Yılda 1 milyon€ arge personel gideri var. Bilançoda kâr göreceğime personel gideri nedeniyle zarar görmeyi tercih ederdim. Harcamayı kısıp kâr ederek sektör büyümesini yakalamak zor.
Havelsan anlaşması vs umut verici ancak bu düzeyde arge harcaması ile (uzun vadede) karşılanabilecek talep sınırlı olur sanıyorum. Yani havelsanin bu konuda birkaç milyon € harcama yapmayı beceremeyip kronu ihya edeceğini düşünmek biraz zor. Istediğiniz kadar harcayın bazı şeyler zamanla oluyor. Kısa vadede Kron'un isleri bundan kötü olmaz ama uzun vadede bu gidişatı beğenmedim.
Türkcell zaten benzer şirket kuruyor.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1114555
"Şirketimiz Yönetim Kurulu, Şirketimiz veya iştirakleri tarafından, Şirketimize, iştiraklerine ve yurt içi ve dışındaki diğer taraflara siber güvenlik ürünleri ve hizmetleri geliştirmek üzere bir şirket kurulmasına karar vermiştir."
Yönetim planlı projeli hisse fiyatıyla uğraşmak yerine esas işini yapmalı. Turkcell'in, Havelsan'ın belki XX M€ ile yapamayacağını Kron 1M€ ile yapacaksa yönetiminin farkı ile yapacak. Umarım yönetim de böyle düşündüğü için sahiplik konusunda son düzlükteyizdir ve gelecekte başka şeyler konuşulur.
Yatırım tavsiyesi değildir. kront portföyümdeki en riskli hissedir. Yarın satabilirim ya da ek alım yapabilirim. Bilginize,