Haftayı 30 üzeri kapatırsak ani türbülanslar dışında hedefe gidebilir...ytd
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Haftayı 30 üzeri kapatırsak ani türbülanslar dışında hedefe gidebilir...ytd
Kim alıyor acaba.
Haber geldi insaata basliyorlarmis
kurumsal alsında bir ksımını gerisi önemli değil
biteksten artık halka arz bekliyorum
inş yapılır böylece yatırım finansmanı bedavaya gelir
bilicinin payıda azalır büyük ihtimal biteks bu durumda konsolidasyondan çıkar
ama bilici için çok olumlu olur
favök vs bu finansaldan çıkartamıyorum bitesk finansala dahil oluşan favök % kaçı biteks % kaçı bilici belli değil
bilici yatrıım 2 iştiraki olur kendi işide var
hisse için çok çok olumlu olur
hayırlısı arkadaşlar
27.11.2018 tarihinde kamuya açıklanan %21,14 oranında iştirak olduğumuz Biteks iplik A.Ş.'nin yatırım kararı ile ilgili olarak, Üretimi tesisi inşaatına bu hafta içinde başlanacaktır. Ayrıca üretilmesi planlanan iplik cinsi ile ilgili olarak makine alım görüşmelerine bugün itibariyle başlanılmıştır. Yatırımın birinci fazı 2020 nin ilk yarısı sonuna kadar bitecek olup, 2020 yılının ikinci yarısında tesiste üretime başlanılacaktır.
Garip hareketlerin sebebi bu habermis demekki, neyse 2020 bilançosunu da görelim bakalım.
Sanko, Arsan, Yünsa, Bossa ya bakın bir de Blcyt ye. Onlara göre çok ucuz ve karlıyız.
Arkadaşlar dün veya bugün bilici alan var mı aramızda?
Daha önce alıp da dün veya bugün satan arkadaşlar var mı?
Anket gibi düşünün lütfen, tşk.
Bence daha yolu uzun. Yeni yatrim demek siparise yetemiyorum demektir. Son ceyrek kari iyi felecrk ins. Hala bilancosu bilici gibi olan sirket yok maastan 3 -5 kurusuda yatiricam.
Sayin kazankazan anca gordum msgnizi ben yarisini cuma kalani dun sattim. Ama bigun tekrar alip ustten gene sattim. Yarin gene uygun yerden almaya calisacam.
Arsan incelerseniz daha ucuz ,
Tek dezavantaj arsan tem.vermiyor.
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
BİLİCİ YATIRIM ŞU AN GELECEĞİ SATIN ALIYOR EDERİNİ BULMUŞ BİRAZ GEÇMİŞ
Beta 0,32
Halka Açıklık Oranı 33,09
BIST-100'deki Ağırlğı 0,00
F/K Oranı 4,20
Piyasa Değ. / Defter Değ 1,11
Dibe Uzaklık (*) 178,51%
* Yıllık
Piyasa Değeri (USD) 26.310.311
Piyasa Değeri (TL) 151.650.000
Özsermaye (TL)(**) 136.539.510
Sermaye (TL) 45.000.000
Net Kar (TL) 23.100.818
** 202019-9 Bilanço dönemi için
ARSAN İSE ÖZSERMAYEYE GÖRE YAKLAŞIK 63 MİLYON DOLAR OLMASI LAZIM PİYASA DEĞERİNİN ÖZSERMAYE GELMESİ İÇİN
Beta 0,60
Halka Açıklık Oranı 41,52
BIST-100'deki Ağırlğı 0,00
F/K Oranı 5,91
Piyasa Değ. / Defter Değ 0,78
Dibe Uzaklık (*) 114,10%
* Yıllık
Piyasa Değeri (USD) 49.046.278
Piyasa Değeri (TL) 282.864.600
Özsermaye (TL)(**) 360.526.008
Sermaye (TL) 84.690.000
Net Kar (TL) 49.428.738
** 202019-9 Bilanço dönemi için
Sadece defter değerine göre şirket mi değerlendirilir. Esas faaliyet karı, F/K sı, geleceği, ciro artışı, kar artışı, finansal borçları vb. bir sürü kriter var.
Elindeki arazi, frabrika, otel vb. leri yeniden değerlemeye alırsın defter değerin çok ucuzlar. Batmak üzere olan çoğu şirket böyle yapar.
