Arı hesap 2,5 dan bağladım
Printable View
https://www.bloomberght.com/haberler...sin-aciklamasi. Toplanti yokmuş
EMCI endeksinden ciddi sekilde sapmis durumda TRY. Bir de Arjantin parasi. Venezuela ve Angola gibileri ulkeden saymazsak diger EM lerde durum aslinda hic de kotu degil. FED faiz artirimi basladiktan sonra 2013-15 doneminde EM paralari USD’ye karsi ortalama %60-70 bir kayip yasadilar. O tarihten sonra ise EMCI yatay gitti.
Eger 2016 son ceyrekte EMCI’dan ayrismasaydik bugun USD max. 3.50 TL civarinda olurdu.
Al bendende o kadar büyük ihtimalle dolara kademeli geçiş yapıcam düşerse zarar olsa da takmayacam zaten tlde durarak 50k içerdeyim gözüyle bakıyorum olmadı maliyet azaltmak için alırım.Borsa ne kadar ucuz densede bekleme taraftarıyım.
Yatırım tavsiyesi değildir
dolar endeks,
101.xx kadar direnç hedefi mevcut
https://www.tradingview.com/x/nsrmID9l/
Dediklerinin hepsine katılıyorum.. Sadece doların tuvalet kağıdı olası hariç.. O da Kanada doları gibi bir para birimi olacak.. Dünyanın kullanmadığı yerel bir para biri o kadar.. Çöp olmaz sadece değer kaybeder.. O da yaklaşık 2 sene sonra..
Yatırım tavsiyesi değildir...
" Besleme değil ayakları üzerinde duran Türkiye'yiz"
açıklaması
pazartesi sabahının reel gündemi gözüküyor.
Reis ayda 1 dolarlarinizi Boz'un diyordu şimdi günde 2 kez söylüyor ....ne olur nolmaz artık dolar alım satimi yapmama kararı aldım elde kalma riskini bir kenara atmıyorum.
FT makalesi geçiyor haber bültenlerinde gemileri yaktık köprüleri attık diyor kısaca artık başka dost ve müttefik ülkeler arayışına girdik diyor ...sanırım nato dan çıkma yi masaya koyacak bu artık Avrupa'nın da sorunu olur..
Ben nato dan çıkmayı çok önemli sayarim sonuçta Türkiye Avrupa ya jandarmalik yapıyor yıllardır Suriye sınırında ...avrupa da bombalar patlamadı ise turkiye nin sayesindedir nato dan çıkılırsa Avrupa lilar in rahatı çok bozulacaktır bu net.
Burada döviz alım satımında karşı taraftaki TL likiditesi de önem taşır.Sonuçta bu takası karşı tarafında yapmayı kabul etmesi ve bu güce sahip olması gerekli. Örneğin kur hacimsiz olarak 10TL oldu. Bu durumda karşı ayakta 10TL verebilme gücüne sahip bir dolar alıcısı olmalı. Yani hem alım gücü olmalı hem de tcmb'nin piyasaya yeterli TL likiditeyi vermesi gerekli. Eğer tcmb bu likiditeyi verirse zaten 10TL'den 20TL'ye çıkması ve çok yüksek bir devalüasyon sarmalına girmek mümkün. O nedenle tcmb o aşamada TL likiditeyi de kısma kararı alabilir.Döviz talebi yaratacak firmaların da çok büyük bir kısmı o noktaya kadar zaten defaulta düşmüş olabileceklerinden ciddi bir kaos oluşabilir. Ayrıca bu tür durumlarda makas ta ciddi açılacaktır.
Şimdi beyler bayanlar size bir sorum var .
Kriz başladımı cuma günü ?
Yani 2001 krizindeki anayasa kitabı hikayesindeki kriz nasıl o gün patladı .Cuma günü olan o diyebilirmiyiz?
Şayet öyle ise 2001 krizi seyri nasıl oldu ise yine aynısı olur diyrbilirmiyiz ??
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Opsiyon piyasası ne olacak ?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tarihi forumun %90 ndan iyi bilirim..hangi devirde yaşıyoruz devletlerin çıkar ilişkileri geçmiş tarihlerine göre belirlense japonya ya 2 atom bombası atan ABD kileri Japonların japonyaya adım atmalarına izin vermemeleri gerekirdi... Süleyman Demirel in bir lafı vardır "dün dundur bugün bugün "
Tükeniş sendromu örnek grafiği,
haftalık veya aylık grafik olarak değerlendirelim....
acaba benzeyecek mi ?
şimdiden buraya bir atayım
3-4 ay sonra tekrar gözden geçiririz...
https://hisseyorumblog.files.wordpre...f?w=816&h=9999
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...32d0623250.png
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kopuş boşluğu
4.52 den 4.92
kaçış yada ölçüm boşluğu
5,60 dan 6.80
tükeniş boşluğu
henüz olmadı
bekleniliyor...
Japonların söz hakkı mı var ki Amerikalıları Japonyaya almasınlar? Bugün sizce Amerikanın en fazla askeri üssü nerede? Almanya'da ve Japonya'da. Hem kendiniz diyorsunuz, dün dündür bugün bugündür diye. Yarın yeni Yavuz ve Midillilerin ortaya çıkmayacağının garantisi mi var? Daha dün adamların uçağını düşürdük. Ertesi gün ise emri ben verdim yarışına girdik. Sonra ise Fetö projesiymiş, ülkelerimizin arasını bozmaya çalışıyorlar demedik mi? Yarın bi bakmışsınız Amerikayla gene çok iyi dost olmuşuz, Rusyayla papaz. Hem zaten kurucusu olduğumuz Natodan çıkmamız bizim değil, Batının işine gelir. Çünkü yükümlülüklerinden kurtulurlar. Soğuk savaş kalmadı. Ukrayna meselesindeki gibi Rusyayı ekonomik olarak cezalandırdılar. Eskisi gibi bize askeri olarak ihtiyaçları yok.
Herkesin fikri başkadır...Bulgaristan sınırından Suriye sinirindan akdeniz ve ege de ordu kontrolü bıraksın ...10 000 lerce artık adına ne dersen de ister IŞİD işte cihadci ...tüm Avrupa'da hatta Amerika'da neler yapacağına şahit olur natoda bize ihtiyaçları var mı yok mu anlarsın ...benim söyleyeceğim bu kadar.
enpara.com
usd makası alış : 5,67
satış : 7,08
deniyor
bukadar makas ( bu doğru ise)
aklıma ilk gelen gariplikler
1- pazartesi çok yüksek faiz artışı
2- döviz sınırlaması
Cumhurbaskani bugun dedi ki;
"Bir süredir süren kur oyunu dün zirveye çıkmış, milletimiz duruşunu göstermiştir. Ülkemiz bu oyunun sarmalından en kısa sürede çıkacaktır. Bu oyundan çıkışın yolu üretimdir, faizi minimize etmektir.
Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracıdır. Ne yaparsanız yapın, ekonomideki hedeflerimizi gerçekleştirmekten geri durmayacağız."
Bu aciklamalara ragmen faiz artışı opsiyonunu elinizde tutuyorsaniz diyecek birseyim yok.
Saygilar :)
BLL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sınır bekçiliğinin artık NATO yla ilgisi yok. Göçmen önlemeyle ilgili anlaşmalarımız var. Eli silahlı hiç kimse Avrupa ülkelerine giremez. Zaten o ışid dahil çoğu silahlı gurup Amerika ve Batı destekli. Gidip Almanya da cihat devleti mi kuracaklar. İncirlik blöfü bile kalmadı artık. Bugün yarın kendileri taşıyacaklar.