https://resmim.net/cdn/2025/06/02/TljZzD.jpg
Memleketin çivisi falan kalmamýþ...
Printable View
https://resmim.net/cdn/2025/06/02/TljZzD.jpg
Memleketin çivisi falan kalmamýþ...
Yarýn enflasyon açýklanýyor. Tahminleri alalým. Birinciye 5 litre soðuk sýkým zeytinyaðý ikramiye verir Ayhan baþkan. Ben düþüþ devam diyorum ve 1.89 diyorum.
Yarin, bir gulme gelecek o kesin.
1,69-1,99 arasi gelir.
1,81 diyor, kahkahalar ile ayriliyorum.
[emoji23]
Yarýnki tük enflasyonu 1.69 gelebilir,yüksek 2.69-çok düþük 1.31,zaten mayýs ayýnda ihracat rekoru kýrmýþýz :whistling:
Muhtemelen gözaltýnda kiler Bayramý içerde geçirecekler. Hiç bir þey bulamayýnca daha da hýrçýnlaþýp önüne geleni tutuklamaya çalýþacaklar. Mantýken kimse seçime kadar içerde ölmeyi kabul etmez. Ýþi gücü firmasý olanlar var bir senaryo yazmazsa hayatý bitecek bazýlarýnýn o yüzden yalan da olsa bir þey vermek zorundalar
Enflasyon tahminim %2.22
% 2.31 Son kararým.
Bugün 38.88 den satýyordu dövizciler .
Ýn cin top oynuyordu dövizcilerde .
Altýn makas eksi oldu Saturday den beri .
Yani Ýstanbul dan al Londra dan sat kara geçiyorsun tam tersi oldu þimdi
Aslýnda daha ucuzu vardý ama bizim çapýmýz yetmiyor .
Tek kalemde on deste Bünyamin alýrsanýz 3-4 kuruþ daha uygundur fiyatlar .
Altýnda 15-20 kilo kadar barem sonrasý 50 kilo Baremi var .
Ucuz bulmak için artýk uðraþmýyorum diðer ve gýda ürünlerinde ama onlarý yazmýyorum artýk .
Mesela psikoterabiye grup seansýna katýldým sgk geçiyor haftada bir gün 10 hafta için 10 TL ödüyorum. Ama yazýlýp gitmezsen 610 den 6100 tl uymama cezasý var .
Ahmed abinin düþtü ipoteksiz ev kredisini hangi banka veriyorsa zabahleyin erkenden gidip alayým. Hatta üç beþ tane rezidans alsam daha iyi olur. Vermezlerse Amed abiye Selim abinin hediye edeceði aparatla iþlem yaparým
2.17'de hafif bi sallandýk. (Aydýn)
geçmiþ olsun marmaris açýklarý merkezliymiþ
02.17'de yaþanan sarsýntýnýn merkez üssünün, Marmaris'in 10 kilometre açoðýnda ve 68 kilometre derinlikte olduðu bildirildi.
Sarsýntýnýn ardýndan açýklama yapan Muðla Valisi Ýdris Akbýyýk, deprem sebebiyle Fethiye'de panikatak geçiren 14 yaþýndaki bir gencin yapýlan müdaheleye raðmen kurtarýlamadýðýný ve hayatýný kaybettiðini duyurdu. 69 kiþinin yaralandýðýný
ateyizleri bekliyorum depremin derinliðinide kesin yanlýþ olçmuþlerdir 69 km derindedir o 69 kiþi de yaralanmýþ
Deprem sonrasinda 14 yasinda bir kez panikatak gecirmis ve hayatini kaybetmis.
Allah rahmet eylesin.
Enag mayýs ayý enflasyonunu açýkladý:
%3.66
Enflasyon verisi borsada coþkuyla karþýlandý.
Þimdilik..
Þükredelim eksi çýkmadý enflasyon
ilk toplantida % 46 dan 40 dusurulmeli.
Hatta 19 Haziran toplantisi beklenmeden hemen indirim yapilmali
Bu arada 5 aylýk enflasyon verilerine göre;
SSK,Bag-Kur emeklisinin maaþ artýþý:
%15.09
Memur ve memur emeklisinin:
%14.01
Haziranda eksi çýkmazsa,
Güle güle harcasýnlar.
15 e duzerler diye okudum iyi mi?
Kim bildi kim bildi. 5 litre soðuk sýkým zeytinyaðýný evine gönderelim. Vay be enflasyonu nasýl yendik ama.
Sn refeba 1,69 demis.
En yakin tahmin.
Kendisini tebrik ediyorum.
Kapitalizm bisikleti sevmez.
Çünkü bisiklet sürmek ekonomi için kötüdür.
Bisiklet süren insan otomobil almaz,
akaryakýt almaz,
kasko yaptýrmaz,
motorlu taþýt vergisi ödemez,
arabayý servise götürmez,
yedek parça satýn almaz ve iþin kötü tarafý saðlýklý olur.
Morgan Frreman
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
ENAG a göre gýda enflasyonu 4.5
ÝTO ya göre gýda enflasyonu 2.25
TUÝK e göre MAYIS gýda enflasyonu EKSÝ....
BÜYÜKSÜN TUÝK....
Bu veri ile vermediðin enflasyon farký zammý telafi etsin diye verileri hangi marketten aldýysan emekliye de söyle de biraz ferahlama yaþasýn....
BÝM sývý yaða zam yapmak için haziraný beklemiþ sanýrým. 3009 dan 329 a fiyat düzenlemesi yapmýþ.
https://resmim.net/cdn/2025/06/03/T3BBu3.jpg
Türkiyenin en baþarýlý kurumu hangisidir diye bana sorsalar tereddütsüz TÜÝK derim, çünkü görülmemiþ don felaketi yaþanmýþken gýda enflasyonunu - eksi çýkartmak çok büyük baþarýdýr.