Adese defter değerinin %44 ünden işlem görüyor. Size göre Adese çok ucuz ama bana göre çöp, köprüden önce son çıkışta.
Firmamız, Adana Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İplik Büküm tesisimiz çatısına Güneş Enerjisinden Elektrik Tesisi (GES) kuracaktır. Tesisin kurulu gücü yaklaşık olarak 1,6 MGW olacaktır ve yıllık ortalama 2.200.000kwh elektrik üretilmesi hedeflenmektedir.
Yapılması planlanan GES tesisinin toplam yatırım maliyeti USD 655.000 olacaktır ve yatırımın geri dönüş süresi 4,7 yıldır. Bu tesis ile yıllık elektrik giderinden %20'lik bir tasarruf sağlanacaktır.
19 ağustostaki aşağıdaki haberin içi dolmaya başlıyor:
Firmamız Apre tesisinde, değişen müşteri ve piyasa şartlarına daha çabuk adapte olabilmek, verimlilik ve enerji tasarrufu sağlamak ile ürün kalitesinin artırılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünden 31/07/2022 tarihine kadar geçerli 37.400.000 TL tutarında Modernizasyon kapsamında bir teşvik belgesi almıştır.
Belge kapsamında Gümrük vergisi Muafiyeti, Kdv İstisnası ve Kurumlar Vergisi İndirimi (Yatırıma katkı oranı %25, Vergi indirim oranı %60) destekleri bulunmaktadır.
Yatırım Teşvik Tebliği'nde yapılan en son düzenleme ile 01.01.2017 – 31.12.2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen 2. Bölge Yatırım harcamalar için Kurumlar vergisi Yatırıma katkı oranı %40, Kurumlar Vergisi indirim oranı %100 olarak değiştirilmiş olup, almış olduğumuz teşvik belgesi bu değişiklikten yararlanma hakkına sahiptir.
Sasa' da 0,50 TL den 8-9 TL ye bu tür yeni yatırım haberleri ile çıktı. Darısı başımıza.:ok:
2018-2022 sonuna kadar yapılacak toplam yatırım 140 milyon tl den fazla bir kısmı tamamlandı
bir ksımı 2020 tamamlanacak kalanıda 2022 sonuna kadar bitecek
yatrımların çoğu biteks yapıyor
ben cironun 2 yıl içinde en az 2-3 katına çıkacağı inancındayım ilk yazdığım günde şuanda aynı fikirdeyim geleceğin egeen olma yolunda
tek sıkıntım favök marjı bu marj şuan %36 larda %25 altına inmediği sürece yola devam
bu yıl 220 milyon ciro 81 milyon favök 30-35 milyon arası net kar
2022 de 500 milyon ciro 150 milyon favök 50 milyon net kar bekliyorum
borç 0 ve yatırımın gerçekleşeceği bu dönemde faizler düştü finansman gideri daha az olacak, firma için çok olumlu
tek sıkıntı iyi kar yapan bitekste payın sadece %21 olması
otel mevzunu bir şekilde çözülmesi gerekli açılalı 5 sene oldu hala biliciye en ufak bir nakit girişi artısı yok
bunlarda çözülürse önümüz bayağı açık hayırlısı
37,4 milyonluk teşviğin 3,7 milyonluk kısmı bugün kullanıldı. Geriye 33,7 milyonluk kısmı kaldı. Eğer %100 KDV indiriminden yararlanmak istiyorsa 31 Aralığa kadar daha birçok yatırım kararı almalı.
