Hayrlı sabahlar.
Dünya dönüyor.Tasaya gerek yok.
Dünya'nın yörünge hızı ortalama 29,78 km/s (107.208 km/h; 66.616 mph) olup, gezegenin çapını 7 dakikada ve Ay'a olan mesafeyi ise 4 saatte kat edecek kadar hızlıdır.
Printable View
4-5 Ay öncesinden ben dahil birkaç arkadaş bu günleri yazdı
Sürekli element uyduruyosun
Bilinmeyen bir şey yok
Olan şu
Parasal sıkılaşmanın etkileri ,blançolara yansımaları ,gerçek yabancı olmayışı
Mevduatın cazibesi ,ileriye matuf hikayenin katalizörün olmayışı
Günlerdir hacmi görmüyomusun ,risk iştahı yerlerde
Sağlam bir düzeltme yaşıyoruz ortadoğuda tansiyonun yükselmesiyle hızlandı ve derinleşti
Bütün bunları göremeyip sürekli karanlıkta göz kırpıyosun
https://x.com/HisseHaberleri/status/...DkAJNyPgw&s=19
Pakistan borsası %83 yapmış
Pakistan Moğolistan cukistan borsaları zirve yapiyor hergun
Yek 1 borsa düşüyor
Normalmis
biz ABD değliz her ülkenin motivasyonu dinamikleri farklı
kendimize has sorunlarımız var
bir yere kadar korela olursun sonrasında kendi gerçeklerine dönersin
sürekli sallyıp duruyosun
2000 den 11bine gitmis borsada %20 dususde sosyal medya aglama duvarina donusmus .
Günaydın cemaat bol kazanclar
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beynin kor de gozun de mi kor tek abd mi örnek veriyoruz
Tüm dünya son 2 ayda büyük ralli yapti
Aç bak
Çok basit birsey yapmanı istiyorum
Tıklayıp bakacaksın
Beyinsel bir faaliyet değil
https://x.com/HisseHaberleri/status/...Bg_3s6ZFg&s=19
Şu linke tıkla sadece
Yapabilirsin
Beyini off moda alsan da oluyor
2020 den 2024 basina kadar Tcell dolar bazli en yuksegi 2.2$ en dusugu 0.90$ 2024 zirvesi 3.50$ bugunki fiyati 2.62$
kchol o tarihlerde defalarca 1.5$ i gormus 2024 zirvesi 8.5$ bugunki fiyati 5.10$
tupras dusuk 1.10 defalarca gormus bu seviyeyi 2024 zirvesi 5.85$ bugunku fiyati 4.50$
su getirilerin yaninda pakistanin %83 getirisi hicbirsey demek
Açıp ulu Turkcell in uzun vadeli usd grafiğine bakalım
Bu kudretli ralli yapan bu muhteşem kağıt
2008 de 6 usd üzerini gormus
Bu yüce kağıt şu an 3 kusur usd de
2008 de çocuk yapsam şimdi üniversiteye giderdi
Grafikler ortada yorum a gerek yok
Analize de gerek yok
Öyle ralli malli demeyin böyle zor duruma dusersiniz
6 usd lere gitmeden once 2 3 yil 0.50-0.80$da gezindiginide gormezden gelmemek lazim
bunlar cok guzel kazanclar ben dolar bazinda 1 sene icerisinde %200 kazanmis olsam herhalde 1-2 yil ekrani kapatirim
3 4 yil once 15 lira olan fatura bugun 1500 tl olmus ise bunu yapanlara oy verenlere sormak lazim
Sahol ülkenin 2. Büyük holdingin
Usd bazlı 1999 yılında işlem görüyor
25 yıl önceki fiyattan işlem gören kağıtlara başarı çok iyi diyen bir güruh
Reyiz bu milleti iyi tanidi ve iyi yere tezgah açtı
Malzeme bu yapacak birsey yok
Bu arada herhalde dolar şu 4/5 senede sanırsam yüzde 20 değer kaybetmiştir.
Ben elaleme bakarim diğer endeksler neredeymis şimdi nerede? Yuzdesel karşılaştırma yapılsın görelim pahalı miymisiz?
