Cadde bölgesinde projelerin yarım kalması çok zor bir müteahhit yapmazsa başka bir müteahhit talip olur götürür o işi. Hala Anadoluda sermaye yapmış birçok yeni yatırımcı geliyor bölgeye.
Printable View
Ahlaklı yönetilen sitelerde sorun olmayabilir. Ama aidatlar herkese girecek. Tren yapacak çoğu kimse. İşsizlik bu kadar yüksekten fahiş site aidatlarını ödememe sorunu zirve yapacaktır. Sosyal patlama olabilir.
Eğer müteahhit konuttan zarar ettiyse gözünü aidata dikiyor ve çetevari bir yapı ile site yönetimini uygunsuz şekilde yapıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu berbat ve kalitesiz olduğu için suistimale açık.
Bu sebeple konut alıp kiraya verme işi bitti. Yüksek aidatlar öldürdü sağolsun konut yatırımını. Ben kendim asla ama asla almam yatırım için.
Anlatmak istediğim bu işin özünde. Umarım başınızı ağrıtmamışımdır. Ama eminim tartıştığımız bu konular bir sürü insanın aydınlanmasına vesile olmuştur. Önemli olan hak adalet. Sen haklısın ben haklıyım önemli değil.
Dubai de Londra da Amerika da Almanya da emlak kanunları o kadar net ve şeffaf ki bizim kanunlar zannedersin Ortaçağdan kalmış. Ev alan zenginler Emlak ile ilgili kanunlarımız net olmadığı için Türkiye yi tercih etmiyorlar! Bize genellikle süprüntüsü geliyor.
Açın TLC kanalında Amerika da ev alıp satan programlar var. Herşey ayna gibi. Kanunu çiğnediğin anda ümüğünü sıkarlar adamın.
Peki ya bizde? Hem emlak kanunları yetersiz hem de olan hali bile verimli uygulanmıyor.
Bu güne kadar bu forumda gördüğüm en güzel paylaşım,o ne güzel günlermiş öyle,bu arada Tarık Akan ı da rahmetle analım,sanırım'' Canım Kardeşim'' filminden bir kare bu paylaştığınız güzel fotoğraf,ayrıca gereksiz tiplere alınmayın,balık tutmak insanın kendiyle baş başa olabildiği,huzuru ve dinginliği bulabildiği nadir zamanlar dandır,20 günlük yazlık iznimde sırf Saroz Körfezinde balık tutmak için 5 metrelik tekne almıştım,tüm balık dostlarına selam olsun. bu resimde benden olsun... https://i.hizliresim.com/pGAzZL.jpghttps://i.hizliresim.com/pGAzZL.jpg
Halit Akçatepe de rahmetli oldu , tıpkı Tarık Akan gibi .
Nur içinde yatsınlar.
Balık tutma konusunda ki fikirlerinize gönülden iştirak ediyorum , bu konuda bir acemi olarak.
Konut topigi olmus balikci topigi formata geri donmeye davet ediyorum
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konut denizinde balık kalmadı. Ondandır ☺
Bir AVM'deki "Black Friday" indirimi yapan mağazayı basan 3 kişi, mağaza çalışanlarına "Yahudi, Hristiyan tohumu" diyerek bağırdı.
Show TV'nin yeni yayınladığı görüntülerde geçen Cuma alışveriş merkezlerinde indirimlerin olduğu Black Friday (Kara Cuma) gününe karşı dinci iki kişi bir dükkana girdi.
Kadın çalışanlara bağıran iki erkek,çalışanları suçlayarak Kara Cuma kampanyalarına katılamamalarını istedi.
http://www.mynet.com/haber/guncel/av...kini-3520182-1
Bilin bakalim bunlar kimin eseri ?
inanmayan sizsiniz.
http://666kb.com/i/dos3lrm8kd6jodgr5.png
sen şimdi bunada fotoşop dersin :)
10 gösterime 1 tık. çok normal.
hisse net forumu gibi reklama boğsam siteyi emin ol ozaman politika ihlali olurki. 8 senedir uyarı bile almadım :)
sizin gibi siteleri reklama boğmuyorum . bu forumda bie 10 tane ihlal var. bu banlamayacakta ben mi banlanacam :D
site ismini hala yollamadınız?