Vergi vermeyiz artık :)
arsan iyi firma ama bilici kadar değil
arsan karın çoğu iştirak değerlenmesinden geliyor yani kur sabit kalsığından iştiralkeri olan doğalgaz ve elektrik pazarlama dağıtım firmaları bu dönemde kur karı yazdı arsanında geliri böylece artmış oldu temettü geliri 10 milyon ama değer artışı 40 milyon yani karın 30 milyonu fiktif kar
3 iştirakininde sermayeleri çok düşük bu sebeple çok borçlular ve kur hassasiyetleri çok yüksek kur yukarı gitmesi bu şirketleri bayağı zorlar
aynı sektörde bilici ve arsan faaliyet gösteriyor yatırımcı iseniz arsan genel kurulunda yada yatırımcı ilişkilerine bilici favök, kar marjı niye bu kadar yüksek arsan niye bu kadar düşük diye ben olsam sorarım belliki arsanda sıkıntı var giderlerimi fazla, yoksa giderler şişirilip küçük yatırımcıya temettü dağıtılması mı önleniyor insanlar yılsın satsın mı diyorlar bunlara bakın bence
Yine hayaller dükülmeye başlanmış:) 140 mln tl yatırım nasıl tamamlandı ciro nasıl 500 mln hayallere kapılmayın fazla ...tekstil çin etkisi ve düşük hammadde etkisi ve dövizin son yıllardaki sert artışı yüksek marjlar getirdi..Bu marjlar hep böyle gitmez..otel elden çıkar daha kârlı bir işe yatırılırsa çpk çok iyi olur.Çok yatırım çok borç demek yüksek ..ayrıca tekstil firmaları 8-10 yılda makineleri yenilemek zorundalar..yapılan sadece bunlar... arsan ile tek benzerlikleri iki ailenin de nam salmak için otele gereksiz para gömmeleri... arsan tekstil işinden istikrarsız bilançolar yolluyor. Bilici o konuda istikrarlı.ayrıca tekstil işinde nakit çok çok önemli ... peşin alıp vadeli satışlarla katlamalı kar ediyorlar..peşin parayı borçle değilde kendi nakti işe yapan iyi kazanıyor... fk olarak yavaş yavaş diğer hisselere yaklaşıyor... 2.70 lerde çok çok ucuz iken şu an sadece az ucuz diyebiliriz...ytd
Önce oku sonra yaz 140 milyon yatırım 2018-2022 tıpları arasındaki toplam yatırım bunun 40-45 bilici kalan 100 biteks yapıyor bir kısmı tamamlandı bir kısmı 2020 kalan 2022 de bitecek daha dün biteks kap açıklanasında yeni yerin yapımına başlanıyor diye açıklama geldi olan makina yenileme değil yeni yatırım yapılıyor keza eski makina değişimi enerji işgücü ve zaman verimi sağlar ,ciro biteks ağırlıklı artıyor ve artmaya devam edecek şuan geçen seneye göre adetsel %15 geride 2 yılda enflasyon yüksek kapasite kullanımı koyarsan bu rakamların hayal olmadığını anlarsın ,kap kararlarında yatırımların ciroya etkisi mevcut Çin’de üreteceğin ürünün Avrupa’ya gelişi iki ay Türkiye’den 1 hafta mevzu burada Çin’den ürün gelene kadar mevsim değişiyor ayrıca bizim kalitede üretemiyorlar ,tüm tekstilde sektöründe kar var ,bilici ailesi ticareti düzgün yapıyor diğerleri küçük yatırımcı ya tokat peşinde aradaki fark bu
İyi bakalım 2 seneye 100-120 milyon net kar [emoji846][emoji846][emoji846][emoji846][emoji846] hayal aleminde yaşıyorsunuz...
arsan blcyt bakar oldum arayı actı ıyıce
iyi pyasaya rahmen bu kağıtta satıs baskısı var 3,30 üzeri kapanıslar olursa toparlanabilir
Bilici oteli satıp biteksi alırsa işin rengi değişir. Otelin parası ile senelik 10-15 mln net kâr getiren bir işe girmeden 30-50 bandında kâr gider gelir 3-5 sene yüksek döviz atağı olmasa olursa bu bandı yukarı kırar
%21,14 üne sahip olduğumuz Biteks iplik A.Ş. Yönetim Kurulu, polyester ve pamuk ipliğinde pazar payını arttırmak ve artan müşteri taleplerini karşılamak için 2018 yılının ilk yarısında polyester ipliği üretim hattına 2.247.000 Amerikan Doları, pamuk ipliği üretim hattına 1.243.000 Amerikan Doları olmaz üzere toplamda 3.490.000 Amerikan Doları makine ve teçhizat yatırımı yapma kararı almıştır.
Yapılacak olan bu yatırımlarını üretim kapasitesi ve yıllık ciroya etkisi 2018 yılı için %12, diğer yıllar için %25 seviyesinde olacaktır. Yatırımın finansmanının yarısı öz kaynaklardan diğer yarısı için ise uzun vadeli kredi kullanılarak karşılanması planlanmaktadır.
