Bu yüzden işgal edebilirim ha
Printable View
"Putin: Ukrayna'da vatandaşlar faturalarını ödemeyecek durumdalar."
Biz de ödeyemiyoruz faturaları, bizi de işgal etmez inşallah Putin Reis.
dogru soyluyor
Ukrayna Rusya nin ilk baskentidir, bizim Bursa gibi falan dusunebilirsiniz
daha sonra gidip moskova sehrini kurmuslar, Rusya tarihinde 3 tane eski baskent vardir
siz Ukrayna' ca diye dil duydunuzmu, ayni millet bunlar, bir nevi sive dialekt farki var aralarinda, Ukrayna da da Rusca konusuluyor
eski sovyet rusya ulkerinden farklidir Ukrayna nin durumu, Ozbekistan, Kazakistan, Turkenistan vb. farklidir, Ukrayna nin durumu farklidir. bu yazdigim diger ulkelerin kendi dilleri var gecmis kimlikleri var
Avrupa ve Amerika kasimasa Rsuya ile Ukrayna arasinda sorun olmaz
okudugunu bile anlayamiyorsun, senin dedigin zaten benim yazdigim yazida curumus durumda
Ukrayna farklidir digerlerinden yazmisim di mi, neyse Putin in dedigini duydugunda bilgi eksigin oldugu icin sana garip geldi bende bilgi verdim
ister alirsin, birseyler ogrenirsin...istersen unutur gidersin
bilgi boyle birsey, ogrenmek isteyen okur ogrenir
Bugün pala neden artı yapıyor derken güzelce iş tuzağa dönüştü. Bende düştüm tuzağa çekti beni kapanışa yakın içeri şimdi gireni çıkartmak için insafını bekle :)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
sabah iş bırakmadı ..gece seansı %-2.5
Neyi farklı olursa olsun ,kaldı ki o dediğin yerlerde de Rusçayı herkes bilir ve konuşur
Putinin tek derdi Soveyetlerin dağılmasıyla ortaya çıkan devletlerin Batıya yanaşmasını istemiyor
Paşinyan Batıya şirinlik yapmaya başlayınca Ermenistan ı Azerbaycan ın kucağına atıverdi ve cezasını kesti
Rus borsasında vadeli işlemler bugünkü %14 düşüşün ardından %20 düşüşte.
yukarida yazdigin evet, dogru
ama ornek Ozbekistan ,kendi dili ve kimligi vardir. ornek Tacikistan, kendi dili ve milleti vardir. Ukrayna bu diger ayrilan sovyet ulkelerinden farklidir, Ukraynayi Rus lar kurmustur cunku, sonra oradan ayrilip Moskova yi kurmuslardir
ben ne yazdim, Ukrayna yi Ruslar kurmustur dediginde Putin, sen sasirmistin, yok artik daha neler demistin hatirlarsan
ben de bu bilginin dogru oldugunu soyledim, konu bundan ibaret. gercekten de ruslar kurmustur Ukrayna yi
neyse uzatmayalim, bilgi olsun diye paylastim.
neyi çürütüyorsun git anladığın konuda yaz Azerbaycan hadi batıya yanaşsın NATO falan desin başına neler gelir
bunu bile göremiyorsun , gelip burada Abdullah Çiftçi analizi kasıyorsun
yaw arkadas sen ne bos adam ciktin ya
verdigim bir bilgi, tarihi bir gercek, ne analizi
Rusya ve Ukrayna da uzun yillar yasamis ve iyi kotu biraz tarih bilen biri olarak soyluyorum bunu
neyse yazmiyorum, bir insan birsey ogrenmeye bu kadar kapali olabilir mi ya, sonra ulkenin de durumu ortada
Donetsk ve Luhansk cumhuriyetlerininin bu gece ilanı yapılmakta,Bakalım ilk hangi devletler tanıyacak?
Taraflar burada ayrışacak,biz Nato üyesi olduğumuz için durum biraz farklı.
1 haftadir gun ici 2-4 defa degisen yukari asagi bu ne ya hicbir karar veremiyorsun..
ABD ve AB'nin müeyyideler koyma ihtimali durumunda;
Rusyadan bize gelen petrol ve dogalgaz hatları ile akkuyu nükleer santrali inşaatı gelişmelerden etkilenebilir mi?
Kerkük ve Musul,Misakı milli bizim hakkımız.
putin çok sert açıklamalar yapmış diyorlar...şimdi bizim borsa paralel evrende işlem gördüğü için yarın artı 2 fln açabilir hiç belli olmaz..hatta açıklamalar daha da sertleşirse yüzde 4 5 artıya doğruda gidebilir..
