 100/200 ve hatta 500 gunlukte denemistir seni , kus artik geri gelmez..
bir daha kirilacagi ve ucamayacagi diyarlara ; ac kalacagini ve hatta olecegini bilse bile geri donmez..
kagit/altin/doviz/vs vs her turlu arguman hayatin bi yansimasidir sadece..
ema lara bakar..
Bir arkadaş vardı 2.90-3.00 arası gap diyen.
Çağıralım bir anlatsın...
Güleriz.
Purplee dostumuz yok epeydir.
Umarım iyidir.
O da terste kalmıştı benim gibi.
ABD ve Türkiye, Suriye'de güvenli bölge kurulmasına yönelik planın birinci aşaması için anlaştı
Türkiye, ABD ile koordine edilmeden yapılan askeri operasyonları azaltacak