120,000 TL nin gecelik 16,75 ile getirisi ne kadar olur.
Printable View
120,000 TL nin gecelik 16,75 ile getirisi ne kadar olur.
5) Limitler ;
Takasbank her aracı kuruluşa tpp limiti tahsis eder. aracı kuruluştan, alıcı olması halinde almak istediği miktarın %125 oranında değerlenmiş teminat istenir. satış için aracı kuruluşlardan teminat istenmiyor.
6) Teminatlara ilişkin esaslar ;
Tpp'nda aracı kuruluşların takasbank ' a verebilecekleri teminat çeşitleri ve katsayıları (%) şöyledir ;
nakit (1) , teminat mektubu (1) , hazine bonosu (1), devlet tahvili (1), yatırım fonu katılma belgesi (1) ve hisse senedi (0,75)
teminatların değerlendirilmesi ;
hisse senetleri (ağırlıklı ort fiyat )
DT ve HB ( İMKB tahvil cari oranları)
yabancı paralar ( TCMB döviz alış kuru )
YF katılma belgeleri ( açıklanan fiyat )
toplam teminat %115 in altına düşerse teminat tamamlama çağrısı yapılır. çağrının yapıldığı gün 16,00 a kadar ek teminatlar yatırılmak zorundadır. yoksa temerrüde düşer.
http://pitican.blogspot.com/2007/12/...a-piyasas.html
http://docplayer.biz.tr/502351-22-ta...asasi-tpp.html
Daha emniyetlisini TC sınırları içinde düşünemiyorum !
TEB in marifetlisi bana eski bir reklamı hatırlattı[emoji3] Aç, kapa Artema[emoji3]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler.
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 84 üncü maddesinin beşinci fıkrası uyarınca hak sahibi her bir yatırımcıya ödenecek azami tazmin tutarı her yıl ilan edilen yeniden değerleme katsayısı oranında artırılır.
2018 de 143.604 TL dir.
http://www.ytm.gov.tr/s-sorulan-soru...n-sorular.aspx
Teb marifetliyi geçen hafta kapatmıştım. Biraz önce yeni bir vadesiz hesap açtım, sonra marifetli açtım. Marifetliye para aktaracak hesap olarak yeni vadesizi seçtim. Yeni vadesize 5000 tl. yatırdım. marifetliyede 1500 tl. hesap hareketleri, hesap detayları vb. nereye baktıysam faiz 0 yazıyor. Yeni faiz oranını ancak yarın sabahmı göreceğiz ?
Normal mevduat oralari nedlr alan var mi saygilar
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
Aracı kurumlar takasbank aşağıdaki şartlarda parayı değerlendirirler. bu hergün değişir.
14/06/2018 TAKASBANK PARA PİYASASI GÜNLÜK BÜLTENİ
vade başı:14/06/2018
vade sonu:18/06/2018
gün: 4
Açılış:18.10
En düşük:15.00
En yüksek:19.50
Kapanış:16.05
Ağırlıklı Ortalama:18.50
AĞIRLIKLI ORTALAMA ORANIN GÜNLÜK DEĞİŞİMİ %: 0.052
İŞLEM HACMİ (TL): 1,464,151,000
İŞLEM SAYISI:605
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/689164
Bugünün oranları henüz düşmedi
Geçen haftakileri şöyle paylaşayım:
Burgan dan oran alan oldu mu? Yarın dönüş var .........
herkesin geçmiş bayramını kutluyorum
bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum
18-18.5'tan (ne kadar koparabilirsem) 32 günlük mevduat bağlamayı düşünüyorum, o sürece kadar seçim vs. de ortadan kalkacağı için faizlerde nasıl bir gidişat bekliyorsunuz? 32 gün sonunda keşke daha uzun bağlasaydım diye bir pişmanlık yaşar mıyım sizce?
Tr 2030 7,59 % 1,70
güniçi en yüksek: 7,59 güniçi en düşük: 7,44
[QUOTE=ressam;2304189]Teb marifetliyi geçen hafta kapatmıştım. Biraz önce yeni bir vadesiz hesap açtım, sonra marifetli açtım. Marifetliye para aktaracak hesap olarak yeni vadesizi seçtim. Yeni vadesize 5000 tl. yatırdım. marifetliyede 1500 tl. hesap hareketleri, hesap detayları vb. nereye baktıysam faiz 0 yazıyor. Yeni faiz oranını ancak yarın sabahmı göreceğiz ?[/Q
Faiz oranı ve ne kadar faiz alacağınızı görüyor olmalısınız.Belki belli miktarın altına vermiyordur.vadesizi azaltıp maarifetliye aktarıp bir de öyle deneyin.
Takasbank para piyasasında 182 günlük'te %21 üstü oranlar görülmeye başlandı.
Forumu takip ediyoranız oranlar son 2 haftadır artış gösteriyor ve daha da artacağının işaretleri var,seçimden bağımsız olarak da yön yukarı gözüküyor.18 leri günlüklerde bile görebiliriz,vadeliler için 20 ve üstü konuşuluyor.32 gün üstüne henüz bağlamamk lazım.
Burgan için 100k altına 32 güne ne veriliyordu acaba ? Tabloda yazmıyor maalesef , teşekkürler .
İşbankası biraz önce...Gerçekleşti...
32 gün, % 17...
Finansbank 32 gün 17,40 İşlem bugün yapıldı. (Özel Bankacılık)
Doların gördüğü zirve ne kadardı arkadaslar.Birde hangi tarihteydi?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba
Garanti 32 gün 1m 18.50
Akbank 32 gün 1m 18.50
Fiba 32 gün 1m 19
Yatırım fonlarında fiyat belirlenirken, gün sonundaki dolar kuru mu, yoksa satıldığı andaki kur mu esas alınıyor. Mesela ; Akbank yabancı teknoloji borsa yatırım fonu satışı verdim, saat 13:30 a kadar verdiğim için ertesi gün satılıyor. Parayı ise T+2 gün sonra alıyorum. Arife günü satılan fon, dolar kurunu saat 13 Türkiye piyasası kapanışına göre mi alır, gece 24 kapanışa göre mi ? Bu hesabı bilen var mı ?
TPP Özet
GÜN MIN(%) MAX(%) ORT(%) İŞLEM HACMİ (TL) İŞLEM ADEDİ
1 .....17.25.. 19.95.... 17.89 .....2,687,796,000....... 853
Burgan internet bankacılığına 1 saattir bağlanmaya çalışıyorum fakat sayfa açılmıyor.........Banka mı battı amq