buradan yazarsanız bildiğiniz varsa herkes faydalansın
Printable View
Daha çok erken
Faizler arttıkca ,
Enflasyon yüksek kaldıkça
Eldeki tahviller zarar yazacak.
Ve bunun benzeri yaşandı SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekran donması genelde cpu üzerindeki aşırı ışlem yoğunluğu olunca olur. Genelde çaresi hep daha iyi bilgisayardır. Ama bu oldukça yazılımcılar daha iyi donanımlar çıktı diye bu kez daha da islem isteyen isler yaparlar
Eğer kısa vade bu yönde çözüm yapmayacaksanız işlem yükünü azaltın.
Aklıma ilk gelen antivurus kaldırmak.
Islem yoğunluğu izleyici ve raporlayici programlar mevcut. Bununla hangi uygulamalar sisteminizde çok iş istiyor görebilirsiniz.
Haymanadan deel miydin sen Çağrı ?
Haymanada arpa yetişiyor .bu sene Haymanafestin bilmem kaçıncısı yapılcakmış arpa tanıtımı için :)
soğanı da makbul bilirim...
en sevdiğim yemek soğanlı yumurtadır .Aslında Haymana tam bana göre.
bide bulgurlu börek (buğday içinde buğday)
NOT:Bulgurlu börek bizim orada Manavlarda var ama yöresel midir bilmem.Ama en meşhuru kabaklı börekdir.
Dayu haymana da sihbizin aşireti vardır bizim kurtler. Türk de vardır. Tatar da vardır.
Herkes kendi akrabasını öldürür dayu taşlı tarla bana miras kalsın diye. Kimse diğer ırkları bulaşmaz hatta cuma günleri cumaya akşam beraber angaraya pavyona giderler.
Böyle işte haymana ortamı
sn Karakemal şefim özele bakarsanız sevinirim.
Bulgurlu börek nasıl oluyor..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zaten problem olacak ana konu bu yazdığın.
Batmasına izin verilmedi olayı.
Yanı olması gereken yaptırılmadı.
Neyle
MB lerin Tahvil alımları ile.
İşte problemin ana kaynağı.
Geçici olarak başlanılan olay Esrar ve eroin gibi bağımlılık yaptı.
Sıfır faiz ve istediğin kadar borçlan.
Peki fark ne
Enflasyon
Şimdi fıkır jimnastiği yapalım.
Enflasyondan dolayı faiz artışları yapılıyor.
2008 de böyle durum yoktu.
Faiz artışları resesyona sebep oldu diyelim.
Ve İngiliz MB nin geçen hafta yaptığı gibi tahvil alımlarına başladıklarını varsayalım ki öyle olacak.
Yanı bir müddet sonra yüksek faizler resesyon dışında tahvillerde büyük problem meydana getirecek.
Buda Mortgage faizleri ve ona dayalı tahvilkerde problem meydana getirecek.
Ve MB ler tekrar mudahele etme durumunda kalacak.
İşte o aşama esas krizin başlangiç aşaması olacak.
Yüksek enflasyonla nasıl mücadele edilecek ve enflasyon nasıl düşürülecek bizi düşünün.
Talep düşüyor mu.
Para bulabilen herkes bir şey alma peşinde.
Oralarda da bu tecrübe edilecek.
Özetle
Ana yanlış 2008 sonrası yapıldı ve devam etti.
Sonra faiz artışlarına çok geç başlanıldı.
Umut nedir faiz artışları
Resesyona sebep olacak ve bir süre sonra enflasyon düşecek .
Bu o kadar kolay değil.
Devasa boyutta piyasaya verilen para var.
23 Eylül sanırım
Fede ters repo ile verilen para 2.36 trilyon dolar idi.
Bu kadar bol para ile enflasyon nasıl düşecek.
Hep beraber izleyip göreceğiz.
Şimdiye kadar hem bol para hem enflasyonla mucadeleye örnek bildiğim yok.
