1 nisan şakası olmasın sakın
Printable View
1 nisan şakası olmasın sakın
Selçuk hocam her zaman değerli yorumlarınızı bekliyoruz burada. Bu hissede uzun süredir varsınız anladığım kadarıyşa, bu zamana kadar da dedikleriniz hep tuttu. Bu hissedeki tecrübelerinizi sürekli paylaşırsanız kendi adıma mutlu olurum. Sizin ve Sonli hocamın yorumları değerli.
İttifak yöneticileri böyle puslu havaları sever. Kağıdı aşağıya çekmek için bu fırsatları kaçırmayacaklardır. Eskide bol bol yaptılar.
Hep dediğim gibi, ihtiyacınız olmayan, borç almadığınız bir parayla borsaya girin. Aksi halde kesinlikle zarar edersiniz.
Bağlı Ortaklığımız Selva Gıda San. A.Ş.' nin halka arz süreci, 26.03.2021 tarihinde imzalanan halka arza aracılık sözleşmesi kapsamında AHLATÇI YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. ile yürütülecektir.
Halka arza ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul A.Ş. ye Selva Gıda' nın 31.12.2020 tarihli finansal tabloları ile başvuru yapılması planlanmaktadır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/921163
Kötü bir haber. 2 ay bekleki yeni izahname yazılsın, 1 ay da spk ya başvurduktan sonra geçer. Sonra da selvanın halka arzı sırasında global yatırımın holdingin artmadığına benzer artırmazlar....
Gedik yatırım ile yollarının ayrılmasında ve 2. Sınıf bir yatırım firmasıyla anlaşılmış olması ortada ciddi sorunlar olabileceğini aklıma getirdi.
Kısa vadede bir beklentim yok artık.
Yatırım tavsiyesi hiç değildir!
Arkadaş nasıl bi iştir yaa abuk sabuk firmalar halka açılıyor bu koskoca ittifağın kağıtları niye bu kadar zor açilış yapamıyor
Global yatırım holdingin iştiraki natural gaz halka açıldıktan sonra 2 gündür tavan gidiyor. ama Global iki gündür düşüyor.
yani Selvanın halka açılmasına da çok bel bağlamamak gerekiyor. selva için iyi bir örnek oldu global.
eğer uzun vadeli düşünmezseniz borsaya girmeyin.
Selva'nın başvuru evraklarını teslim etmişler..
https://pbs.twimg.com/media/Eydp4WWW...name=4096x4096
2,73 ten geldim.
Global benim aracı kurum epey alım yapmış dikkatimi çekti.
Halka arzı kim yapacak acaba.
Hayırlısı.
Bol kazançlar.
Yarın cuma günü yapamadığı tavanı yapabilecek mi?
Hisse suni olarak düşürüldü. Bu akşam ya da yarın Selva Gıda halka arz taslak İZAHNAMESİ yayınlanınca yukarı çıkma yapacağını düşünüyorum.
Elimdeki tüm parayla hisseye girdim. Tavsiye bekleyenlerin dikkatine.
Önce adese düşüyor sonra bu inşallah bilmediğimiz bir şey yoktur y.t.d
İzahname açıklanınca Selva gıda için biçtikleri piyasa değeri görüldüğünde, muhtemelen bu değer ittifak'ın piyasa değerinden yüksek olacaktır. O zaman algı tersine dönecektir.
izahname açıklandı. 78 milyon adet toplam hisseden 26 milyon adedini halka arz edecekler. arz fiyatını açıklamamışlar. herbir hisseyi 10 TL den satsalar, arz sırasında selvanın piyasa değeri 780 milyon olur.
şirketin özkaynakları 89 milyon TL . eğer 10 TL den arz olursa Piyasa değeri/defter değeri oranı: 10 olur. bu fiyata alıcı çıkar mı? gıda revaçta olduğundan çıkacağını düşünüyorum.
eğer 10 TL den halka arz olursa ittifakın kasasına 130 milyon TL girecek. bunun 30 milyonunu Selva gıdaya olan borçlarını kapatmakta kullanırsa, kasaya 100 milyon TL girmiş olacak.
izahnamede yazdığını göre ittifak holdinging ana hissadarı NOYA ÇELİK'in sahibi ADNAN ÇOLAK. Mecnur ÇOLAK'ın oğlu olsa gerek.
Geçen hafta Adese'nin genel kurulu vardı. katılan hissadarları incelerseniz bir sürü Godaman var. Özlem Erkan, Noya Çelik....
ve de 3-4 gündür ADESE de taban taban gidiyor.
Hem Adese de hem de ittifakta acayip bir baskı kurmuş durumdalar. bu baskı hisse fiyatını aşağı çekme baskısı. ve düşük işlem hacimleriyle hisseler düşüyor. bir mal yedermesi söz konusu bile değil. tam tersi hisse toplandığı çok açık. iki şirket de bedelli sermaye artırımı sonrası gayet iyi durumdalar. kasalarında para mevcut. zarar eden marketçiliği bitirdiler.
ö
Selçuk bey izahname nerede ilan edildi ben bulamadım kap ta da göremedim? Birde bu noya çelikle ilgili bilgilere nereden ulaştığınızı söylerseniz memnun olurum,teşekkürler şimdiden.
Tavan yapamadı, kapanış 2,55 veya üzet olursa yarın 2,68 geçlenilir. Yarın halka arz onayı gelenilir.
