Trump seçimi kazandı anlaşılan.Kısa-orta vadede borsaya yukarı hareket gelecektir.Somrasını göreceğiz,volatilite yüksel olacak,ihtiyaglı olmakta fayda var.
Printable View
Trump seçimi kazandı anlaşılan.Kısa-orta vadede borsaya yukarı hareket gelecektir.Somrasını göreceğiz,volatilite yüksel olacak,ihtiyaglı olmakta fayda var.
Bu enflasyonist ortamda bir yıl önceki fiyatından %yirmibeş aşağıda, iki yıl önceki fiyatına yakın. Sorsan süper firma!
Advent, jenerik ilaç üreticisi zentiva'yı 5 milyar euroya satmayı düşünüyor
bloomberg, satın alma şirketi advent ınternational'ın jenerik ilaç üreticisi zentiva'yı, eski
sanofi birimine yaklaşık 5 milyar euro değer biçebilecek bir anlaşmayla satmayı düşündüğünü
bildirdi.
Advent'in 2018'de satın aldığı şirket için seçenekleri araştırmak üzere goldman sachs group ınc.
Ve pjt partners ile birlikte çalıştığı belirtildi.
Deva'nın değerini düşüren şey Türkiyenin yabancı şirketler olumsuz yatırım ortamı ve devletin ilaç fiyatı baskısı.
Bilanço açıklandı ama aktaramadım.
bugün yorabilir ama 10 sene sonra çok iyi yerlerde olacak. esas faaliyet karı artmış, özkaynak 18 den 20 olmuş, 1e100 bedelsiz potansiyeline çıkmış.net kar artık önemli değil, hasılat ve dönen varlıklar daha önemli. hammadde avrupadan alıyor euro düşmesi güzel. dolar döviz pozisyonu var. ilaç zammı gelmiş, şu an için herşey stabil, batı cephesinde pek değişen birşey yok, arsa almış gibi bakacağız yatırıma. borç artmış, ama bu kötü değil, borç yiğidin kamçısıdır, borcu güzel karlara çevirebilir. pazartesi hareket ne olacak derseniz teknik macd haftalık iyi kapattı günlük macd güzel yerlerde. son olarak haftalık macd tl sıfırı geçerse, aylık usd macd sıfırı geçerse çorba parası çıkar.
Yatırımlar
01.01.2024 - 30.09.2024 döneminde DEVA Holding ve Grup şirketlerine; Yönetim Binası, Fabrika, Makine Tesisat ve Demirbaş olmak üzere toplam 832.590.815 TL, Ar-Ge, Ruhsatlandırma ve Lisanslarla ilgili olarak 1.558.916.837 TL tutarında olmak üzere toplam 2.391.507.652 TL yatırım yapılmıştır.
Ar-Ge Merkezi Belgesi'ne sahip olan şirketimize Tübitak onaylı Ar-Ge projelerine sağlanan nakdi desteklerin yanı sıra, Ar-Ge Merkezi kapsamında çalışan tüm projeler için vergi ve SGK indirimleri sağlanmaktadır.
TÜBİTAK tarafından değerlendirilerek desteklenmesi uygun bulunan harcamaların toplam tutarlarının maksimum %60'ı nakdi destek olarak ödenmektedir.
Şirket, ilgili dönemde Ar-Ge merkezi kapsamında 1.889.775.494 TL'lik teşvikli harcama gerçekleştirmiştir.
İlgili dönemde; DEVA Kartepe tesisleri için 30.10.2018 tarihinde alınmış olan 501317 nolu teşvik belgesi kapsamında 30.493.050 TL, 26.05.2021 tarihinde Çerkezköy tesisleri için alınmış olan 525422 nolu teşvik belgesi kapsamında 566.280.504 TL harcama yapılmış olup, 17.04.2018 tarihinde Çerkezköy tesisleri için alınmış olan 136611 nolu teşvik belgesi kapsamında harcama gerçekleşmemiştir.
