Sindoma53 bak yazıyorum sonra öyle böyle deme. Dollar based
Tavan tavan tavan tavan tavan tavan tavan
https://i.hizliresim.com/6u18fz4.jpg
Printable View
Sindoma53 bak yazıyorum sonra öyle böyle deme. Dollar based
Tavan tavan tavan tavan tavan tavan tavan
https://i.hizliresim.com/6u18fz4.jpg
Çiftlikte bile düzen vardır.
Bursa belediye Atatürk caddesinde kamulaştırma yaptı. 400 dükkan, daire kamulaştırıldı. Yıkıldı, 2 ayda.
Yine kale önündeki binalara tebligat gönderdi. Uzlaştı, uzlaşmaya zorladı..
300 bin TL bedelle daireleri aldı.
Yıkıma başladı..
Aynı sırada olan yıkılması gereken torunların binası yıkılamıyor..
Tarihi sebeplerle kentsel sit alanı içerisinde imara inşaata izin yok. Ama yıkılan binaların karşısında biri 7 katlı bina dikiyor..
Yandaşlık nasıl bir şeyse, kanun yönetmelik, imar durumu falan tanımıyor. Tarumar ediyor
Her yeri..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/om9lpro.jpg
Breakout ve...
Türkiye Tavan Tavan gitmezse Berlin çöker
Türkiye Tavan tavan gitmezse Madrid çöker
Durum bu dayi
20-23 Aralık döneminde MB kamu bankaları üzerinden 9milyar USD satmış..
Kur korumalı mevduat öncesi de,
1-17 aralıkta 9 milyar rezerv eritmiş.
1-23 Aralık döneminde 18 milyar usd, muhabir bankalar üzerinden rezervlerin satılması, bankanın rezervlerini ve rezerv yönetimini hazineye devretmiş gibi bir görüntü vermesi hiç iyi olmamıştır.
(Haluk Bürümçekçi)
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar artışı ve KÖİ müteahhitleri
Alınan ekonomik önlemler sayesinde stabil hale gelen kurlarda günlük yüzde 5 dalgalanma artık “normal†sayılır hale gelmiş olmalı.
Pazar günü 10,91'e kadar gerilen dolar kuru, dün 13,29’a kadar çıktı.
4 günde yüzde 30 artış.
Bu yükselişin nedeni acaba vatandaşın bir türlü dolarından vazgeçmemesi mi, yoksa Ocak ayında belirlenecek olan Kamu Özel İşbirliği anlaşmalarında fiyatları belirleyen kurun yüksek çıkması için birilerinin döviz alması mı?
Biliyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hazinesi kaynakları yani bizim vergilerimizle toplanan para KÖİ olarak yapılan projelerin ödemesinde de kullanılıyor.
Bu projelerin yıllık ödeme bedelleri yabancı para üzerinden TL'ye çevrilerek ödeniyor.
Her yıl yılbaşında, o yılın ödemelerine esas olacak kur belirleniyor.
Buna o yabancı paranın o yılki enflasyonu da ekleniyor ve fiyat böylece ortaya çıkıyor.
Mesela en çok konuşulan proje olan Osmangazi Köprüsü üzerinden hesaplarsak, bu köprünün geçiş ücreti 35 dolar.
Bu yıl bu ücrete ABD’deki enflasyon kadar zam yapılacak.
Fiyat yaklaşık 36,5 dolara çıkacak.
Bunun karşılığında ne kadar TL ödeneceği ise doların Ocak ayındaki değerine göre belirlenecek.
Yani bu fiyat geçen hafta belirlense idi araç başı geçiş fiyatı 398 TL olacaktı.Dün belirlense idi araç başı geçiş fiyatı 485 TL olacaktı.
Bu durumda geçen haftaki kura göre yıllık ödeme 5 milyar 372 milyon TL olacakken, dünkü kura göre yıllık ödeme 7 milyar 81 milyon TL olacaktı.
4 günde oluşan fark 1,8 milyar TL.
Ocak ayına Allah kerim.
Dolar o güne kadar ne kadar artarsa ödenecek para o kadar artacak.
Üstelik sadece Osmangazi Köprüsü için değil, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu, Kuzey Ege Otoyolu, Çanakkale Köprüsü bağlantı yolları, benzer şekilde inşa edilen havalimanları ve tabii en büyük paya sahip olan Şehir Hastaneleri için de ödemeler aynı şekilde artacak.
Toplamda 150 milyar doların farkından söz ediyoruz üç aşağı beş yukarı.
