Bekarsan, evet olabilir ama çoluk çocukla zor iş :) hele büyükşehirde yaşıyorsan imkansız geçiniz onu.
Printable View
ev fiyatları artmaya devam ediyor peki bu evleri kim alıyor. ankarada geçen yıl 580-600 olan evler bu yıl 1 milyonu geçti. enflasyon çıldırdıkça insanlar yatırım yapmak yerine panikle ev ve arabaya yöneliyor.
Bir not düşelim ileride karşılaştırma yaparız :
Satılık konut fiyatlarında;
Son 1 yılda dolar bazlı artış (31 mayıs 2020-31 mayıs2021)
Ankara'da %10,18
İstanbul'da %6,95
İzmir'de %10,95
Veriler sarı siteden.
Aysa payı yok. Araç üzerine kurulu değil. Aşırı pahalı geldi bana ama sonuçta fiyatı maliyet değil talep belirlerMi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu foruma bakmayın arkadaşlar evinizi alın bana kalırsa. 2008 den beri bu forumda ev almayın muhabbeti döner. O gün ilk kredisini başlatan adam 3. evini aldı, net pasif gelir sağlıyor. Yükselen fiyatları kulak arkası edip, pandemi faiz indirşminde 1 yıl ödemesiz 15 yıllığına kredi öekenlerin evi bedavaya geldi. Kimse aksini iddia etmesin lütfen hesap ortada.Mi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2010 da 4 liradan aldığım ford bugün 167 lira ,arçelik 2.5 dan almıştım bugün 29 olmuş,geçen yıl 3 liradan sekura almıştım bugün 21 lira tabi ben bu kağıtlarda beklemedim o ayrı.Ama hesap ortada en karlı iş borsa herkes borsaya girmeli.Nasıl oldu mu:)))))))) Olmadı di mi,bence de olmadı.Gitmeyen bir sürü kağıt var,batan şirketler var falan.Yani bir yatırım aracı için dönemine bakmadan , o yatırım aracının içinde bile seçici ve karlı durumlar gözönünde bulundurmadan hükümde bulunmak sakıncalı.Misal teknik yapı,suryapı,nef falan baya baya kar ettiren işler yapıyorlardı,son 5 yıldır bu şirketlerden ev alanların arasında değil kar etmek tapusunu evini alamayan bir sürü insan var.Belki de yazdıklarımız o adamların paralarını kurtarmıştır bize duacılardır kimbilir.
2000 2014 arası dolar bazında emlaklarımdan baya kazandım.2014 den bu yana benim emlaklarım dolar bazında genelde tırt.Geçen yıl bir istisna oldu,antalyada yaşadığımdan buradaki emlaklar baya arttı,ama istanbuldakiler kazandırmadı.Yani dönemsel işler bunlar,çok parametre var işin içinde .