Batarsa bu sefer kaçamadan dolarları pul olur. Ülke şortlamak her babayiğidin harcı değil. Big Short'u izleyin
Printable View
Hasan dağı arpalıktır, eğer saban yürürse,
Her derede bir değirmen, eğer suyu gelirse,
Her köylüden bir tavuk, eğer köylü verirse,
Güzel gidiş bu gidiş, eğer sonu gelirse.
:)
Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
Memleket isterim
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.
Memleket isterim
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
Olursa bir şikayet ölümden olsun.
Cahit Sıtkı Tarancı
Çarşamba günü aldığım USD oranları
Akbank 50k %3.50 (32 gün üstü)
Ziraat 50k %3.30 (32 gün üstü)
Aktifbank 50k 60 gün üstü repo oranı %4.50 mevduat karşılığı %4.66
Sekerbank yeni hesap 3.75 minimum faiz
Ben olsam '' Sen kimin parasıyla kimi rezil ediyorsun tavşak herif, ver lan paralarımı geri'' der alır çıkarım. Alıyorsan hepsini alacaksın diyip azarlamazsanız kimin hangi koltukta oturduğunu karıştırıyorlar. Şu dünyada en nefret ettiğim şey paramla rezil olmaktır. Sen kimsinki aldığınız yere götürün diyorsun, beni kendi paramla rezil edeceksin. Mühür kimdeyse Süleyman odur
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aman ha, mutlaka elinizden çıkartın küçük kafaları.
Küçük kafa hiç bir yerde kalmadı.
Öylesine "franklinin kafası küçük olan eski dolarları alıyor musunuz" diye sorduğum zaman o seriyi hatırlamayan memurlar bile var.
Yastık altıcıların buna çok dikkat etmesi gerek.
Ben küçüğün daha yenisi olan büyük kafalardan bile yıllar önce kurtuldum. Daha da o seriyi almıyorum.
(gerçi artık dolar almıyorum ya neyse)
Eğer ki bir gün tekrar dolar alırsam mor yüzlükten aşağısını kabul etmem.
Kıl bir müşteriyim evet. :)
Bugün ben kıllık yapmazsam yarın onlar bana kıllık yapar, para elimde patlar.
https://i.ytimg.com/vi/QjLD2B5I9yk/maxresdefault.jpg
http://www.gazetevatan.com/dikkat-he...243375-gundem/
Tapu takas sistemi....
taputakastan paranın yattıgına dair mesaj geliyormusmus.peki orda bir aldatıcı mesaj olursa ne olacak.!!
takasbankatan gonderilmiş gibi mesaj gonderilemezmı...daha guvunli bir yontem olmalı.
su olabilir takasbankın internetteki hesabına girip paranın yatıp yatmadıgı kontrol edilebilir.
aslında guzel bir uygulama.ABD de boyle...
gittigidiyor sitesindeki sisteme benzer birşey olmalı..
1 Alıcı konut bedelini taputakas sistemine yatıracak
2 Tapuda satış gerçekleşecek
3 Taputakas parayı satıcıya transfer edecek
bu kadar basit :)
Bir nevi hakemlik işte.. işlem başı 140tl + kayıtlı ekonomi = ufak çaplı yapısal reform :ok:
Biliyorum cok merak ediyorsunuz...
Bugun ihtiyari dovecektim...
Nihayetinde 10 k daha dustu ve 565 k ya evi anlastik. P.tesi krediye basvurmayi dusunuyorum.
ATM bazen tersine çalışıyor. Benim başıma geldi, ATM'den gıcır biraz euro çektim, bir süre sonra bir kısmını yine gıcır gıcır, ATM'den yatırayım dedim. Bir küpürü ATM ısrarla kabul etmedi, tutar ( 10 euro) küçük şube uzaktı, iş uzamasın diye bitişiğindeki döviz bürosundan bozdurdum.
Tapu takas sistemi çok güzel ve güvenilir bir sistem.
Ama bizde alınan gayrımenkulun değerini düşük gösterip az harç ödmek isteği oldukça pek rağbet görmez gibime geliyor.Tapu takas'a gerçek değeri bildirince ve para ona göre yatınca harç'ta gerçek değerden ödenmek zorunda kalınacak.
