Gonderiler çoğalınca, bunnarin sildiği ancak doluyor, forum ise kafayı yiyor!
Printable View
Gonderiler çoğalınca, bunnarin sildiği ancak doluyor, forum ise kafayı yiyor!
BORA YASAR ın sorusunu cevaplıyorum tabiki ********liklerinden ahlaksızliklariından yazıyorlar
Altına ne oluyor arkadaşlar?
Selamlar.
At yarışlarına ilk gittiğimde (Ankara Hipodrom 1960 lar)yarış kısmı biraz ilgi çekse de son derece yorucu ve anlamsız bir olay olarak görmüştüm.
Bir arkadaşım, hinlik edip bana 1 liralık ganyan-plase oynattı.
O anda iş tümüyle değişti.
Acaip heyecanlı, çekici bir konu haline geliverdi 1 lirayla...
Burada kimilerinin bazı fiyat değişimlerine çok daha farklı tepki vermelerini izliyorum da...
Aklıma geliverdi...:)
İyi haftalar.
Sabah bir gaplı açılış yaşayalım dedik kamular gene günün içine etmeyi başardı.
Baskılayın bakalım böyle ölümüne nereye kadar.
Altın yine yamuk yaptı bu kadar gelişmeye rağmen
Altını yazdım altın sayfasına hafta sonu. Pazartesi ons önce 1325 şi öper sonra 1300 e gelir diye. Trump Meksika yaprımında geri vites yaptı. Bu ay sonu g20 zirvesinde Çin lideriyşe görüşecek. Beklenti ordada geri vites yapması.
Ons altın 1350 geçilmeden altına bulaşılmasın hatta 1400 üstüne atılmadan alınırsa can sıkabilir. 5 yıldır geçilmedi çünkü 1400 dolar.
Ahanda geri vites sşnyali geldi bile..
FORTUNE TÜRKIYE - 11 Dakika Önce
Trump’tan, Huawei’ye yeşil ışık
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Çin ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanması halinde Başkan Donald Trump’un ABD’nin Huawei’ye yönelik yaptırımlarını gevşetebileceğini söyledi.
Petrol kapanı olarak adlandırılan bazı yer altı yapılarında birikir. Petrolün bu durumu çay bardağındaki çaya bandırılmış bir kesme şekerin gözeneklerine dolmuş hâlde bulunan çaya benzemektedir. Bu şekilde bulunan petrol, hazne kayanın çatlak, yarık ve gözenekleri içinde milyonlarca yıl saklı kalmayı başarır.
Benim hatırladığım kadarı ile bu şekildeydi petrolün bulunduğu ortam, boşluk degildi yani.
Jeolog veya maden mühendisi bir arkadas varsa, konuya açıklama getirir umarim.
Buralarda bazen İmamoğlu parti aracı geçiyor, hoparlorden seçim şarkısını söyleyerek.
Bazen de akapenin aracı geçiyor, ilginçtir malum şahısı öven şarkılar söyleyerek, sanki aday kendisi.
Binali'den bahseden seçim aracı görmedim henüz...
Bugünkü suni gündemde İzlanda.
1 saatlik 50 ve 200 ema arasında git gel konya
cuma 5,86-5,78
ptesi 5,85-5,81 ve ichi desteğiyse 5,76 bakalım longları kapadık gelecekmi düşüş kamular ecik bastırın hadi evladım.
Dolarda gelgel var sanki ,akşamüstü 5.7x gömecekler gibi gene...
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Benim anlayamadığım ( gerçekten bilgisizim bu konuda ), kamular dediğimiz bankalar ise ; zaten bunlar döviz fakiri değil miydi ? Yurt dışından fellik fellik döviz borçlanmak için çabalıyorlar diye okuyorduk. Şimdi yüksek faizle borç aldığı dövizi ucuzdan satıyorlar mı? Anlayamıyorum .
Acaba bizi avutuyor olmasınlar, Pala, şişman parmak vb. avuttukları gibi. Gerçi kafamı bu işlere yormuyorum. Tek bildiğim ekonomik durumun dövizle olan tutarsızlığı. Hiç bir zaman tutarsızlıklar devam etmez. Düzeleceği günü sabırla beklemekten başka işim yok. Yatırım tavsiyesi değildir.