Özet
Yaşanmamış şeyleri şimdi yaşayıp göreceğiz SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abi hamur pezi şeklinde açılıyor bildiğin peynirli börek ıspanaklı kabaklı börek vs gibi...
yalnız içine soğan ile bulgur konuyor".çocukken sevmezdimde şimdi olsa da yesem diyorum.
not:sanırım yokluk zamanından kalma birşey olmuş.bizim şile düşman işgalinde yiyecek yemek bulamamış .
her türlü otu yeriz biz .ege ile yarışırız .
mantar olarak da porcini(türkiyede kıtırdak olarak satılıyor) tutda kurtlu olan malgadın mantarına kadar(bu mantar herdaim kurtlu olur kurtları 1 gün tuzda bekletilerek çıkartılır ve böreği yapılır ! bak işde o börek yenir abi tadı süperr! şile merkeze yakın köylerde yapılır ağva tarafı pek bilmez
not:italyanın porcinin porcini dedikleri bizim yılların kıtırdak mantarıymış bunu epey sonra öğrendim.
şilede meşe çok aslında 3-5 yetişmiş domuz filan olsa belki türüfünde aalasını buluruz.
benim yediğim en az 10-15 çeşit mantar var .dilbirenin çorbası yapılır (köyde sadece 1-2 aile yer.)
güvergeçen(ordulu biri ayıklamasını öğretti eskiden yemezdik),geyik mantarı,gelincik fesleğen çingencik sütleyen (çiğ yenilebilen mantar türü,çocukken ona benzer bir mantar yedim zehirlendim).
UYARI:mantar boradanda tehlikelidir. mantar zehirlenmeleri tehlikelidir.
en tehlikeli öldürücü olan mantarların etkileri geç görülür ve ölümcüldür.
şile milleti çok mantar tüketir,ve yılların deneyimi vardır.(okuma yazmadan önce mantar toplamayı öğrendim )
eskilere ilk önce hangi yarımakıllı yiyip denedide zehirli zehirsiz olduğunu öğrendiler acaba dedkde biz çok bilmişler.
yaşlının biride biz sizin nesil gibi salakmıyız oğlum kediye verdik önce o yedi zehirlenmeyincede biz yedik dedi.
Eski toprak köylüler, bizim köyün gençlerinden daha akıllıymış orası kesin :)
Bizde bulgurun zirvesi lepedir.
Yörükler sırtında tencereyle gezer...
biz manavız....
Yörüğün yörümeyeni olarak da ifade edilen Manav sözünün kökeniyle ilgili ortaklaşılmış bir açıklama bulunmamaktadır. İzmit'te yaşayan Manavlar'ın etnik ve ...
şile ağva dedeler ama orayada kandıra akçaovadan...yane torun borsacı olacak diye yavaş yavaş istanbula doğru göçetmişler işde:)
özetle..."yörüğün yörümeyenine manav derler" :)
"otursa manav gezse yörükdür"
Bak sen almanya gizli gizli doğalgaz alıyormuş rusya dan. Sabotaj olunca ortaya çıktı.
Bir kişinin borsadan çıkması onun topluma geri kazandırmakla eşdeğerdir.
yaşam kalitesini artırır .
vatana millete ailesine ve kendisine çok daha fazla zaman harcayabilir.
kazancının bereketininde artacağımdan kuşkum yok.
34 yılımı verdim .ama bu bağımlılıkdan kurtulamadım.içindeyim hala.
Bir insan mesleğini oğluna tavsiye edebilmeli gururla.
Ben "yap oğlum babanın yolundan git borsacı ol" diyemiyorum.Yaptığım iş ile gurur duyamıyorum.Helalinden kazandım diyemiyorum.Bundan büyük kayıp hayatımda ne olaki ?
Benim oğlanda tutturmuş bende borsacı olucam diyor, la git şurdan manyakmısın oğlum borsa göründüğü gibi bir yer değil batarsın hayatın kayar dedim, sen niye borsaya bakıyon dedi.
Bak şimdi dedim yanında denemeye kaat alıcam gör kar zarar noluyor, sordum ekranımda olanlardan hangilerini alıyım dedim, şunu şunu ve şunu dedi. ben tak tak tak aldım, beraber izledik. şanslı kerata o gün aldığımız pirimlenmesin mi, akşam oldu napalım dedim dursun dedi, ertesiki gün Allahtan endekis yuvarlandı da zarar yazdık, hemen koşa koşa bak oğlum zarara dedim.
Borsadan soğutmam lazım ama olmuyor, sanırım eve gelince de ekonomi ile ilgili yazıları, grafikler haberler derken farkında olmadan yakınlarımızı da borsaya çekiyor olmalıyız.