Ne güzel hisse iki gün yukarı iki gün aşağı dalga geçiyorlar resmen al sattanda para kazanıyorlar izlemekteyiz y.t.d
günü tavan kapatıp ertesi gün %5 düşük açmak ancak türkiyede olabilecek birşey. eğer tavan kapattıysa çok talep var demektir, ve ertesi gün yüzde 5 düşük açılması kadar mantıksız bir şey yok. kedi köpek gibi oynuyorlar insanlarla. bariz baskı ve yıldırma var. böylesi ortamlarda kısa vadeli düşünenler her zaman kaybeder. çünkü oyunun kurallarını büyük hissedar belirliyor.
o yüzden hisseyi uzun vadeli düşünüp unutmanız gerekiyor.
15.04.2021 saat 13:46
hisse dün tavan kapattı. bugün TABAN oldu.
amaçları hisseyi Bürüt takasa aldırmak heralde.
Aynen amaç o demekki yoksa böyle ********lik olmaz STK-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tam bi rezillik spk niye bunlara izin veriyorki kedi fare oyunu oynuyor ş.......sizler
tahtada bir grup var. mecnurun oluşturduğu bir yatırımcı grubu. tek bir kişi yok. gruptaki biri hisseden çıkıyor ve hisselerini başka birine devrediyor. yani hisselerin bir kısmı el değiştiriyor. tabanda bu kadar alım satımın olmasının sebebi bu.
başta bürüt takasa sokmak için gelmişti ama işlem hacminden el değiştiği anlaşılıyor. bu fiyat seviyesinden anlaşmış karşıdakiyle.
Merhabalar, Selçuk hocam geçmise dönük paylaşımlarınızı okudum, emeğinize sağlık. Bilmedigim şeyler ögrendim, yorumlarınız kafamda birşeyleri şekillendirdi. Hic girmezdim buraya ama artık paylaşımlarınızı takip icin gireceğim. Malasef ihtiyacim olan parayla yatırım yaptım, o yüzden bu tarz sert hareketler sabır sınıyor ama öyle böyle günü kurtarıp yatırımımı bozmayacağım. Umarım tez vakitte yüzümüz güler.
SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Önce kademeler dolu gibi gösterip bir anda aşağı basıyorlar sakinleşmesini bekleyeceğiz artık yapacak bir şey yok
Halka arz arefesinde böyle güvensiz, batmış, bitmiş görüntüsü vermek hiç yakışmıyor.Millet neye güvenip selva hissesi alacak.Turexe dönerse hiç şaşırmam.Şirketin yerinde olsam bu fiyatlardan geri alım programı açıklarım bu ş...sizi ters köşe yaparım....Bürüt takasa geçirecek ille hisseyi kafaya koymuş...
O zaman bunlar bütün verilen cezaları hakediyor.Allah belalarını versin...
Bizim ülkedeki SPK ne iş yapar anlamış değilim. Yaptığı en fazla Kişiye 6 aylık yada 2 yıllık işlem yasağı getirmek. Bu yasağı alan da işlemleri oğlu aracılığıyla yapıyor. O da ceza alırsa bu sefer malı kızına virmanlayıp kızı aracılığıyla yapıyor. Adamlar işlem cezası alsalar da bu hiç önemli değil. Çünkü ellerindeki malı başkasının hesabına virmanlamalarına engel bir durum yokki. Mal olduğu yerde kalsa, borsa dışında da hiç bir yere aktaramasalar böyle hareketlere girişemezler.
Ama dediğim gibi bizim piyasalar denetimsiz bırakılmış durumda. SPK işlevsiz bir kurum.
Sorun, bu pisliklere göz yuman bu adamları buraya atayanlarda esas.
Şirketimiz ile Aydın Yatırım Grup Sanayi Ticaret Ltd. Şti ( Yüklenici ) arasında 16.04.2021 tarihinde, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya İli, Karatay İlçesi, Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada, 65 parselde yer alan 22.191 metrekare arsa üzerinde " Kat / Arsa Payı Devri Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi" imzalanmıştır.
Sözleşmeye göre, ruhsat alınmasını müteakiben 18 ay içerisinde tamamlanması öngörülen projede; 34 adet Ticari / Sınai vasıflı bağımsız bölüm bulunmaktadır. Projenin finansmanı ve maliyeti bütünü ile Yüklenici Şirkete ait olup; % 50 paylaşım esasına göre, projede yer alan 17 adet Ticari / Sınai vasıflı bağımsız bölüm Şirketimizin uhdesine geçecektir.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.
Ah salaklık bizde, vur kaç hissesinde ne diye uçuk hedeflerle mal gibi bekliyorsun. % 10, 20, 30 gördünmü ardına bakmadan kaç. Bu ülkede şerefli insan kalmadımu arkadaş? Haram yiye yiye kızınız ******, oğlunuz homo olacak ama sizin için farketmiyor.
Eski başkan Mehmet Akdere yi de arat, hatta şu anki Yönetim Kurulu Başkan Vekili 2018 de eyt mesajları atmış, nasıl vizyon var yani :)
Bu hisseyi alırken bunları bilip ona göre risk almak gerek; yoksa psikoloji kaldırmaz. Borsada genel kuraldır zaten ama özellikle bu tarz hisselerde yakında ihtiyaç olabilecek para ile yatırım ekstra sıkıntı olabilir. Adamların niyeti ve ellerine göre kısa zamanda iyi prim yapabileceği gibi, bakarsın haftaya %20-30 daha erimiş..
Ben ana malım hariç; 10-15 kademe aralıkla biraz biraz alırım, yukarı yaparsa aynı marjı yukarı uygulayarak iade ederim.. Dün bugün ekstra mal sahibi yaptılar ama hiç iade almadılar :)
Geldik, gidiyoruz..