Bu banka denen ise yaramaz kagitlar durur ne zaman sanayiler ipleri ele alır o zaman borsada momentum başlar
Bankalar gittikçe endeks hep cacik
Printable View
Doğru bilinen çok büyük yanlışlardan biri
Bir klise
Bankası endeks gitmez
Tam tersi
Bankalar gidiyorsa borsa bitmistir
Bugun londrada şimşek bofanın düzenlediği toplantıya katıldı dün merkez bankası başkanı sunum yapmış, cevdet bey bir önceki konuşmasında data ya göre hareket edicez dedi çünkü piyasa her toplantı faiz indirimini fiyatlamaya başlamıştı o konuşmadan sonra frene basıldı dar alanda paslaşma başladı piyasada, eğer dataya göre hareket edilecekse ocak aylık enflasyonu 4 üzerinde veya 5 üzeri diğer ayrılmış durumda buda 250 değil daha aşağısı faiz indirimi olabilir 150-200 gibi ama 5 üzeri olursa pas olurmu o soru işareti bende.Bankalarda hsbc satışı var 1 haftadır geçen jp nin güncellemesi ile akbnk biraz daha kıllandım bakalım izleyelim
kasım ayında sinirlenerek hisselerin yüzde seksenini satmıştım 8500 lerden,endesk oradan aşagı gelmedi,bir çok hisse endekse rağmen düşüşlere devam ettiler,bir ay borsadan uzak kaldım o dönem.Aralık ortasında tekrar ful hisseye döndüm ama bugün çok sinirlendim tümünü satacaktım ama vazgeçtim.o zaman dipten satmıştım,bakalım şimdi endesk nereye gidecek.kızma nedenlerimden yanlızca birini söyleyeyim,bir ay önce 27-29 arasından aldığım teknosanın yarısını 39-40 dan vermiştim,yarısı duruyordu,3 günde anasını bellediler.Bizim borsa da hisse falan taşınmaz.
Vincent haklı..
Bankalar güçlüyken sanayi gebermiş..Bankalar güçsüzken sanayi daha güçlenmiş..
https://i.hizliresim.com/kdp0mzf.png
BofA toplantısında enflasyon konuşuldu: Ocakta yüksek gelebilir!
Amundi Gelişen Piyasalar Kıdemli Fon Yöneticisi Aksoy, katıldığı BofA'nın Londra'daki yatırımcılar toplantısında, sunum yapan Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan'ın enflasyonun ocak ayında yüksek gelebileceğini söylediklerini aktardı.
Bu karşılaştırmalı grafiği yakından incelersek, geçmişte olagelmiş bir gerçekliği de görmüş oluruz.
Ülke borsasının temel dinamiği yabancı sermaye idi geçmiş yıllarda.
Artık istesek de gelmedikleri için güncel durum farklı olabilir.
Lakin yine de ilgili grafik;
borsanın yükselmesi için yabancı sermaye girişi gerektiğini,
bu girişin bankalar ve sermaye kurumları aracılığı ile olması nedeniyle ilk yükselişin bankalar ve bu şirketlerde olduğunu,
daha sonra piyasalara enjekte edilen bu para ile sinai, perakende vb. sektörlerin yükseldiği görülebilir.
Yani bir ters korelasyon değil sadece öncelik ve sıra farkı var bence...
Ez cümle bu koşullarda önce bankalar sert yükselir, sonra para diğer sektörlere dağıldığından bankalar zirvelerinden süzülür veya yataya bağlar,
bu aşamadan sonra da sinai vb. endekslerinde yükseliş başlar...