Dolar kurundaki artışa biraz da bu gözle bakın lütfen.
Siz bu işleri yapan müteahhitler olsanız ya da o müteahhitlerden bu işleri satın alan yabancı şirketler olsanız doların artması ister misiniz, istemez misiniz!
Kurlar yükselsin de alacağınız artsın diye elinizden bir şey geliyor olsa yapar mısınız, yapmaz mısınız!
Fatih Altaylı
Habertürk
evet hesap yaptım şimdi normalde hiç bakmam kç kw elektrik tüketmişiz falan diye...ama bu yeni tarifeye göre hesap yaptım aynen yeni gelecek faturalar kol gibi olacak...%100 den fazla zam...güya asgari ücrete %50 zam yapıldı...misliyle geri alıyorlar...
yaparsa akp yapar :he:
Asgari ucretli en azindan %50 zam aldi. Devlet memurlarina %15 ile 20 arasi gelecek tabi tuik sapkadan tavsan cikartip %2 felan hesaplarsa aralik ayini o zaman carsi pazar karisir. 26 gunluk fatura gelmis 177 kw harcamisim. 162 lira fatura gelmis. 350 400 arasi gelecek gibi duruyor. Boyle bir saplama yok.
Gardaş müteahhit gene dolar alıyor alacağı değişmiyor ki. 1 dolar gene 1 dolar.
Mutahit aldığı krediyi TL alıp dolar kazanıyor ise büyük vurgun. Yok değilse bi değişiklik yok.
Yav bu kadar basit şeyi bile izah edemiyor ahali herkes eyyam yapiyor
Laaaa
asgari ücrete %50 zam geldiyse, fiili durumda memurun da %50 alması gerekmez mi?
bu nasıl hesap kitap anlamadım ki.
gerçi %100 de verse 2021 standardını yakalayamaz artık beyaz yaka çalışan.
2-3 yıla herkes asgari ücretli olur.
Emmi sen hesabi nasil yapiyorsun anlamadim. Ama bana sorsanki bu ulkede tl den degersiz 3 sey say. Ben sana hic dusunmeden halkbank, vakifbank,ekgyo derim. Ralli olur mu bilmem ama bu 3 hisse onumuzdeki sene yil sonunda yine sirasiyla 4.50 , 3.65, 2.14 olur derim. Hodri meydan...
Dayı grafik mükemmel ötesi değil mi ya
https://i.hizliresim.com/is4lbre.jpg
[QUOTE=Calibra;5724445]benim için agir bir seneyd
Nasıl bir hesap yaptı bilmiyorum ama direk sapladı geçti. Eğer turizm bölgesinde güney doğu Anadolu da eski kliması olanlar varsa bir klimanin bir yaktığı elektrik yaklaşık 1000 TL ye tekabül ediyor. Güney Doğu Anadolu da o roket saldırılarında görmüştüm bir evde üç beş klima vardı eğer elektrik çalmıyorlarsa bile artık çalmak zaruri olur. Çalması mümkün olmayanlar elektrik sarfiyatı yüzünden yeni klima almak zorunda. Bir senede amorti eder yeni klima parasını. Klima sektörü iyi prim yapar.
Dayı grafikler neden güzel duruyor sebebi şu.
2 dolara hisse almışsın 0.15 cente düşmüş. Bir daha bu kadar düşme sansi yok. Her bakan yabancı yerli kimse müthiş duruyor bu yüzden.
Sıfıra yanaşan grafikler malesef boyle oluyor.
Aslında şirketler sürekli kar ediyor 20 yıldır zarar edende yok. Çok acayip abi. Nasıl bir vurgun tarihe geçer..
JAS abi bana kızabilirsin tabiki eleştiri de yapabilirsiniz ama ben olucakları önceden görüp yazmazsam vicdanım sızlar.
Yabcak bişii yok abi, hergün zam gelirse sebebi doların yükselmesidir.
Ekonomi kitaplarında büüüle yazıyormu bilemem, sonuçta ben cahil ve de bi o kadar fakir biriyim
Hazineyi soyan, mb nin 140 milyar dolarını çarçur eden, 3-5 milyar dolarlık iş için 150 milyar hüpleten ihalede fesatlık yapan, yandaş kollayanlar. vs.
kadar
Bu doları yükselten kimler varsa suçlu dur tabii ki
Doğalgaz için sanayi metreküp için 7,5 TL ödeyecek. Biz 2 TL ye yakın öderiz. Zamma bakarsak seçim en geç Haziran'da sıcaklar çökmeden olur. Şubat ayına kadar üretim sektörü asgarî ücret, elektrik doğalgaz zammını maliyetine yansıtır. Tabi kur hiç oynamasa bile ciddi bir maliyet artışı olacak. Seçimden sonra en geç şuan ödediğimiz doğalgaz bedelinin üç katını ödeyeceğiz. Çocuklu sıradan aileler doğalgaz elektrik için 2500 TL gibi bir rakam ödeyecek. Kira gıda okul servisi giyim ulaşım olmadan varın gerisini hesaplayın.
