Haftalık kapanışın iyi olsun çelik..
Printable View
Haftalık kapanışın iyi olsun çelik..
Sayın yatırımcılar, merak ettiğim bir konu var, hisseyi, geri alım hikayesinden beri takip ediyorum, burada yazılanları okudum, hisse geri alımı genelde fon çıkışı olduğu için diye belirtilmiş. Şirket yüzde 10'dan daha fazla payını geri almasına rağmen 2018 yılı sonunda halka açıklık oranı yüzde 25 iken şu anda halka açıklık oranı yüzde 30. Buradaki mantık tam olarak nedir? Koç emeklilik fonları aldıkları hisseyi satmış gözüküyor fakat zamanla arçelik de aldığı hisseyi satmayacak mı? O zaman nasıl bir senaryo ile karşılaşırız yorumu ve bilgisi olan var mı? Şirketin hisse geri alımı biz küçük yatırımcılara herhangi bir etki sağlamadı diyebilir miyiz? Bu son soruyu bilmediğim için soruyorum.
syn balplus sorunuzu tam anlayamadım fakat ortaklık yapısına gelince normalde aracı kurumlardan falan baktığınızda diğer kısmı % 30 küsür gözüksede bunun içinde aile üyelerinin bireysel payları % 8,.. artı holding emekli yardım sandığının 5 küsür payı da var. fiili dolaşım kapa göre % 14,62 dir. gogela arçelik ortaklık yapısı diye aratırsanız ayrıntılı listeyi bulabilirsiniz
Sayın wasdreel merhaba, şöyle açıklayayım, Arçelik sitesinden 2018 yıllık faaliyet raporunu indirip 11. sayfaya baktığımızda ortaklık yapısında diğer kısmı var bu oran yüzde 25,2 fakat güncel olarak kap yani resmi sitede arçelik sayfasına girdiğimizde şu anki ortaklık yapısında diğer kısmı yüzde 30,77 olarak gözüküyor aynı zamanda kap sitesinde ortaklık kısmında arçelik aş şirketinin payları yüzde 10,19 olarak gözüküyor. Dolaşımdaki pay yüzde 14 küsur dediğiniz gibi. Aşağıya linkleri bırakıyorum. Arçelik geri alım yapmasına rağmen diğer ortaklar bölümü nasıl yüzde 25'ten 30'a çıkıyor bunu anlamıyorum.
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...63-arcelik-a-s
https://www.arcelikglobal.com/media/..._raporu-18.pdf
syn balplus sorunuzu araştırdım. baştan şöyleyim yanlış olabilir ama benim anladığım şu: şimdi başta halka açık kısım% 25,2 bunun içinde yardım sandığı payı yok.
fakat 19.01.2023 tarihli kapta Koç Holding, Arçelik'in yüzde 0.87'sine denk hissesini Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı'ndan aldığını duyurmuş. böylelikle vakfın payı % 5 in altına düşmüş. Kapta da yüzde 5 ten az paylar ayrı olarak yazılmadığından, yardım sandığı özel olarak belirtilmeyerek diğer kısmına eklenerek % 30 çıkmış
bu içinde 14,6 halka açık 4 küsür vakıf, 8 küsür parça parça kişisel hisseler 2 küsür de temel ticaret olması lazım
Sayın wasdreel, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, o zaman daha önceki fiili dolaşımdaki pay sayısı yüzde 14'ün üstündeydi diyebiliriz diye düşünüyorum. Açıkçası pay oranı yüzde beşin altına indiğinde kapta belirtilmeme durumunu hesaba katmamıştım. Size ve herkese bol kazançlar dilerim.
size de bol kazançlar . son kez özetliyim sizin kafanıza takılan şu olmuş : 2018 faaliyet raporunda diğer kısmı % 25 iken ve ondan sonra ki yıllarda şirket % 10 geri alım yapmasına rağmen kapta diğer kısmı nasıl %30 olur demi? benim anladığım kadarıyla :
aslında burada ki önemli nokta şirketin 2018 faaliyet raporu diğer kısmı ile kapın diğer kısmı aynı içerikte değil. belki 2018 te kapa bakabilecek olsaydık diğer kısmı 30 dan da daha çok olacaktı. özetle şirket faaliyet raporlarında diğer kısma sadece dolaşımda ki payları yazıyor. kap ta ise % 5 den küçük her şeyi. zaten 2021 faaliyet raporunda henüz geri alım % 5,39 olduğundan diğer ortaklar % 19,76 yazıyor. ve 2022 raporunda da diğer değil halka açık yazıyor: % 14,96
neyse konuyu uzattık :hi:
Bu hafta hissede güzel dinlenme ve düzeltme oldu... Sağlıklı olan da bu zaten...
Önümüzdeki hafta hızlı koşular bekliyoruz arçelik... benim en sağlam hissemsin...