Yurt dışındaki dolar şhortlayan örtülü hesapları patlarsa sizce dolar nerede durur?????
Printable View
Yurt dışındaki dolar şhortlayan örtülü hesapları patlarsa sizce dolar nerede durur?????
yine gelmiş tipini ... manipulatörü.
Günaydın,
Usd/try 7.0551
hasan dağı arpalık, eğer saban yürürse,
her derede değirmen, eğer suyu gelirse,
her kümesten bir tavuk, eğer köylü verirse,
iyi gidiş bu gidiş, eğer sonu gelirse...
Sağlıklı günler..
SM-J410F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bundan sonra bu dolar 7 altına zor düşer,zaten bayram öncesi bunu açıklamıştık,şimdi döndük özümüze,faiz silahını çekmedikçe eskiden 2.20 seviyesinde faiz yükseltilmeyerek doların önü açılmıştı peşi malum 3,cöleli ne demişti o zaman,3 aşılsın tükürün suratıma demişti,şimdi vaziyet bu.
dolar böyle giderse 2021 yılında çift haneleri görecek..
1 haftada 9 milyar dth alan yiğitler kimse haber ucmuş demek.
halkta 9 milyar dolar aracak para ne gezer :)
Turkey - lira up at 7.1050. Wonder if the CBRT is stepping aside and allowing the TRY to weaken to take some pressure out of the system, and set a better level to defend. 7.20 record low and IIF recently suggested fair value closer to 7.50.
Crash tüm hızıyla yolda.!!!!
7.12,bayağı yükselttiler,merkezde müahale için yeşillerde yok,tek çare faiz silahı,olay doların 2.20 seviyelerindeki olaya döndü.
Kapalıçarşı USD satış: 7,3050. (not: bu fiyatın vergi dahil olduğunu düşünüyorum, kapalıçarşıda olan varsa bilgi verirse sevinirim)
Bankalarlarası piyasada USD satış:7,14+%1 vergi=7,21.
Arada yaklaşık 9 kuruş fark oluşmuş, eskiden kapalıçarşı 4-5 kuruş daha düşük olurdu. Bunuda hesaba katarsak kapalıçarşıda eskiye oranla 13-14 kuruş gibi bir fazlalık var.
Veriler matriks veri platformundan alınmıştır.
Dolar/TL 7.1703
dolar kaça çıkınca, hükümet pes eder. 7,50 de rahatsızlık beyanları gelir, 8,00 de pes eder, etmeli. ama eskisi kadar da rahatsız olmazlar, zira enflasyonu istedikleri gibi ayarlıyorlar.
GMSTRF fonu fiziki gümüş temin etmekte zorlandığını belirtti. Bu fon gümüşü fiziki olarak alıyor. Ve hisseyi borsadan satın alabiliyorsunuz.
Baz fiyatı 41,32 TL olan fon değeri 56,86 TL'ye gelerek tavan çekmiş durumda. Satıcı yok.
Ancak gümüş temin edip piyasa yapıcılığına devam ederse baz fiyata iner. Borsadan gümüş alacakların çok dikkat etmesi gerekir. Gümüşü %40 pahalıya almış olursunuz.
Corona sebebi ile üretimin azalması, hava yolları seferlerinin yapılmaması veya çok az olması, gümüşün üretiminin altından daha zor olması gibi sebeplerle fiziki gümüş temin edilemediği açıklamaları var.
7.1929 vurdu çekti.
Dolar 7.20,eski zirvesi 7.28:one:
Forumun heyecanı kaçmış. Artık doların yükselişi bile bizi etkilemiyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://i.hizliresim.com/iCFyLJ.png
dün üçgene benzer bişey çizmiştim, bugünde böyle bişeyler karaladım, ciddiye almamak gerekir yanıltıcı olabilir
bir uretici olarak almayi dusundugunuz ev araba beyaz esya telefon ivir zivir ne varsa alin veya gelecek buyuk zamlar icin gecmis olsun diyorum.
Crash tüm hızıyla yolda.!!
Kaos tüm hızıyla yolda..!!
Döviz altın karaborsaya düşecek.!!!
En güvenli liman yastık altı.!!!
doğru mu bu?
For those brave enough to even think about thinking (about thinking) about bullish #Turkey views, this chart of (negative!) currency reserves should always be in the back of your head. It is a very long time since any country has looked like this. $TRY
https://pbs.twimg.com/media/EepzufVX...g&name=900x900
70 cente muhtaç hale geldiler.!!
Crash tüm hızıyla yolda.!!!
Millete düşük faizle ederinin çok üzerinde evleri aldırdılar,alan insanlar dada mantık;bu enflasyon ortamında maaşlara gelecek zamlarla ödediğim taksit 2-3 yıla pul olur bende ev sahibi olurum şeklinde gelişti ancakkkkkkk,unutulan çok önemli bir husus var;
Ben 90 lı ve 2000 li yıllardaki bütün mali krizleri yaşamış sabit gelirli bir birey olarak kısaca aradaki farkı açıklayayım;o yıllarda döviz bir gecede bile patlayabilir,enflasyon korkunç rakamlara çıkabilirdi,ancak hükümetler en azından gerçek enflasyon oranına yakın zam verir sabit gelirli kesimi elden geldiğince mali yönden ezdirmezdi,şu an hem mali yaklaşım hemde açık kapı politikasıyla devletin tüm imkanlarını sömüren 7 milyondan çok yabancı nedeniyle(sizde bir sürü neden ekliyebilirsiniz) tüik in açıkladığı oranlara göre verilen maaş zamları,fakirlikte buluşmaya olanak sağlamıştır.
Bunun sonucu olarak,ortalama yıllık %10 maaş zammı alan bir birey bu miktarı artı maaşının her geçen gün daha fazla kısmını zorunlu harcamalara kaydırmak zorunda kalacaktır,o nedenle önümüzdeki dönemde maalesef bankaların emlak zengini olma yolunda ilerleyeceğini düşünüyorum,en azından tünelin ucunda gerçek bir ışık belirene kadar elde avuçta olana sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum....
Endexs 99 yoluna doğru hizla ilerliyor,Düşüş %4.80.
Yine bir ağustos krizimi demek bu yaşananlar yani?
Şimdi swap olayını düzeltseler döviz uçacak
Düzeltmeseler yabancı tl bulmak için borsayı satacak..
Bakalım hangisini seçecekler..
Dalga dalga, dalga dalga dalgalanıyor...
Hem pandemi dalgalanıyor, hem ekonomi dalgalanıyor.
Bu kadar dalga arasında gemi artık yüzemiyor.
Kaptan da ümidi kesti, gemiyi bıraktı. O da bizimle dalgalanıyor.
CRASH Tüm HIZIYLA YOLDA.!!!!