Bu piyasaları kuranların amacı para kazanmak, bizim gibi ameleleri ise; akan sudan testisini doldurmaya çalışan zavallı köylü kızları olarak niteleyebiliriz...Adamlar, binlerce terabaytlık veriyi milisaniyeler içerisinde analiz edebilecek yapay zekalara sahipler ve sen kalkmış "matriksten çıkışın kodlarını buldum" diyorsun...Hem de kamuya açık bir yerde...Kamuya açık olmasının da artık bir anlamı kalmayacak yakında, zihnimizi okumaya başlayacaklar bu adiler...Tekrar yazıyorum abi, sağlam hisse diye bir şey yoktur; kazandıran hisse vardır...Hedef enflasyonu % 5 gerçekleşeni % 25 olan bir memlekette uzun vade diye bir şey olmaz...
Diğer ve en önemli konu, bu piyasadaki -istisnasız- herkes birbirinin rakibidir...Diyelimki @dudu hocam elindeki malın 1/3 ini aşağıdan geri almak üzere sattı...Eee kime sattı bunu; sana, bana ya da buradaki (piyasadaki) herhangi bir yatırımcıya...Eee bu etik mi peki, gayet de etik...Ha, @dudu hocam benim düşmanım mı, değil; çok saygı duyduğum, ciddi bir rakibim...O kadar... AKSA'da patron ve yardakçıları da bize yıktı malı...Eşşek gibi taşıyoruz 5 yıldır, aha 6 ncı yıla giriyoruz...Bakın bakalım tek bir yazım var mı AKSA başlığında...Yok...Neden yok ?...E, çünkü bu böyledir...Kimseye de yazmayın demiyorum kardeşim; yazın, adabınca; kurallara uygun bir şekilde küfredin boşaltın içinizi şayet bu sizin için gerekliyse...Bu forumlar bunun için var...Ara ara o yazdığım "kitlemek" tabiri de bu piyasanın en latif jargonu...Daha biraz önce çok samimi bir dostum "nasıl kitledim abi" diyerek aradı beni...Gülüştük...Dostluk, arkadaşlık başka; iş başka...Geçen akşam aynı masada rakı içiyorduk...
https://www.youtube.com/watch?v=tqWaexu10zk