36,3 gün içi önemlidir.
Printable View
36,3 gün içi önemlidir.
Bu gün %20 yapsa 5 6 yıldır bekleyenin umrunda olmaz spek ancak yeni ortaklar kazanır
VKİNG
Sn Turquaz klasik laf "her inişin bir çıkışı vardır" haklısınız bunu herkes biliyor zaten. Ne zaman onu anca tahmin edebiliriz.
5 sene beklemişsiniz, 6 sene bekleyenler var. Dolar bazında yada enflasyona göre 6-7 kat ana paradan zaradasınız. Kardan zararı hesaplamıyorum bile. Siz zarardasınızda haysiyet mahrumu spek kardamı. İnşallah satmak zorunda kalmazsınız. Ve bu oyun ellerinde patlar yıllardır kağıdı baskılayanların. Satıp ayrılmak zorunda kalanların ahıda, her 2 cihanda çıkar spekten.
MAV dan söz etmiştim, önümüzdeki günler hareketli olacak.
Yükseleln işlem hacmi ile + da olmasıda müspetdir.
spek dediğimiz adam yada adamlar her yıl 1-2 defa 35-45 hareketi yapıyorlar zaten..
yılda bir defa yapsalar zaten yıllık kayıplarını telafi ediyorlar..
her hareketi "işde o hareket" diye algılayıp satamayan bizler eziyeti çekenleriz.
babaların hiç bir kaybı yok yani..
ytd
alıntı
“Biri genç, diğeri yaşlı iki borsacı parkta sohbet ederek yürürler. Yaşlı borsacı, genç olana püf noktaları verir. Yaşlı borsacı “bu meslekte başarılı olmak için yalnızca fırsatları değerlendirmek yetmez; kendi fırsatlarını da yaratman gerekir. Uyanık olmalı ve hiç beklenmedik zamanlarda çıkabilecek büyük fırsatları görebilmelisin. Bak mesela şu karşıda gördüğün taze köpek pisliği sana sadece iğrenç geliyor; ama bu pislikten bir lokma alırsan sana 1 milyar lira vereceğimi söylesem, bakış açın değişir. Yapar mısın?†der.
Genç borsacı yaparım der ve parmağını pisliğe daldırıp bir lokmayı ağzına atar. Yaşlı borsacı da 1 milyar lirayı verir. Daha sonra genç olan yaşlı borsacıya söyler; ‘peki, ben size aynı teklifte bulunsam kabul eder miydiniz?’ Yaşlı borsacı kabul eder ve o da bir parmak pisliği ağzına atar. Bir süre sonra genç borsacı dayanamaz sorar; ‘Hocam ne sizin cebinizdeki para miktarı değişti, ne de benim cebime para girdi. Biz bu pisliği neden yedik?’ Yaşlı borsacı cevap verir ve ‘öyle deme evladım, 2 milyar liralık işlem hacmi yarattık,’ der.â€
Bence bu iki kişinin (Gen. ve yaşlı borsacılar) beklentisi vardı. Aldılar ve sattılar. İşlem hacmi ise, yan ürün olarak ortaya çıkan şeydir. Cmbtn- Mrshl- İzocm, bu üç bacının ilki ve ortancasında beklenti var. Yüklüler... Belki bu sene yavrular, bedelsiz verir.... beklentisi var.
Zira talep var. Fiyatlarda o yüzden bir nebze olsun hareket etti. İşlem hacmi o yüzden arttı.
Şimdiye kadar yatırımcısını bezdirmek, elindeki malı sattırmak ve bunun için fiyatları aşağıda tutmak isteyen spek e karşı iyi bir fırsattır (en azındaşu bu aralar böyle).
Dolayısıyla bırakında birazda bo.u birazda spek yesin.