saat kaçta, webcast adresini verirmisin?
Printable View
detaylar burada.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/840464
hesapları temettüleri de ekleyerek detaylı yapmak gerekiyor. soda satıp trakya alınsa ve oradan gelecek temettü ile trakya eklense elinizde daha çok şişe olacak gibi onlarca varyasyon var...
denizlide borsa fiyatlaması da hatalı gibi akşam anlaşılır diye düşünüyorum..
Burda dahi %30,%30,%20,%20 ye göre değeler bu demiş,
Ya bunkarda sıkıntı var yada sıkıntı var,
Uzman kurluşun bu 4 yönteme göre değerlediği hamgi rakamada şişe için 5.2 tl çıkıyor,yada soda için 6.2 tl çıkıyor,yada trakya için 3.47 tl çıkıyor,
Şişe için 8 tl ler,soda için 9 tl ler ,trakya için 5 tl ler net çıkmakta.
Saat beşdeki konferansa bağlanıp bunlar muhakkak sorulmalı
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
6 yıllık karı ile iç edilen şirket...
https://twitter.com/ozturkserh/statu...803567616?s=19
itirazlar başlamış, SPK ya şikayet etmek lazım.
Şimdi kafa yorulması gereken bir soru var;
1/ Spk tebliğinde 25 şubat öncesi elinde olanları kapsıyor diyor ise bugün neden anacam ve denizli cam tavana kadar ve tavanda alım olsun.
https://i.resimyukle.xyz/aJW7LL.jpg
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
oyak çimento birleşmesinde spk değişim oranlarını ve ayrılma haklarına müdahale etti, ama o kadar büyük farklar olmadı spk dan gelen onayda. Oyak bu işi tertemiz bitirdi.. burada bir sorun olduğu zaten borsadaki fiyatlamadan belli..
kimse bana denzli cam ın durumunu açıklayamaz... ayrılırsan 8.80 ayrılmazsan 1.80 ...böyle fark mı olur?
23-1 Tebliğ bakalım
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihte Kurulca karara bağlanmamış başvurular, bu Tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılır.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0131224-17.htm
23-2 Taslak tebliğe bakalım
https://spk.gov.tr/Sayfa/Dosya/1307
Açıklanmış önemli nitelikteki işlemler
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Kanunun 24 üncü maddesinde değişiklik yapan 20.02.2020
tarihli ve 7222 sayılı Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair
Kanunun Resmi Gazetede yayımlandığı 25.02.2020 tarihinden önce kamuya açıklanan önemli
nitelikteki işlemlerde, ayrılma hakkına sahip pay sahipleri ve pay tutarları 25.02.2020 dikkate
alınarak belirlenir. Bu tarih itibarıyla belirleme yapılırken takasın tamamlanmasına
bakılmaksızın eşleşmiş emirler dikkate alınır.
(2) Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce kamuya açıklanan önemli nitelikteki
işlemler, birinci fıkra hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yürürlükten kaldırılan II-23.1 sayılı
Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği hükümlerine göre
sonuçlandırılır.
Çıkan kanun da 7222 adil bir fiyat alınması yazarken !! spk çıkardıgı taslak tebliğ de son pay sahipliğini 25 şubat olacak ama 25 şubat öncesi işlemleri 23-1 göre sonuçlanır demesi bu süreçte İş bankasına özel bir madde eklenmiş sanki...
Ya peki şunu nasıl açıklayacaksınız? Üretimi durmuş, satış yapamıyorum diyen bir denizlicam fırınlarını söndürmüş bir denizlicam. Dönüşüm oranı 0,33. Dünya 3. Lüğüne oynayan trakya cam. Hacmen avrupa 1. Trakya cam Heryerde fabrikası olan ciddi karlar yapan bir trakya cam. Dönüşüm oranı 0,67. Yani koca trakya cam 2 tane denizli cam ediyor. Mantığım almıyor bu konuyu.
Burda ciddi usul hataları yanlışlar ve çok sıkıntılı işler var ,
Oyak çimento birleşmesinde uzman kuruluş raporuna bakın,
%50%25%25 üç yöntem belirlenmiş ve ağırlıklar bunlar denmiş,
Ortalaması alındığında çıkan değerlemeler ve sonrasındaki değişim oranları bire bir tutuyor ne eksik nede fazla yani 1 milyon tl lik sapma yok,
Yani oyak çimento raporu sonucu çıkan değerler üzerinden değişim oranları belirlenmiş o sebeplede ayrılma hakkının çok izerinde bu rakamlar doğrusu zaten bu,rapor emrediyor,
Ama iş aynı standartta yapılan şişe değerlemsine gelince %30%30%20%20 yöntemlerinden çıkan gerçek değerlerle ,çıkarttıkları değerlerin uzaktan yakından alakası yok,
Kendi taporlarındaki %20 lik borsa payını her bir şirket için %100kabul etmişler neden niçin belli değil
Ciddi hatalar var burda,kendi raporlarını yayınladıkları raporu kabul etmemiş bunlar,taporda soda ederi 9 tl diyor buna göre değişm oluvak diyor bunlar yok o değil 6.2 tl diyor,şişe raporda 8 tl denmiş,bunlar yok o tamam doğru 8 tl ama ben 5.2 tl belirleyip değişimi 5.2 tl den yapmak istiyorum diyor.