Biden Rusya bir miktar işgal edebilir dedi, Putin 2 cumhuriyetin bağımsızlığını tanıdı orta yol bulundu muhtemelen.
Ukrayna hatta Rusya eski Altınordu devleti'nden kaldı diye ileride birileri bahane eder. Timur biz devleti babamızdan bulmadık kendimiz kurduk demiş. Öyle veya böyle Dünya tek devlet olur biz görmeyiz.
putin reis :he:
Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzaladı.-AA-
arkadas uzatmayalim, buzamana kadar 3-5 mesaj yaziyorum arada, yarisini sana harcamak istemiyorum
tarihi tv programlarindan ya da size anlatilan kadariyla ogrenmek bence buyuk bir sorun, bu ogrenme sekliyle sadece size anlatilani ogrenirsiniz, ama dogru ama yanlis
ama bunu da kabul etmiyecegin icin uzatmaya gerek yok bu konusmayi
Putin, Ukrayna toprakları zaten bizimdi diyo
Diyo da diyo
Laflar savaştan ağır
Bu iş çok su kaldırır
Ukrayna devlet değil diyo şu bu
Mevzu çok daha karışık bi hal alıyo
--//
O zaman Kırım da eskiden bizimdi
Suriye bizimdi
Ne olacak
Ver geri o zaman Kırımı
Sayın vob24,
Zaten İngiliz Sadrazam Mustafa Reşit Psşa da Kırım’a Ruslarla savaşmak için değil Ukraynalılarla savaşmak için sefer düzenledi...
:)
Böyle bir şey dedi mi? Çok dolanıyor ama kaynak bulamadım.
Putin:
“18. yüz yılda Karadeniz kıyıları Türkiye ve Osmanlı'ya karşı mücadele alanı olarak kullanılmıştı. 18. Yüzyılda Ukrayna şehirlerini, Karadeniz kıyılarını Türklerden biz koruduk. Şimdi bunu yok etmek istiyorlar…”
Eğer dediyse olay yine bize kadar uzandı.
Rusya KKTC yi tanirsa bizde o iki tuhaf isimli yeni devletleri tanıyalım.
Rus'unun ayrı ABD sinin ayrı a.koyayim bu arada.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Biraz empati,
Hatay meclisi karar vermiş devlet olmaya ve Fransız Araplar Hatay bizim topraklardır diye bomba yağdırıyor...
Azıcık empati Mustafa Kemalin Askerleri...
altın da 10 dolar yükselmiş arada
10 dolar ne lan ? ne biçim bi savaş bu ??
hazır rüzgar esiyorken
82. Musul
83. Kerkük
demenin tam zamanı[emoji846] derler mi ?
Ateşi biz maşa ile tuttular ve bizi Rusların üzerine yolladılar...
Sonra öyle bi borçlandırdılar ki kolumuz kanadımız kırıldı ve bizi yiye yiye bitirdiler ve son devletimiz Türkiye Cumhuriyetimize sıkıştırdılar...
Şimdi de aynı taktikle yine Rusun peşine salıyorlar her bulduklarını...
Peşinden ham yapıyor piyonları...
Bİ KEZ DE TARİH TEKERRÜR ETMESİN BE ADAMIM!
Tarihe bakarsanız. Kurtuluş savaşı dışında Fazla dostane ilişkilerimiz yok.
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Osmanlı-Rus_savaşları
1568-1571 Astrahan Seferi (Rus Zaferi)
1676-1681 Osmanlı-Rus Savaşı (Osmanlı Zaferi)
1686-1700 Osmanlı-Rus Savaşı (Rus ve Müttefikler Zaferi)
1710-1711 Osmanlı-Rus Savaşı (Büyük Kuzey Savaşı altında Prut Savaşı) (Osmanlı Zaferi)
1735-1739 Osmanlı-Rus-Avusturya Savaşı (Osmanlı Zaferi)
1768-1774 Osmanlı-Rus Savaşı (Rus Zaferi)
1787-1792 Osmanlı-Rus Savaşı (Rus Zaferi)
1806-1812 Osmanlı-Rus Savaşı (Rus Zaferi)
1828-1829 Osmanlı-Rus Savaşı (Rus Zaferi)
1853-1856 Osmanlı-Rus Savaşı (Osmanlı ve Müttefikler Zaferi)
1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (Rus Zaferi)
1914-1917 Osmanlı-Rus Savaşı (Rusya 1917 Ekim Devrimi sonrasında savaştan çekildi, Osmanlı Devleti ise 1. Dünya Savaşından yenik çıktı.)