Borsa yatırımcısı olsun canımı yesin ama borsacı alsatcı olmasın. Kumarın her türlüsünün sonu bataktır
Abi koru abi !! Kurtlara yem etme abi
https://www.youtube.com/watch?v=fgUWIHTt4aw
https://www.youtube.com/watch?v=mydajRn1WRU
https://youtu.be/zovTRFbxo3s
Sürü önemli abi, aslan bile olsan tek başına bi çaresin :)
https://youtube.com/shorts/1cTi5Ja8Ghc?feature=share
Sırtlanları oldum olası sevmiyorum.Ben mandaları seviyorum.
bir gün bir belgeselde gördüm manda buffalo,öküz başlı antilop vb bir hayvan , bataklığa düşmüş sırtlanlar hayvanın üstüne çıkıyor canlı iken kuyruğundan başladılar yemeye .hayvanda ot otluyordu hala.sırtlanlar onu yerken !
Hayat çok çelişkiler ile dolu Pisyedili abi,
Mesela, otcu hayvanların bol olduğu yerlerde otlar kısa ve verimsiz olur, burda karnın az doyar ama etçil hayvanların çok olduğu bölgelerde otlar bol ve uzun olur, karnın çok hızlı doyar ama yakalarlarsa kuyruğundan gider kolun bacağın, erken farkedemezsen komple gövdeyi götürürler
Spek tahtaları gibi diyorsun..
risk ve getiri analizi şart .hep getiriye odaklanan uzun ot peşinde koşan otcul olmamak gerekir.
ben getiriden çok risk odaklıyımdır .he ama kazanç diyorsan ...medet ya rab diyorum.Bana borsayı bırakmayı nasip et düştüğüm bu çukurdan çıkar diyorum.
düştüğüm ruhi bunalımdan beni anca selvi ağacının gölgesi çıkarır diyorum.
Ben borsada aslında getiri götürü muhasabesini bırakalı uzunyıllar oldu.
ikamet istanbul mu ?
S&P 100 yıllık aylık bazlı log grafik
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d1dda27e8d.jpg
credit suisse ile ilgili iddialar derinleşiyor hadi hayırlısı
Bu hafta dowu batırma işine giriştiler..
Şi de ortaya çıksa bari.
Ekim ayı gelince erken seçim bekleyenlerde bitti..
Sırada savaş
Seçim erteleme fikir fırtınası..
Dow %22 aşağı geldi tepeden ,
pıst 100 %18 aşağı gelip tepki geldi.
şimdi buradan yola çıkarsak.
Tuprs- petrol fiyatlarından dolayı aşağı geliyor.
bankalar operasyon yedi ve yetkililer üç maymunu oynuyor ,
THY - Rusyanın seferberlik hikayesi ile zayıflık ve satış yaşıyor.
sıse - enerji fiyatlarından dolayı toparlayamıyor.
çelikler- resesyon hikayesi vs.
endeks ağırlığı olan tahtalar bu şekilde gördüğümüz kadarı ile.
bu bilanço dönemi tahta bazlı mı yoksa badem spor eşliğinde karşılıklı işlemler hareketi mi olacak ,
Önce togg hikayesi
Sonra blanço.
Ama sistem delik deşik oldu..
Büyük bir skandal var ortada
800 milyon dolar ile başlayan.
Karı sanırım abrjcılatın götürdüğü
....
Yabancı yine en dibe düştü..
Bazı hisselerde yüksek.
Sadece onlarda yukarı işler biraz zorlaştı.
Gözden kaçırılmaması gereken operasyonun faillerin en kurumsal iş grubu tahtalarıyla başlaması.
Bu grubun bu işi seyretmesi..
Sonra şeker
En son kamu banklararı...
Bir dalı oraya kayar..
Mehmet Akdere gözaltına alındı #MehmetAkdere#gözaltı#hisse#borsa - https://borsagundem.com/haber/mehmet...alindi/1692117
Mehmet Akdere bu işi içerden yardım almadan tek başına yapamaz.
bu adam operasyonun başlamasından tut , sürecin devamında yaşayacaklarına kadar biliyordur.
bir yetkili çıksın desinki 16 tavan çeken kamu bankasında ne oluyoruz diye soran neden olmadı.
tetikçi sadece adam vurma ile olmaz , yaptığın işlerdede tetikçi kullanırsın .
ben bunu şöyle yorumluyorum eskiden İstanbulda otopark mafyası vardır arabanı park ettiğinde façalı birileri gelir Abi ne kadar kalacaksın derdi , şimdi resmiyete döndü ünüformalı geliyor.:)Sonuç olarak sistem bir şekilde işler buda öyle