Yurt içi döviz kredilerinde ciddi bir gerileme var. Mübalağa yapacak olursak bankalar artık neredeyse sadece TL kredi veriyor diyebiliriz. Bu durumda dahi bankaların ellerinde döviz kalıyor diyemeyiz, zira kalan dövizi TL'ye swaplayarak elde ettikleri TL'yi eksik kalan TL mevduattan dolayı oluşan TL Kredi fonlama açığını finanse etmekte kullanıyorlar. İşte bu TL kredilerde de daralma sinyalleri geldikçe TL krediden boşalan swap alanını merkez bankasının ve piyasanın döviz likiditesini arttırıcı yönde kullanıyorlar.
Gordugunuz gibi Abd nin vermis oldugu ultimatom bile fiyatlamalarda bir etki yaratmadi.
Dövizde 6.20lerden 6 liralara kamu bankası satışı olduğu söylendi ama ondan sonra devam etti mi?
Bence tahtacı alıcıyı yukarıdan satıcıyı aşağıdan güzel kamçılıyo.
Yeni bir üçgen oluştu ve aşağı kıracak gibi duruyo.
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
5.88 uzerine cikmadigi muddetce herhangi yukari yonlu bir beklenti olusmayacak.
turkey 5y cds:466,20
Eyvallah .
İşin benim anladığım özeti: Resesyon ile kredi daralması tetiklendikçe bankaların döviz likiditesine erişimleri kuvvetleniyor.
Bu da dövize ek bir baskı yaratıyor.
(Bu denklem yurt dışı borçlanmanın sekteye uğramadığı koşullarda ileride de geçerli olacak gibi)
Zaten fiyatlandı diye mi yoksa gerceklemeyecegine inanıldığı için mi .??
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence bizimkiler sadece gece sığ piyasada doviz satabiliyor.
Yabancı istese kedinin fare ile oynadığı gibi oynar bizimkilerle ama dovin düşmesi Türkiye'den çıkış için fırsat gördüklerinden bence merkezin bu hareketlerine göz yumuyorlar.
Bana göre kur için sağlıklı seviye 6,40
Şu anki kur seviyesi ile hizmet ve ürün ihracatı yapanların kazanç sağlaması çok zor.
Şerefsiz müttefikimizin tehdidine karşı hava sahamızı savunalım diye S400 istiyoruz. Siz bir tehdit görmüyorsanız haklısınız S400 vazoda çiçek niyetine alınacaktır pahalıdır..
Akape iktidarı boyunca bölgemizde ABD'nin kuyruğuna takılmamız komşularımızla ticaret hacmimizi diplere düşürdü, tersi olsaydı ABD'ye yaptığımız ihracatın kat kat fazlasını komşularımıza yapardık.
Kritik nokta resesyon ve onun tetiklediği cari fazla.
Eğer resesyon ve cari fazla koşulları sürerse mudi DTH'ını bozsa dahi yurt içindeki DTH'ın *çözülmesi* gibi bir durum mümkün olmayabilir.
Zira geçmişte DTH mudisi DTH'ını bozduğunda oluşan likiditenin büyük bir kısmı ithalat yapmak için kullanılırken cari fazla koşulu sağlandığında aslında bu bir satış ya da çözülme değil yurt içindeki 2 yatırımcının birbirleri arasında yaptıkları bir takastan ibaret olur.
Bu durumda da yurt içi likidite azalmak bir yana artacaktır. Bu koşullar altında bankalar yine spotta dövize müdahale kuvvetlerini sürdürebilirler. Hem satan hem de satın alan mudinin gücünü kullanarak.
Devleti yönetenlerin (politikacılar için oluşan ciddi riske rağmen, oy azalması,seçimleri kaybetme riski v.b ) resesyona razı olmasının altındaki ana etmen bence bu. Zira dövizi baskılamak için çok kuvvetli bir araç.
Ne zaman ki büyüme %0'ın üzerine hareketlenmeye başlar, politikacı sabrını yitirir, cari açık göze batmaya başlar, işte o zaman bankalar şu anda elde ettikleri spot satış gücünü kaybederler ve netice olarak işte o zaman dolarda yükseliş kaçınılmaz.
Gözümüz
1-Yurt dışı borçlanmanın sekteye uğrayıp uğramadığı
2-Büyüme
3-Cari açık/fazla
verilerinde olmalı