Tarlamıza imar vermezlerse patates ekeriz daha çok kazanırız şimdikinden…
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Imar işi tamam meclisten geçti aski tamamlanınca işlem tamam yeni tapular verilecek.
Sadece biraz zaman alacak bu işler işin büyüğü tamamlandı çok şükür [emoji106]
Muhterem ben turşucuyum kurmasını çok severim [emoji16]
Genel kurula katılan yokmu bize bilgi verebilecek neler konuşuldu.
Gelen giden kimse oldumu...
Uçar abimiz genel kurula gitmiş. Bizim tarla için bedava demiş. Gyo ya donerse vergi avantajından bahsetmiş. Sermayeye göre de yıllık hisse başına 50tl civarı kira geliri elde edebiliriz demiş.
Genel müdür de tapular yıl sonuna gelir demiş.
Neyse fark etmez beklemeye alıştık zaten.
GYO lar inşaat yapamazlar, sadece organize ederler. Bu durumda karı yüklenici firmalar götürür.
Kaldı ki GYO ların vergi avantajını bir ara kaldırmaya kalktılar. Büyük bir hata olurdu, vaz geçildi.
Ama erenlerin sağı solu belli olmaz.
Uçar ın bu konuda biraz bilgi edinmesi lazım.
TURGG payları ile ilgili olarak 7.120.696 TL nominal sermayesindeki paylarım/oy haklarım birlikte haraket ettiğim Metin Uçar Eğitim
Vakfi ile birlikte 30 /03/2022 tarihinde nette 17.362 nominal alım itibariyle Toplam 176.159 Nominal adet ve %2.,42 sınırına ulaşmıştır.
Benim kafamin basmadığı yerde tam burası ehtiyarliktan herhalde bu adam akıllı aliyor peki bu adama malı kim satıyor neden satıyor [emoji16] borsaya ilk basladigim günden beri bunu düşünüyorum.
Patron kendi malını neden almaz ele aldırır.
Bizler neden yıllardır tutarız da kimse beğenmez şimdi millet kuyruğa girer.
Aklımda deli sorular ...
Zaten kayış atmış conta yanmış ben gideyim ufaktan parka emekli muhabbeti yapmaya uçar uçursun sanki ben yakıt takviyesi yapacam adama o işine ben laklak yapmaya ...
[emoji16]hadi herkese bol kazançlar.
sn Gazmanbaba, Allah's sukur ki aliyor, yoksa bu spek itleri bizi 100lu fiyatlara mahkum ederdi. sonucta tapu var mi yok deyip bizim mallara goz dikerlerdi. para babasi geldi de oyunlarini bozdu. ben patronun bu islere bakmadigini dusunuyorum, yani hisse fiyati umrunda degil. Patron tapuyu alinca cebine girecek paraya bakiyor sadece bence.
Bu ne demek hissenin değeri kiranın yıllık değerinin ortalama 20 yıl ile çarpılması bize bir fiyat verir.
Şimdi burada uçar gerçekten buna inanıyor mu? Yoksa hisseye bir hücum başlatıp kendisi için en uygun fiyattan elindekileri bu dalgayla gelenlere devretmek mi amacı. İkisi de olabilir. Kimse bu piyasada bize para kazandırmak için bulunmuyor. Herkes kendi risk planlamasını kendi koşulları ile yapmalı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Şunu da eklemek gerek. Bu adam gelmeseydi patronun eline kalmıştık. Şimdi sürünüyorduk. Geçen çıkış ta gruplar etkin oldu. Şimdikinde ise Uçar. Hakkını teslim edelim.
Ne demek bilmiyorum.. emlak konut piyasası kolay anlaşılır bi piyasa .. herkes yaklaşık olarak hesap eder kendisi.. ona göre riskini alır.. uygun gördüğü fiyatta işlem yapar.. yıllar önce bu hisse çok ucuz ama uzun süre beklemeyi göze almayan girmesin hisseye demiştim.. eski spek bizimle kesinin fareyle oynadığı gibi oynadı üçkağıtçı muratlı vardı hatırlayanlar bilir.. onlarda çok para kazandı ama hisse fiyatında değildi… hakkımızda hayırlısı olsun.. şimdilik nazar değmesin arsamıza..
Bir gün taban görünce de sakin şoka girmeyin her gidişin bir de dönüşü vardır unutmayın temkinli olmakta fayda var.
Amacım korkutmak değil. Temkinli olmak.
Bugün bank of tek alıcı 31bin lot şimdilik hayırdır kimdir bu bank of...bilen varmı haber mi var.
214.40 üzeri güzel..bunun üzerinde de 234.34 desteği var..
Yıllardır çok tavan da gördüm çok taban da ama hiçbir hareket arsanın gerçek değerini değiştirmedi.. arsaya meteor düşmezse, belediye yeşil alana çevirmezse yıllardır çıkmayan imarımızı, bence bir sorun yok… kısa vadeli düşünenlere dikkat etmeli yine de sonuçta speklerin cirit attığı bir tahta..
Ben sadece temkinli olmakta fayda var dedim.
Bank of 31bin lottan 17 bin lota düştü seans ici hareketlerde .
2021 faaliyet yılına ait Faaliyet Raporu kabul edildi.
2. 2022 Yılı için Bağımsız denetim kuruluşu olarak GÜRELİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM HİZMETLERİ A.Ş.'nin seçimi onaylandı.
3. 2021 faaliyet yılına ilişkin finansal tablolar onaylandı.
4. Yönetim Kurulu üyeleri Şirketin 2021 yılı çalışmaları, iş ve işlemlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edildiler.
5. Yönetim Kurulu'nun kar dağıtımı yapılmaması hususundaki teklifi kabul edildi.
6. Bir yıl süre görev yapmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri ile Bağımsız Yönetim Kurulu Üye seçimi yapıldı.
7. Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395 ve 396.maddeleri kapsamında izin verildi.
8. Şirketin 2021 yılında bağış yapmadığı ile ilgili Genel Kurula bilgi verildi.
9. Şirket tarafından üçüncü kişiler lehine verilen teminat, rehin veya ipotek bulunmadığı veya elde edilen gelir veya menfaatlar olmadığı hakkında Genel Kurula bilgi verildi.
Brüt takas gelirmi acaip volatilite var.
Allah sabır versin tepeden atlayıp yakalananlara spek kitledi yine inletmeden bırakmaz.
Dibi tepesi kabaca 37tl marja bak.
[emoji26][emoji22][emoji3525]Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zamanı geldi işlemler duruldu alan aldi satan sattı herhalde.
Hisse başı 50 tl kar beklentisi olduğunu iddia eden biri için yukarı sürme zamanı gelmiş olmalı.
Ortam hiper enflasyon satan her zaman zarar eder ne sattığı önemli bile değil sattığını asla yerine koyamadığımız günlerden geçiyoruz.
Zamların ardı arkası kesilmiyor paramız pul olmuş durumda.
Allah sonumuzu hayır etsin memleket hatta dünya stagflasyona girmiş durumda enflasyon ve durgunluk iç içe...
Geçen sene mevcut fiyatlarda duran ender şeylerden biri hisse senetleri fiyatı artmayan varlık sınıfı bist hisse senetleri turgg 30 dolar olan kağıt dolar bazlı sürünüyor tl bazlı yerinde sayıyor fiyatı artmayan 1 2 1 e 3 gitmiş durumda .
Spek ise hala mal alma derdinde ama beleşe [emoji16]
Sokak dilencisi çıkmaza girdi .
Tek bir seçeneği var.Hizlica sürmek.
Başarı ne idi ?
Çoğunlukla ötekiler pes rttikten sonra o ipte aşılıyor kalmakti.Eski kemik kadro devam.
Biliyorum eller bitkin vaziyette.
İyimser olmak lazım.
Burayı okumaz sokak dilencisi belki kulağına gider. Mayıs a kadar çek yukarıya .Yoksa deveyi yardan uçuran ...
Hissikablevukuu !
Turgg 208
6 Nisan 2022
Tepe 239
Yakında orayı da geçecek.
Hem UÇCAK
Hem GEÇCEK
Hayretler içersindeyim ne ağlayan ne sızlayan var ne sosyal medyacılar var.
Endeks rallisinde özellikle algıya oynayan spekler olur ama yatırımcılarda genelde daralır bunalır burada maşaallah her kes keyfi yerinde gözüküyor.
O zaman spek sıkıntıda demektir.
Bir yildir beklemekte oldugum az hisseden birisi. Yuzduk yuzduk kuyruguna geldik. Yeni giren spegimiz ve haber destegi ile bu fiyatlar insallah donulmemek uzere geride kalir. Haber dustukten sonraki hedef fiyatim Dort haneli rakamlar. Insallah yaniltmaz.
Ytd
Mevcut fiyatlar bana şunu anlatıyor yada ben öyle zannediyorum.
Patron spek i spek te bizi uyutma derdinde geçen sene enflasyo dan kurdan arındırılmış yada imara olan mesafesi olarak nereden bakarsak bakalım bu fiyatları hak etmiyor bu çok net.
Herkes daha çok kazanma derdinde bence ortada anlaşmak lazım hep bana olmaz en azından geçen yıl olduğu yere çek bir bakalım deriz yoksa bu fiyatlarda ancak günlük atlayanlar ile köşe kapmaca oynarsınız. [emoji16]
Devre kesmiş spek uçar da çapsız çıktı.
Beceremeyeceksen niye alırsın koy malı tabana biri gelir alır merak etme.
Eski formu kalmamış demek aslında yaptığı işler ortada ama yaşlanmış demek benim gibi ...
Benim emekliler çınar altın da bekliyordur gidip iki laklak edelim vakit geçsin. Siz de takılın bist denen bataklıkta haber gelirse yine bakarım telefona haberden haber sizin anlayacağınız.