Yahu,her şey konut mu? bizler bu paylaşımları yaptık diye itiraz eden değerli üyeler sizin bilgilendirici yazılarınızı görsek de feyiz alsak...
herkesin görüşü kendini bağlar tabi de bence istanbulun en iyi semtlerinden birinde 200-250k$ 'a ev alabiliyorsam ortada çokta aman aman bi balon yok gibi.. kaça vereceklerdi.. 50-100 bine mi?...
yatırım için almazdım ama oturumluk insana kendini iyi hissettiriyor..
https://www.sahibinden.com/satilik-d...8470&a20=38474
Yenileme) Türkiye Hedonik Konut Fiyat Endeksi Eylül ayında, aylık 0.69%, yıllık 9.64% arttı
Merkez Bankası'nın Eylül 2017 dönemi Türkiye Hedonik Konut Fiyat Endeksi'ne
(HKFE) ilişkin açıklaması şöyle:
Üç büyük ilin hedonik konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2017 yılı Eylül
ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 0,19, 0,38 ve 1,36
oranlarında artış görülmüştür. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre ise, İstanbul, Ankara ve
İzmir'de sırasıyla yüzde 5,71, 7,58 ve 16,77 oranlarında artış göstermiştir.
Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,64 oranında artan HKFE, aynı dönemde reel olarak
yüzde 1,40 oranında azalış göstermiştir.
Türkiye'deki konutların gözlemlenebilen özelliklerinin zaman içinde kontrol edilerek, kalite
etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Hedonik Konut Fiyat Endeksi
(HKFE) (2010=100), 2017 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,69 oranında artarak
210,42 seviyesinde gerçekleşmiştir.
11/28/2017 2:32:37 PM (Yenileme) Türkiye Hedonik Konut Fiyat Endeksi Eylül ayında, aylık 0.69%, yıllık 9.64% arttı
Merkez Bankası'nın Eylül 2017 dönemi Türkiye Hedonik Konut Fiyat Endeksi'ne
(HKFE) ilişkin açıklaması şöyle:
Üç büyük ilin hedonik konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2017 yılı Eylül
ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 0,19, 0,38 ve 1,36
oranlarında artış görülmüştür. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre ise, İstanbul, Ankara ve
İzmir'de sırasıyla yüzde 5,71, 7,58 ve 16,77 oranlarında artış göstermiştir.
Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,64 oranında artan HKFE, aynı dönemde reel olarak
yüzde 1,40 oranında azalış göstermiştir.
Türkiye'deki konutların gözlemlenebilen özelliklerinin zaman içinde kontrol edilerek, kalite
etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Hedonik Konut Fiyat Endeksi
(HKFE) (2010=100), 2017 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,69 oranında artarak
210,42 seviyesinde gerçekleşmiştir.
11/28/2017 2:31:53 PM TÜRKİYE YENİ OLMAYAN KONUTLAR FİYAT ENDEKSİ EYLÜL AYINDA, YILLIK % +10,85 (ÖNCEKİ AY: +11,01%) - TCMB
11/28/2017 2:31:49 PM TÜRKİYE KONUT FİYAT ENDEKSİ EYLÜL AYINDA, YILLIK +11.14% (ÖNCEKİ AY: +11.29%) - TCMB
11/28/2017 2:31:33 PM TÜRKİYE HEDONİK KONUT FİYAT ENDEKSİ EYLÜL AYINDA, REEL OLARAK YILLIK -1.40% (ÖNCEKİ AY: -1.14%) - TCMB
11/28/2017 2:31:27 PM TÜRKİYE YENİ OLMAYAN KONUTLAR FİYAT ENDEKSİ EYLÜL AYINDA, AYLIK %+0,20 (ÖNCEKİ AY: +0.35%) - TCMB
11/28/2017 2:31:26 PM TÜRKİYE KONUT FİYAT ENDEKSİ EYLÜL AYINDA, AYLIK +0.63% (ÖNCEKİ AY: +0.76%) - TCMB
11/28/2017 2:31:11 PM TÜRKİYE HEDONİK KONUT FİYAT ENDEKSİ EYLÜL AYINDA, YILLIK +9.64% (ÖNCEKİ AY: +9.48%) - TCMB
11/28/2017 2:31:08 PM TÜRKİYE YENİ KONUTLAR FİYAT ENDEKSİ EYLÜL AYINDA, YILLIK %+11,63 (ÖNCEKİ AY: +10,97 %) - TCMB
11/28/2017 2:30:56 PM TÜRKİYE HEDONİK KONUT FİYAT ENDEKSİ EYLÜL AYINDA, AYLIK +0.69 % (ÖNCEKİ AY: +0.53%) - TCMB
11/28/2017 2:30:47 PM TÜRKİYE YENİ KONUTLAR FİYAT ENDEKSİ EYLÜL AYINDA, AYLIK %+1,40 (ÖNCEKİ AY: +0.83%) - TCMB
emlağa yatırım yapanlar faiz karşısında ve enflasyon karşısında zarar etmeye başladı ise doğru yolda gidiyorsunuz ..