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merak edenlere anlık durum
https://www.resmin.net/images/2020/04/28/zoda.jpg
Bu arada tüm grupta tahtalar lk 5 kurum satıcı ağırlıklı, yani para çıkışı var..anacm da dahil..
bir bilgi daha: yarın anacm yine tavan olursa, ki muhtemel, artık pahalı hale gelecek. yani anacm almak yerine şişe buralarda sürünürse doğrudan şişe almak avantajlı hale gelecek.. gidiyor diye atlamamakta fayda var..
Gol trakya ve sodaya atilmis. Trakyanin ornek hesaplamasini atiyorum sizlere. Hesaplama dogru ama degerler bilerek dusuk hesaplandigindan degisim oranlari trakya ve sodanin dusuk cikarildi.
https://i.hizliresim.com/E95mXf.jpg
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adamlar 4 yontemin borsa deger harici kisminda trakya ve sodayi bitirmisler. Anacamin neredeyse tamamina sahip olduklarindan sise ve anacamin degerlerini yuksek cikararak trakya ve sodaya gol atmislar.
Eger bu olay böyle kapatilirsa Is Bankasini boykot edelim herkes gerekirse instagram twitter facebook boykot gruplari kuralim ve bu bankadaki hesaplarimizi kapatalim
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oturup biraz düşününce şuna kanaat getirdim:
Raporlama diyor ki bu hesaba göre şirket değeri 9.33 tl
Ama ayrılma bedeli 6.39 belirledim. O da 25.02.2020 öncesi alımlarda geçerli. Yani aracı kurumlar yazar ya getiri potansiyeli %48 falan diye. Şu an bizim durum da bu. Şirketin getiri potansiyeli %55 tavsiye Al.
Borsada birçok kağıt değerinin altında işlem görüyor ben de gerçek değeri değil borsa değeri üzerinden geri alım yapıyorum. O da 6.39.dur.
Herhalde böyle saçma bir durumdayız.
borsa yatırımcısı o kadar az ki böyle bir şey organize edilemez, zaten iş grubu da bunu onaylatamayacağını düşünse bu şekilde hazırlatmaz, asıl olay hukukun üstünlüğünde bitiyor, bu sorunu hukuksal yollarla çözebilir misin çözemez misin? yabancının bu ülke borsasından çıkma nedeni budur..
sen bu olayı anlatırsan oh olsun diyen bile çıkacaktır. Türkiye'de borsa ve borsa yatırımcısı sevilmez..
Şuan hisseler dağıtılsa şuan elinde soda olan birine 1,16 adt şişe cam gelecek ve şuanki değerlemeye göre 5,92 ye inecek bir alında varlıkları
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ayrılma bedeli nedir ben anlamadım ben isemezsem 6,39 dan satabilir miyim hisseyi
Olayı biraz daha net kavrayıp Eksisozluk gibi yerlerde başlık açıp gündem yaratmak gerekli. İş bankası iştiraklerindeki soygun diye. Ben muhalifim günahim kadar da sevmem akpyi ama şu durumda Dinsizin hakkından imansız gelir. Zaten bahane arıyorlar iş bankasının paylarını hazineye aktarmak için. Ekşide/ twitterda bi gündem edebilirsek
balıklama atlayanlar olur mevzuya.
Soda değerlemesi tamamen yanlış. Bu konuda dava açan yatırımcılar olacaktır.spk bu birleşmeyi olduğu gibi onaylarsa soda hissedarı bu ilten zararda çıkar
Is yatirim sisedeki asagi yukari yuzde 70 sahiplik orani ile tum sirketlerin yuzde 51 ine sahip oldu. Trakya ve soda da yaptiklari ayarlamalar ile saglam gol attilar. Is bank yonetimi resmen trakya ve sodanin hisselerini caldi. Ulke soygundan gecilmiyor bizde soyalim kimse birsey demez dediler sanirim.
Ekşi üyeliğim var. Başlığı açarız. Ama öncesinde güzel bir yazı hazırlamak lazım ?
Bu yazıyı yazın paylaşalım
Sevgili kardeşim hak verilmez alınır. Sizin de hisseniz Soda'da varsa SPK'ya şikayette bulununuz. Birleşmeye izin vermemelisiniz.
burdan şikayetlerimizi iletelim.
https://www.turkiye.gov.tr/spk-sikayet-ihbar
Arkadaşım aynı mesajı 10 kere yazmana gerek yok, herkes okuyabiliyor ve anlayabiliyor ilk seferde...