Tekstil piyasasında ipliğe olan yurt içi ve yurt dışı talebin artması ile birlikte grup şirketlerimizin de artan üretim kapasitesinin karşılanması ve ürün çeşitliliğinin artması amacıyla Şirketimizin %21,14 oranında iştirak olduğu Biteks İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde iplik yatırımı yapmayı planlamaktadır.
Yapılacak olan yatırım kapsamına; fabrika binası yapımı ve bu ipliğin üretimi ile ilgili makinelerin alınması girmektedir. Yapılacak olan yatırım 2 Faz halinde tamamlanacaktır.
Birinci faz yatırım 2019 yılının Ocak ayında başlanacak olup 2019 yılının sonunda tamamlanması öngörülmektedir. Birinci fazın toplam yatırım maliyeti USD 4.000.000 olup. 2019 yılında sonra Ciroya etkisi % 10 - 15 olacaktır.
İkinci faz yatırım ise 2020 yılından sonra başlayacak olup toplam yatırım maliyeti ortalama USD 10.000.000 olacağı öngörülmektedir. 2. Fazın tamamlanması ile bu yatırımın toplam ciroya etkisinin %20-25 olacağı hesaplanmaktadır.
Yatırım %50 si öz kaynak, % 50 si ise kredi kullanılarak yapılması planlanmaktadır.
Firmamız Apre tesisinde, değişen müşteri ve piyasa şartlarına daha çabuk adapte olabilmek, verimlilik ve enerji tasarrufu sağlamak ile ürün kalitesinin artırılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğünden 31/07/2022 tarihine kadar geçerli 37.400.000 TL tutarında Modernizasyon kapsamında bir teşvik belgesi almıştır.
Belge kapsamında Gümrük vergisi Muafiyeti, Kdv İstisnası ve Kurumlar Vergisi İndirimi (Yatırıma katkı oranı %25, Vergi indirim oranı %60) destekleri bulunmaktadır.
Yatırım Teşvik Tebliği'nde yapılan en son düzenleme ile 01.01.2017 – 31.12.2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen 2. Bölge Yatırım harcamalar için Kurumlar vergisi Yatırıma katkı oranı %40, Kurumlar Vergisi indirim oranı %100 olarak değiştirilmiş olup, almış olduğumuz teşvik belgesi bu değişiklikten yararlanma hakkına sahiptir.
bitesk 2018 beri yatırım 3.490.000+14.000.000=17.500.000 $ *5,8=101.500.000 tl
bilici yatırım:37.400.000
toplam yatırım miktarı:138.900.000 tl
biteks ciro-üretim etki 2018 yatırım: %25
2019 yatırım:%15
2020-2022 yatırım:%25
biteks toplam yatırıma etki:%75 ciro artışı enflasyon hariç 3 senedede yani 2020-2021-222 %15 artış koyarsak ciroya etki %120
üretim miktarları
Üretim Miktarları Birim
30.09.2019 30.09.2018 üretimartış/azalışı
Fason Kumaş Boya Apre Terbiye Mt 7.281.323 8.201.097 %13 azalış
Fason Elyaf – İplik Boya Kg 202.569 395.936 %49 azalış
Fason İplik Büküm Kg 2.727.070 3.501.449 %22 azalış
İplik Üretim Kg 4.884.393 4.229.822 %14 artış
2019 tahmini ciro 220 milyon eksik üretim payı %20 normal zamanda ciro:270 milyon *%120 üretim artışı 2022 yılı ciro 594 milyon ciro
rakamlar sallama değil firma bu yıl %20 eksik üretim yapmasına rağmen 50 milyon civarı karla kapatacak %20 üretimide yapsaydı 65 civarı kar olacaktı
3 sene sonrasına 500-550 milyon ciro ve bilici 50 milyon kar normal hedefler sadece kurumlar vergisinden bilici ve biteks toplam teşvik olarak ödemeyeceği kurumlar vergisi 56 milyon tl
otel satılıp enerji şirjeti alına bilir bilici otel payı 2018 değerlemede 65 milyondu bu yıl 80 milyon olabilir otel satılabilirse rüzgar yada güneş enerjisi yatırımı yapılabilir,zordaki şirketlere sermaye arttırımı yolu ile ortak olunabilir
biteks ve bilici favök yüksek ve borç düşük enerji gibi yüksek yatırım gerektiren işleri bu iki firma birlikte rahatlıkla finanse edebilir
2016-9 aylık ciro 59.410.057 2019-9 aylık ciro 164.375.464 artış oranı %180 ciro artışı olmuş
arsan 2016-9 ciro 106.000.000 2019-9 ciro 224.500.000 %111 ciro artışı olmuş
140 milyon yatırım normalde çok büyük rakam ama 2 firmanın yıllık ürettiği favök miktarı 80 milyon civarında yani 2 senede yatırımları çok düşük kredi kullanarak kendi öz sermayesi ile sağlama gücüne sahip firmanın çok yüksek finansman ihtiyacı bulunmuyor
Üstelik otel kar etmedi ama etmeyeceği anlamına da gelmez.
