Dolar çıkar bu 10 a iner al sana 25 cent.En son 2019 da almıştım.
Pörtföyün dörtte biri ile.
Sanmıyorum ama tekrar orayı görürse pörtföyün yarısının maliyeti olur😂
Printable View
https://twitter.com/AdaveAsya/status...WjS2XfQhQ&s=19
Böylemi diyorsun yani😂😂
400 milyon $ a Shell turkiyeyi versinler Shell globale
Amerikayı Yeniden keşfetmeye gerek yok
Riskli yatırıma gerek yok..
Gidip hemen
Sahol, kchol, eregli,tcell,ttkom, agesa,anhyt,froto,isctr
Alsınlar zaten 3 yıl sonra 1.5 milyar $ eder .
Hem de 150 milyon $ temettü alırlar..
https://www.petder.org.tr/Uploads/Do...56327473149906
EPDK sayfasında da en güncel rapor , 2023 Ocak ayına ait. Mevsimsel olarak fena gözükmüyor satış hacmi. Üzerinede bilançoya çok etki edecek stok kâr/ zarar yazmazsak, kaba bir tahminde bulunabiliriz 1. çeyrek rakamları için. Tabi her zamanki gibi Shell süprizini yapar mı, yapar.
Hani şunu diyebilsek, x satış hacmi, şu kadar % brüt kâr ve dipte şu kadar net kâra dönüşür. Bunuda yapamıyprız
Not: Başlıkta 2023 Şubat diyor ama hep 1 ay öncesinin verilerini paylaşıyor petder.
Brüt kârın aşağı faaliyet kârı - favök ve dipte dönem kârı kırılımını bilmediğimiz için bilançoyu bekliyoruz.
Mart 2023 dahil “ fiyatlandırma “ raporları mevcut. Brüt kârın gelişimini ordan takip edebiliriz. Motorin tarafında son ay ufak tefek iyileştirmeler var. Ben kaba bir hesapla benzin- motorin türleri için %50-50 bayi- dağıtıcı paylaşıyor şeklinde hesap ederek, 1 lira brüt kâr hesapladım litre başı. Dağıtıcıya düşen brüt kâr 1 tl şeklinde.
Bir kez adam gibi bilanço açıkla eyyy Shell
Santral rutin faaliyetlerine geri dönmüş. Tahtanın bundan haberi yok. İlk bildirilen tarihten erken açılmış
Shell tarafında ( stok harici) faaliyet kârının daha iyi olmasını beklerim açıkcası. Zaten yılın ikinci yarısında anca brüt kâr %5 lere çıktı
Rusya işgali sonrasında akaryakıt fiyatları 25 tl civarı olduğunda biz 1.20 tl yi bölüşüyorduk diye hatırlıyorum. Şimdi 22 tl civarı ve 2-2.10 tl yi bölüşüyoruz. Brüt kâr anlamında iyileşme var ama net kâra dönmüyor. Bu son 2-3 senede elde ettikleri pazar payı ve buna karşın harcamalardan kaynaklı olabilir.
Düz hesap , çeyreklik motorin- benzin satış hacimlerindeki artış ve Shell’ in pazar gelişimini takip etmek lazım. Formülasyonda en az bize salt %5 brüt kâr bırakmalı
Niye gittin, niye düşüyorsun? Saçma işlemler
14.05-14.80 ordan geri 14.20
Rulet masası oldu
Yarın bakalım ne kadarlık üretim olmuş ilk gün.
Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı ile motorin/ benzin satışları arasında bir korelasyon var mı… Çünkü rekor satışlarla kapandı 1. çeyrek. Daha d önemlisi fiyatı bu kadar baskılamaya gerek var mı?
Endeks düşse anlarım ama endeks düşmezken yada çok az düşerken, tüm tahtaların erimesi çok ilginç. Ayrı bir boyut aldı tahtalar. Turco zaten deprem öncesi endeks dibininde altında
Zarar yok :) emanet mallari geri aldim.
Hadi gözümüz aydın… Pztesi ve Salı , santral üretime dönmüş. En yüksek kapasite çalıştığı saatler, üretebileceğinin %50 si kadar çalışmış. Bakalım devamında yükselecek mi bu oran
Her kademe de bofa- yapı kredi var. Bal yapmayan arı bunlar
Yandaşları beslemek için ithal kömürle çalışan santrallere destek vardı.
Bu sacma sapan sistem kalktığı anda son dogalgaz fiyatları ile karlı bir santralimiz olacak.
1 ay sonra sistem değiştiği sabah hazir kurulu borçsuz 800 megawatt santralin %30 ortağı olarak güne uyanacağız.
Şu anki piyasa degeri bence sadece bu santral degerinde
Shell turkiye %30 bedava ;)
Endeks 5000 altına sarkmasa iyiydi.. Gerçi ne fsrk eder, bizimkiler 3000 seviyesinde 🤣