Teşvik kapsamındaki harcamaların KDV ve Gümrük Vergisi muafiyeti, Kurumlar Vergisi istisnası, İndirimli Kurumlar Vergisi ve diğer vergiler yönünden muhtelif avantajları bulunmaktadır.
Sürekli yatırım yapan bir şirket, faizin bu kadar yüksek olduğu bir yılda borçlanarak 9 ayda 2.4 milyar TL yatırım yapmış, bunun 1,6 milyarı ruhsatlandırma ve lisanslarla ilgili şirketin yatırım iştahı artarak devam ediyor. Ve bu şirketin piyasa değer değeri sadece 14 milyar TL son 3-4 yılda çoğunluğu fabrika binası, ruhsatlandırma ve lisans olmak üzere ciddi yatırım harcamaları var fakat henüz bilançoda kayda değer bir etkisi görülmedi. Bu kadar yatırım bu piyasa değeri olan bir şirkete birkaç boy büyük gibi ya bir terslik var yada bir süre sonra bilançolara çok ciddi olumlu (hasılatı sıçratacak) bir yansıması olması gerekir.
10 sene mi kalacağız bu hissede.Hiç sanmıyorum ama size sabırlar.Benim maliyetim nominal olarak 72 TL.Enflasyon kaybı ve cüzi bir kar ile,78 TL olabilir, çıkacağım bu hisseden.Trump ın seçilmesi ile çok daha parlak alternatifler ortaya çıktı yurt dışı ve yurt içinde.
3Ç de karda geçen seneye göre %50 düşüş olmuş.İlaç zammının gecikmesi ve yüksek finansal giderler bırafa önemli etken.Yapılan zam da enflasyonun oldukça altında.Etkisi anvak 2025 te görülecek ancak yine sınırlı olacak.Görüntü kısa-orta vadede iç açıcı değil.Çıkacak karı çok büyük ölçüde kendileri alacağı bu da yine 2025 te olumsuz algılanacaktır.
1 Çeyrek 533 milyon tl
2 Çeyrek 651 milyon tl
3 Çeyrek 879 milyon tl finansman giderleri 4 çeyrek 1 milyar tl bulur bu hızla giderse
Geçen seneki kar dağılımına bakarsan anlarsın.Kuruluş tüzüğünde aslan payını kendilerinin alma hakkı var,kalanını da k/y koklatıyorlar.İlla yorum yaparken iji defa düşünün, bu iki tip söylediklerinize pişman eder sizi.En iyi bulaşmayın,bırakın karanlıkta kalsınlar.Zaten tadı kaçtı bu forumun.
Bu iki tipin geçmiş yorumlarını okuyun,dediğimi anlarsınız.Aklı başında yorumculara hısse düşünce hakaretler yağdırdılar, şimdi de hisseyi yükseltmek duruma uymayan ve k/y yı kıda-orta vadede kötü duruma düşürecek yarım yamalak yorumlar yapıyorlar.Bulaşmayın bu tiplere, hakaret görmeden fikir alışverişi yapabileceğiniz bir sürü başka yerler var.
Bu şahıs gerçeği çarpıtmaktadır. Dikkate almayınız.
Temettünün büyük kısmını patronların aldığı koskoca bir yalandır.(eşit dağıtıldığını iddaa etmiyorum, fakat yansıttıkları gibi ne var ne yok yönetim alıyor durumu da asla ve asla yok). Kar payı dağıtım politikasıyla ilgili bilgiler website de mevcut. Forumda da defalarca izah edilen bir durum. Geçmişe dönük okuma yapanlar, forumda da detaylı açıklamalara erişecektir. Bunu bile bile gerçeği çarpıtan bu tarz ''yorumlara'' itibar etmeyiniz. Şahıs tamamen kendi hisleri ve hayal dünyasını referans alarak bilgiler üretmekte.