bedavaaaaaaaaaaaaaaaa:kahkah:
Yok hocam, benim zamanında aldığım semt orası değildi ama linkini verdiğim yer şu an çokta mantıksız gelmiyor, Allahın dağında ya da eskiden sanayi olup oralardan bozma yeni yapılan yerlere site diye gömeceğime buralarda sıfır evler var daha ne, tabi kendim için diyorum..
Ankara piyasası hakkında bilgim fikrim pek yok, tabi siz daha iyi değerlendirirsiniz..
şuan emlağa yatrım yapacak olsam nereye yapardım.
1-izmir.
2-denizli
3-aydın/didim.( yeşil tepe hariç )
4-aydın/didim mavişehir.
5 aydın/didim
6 aydın/didim.
bizde zamaninda illa havuzlu olsun diye havuzlu siteden ev aldik ilk defa bu yaz kullandik onuda ve sadece 5 sefer gittik toplasan. Ankarada gereksiz bence havus. kapali olsa havasizliktan duramazsin disarda olsa oyle yazin her zaman gidiemezsin. heleki ben zaten cok sevmem yuzmeyi velhasili kelam bence de gereksiz cunku dediginiz gibi pislik yuvasi.
aydin/didim yaz kis oturulan bir yermi, nasildir durumlari?
Konutta deprem bölgeside gözünü ne alınmalı bu çerçevede en uygun yer 4. Bölge Ankara
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
yaşanılacak biryer olup olmadığı hakkında fikrimi söylemedim.
yatırım anlamında dedim.
didimde 10 insandan 5 tane varoşa rastlarsan istanbulda 10 8 ine rastlarsın.
aldığın eksoz kokusu yanına kar kalır :)
oysa deniz kenarında trafikten uzak mis gibi hava var.
tercih meleseli.
Gecen hafta Didim'deydim.
Orada ev alip yerlesmek dusuncem vardi, iptal ettim.
Tercih eden olursa, kislari yasanacak bir kent, yazlari degil, bilginiz olsun.
Bir de ulasim sorunu var, yaz sezonu gectikten sonra aksam saat 8.00 den sonra Soke'ye bile gidemez, gelemezsiniz.
Bodrum hava alanindan Didim'e servis bile kalkmiyor, ordan oraya minibus, dolmus din din giderim diyenlere sozumuz yok.
Esnaf olmus yam yam surusu, otogardan sahile taksi 30 TL., tabiki bunlar sezon mezon tanimiyor.
Kentin tum halki Emlakci, geri kalani Dis Hekimi, dis sikayeti ile gidenin agzinda dis komuyorlar Implant yapmak icin.
Dis cekimi 100 TL. Implant tek bir dis icin 1.500.
Bu kent gercekten sosyolojik bir tez konusu.
Benim hic isim olmaz.
Bu arada Türkiye'de ev fiyatları gerçekten ucuz. Ama ucuz olmasının bir sebebi var. Bu sorunlar çözülmedikçe Ucuz kalmaya devam eder!
ucuz olmasının sebebi Emlak ile ilgili, Kat Mülkiyeti Kanunu ile ilgili, ve İskan ile ilgili kanunların kötü ve yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca kanunlar hızlı ve kararlı uygulanmıyor.
