Ben bu forumda tte nin adi ilk gectiginde dedim
Uzak durun veba gibi diye...
Printable View
Bakin kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir
Ama fid guzel bir fondur
Sanirim acc den iyi
GPG 3 Aralık 124 milyon
GPG 9 Aralık 134 milyon
6 günde 10 milyon artmış.
Ama ne kadar arttıysa getiri de o derece düşmüş.
yuji'nin tablolarında ne günlükte ne haftalıkta ne de aylıkta 15 fon arasında ortada yok.
Adını anmaya değmez profesyonellikten uzak sadece sosyal medyada atar gider yapıp kendini öven bir fon.Elinde olanlara allah sabır versin.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tablodan düştü bayadır.Günlük, haftalık, aylık sıralamada ilk 15 fon arasında yok artık.Halbuki meşhur olduğu zamanlarda bu üçünde de ilk sıradaydı.
Emsali MAC 1 ayda %17 , GMR 1 ayda % 20 yapınca baya geride kaldı.ACC 1 ayda %6,7 yapmış.
Benim düşüncem şuki son aylarda bir haller oldu bu fona.
Ya diğerleri aşırı uçup gitti
Ya da bu geride kaldı.
Benim görüşümde son aylarda fonun performansında herhangi bir düşüş yok. Yıllık %65 getiren fonun aylık ortalama getirisi %5.5 yapar %6 getirerek ortalama performansının üzerinde gidiyor. Diğer fonların yükselişi son zamanda BIST30 dışındaki hisselerin aşırı değerlenmesiyle alakalı. Eğer onlarda endekse paralel yükselselerdi zaten ACC neden az getirdi demeyecektik.
Acc %0.3955
Mac %1.4373
Aıs. %0.01
bir bakarsın ummadık zamanda gazlar, sonra alırsın geri vitese takar falan. bir de yfv ve ais dışındaki kira sertifikası fonları zaten cacık. neden onlar bu haldeyken bu iki fon farklı? onu da çözemiyorum. getirilerin neden bu kadar farklılık gösterdiğini de anlayamıyorum. piyasasını çözemediğim bir fonu da almıyorum. üç defa aldım.. ne zaman aldıysam eksiye düştü.
tcd %0,8973
para girişi tam gaz, 150 milyona dayanmış. sadece burada değil, acc mac gibi fonlarda da para girişi son hızıyla devam ediyor.
fonların efendisi hiç yanlış tesbit yapar mı? tabi ki yapmaz, çünkü günlük ve haftalık düşünmez. size sonuna kadar katılıyorum. belirttiğiniz gibi acc'de getiri az gibi görünse de istikrar var. bir çok fonun 6 aylık getirisiyle yıllık getirisi aynı gibi. acc'de ise aylıktan yıllığa kadar getiriler, düzenli şekilde artıyor. bir de diğer fonlardaki birkaç aylık getirilerin fazla olmasının nedeni, içlerinde bulundurdukları orta sekmentteki hisselerin ortalama yüzde 50 ile 50 arası pirimlenmesinden kaynaklandı. bu durum, her zaman böyle olmayabilir. daha önceleri de yazdığım gibi acc alırken ppf'lerin üç katı, yani ortalama aylık yüzde üç getirse yeterli diye düşündüm ve kendimi daha fazla beklentiye sokmadım. bu yüzden rahatım. her ayın ilk gününde aylık getirisine bakacağım. yüzde üçün altına düşmedikçe yola devam diyeceğim.
50k acc cikis yapiliyor.persembe gunu fid alinacaktir. Ytd
yfv den bende de bir miktar var, şimdi baktım da 12 gündür eksi getirmemiş ama işe yarar bir getirisi de yok. dursa da olur satsam da ama satsam ne alacağımızı da şaşırdık artık, karmakarışık oldu fon işleri.
Sn Webster, FID Fonu bünyesinde altın bulunmuyor, sadece %1,5 oranında FIB Altın Fonu var içeriğinde. Bunun da neticeye tesiri yok denecek kadar az olur. Yatırımı altın vb. enstrumanlarla dengelemek için bir miktar Altın Fonu almak daha rasyonel olacaktır bence...
Bakin uyariyorum
Ozellikle panda seni
Tte yine goz kirpiyor
Aldanipta girmeyin
Bir bir alin temiz olsun
O bir bir verip 8 aliyor...
Yt
Dünya ekonomisinin resesyon riski varken kimsenin bindiği dalı keseceğini düşünmüyorum. Bu nedenle amerika çin ile asgari müşterekte anlaşacaktır. Altının hedefini 1350 ler görüyorum. Doların şu aşamada kamu maliyesinde net bir sorun olmadığı için güvenli liman değil (uzun süre pistlere dönemeyeceginiz) tersane olduğunu düşünüyorum. Mevduat için faiz indirimi gelecektir(son hamle). sonra piyasadaki risk algısının gevşeyip gevşemediğine ve insanların para harcamaya başlayıp başlamadığına göre acc den çıkıp yatırım aracı ararım. Bu bugünkü ve şu anki fikirlerim. Gelişmelere göre beş dakkaya degişebilir😃
Mac almak istiyorum ama 35000 TL altında vermiyor, neden acaba bilen var mı?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hisse yogun almak sizce ileri gunlerde mantiklimi?