9230 TL ile ana pazarda olan kağıt yüzde beş yukarıda... Of anam offf
enflasyon eylül ayı 2.97
Bu endeks 8K lerden ancak döner bence.
https://x.com/HisseHaberleri/status/...HisseHaberleri
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Enflasyon verisi yüksek geldi birde 800 milyon teminat tamamlama var dua edelim insaflı olsun pala
artık olumlu seyler konusulmalı bizlerde hep olumsusuz :))) endeksimiz ana trend 25 binler gelecek ulenn
ya o degilde insanları ozellikle sosyal medyadan kandıranlar yok su hisse bu kdr bu hisse su kdr kazandırdı .. valla bisi diyim mi en ortalama zekaya sahip biri bile sıfır bir araç alsa temiz 1 yılda yuzde 50 den fazla karı vardı :)) bu ulkede dinamikler degismiyor EV ARABA ARSA
nerde yüksek aslında müthiş düşük rakamlar açıklıyorlar
memur ve emeklisinin şu ana kadar enflasyon farkı oluşmadı toplasan 3 aylık enflasyon 7.5 civarı bundan sonra 2.5 daha enflasyon artışından sonra enflasyon farkı alabilecek yıl sonu enflasyon farkı %4 olsa %6 da toplu sözleşmeden gelecek %10 bozdur bozdur harca
diğer emekliler ise şu ana kadar %7.5 maaşı hak etti %7,5 daha olsa enflasyon
toplamd aalacakları %15 i geçmez yani en düşük emekli maaşı 14.000 bile etmez
asgari ücretli 19.500 ü geçmez 500 de reisin gönlündne kopsa 20.000
endeks %0
hiç tavan yok
ama
tabana çöken çökene
al capone gelse çırak çıkar...
Aylık % 5.5 enflasyon enag
2 3 ay once bu adam başarısız bırakmalı dediğimde
Bırkac kisi haric birakırsa borsa coker denilen bir topic
Ekonomi topici !
Sonra gel kırsaldaki adama durumu anlatıp oy al
Zor
7-Seçim sonrası ortaya bedava para saçılmasından vazgeçilip, bir de faizler artınca zaten enflasyondan dolayı öne çekilmiş olan ve ihtiyaç olmadan da yarın fiyatı daha yüksek olacak diye alınanların da etkisiyle talep kesilecektir. Bu enflasyonla mücadele için gerekli ama şirketler için kötü. Çünkü bu yıl hem enflasyonun yarattığı hayali karlar yok hem de hem yurtiçi hem de yurtdışında resesyon riski artmış durumda..
8-Borsadaki olağan dışı alım miktarının (varlık fonu alımları, kamu şirketlerinin alımları, borsaya destek amaçlı iktidara yakın şirketlerin patron alımları ) ne kadar olduğunu en azından ben bilmiyorum. Ama kurallar gereği bu alımların bir süre sonra piyasaya satılacağını satılmak zorunda olduğunu biliyorum. Sayılı gün çabuk geçer bu piyasaya ekstra arz demek.
9- Seçimden sonra muhalefet kazansa da borsaya koşa koşa yabancı uzun vadeli yatırımcı gelmeyecek ,gelemeyecek. O fonların olduğu ülkeler, ben yaptım oldu ülkeleri değil., muz cumhuriyeti değil
.Belli kuralları var. O uzun vadeli fonlar ülke rating notu ile bağlı ve bizim ülkemiz yatırım yapılabilir kategorinin BEŞ basamak altında.
BENCE
geçen yıl oluşan ralli emanet para kamu desteği arkası sağlam manüplatörlerle erkene çekilmiş bir ralli idi. Aslında şimdi seçim öncesi olması gereken ralli enflasyon ve devalüasyon kullanılarak öne çekildi geçen yıl yaşandı bitti.
Unutmamak gerekir ki
Borsada sen haklı olabilirsin ama borsa insanları batırana kadar irrasyonel hareket edebilir.
Yazının tamamı.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=36133&page=42
hele bir de evin yoksa emeklilik= sefillik.
onun için iyi kötü bir bes yaptırmak lazım. kumbara hesabı yani.
çocuklara da erkenden yaptırmalı.