Cok tesekkurler hocam daha iyileri sizin olsun...
Cok tesekkurler hocam daha iyileri sizin de olsun...dolar artik fisek yapar dediginiz gibi sanirim uzun sure para birikmeyecek :)
Omega hocam Ankradan aldik bakalim. Secim sonrasi 1.28 in geri yukselecegini dusunerek riske atmak istemedim. Bir de mecburduk o civardan almaya cocugun okuluna yakin olsun diye. Hanim da o civarda en cok bu evi begenmisti. Size de cok tesekkurler hocam. Daha iyileri insallah sizlerin olsun.
Hayırlı olsun :)
Ben krediler için 10 gün daha bekleyeceğim.. kamu bankalarının kendi konutlarına özel 0.98li kredi tüm konutlara çıkarsa krediyi çekeceğim. Siz ziraatten 1.28 faiz harici ne gibi masraflar ödediniz ? yıllık maliyet oranı tüm masraflar dahil % kaça geldi ?
Bu arada konut kredileri düştükçe takip ettiğim ilanlar zam yapıyor şimdi mi sabaha mı :wu: siz gene iyi 10k indirim almışsınız bindirim değil :)
Sen daha krediye basvuracan, cikacagi kesin mi
1.28 den olana mi?
Vade kac yil olacak
Bu ev sana bayagi pahaliya patlayacak gibi duruyor
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende haftaya ziraati bir yoklayayim bakalim bana kredi verirler mi.
Bukadar parayi dubleksler varken 3+1 duz ayak daireyemi verdiniz :) cok tok adama denk gelmissin, zaten seneye ev fiyatları oyle bi dusecekki, ayni hesaba gelecek
Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.
Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sümme haşa Mevla büyğktür, meblağ küçüktür abi o [emoji11] [emoji11]
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tskler hocam...bizimki mecburiyetten oldu biraz yoksa faiz yemek guzeldi :)
Hocam daha bu hafta basvuru yapicam tum detaylari yazarim sizleri aydinlatmak icin. Ben 0.98 in gelecegini dusunmuyorum hatta 1 nisandan sonra fisek yapabilir...
Sayin alenichev
Bu hafta basvuru yapacagim
Findeksim yerinde
Aylik 20 k gelir gosterecegim
Cikmazsa bu kredi olayi tam fiyaskodur
Sizleri bilgilendiririm
Zaten ihtiyari arayip biz vazgectik desem kufreder...cok tskler hocam...
Olursa sasirirmiyim...hic sasirmam...ben ne yapiyorsam sizler icin yapiyorum hocam. Ev almak isteyen varsa diye dusundum ve bu sektore daldim 😂
Hadi bakalim. Cikmamasi icin bir neden gorunmuyor oyleyse.
Ben kendimden emin degilim, gelirim yuksek ama malum yurtdisinda ikamet ediyorum.
Yoksa 1.28 den 60 ay vadeli bir ev almayi dusunebilirdim.
Size bir soru.
Ev bulmadan konut kredisine basvuramiyor musunuz
Meseka banka diyor ki sana 500 bine kadar kredi verebilirim ve sende bu dogrultu da ev buluyorsunuz
Avrupada duzen boyle. Once bankaya basvuruyorsun banka onayliyor ve sonra ev buluyorsun
Normalde kredi evden önce çıkmıyor ama zaten şartlar belli aylık belgelenebilir gelirin belli bir oranı kadar taksit ödeme şartı ile üst limit belli olur. Evin sanırım expertiz değerinin belli bir oranı kadarda kredi alabiliyorsunuz diye biliyorum.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet evi kararlastirmadan, kari ve koca beraber gelirini beyan ederek ve -varsa- banka mevduat cuzdani, baska ev,evlerinin tapulari kira sozlesmeleri gibi seyleride beyan ederek evi kararlastirmadan bankadan bankaya degistirmekle kendine belirli bir sure gecerli on limit cikarabilir.
Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.
Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eyvallah. Mantikli olanda bu degil mi zaten.
nişantaşı macrocenter dan bildiriyorum;
https://i.hizliresim.com/ZXq75a.png
188.000.000 dolarlık konak California'dan
izlerken keyif aldım, zamanınız varsa buyrun,
https://www.youtube.com/watch?v=O4HmbEbCT2c