enerji candır :)
firmaların sıkıntısı düşüközkaynak yüksek kredi ile enerji yatırımlarını yaptılar yani borsadaki kaldıraçlı işlem gibi kredi ile işlem yaptığınızda paranızın 4 katı alım hakkı veriyorya bu enerji şirketleride aynısını yapmış
kur artınca borç dağı aştı böyel büyük yatırımlar en az 3-5 ortaklı yapılmalı ,maalesef sermaye tabana yayılmadığından çoğu firma patladı ve kötü durumda bilici oteli satıp birazda kredi takviyesi ile güzel şirketlere ortak olur şirketlerin borcu düşer bilici favök zaten kredi ödemeye müsait senede 40-50 milyon krediyi rahatlıkla bu iki şirket şu halleri ile öder
bence yapmaları gereken tek iş şuan enerji
daha sonrada şirket halka arz yapılır böylece borç 0 lanır temettü ile kendi kredisini öder vs
Sayın tarık1234 sizin dediğinizi benim dediğimi bu adamlar zaten düşünüyordur. Bilici yatırımı çeşitlendirmek hatırlıyorum enerji işine girmek istiyordu. Piyasayı araştırıyorlardı. Ama girmediler. Helal olsun açgözlü değiller. Adamlar bildiği işte. Ve bu adamlar borcu sevmiyorki şak diye otelin borcunu ödediler. Enerji işine girmezler. Bari bende son bir akıl vereyim fk sı ucuz kurumsal bir borsa şirketinin %5-10 nunu satın alsınlar.
bilici halka arz zamanı bir barajla ilgilendiler ihaleye girdiler kazanamadılar başka şirket aldı , o zamanlar hatırlayın dolar 1,20-1,50 arası böyle baraj vs ederinin 1 kaç katına özelleştrildi satıldı
alsaydı şuan firma kötü durumdaydı şuan fırsat var firmalar ederinin çok altında kimsede para yok
iyi bir enerji firmasına sermaye arttırımı yoluyla ortak olunursa sonrada halka arz edilir biliciye değer katar borcu düşer ürettiği favökle dönmeye başlar
o zaman yatırım yapanlar şuan kötü durumda buda bir fırsat tabi değerlendirene
zorlu grubu ve ali ağaoğlu yıllardır santrallerini satmaya çalışıyorlar ama alıcı yok
onların santraller yüzmilyon dolar ve üstü değerde bilici santral alacağına %50 pay alması daha iyi olur
enerjide işi bilmeye gerek yok yekdem var devlete sabit fiyattan 10 yıl satıyorsun,sadece tekstidede kalabilirler,
nakittede kalabilirler ama türkiyede firma değerleri şuan çok düşük enerji mağden yada farklı sektöre kesin yatırım yapmaları gerekir
ama tek sektörde faaliyet her zaman için risk bir başka işe girmeleri çok daha makbul
berdan hes ilgilenmişlerdi, 47 milyon dolara satılmış kur 1,7890
https://www.enerjigunlugu.net/14-hes...eldi-1186h.htm
Bilici ana ortaklık payından bahsediyoruz biteksle beraber olan bizi ilgilendirmez... bizdeki yatırım 37 mln modernizasyon zaten üretim artışını çok fazla etkilemez...Çok fazla ciro artışı yapmadığı gibi cepten 37 mln da gider... 2 yılda bilici ana ortaklık karı 120 falan o l a m a z ... oteli satıp düzgün bir iş yapmadan .
Yaza yaza sattiramassiniz oteli.
Bilici otel satmaz.
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi