bu hisse hangi fonlarda var acaba revaçta bir hisse sanırım fonlar için..
Printable View
26 Haziran Altın Kontratlarının son günü. Ciddi düşüş yaşanabilir. Comex fiziki altın konusunda sıkıntı olmadığını açıklamış. Yani kontratların hepsini teslim edebilirlermiş.
Orta ve uzun vadede aralarında pek bir fark yok
Aslında ben gram altın taraftarıydım ama son dönemde gelen vergi ve nedense makaslarında açılması sonrasında fonlara daha sıcak bakmaya başladım
İçinde en yüksek oranda kıymetli maden olan fonları tercih ediyorum ama diğerlerininde pek bir farkı yok
2020 sonuna kadar ara ara ciddi geri çekilmeler beklendiği söyleniyor
Eğer olursa kademeli alım iyi olur
Tek sıkıntı fon alım satımında seri al yada sat yapamamak
Biz al diyene kadar iş işten geçiyor Ons çok oynak
Portföyün %16'sı EIB'da, ay başından beri performansı nerdeyse risksiz IST ile yaraşır seviyede. Yarın EIB'den çıkış için emir vereceğim. Cuma günü çıkmış olurum heralde, haftasonunu nzorda geçirip, pazartesi KTM için emir vereceğim.
Bugün eurobond fonları artı getirecek gibi duruyor.
Mps % +0.60
Tca % -0.33
Zpf % -0.01
altın fonunu cazibesi tek fiyattan işleminin gerçekleşmesi ve alıcı bulamama kaygınının olmaması ... borsadan alınca atıyorum ( sallıyorum ) 500 bin kertik tek kalemde alabilecen mi tek fiyattan ? hadi diyelim 500 bin kertik tek fiyattan aldın... piyasalar karıştığında ya da cazip başka bir fırsat gördüğünde , satmak istedin kaç kademeden satışın gerçekleşecek nasıl çıkacaksın.... onun içün yüklü alımlarda ya altın fonu ya da goldtakas tercih edeceğim gibi ... bi de albaraka bankasında işlemler fiziki olduğu içün orada altın alımında vergi olmaması lazım ... yani albaraka kendi kasasındaki olan gerçekten o anda olan altını sana satıyor , senin adına kasasında saklıyor fiziki işlem yani , yüzde bir vergi olmamalı yarın öğrenelim bunu kesinleştirelim... goldtakasta yok % 1 vergi kesintisi ama orada derinlik nasıl bilemiyorum...
ZGOLD'da alımda vergi yok, ama satarken kardan %10 stopaj kesintisi var.
Alımda ve satımda ayrı ayrı aracı kurum komisyonu var.
Birde net aktif değerle uyumlu olmadığı zamanlarda alımda satımda sıkıntılı olabilir.
Bir diğer terddütte aniden 500 bin TL.lik satayım dediniz o kadar büyük satış emri o sığ fonda ne etki yaratır şu anda belli değil.
GPG de olan arkadaşımız var mı. son 15 günde sabah 8 -10 ve 12 de bazen 3 kere bazen 2 kere çok farklı fiyat açıklıyor.
Meşhur edilen fondan hayır gelmiyor, bunu defalarca gördük. paylaşımlarımız da bu duruma dikkat etsek daha iyi olur. aynı fon konuşulduğunda alanlarda istedikleri getiriyi bulamıyor veya bir süre sonra sonu hüsran oluyor. Bir fonu sordunuz, sonrasında karar sizin tabii. Ama sürekli, ben o fonu aldım, bende de var, getirisi iyi gibi paylaşımlar fonu meşhur fon haline getiriyor. Fon şişiyor ve eski getirisi kalmıyor. Sanıyorum ki herkes zaten tefastan fonlarını getirilerini görüyor ve yorumluyordur. Velhasılı kelam, fonlar hakkında bilgi paylaşalım, ama meşhurlaştırmayalım.
EIB'nin hissesi Blcy'de saat 15.45 ile 17.20 arası aşırı anormal hereketlenmeler oldu.Hisse 20 dakikada uzaya çıkıp aynı hızla geri düştü.
Sonuçta ne oldu
Nasıl açtıysa öyle kapadı.
Ama o hareket neydi öyle.
Herkesin tefastan görfüğünü burda paylaşmamak nasıl bir kazanç anlayamadım.. “tıp” oynamış oluruz o kadar.. burda başka ne konuşulur ki ??
Aynen katılıyorum. 100 milyonluk fon şurda çok konuşulup 105 m olunca nasıl şişip kötüye gidiyormuş anlamadım. normalde 3 gün kazanıp 2 gün kaybeden fon, burada konuşulunca algıda seçicilik yapılıp 2 gün kaybettiğine bakılıyor. Konuşulmazsa 3 gün kazandığına bakılıyor.
Çok konuşuldu kötü oldu denen EIB; TCD gibi fonlara baktım. hiç bir fark göremedim. Merak eden açsın tefaşta eıb grafigine baksın. corona sırasındaki düşüş dışında aynı tempo gitmiş. Ama herkeste olunca arada eksileri göze batmaya başlıyor. Endeks düşerken onlar da düşmüş tüm fonlar gibi. Hayatın her alanında, her konuda komplo teorilerine bayılıyoruz.
100 m fon 200 m olunca aynı performansı sürdüremiyorsa, orada bir yönetim yoktur, yok bizden çok bahsedildi diye eli ayağı titreyip yanlış işlem yapıyorsa ergen gibi daha da komedi. Ne oluyor da çok konuşulunca düşüyor ki , söylenen şeyin bir mantığı olmalı, istatistiksel temeli olmalı.
sua nın getirisi saat kac gibi ve nerede görülebilir?
Mart diplerinden bugüne.
son 3 ay.
tüm fonlar.
https://i.hizliresim.com/hezzoT.png
TCD ve EIB
TCD
27 ocak - 20 mart düşüşü
20 mart - 17 haziran
EIB
6 mart - 17 mart düşüşü
17 mart - 17 haziran
https://i.hizliresim.com/troIsj.png
Değişkende GMA'ya girdim ama. Sürekli diğer değişkenler gözüme çarpıyor. Bomboş otobüse binip nereye oturacağını şaşıran adam gibi oldum. Tüm kategorilerde uzun süredir aynı şeyleri tutuyorum ama değişkende sürekli bir huzursuzum. Hangisini alsam öbürü cazip geliyor :)
Gpa + 0.4654
Tam bu noktada bazı şeyleri "bilmediğim" için sormak istiyorum. Fon meşhur olunca, tabi haliyle alıcısı çoğalıyor. Alıcısının çoğalması, belli bir zaman sonra, neden fonun getirisini azaltsın. Oysa, fon yöneticileri, daha kaliteli fonlar yapıp, bu itibarı neden değerlendirmesin?
Bunlar yaşanan, tecrübeyle gözlemlenmiş olaylar.
Meşhur bir fon yönetim şirketi yetkilisi bunu TV'de söyledi, aşırı giriş fonların yapısını sarsıyor diye
En yakın örnek GPG daha 1 ay önce fon pay sayımı sınırlıyorum dedi.
2019 yılı Ağustos sonrası aşırı giriş yaşayan TCD'nin nasıl yalpaladığını gördük.
Aynı şekilde EIB'nin çok daha iyi olan gidişinin gerilediğini gördük.
Tüm bunları buranın eski müdavimleri bilirler.
Yani bu tespitler kafadan sallanmıyor eskilerin bizzat gözlemlediği olaylara dayanıyor.
Ha bu arada bizimki sadece bir uyarı.
Yoksa isteyen istediğini yazar, istediğini alır satar, kimsenin bir şey demeye hakkı yok yazılanlara