İstanbul'da köprü ve tünel geçiş ücretlerine zam https://t.co/ijGyQoVIMR
Boğaz köprülerinde ödeme artık çift yön
Abi ister bir mal tepeden %90 dusuyorsa batiktir. Hic kendimizi kandirmayalim. Halkbank hic bir zaman 10 dolar olmayacak ekgyo hic bir zaman 2 dolar olmayacak. Batik abi bu sirketler. Eregli niye dusmuyor sise niye dusmuyor ford niye dusmuyor sasa niye dusmuyor hektas niye dusmuyor. Bence halkbank ve vakifbank 2 kere batti 3. Tahsisli yolda ne demek abi ben ozsermayeyi yedim demek. Ekgyo batik yoksa bir mal 2 dolardan 16 cente duser mi?
Doğru 0.7396 yazıyor faturada
150kwh için 1.37 TLº
>150kwh için ise 2.06 TL º
Bu ayki faturam 313 TL ‚º gelmiş . 341Kwh tüketimim var.
Aynı tüketimle zamlı hepsi içinde 730 TLº Olacaktı.
Oy veren düşük gelirliler şapkayı önüne koysun..
4 hatta 5 haneli Elektrik faturasına herkes hazır olsun artık ..
Asgari ücret, elektrik doğalgaz zamları üretim maliyetlerini baya artırdı dolar kuru yerinden kımıldamasa bile bu gelen zammın yarısını yansıtsa %25 zam gelir. Turizm sektörünün ruhuna El Fatiha derim.
Turkiye giderse Londra gider, New York gider, Pekin gider, Moskof gomunustu gider. Herkes akilli olsun. Ben prezident prezininizim. Ankara beni bul. Beni bulsun Ankara. Butce acilinca bulamazsin.
2.1 milyon hanenin elektrik faturasını devlet ödüyor. Bu sene 5 milyon hane olur heralde onları pek ilgilendiren durum olmuyor.!
Sayın @kilicdarogluk, 1 Mart 2019’dan beri ayda 2,1 milyon ihtiyaç sahibi haneye 68-137 TL arasında Elektrik Tüketim Desteği veriyoruz.
Şimdiye kadar toplam desteğimiz 2,9 milyar TL’yi geçti.
Farkındayım hızımızı takip etmek kolay değil ama biraz daha çaba beklemek hakkımız.
https://twitter.com/deryayanikashb/s...ID_4nkB4g&s=19
Alt komsuyu da aradim. Topluca halaya durduk su vakitlerde.
Dayı dolar nasi 13 olur derken oyun oynamıyoruz. Olmamaliydi böyle birşey
Bak mazot 12.76 1 depo minibüsün 1000 e doluyor 80 lt.
Halen Avrupa'ya göre yakıt ucuz.. 1 Euro üzeri avrupada
Sonra şöyle oldu böyle oldu aglamak yok TL tarihin dibine çökerken zil takanlar çöp dolara biat edenler..
Almanya'da 1.5 Euro galiba mazot TL 22.5 yapıyor
Herkes aklını başına alsin dayı TL nasıl çöker 1 senede ne oluyor dayi
Bundan sonra stok ile bir yere varamam. İkinci ek tedbir porsiyonu küçültmek olacak. Tek maaşlı ev kirası veren biri faturaları ödeyecek kira okul servisini de ödedi mi. Büyük yapraklı bitkiler ile beslenebilir ancak.
Ajan Pis Yedili Semerkand'dan bildiriyor başkanım. Özbekler 450som 50 kuruşa elektrik yakıyorlar, evlere 2400som 3liraya gaz metreküpü veriyorlar, arabaya otogaz litresi 4liraya. 8 liraya ayçiçek yağı alıyorlar, özbekistanda ayçiçeği yetişmiyor başkanım, onlar da bizimle aynı yerden ithal ediyorlar. Reis Özbeklere ne zaman ekonomi dersini verecek başkanım? Arz ederim.