Estağfurullah hakaret hiçbir zaman benim tarzım olmadı. Beni yandaşlarınizla karıştırmayın. Geçmiş mesajlarimda hakaret bul yaz buraya ama bulamazsınız. Çünkü yok hemde hiç yok. Bu durumda sizin hangi sözünüzü güvenilir. Karanlıktan bahsettiğiniz tam olarak nedir, tahminlerinizi bilgi olarak bizden saklamanız tüm kamuoyunun lehine, lütfen bu karanlığa devam edin. 3 yılda dolar,enflasyon,faiz ,endeks getirisinin altında kalan kağıdı överek ne ölçüde bilginiz olduğu ortaya çıktı. Ben bir süredir teknik açıdan kağıdı olumlu gordum hemde kağıt 60tl ye düştüğünde ve kağıdın teknik olarak olumluya kaydığını bahsettim. Sizler gibi 3 yıldır öve öve göklere çıkarmıyorum. Bir yere sevikyat yapar allahhh inanilmaz övgüler, SGK anlasmasi olur karsilikli şekerleme konuşmalar. Senin neslin şu anda x de takılıyor ve sıfır itibar görüyor.
QUOTE=pej;6925891]Bu iki tipin geçmiş yorumlarını okuyun,dediğimi anlarsınız.Aklı başında yorumculara hısse düşünce hakaretler yağdırdılar, şimdi de hisseyi yükseltmek duruma uymayan ve k/y yı kıda-orta vadede kötü duruma düşürecek yarım yamalak yorumlar yapıyorlar.Bulaşmayın bu tiplere, hakaret görmeden fikir alışverişi yapabileceğiniz bir sürü başka yerler var.[/QUOTE]
Şu başlıkta son 1 ayda kendiniz çalıp kendiniz oynayarak, ama temel ama teknik şarlatanlıklarla hisseyi pazarlamaktan bıkmadınız ya ikinize de bravo diyorum.
Umarım hedeflerinize ulaşamamışsınızdır ve ulaşamazsınız da.
https://i.hizliresim.com/gua667k.png
:yes:
akbabalar boşuna üşüşmesin yatırımın her türlüsünde hızlıyız.
kötü sözlerinizi aynen size iade ediyorum, hisse pazarlama sizin işiniz 3 yıldır şirketin kap a bildirmediği açıklamaları özel yöntemlerle ulaşıp buradan paylaştınız. lojistik bilgilerine ulaşıp nereye ne gönderdi buna bile ulaştınız, şirket bu bilgilerin ortaya döküldüğünü görüp size dava açsa yeridir, sonuçta rakiplerini de bu sevkiyatlarla bilgilendirmiş oldunuz. düşen kağıdın övülmemesi gerektiğini bunun pazarlamaya girdiğini söylüyoruz, sonra çıkıp kendi yaptıklarınızı sanki biz yapıyormuşuz gibi yazıyorsunuz, hakaret eden sizsiniz ama sanki biz ediyormuşuz gibi yazıyorsunuz. artık farklı sorunlarınızın olduğunu düşünmeye başladım.
Bir insan apaçık haklı olduğunuz bir konuda muhalefet ediyor veya konuyu çarpıtıyorsa ya aptal ya da kötü niyetlidir. İki türlü de zaman ve enerjinizi hak etmez. "Asla bir domuzla güreşme; çünkü üstün başın çamur olur. Üstelik bu domuzun hoşuna gider."
(Bernard Shaw)
Bu hafta A1 Capital Haftalık bültenine dahil etmişti fakat, diğer kurumların verdiği ve daha önceki önerilerde olduğu gibi açılışta yine kurumun verdiği stoploss fiyatının altında açtı.:(. 71,40 ve 73,50 hedef vermişti. 68,60 ise stoploss fiyatı idi.
kaynak: https://a1capital.b-cdn.net/wp-conte...LIK-BULTEN.pdf
2023 9 aylık ihracat 39.7 MİLYON DOLAR
2024 9 aylık ihracat 55.2 MİLYON DOLAR
% 39 ihracat artışı
sıkıntı 11 ay sonra gelen yeni DAD değeri
yükselen kredi maliyetleri
ve de TL nin Dolar karşısındaki duruşu
2023 te basarıyla götürülen stok,dolar ve bedeva kredi
2024 te tam tersi olarak geri döndü
ve de son çeyrek yeni avro değeri tam anlamıyla
bu çeyreğe yansıyacak
son üç aydaki kutu bazındaki artışlar
hissenin komik derecedeki PD/DD değeri
şirket elindeki nakiti 10 yıllık bondlara koymuş (dolar) % 7.2 faiz
faizlerdeki düşme eğilimi ve dolar getirisi
önümüzdeki dönemde şirket lehine olacaktır
ve de en son
ikizlere aldırmayın
köpeklere de saygısızlık etmek istemiyorum ancak
''it ürür kervan yürür''
bilgili ve saygılı arkadaşlardan
yazmalarını rica ediyorum
olumlu veya olumsuz
karakteri olan yazdığını üstlenir
silmez o gönderiyi
demin hoşt dedin ve sildin
şimdide yalakalık yapıyorsun
yalnız tebrik ederim
tahrik ediyorsun
Kötü söz sahibine aittir, kötü laflarinizi aynen iade ediyorum. Hakaret dışında başka bir şey yapamıyorsunuz. Atasözleri ile bize giydirmeler, halka açık WC de duvarlarda da benzer yazılar var. Maalesef eğitim kimine yarıyor kimine yaramıyor. Düştüğünüz alt seviyeyi görünce utandım. Çok ama çok yazık.
https://i.hizliresim.com/g81yljs.png
Toplam Finansal Borçlar: -11,44%
1 Yıl İçerisinde Ödenecek: -18,05%
1 - 2 Yıl İçerisinde Ödenecek: +97,20%
2 - 3 Yıl İçerisinde Ödenecek: -70,78%
3 - 4 Yıl İçerisinde Ödenecek: -26,43%
4 - 5 Yıl İçerisinde Ödenecek: -44,80%
2024 için: 1 yıl içinde ödenecek borcun toplam borç içindeki yüzdesi yaklaşık %86,09
2023 için: 1 yıl içinde ödenecek borcun toplam borç içindeki yüzdesi yaklaşık %93,05
Devayı 2015-2020 arası Migros hissesi gibi görüyorum güzel Favök açıklıyor tüm gelir faiz gidiyordu
sonra 2018 Kipayı alıp degerli arsaları satınca finansman sorunu çözdü ...
Deva favök %41 çok iyi bir oran finansman sorunu çözülürse hikayesi başlar...
30 Eylül 2024 itibarıyla 488.459.569 TL'si maddi duran varlık, 1.590.278.451 TL'si maddi olmayan duran varlık olmak üzere toplamda 2.078.738.020 TL araştırma ve geliştirme harcaması gerçekleşmiştir.
(30 Eylül 2023: 499.293.706 TL). Bu bakiyenin 1.889.775.494 TL'si bilanço tarihi itibarıyla teşvik kapsamındadır.
haftalık ve günlük macd iyi görünüyor, olumlu havaya devam edebiliriz. buraların dip olması dileğiyle.
2024 yılında, Grup ürünlerinin dağıtımı ağırlıklı olarak Türkiye'deki en büyük iki ecza deposu tarafından yapılmaktadır. Bu ecza depolarına yapılan satışların toplam satışlar içerisindeki payı, %24 ve %35'tir
(30 Eylül 2023: %26 ve %37).
Güzel bir bilgi umarım dahada artar.
QUOTE=kazanmaliyim;6927639]https://i.hizliresim.com/nb51yi0.png[/QUOTE]
9 aylık ihracat 55.2 milyon usd olmuş son dönem burada bir ivmelenme söz konusu yıl sonu 75 milyon usd civarı bir ihracat rakamına ulaşabilir.