Bu sebeple Zengin Emlak yatırımcısı asla Türkiye'yi düzenli getiri için Tercih etmiyor.
Ekonomik kalkınma için Emlak sektöründe kati uygulanan HUKUK şart. Ev yapmak yetmez! Kanunların hızlı ve süper işliyor olması gerekiyor. açın TLC deki Emlak programlarını Türkçe seyredin. Türkiye'de Emlak sektörünün neden gelişemediğini anında anlayacaksınız.
BABAYİĞİT bir çevre şehircilik bakanı lazım bize. Aynı Sayın Fakıbaba gibi Delikanlı olacak. Rantiyeci bakan olmayacak!
Nusret in kiraladığı eve bakın. Pahalı ama kanunlar mükemmel işlediği için yatırımcı Pahalı olan yeri tercih ediyor. Londra, Tokyo, New York, Miami, Münih, Berlin... Parası çok olan büyük Emlak zenginleri neden Türkiye'yi tercih etmiyorlar? HUKUK hızlı işlemiyor Emlak sektöründe ondan!
http://www.hurriyet.com.tr/galeri-un...siyor-40320567
Didim güzel çok güzel bir yer . Yatırım için gerçekten fiyatlar çok ucuz . Ama ucuz olmasının bir sebebi var. Terör sempatizanı çok fazla ve bu insanlar acayip Eğitimden yoksun. Bu sebep ile yıldan yıla yabancı turist bile kalmadı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir hikaye anlatayim.
Kasim 2016'da Didim'deyim.
Bir emlakci arkadas var, o hafta tanidigim.
Dedim ki, bak ben su kadar para koyacagim.
Sen konutu bul, ben alayim, aninda satisa koy, satalim, karimizi boluselim %50 -%50 ne dersin dedim.
Ertesi gun geldi, bir konut buldum bunu al..!
Bak dedim, eger satamazsan, bir sey kazanamazsin, tamahkarlik etmeyelim, yilda iki kez yapsak yeter.
Paramiz da o yil 110.000 TL.
Tamam abi , ben bunu 10.000 karla 2 ayda satarim dedi.
Sonradan ogrendim ki, bunu al dedigi ev'in ustue kendi 10.000 kar koymus ta getirmis bana.
Ozetle sunu anlatmak istiyorum, Didim'de hicbir emlakci bulamazsiniz %3 komisyonla calisan.:)
Canım kardeşim orda ev de var, 10 senedir fiyatı yerinde sayıyor. Kiraya versek sosyolojik sebeplerden ötürü o daireyi bir daha zor görürüz. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum; emlakta orta veya büyük ölçekte yatırım yapacak maddi güç yoksa ilk önce kendiniz orada yaşar mısınız bir onu tartın. Mesela Esenyurt'ta kira çarpanı 1/5 olsa da ben yatırım yapamam çünkü kiralayan adam bana kirayı ödemeyince güveneceğim bir hukuk sistemi yok. Onun dilinden konuşacak bir aşiretim de yok yada silah alıp adamı vuramam.
Emlak ile ilgili hızlı çalışacak bir özel mahkeme sistemi kurulmalı. Hızlı karar alıp uygulanmalı. Emlak davaları en geç 1 ayda sonuçlanmalı. Yoksa emlak sektöründe fiyat düşüşü devam eder durur.
Nakit kraldır.
Yatırım için emlak alacaksam gider Amerika dan Almanya dan İngiltere den İspanya dan Japonya dan (yani hızlı hukuk sistemi olan ülkeler) alırım. Zaten zenginler de böyle yapıyor. :)
Is'te bu olmuyor.
Olamaz da, cunku nufusun yarisini sokaga dokersin.
UYAP'ta ev sahibi davasi azalir, avukatlar kazanclarindan olur.
Yarginin yavasligindan gecinenler istemez bunu.
Diger taraftan, vatandasin yurt disinda konut almasini da istemezler.
O yuzden AB ile gorusmeler tikaniyor.
Ne yani kumesteki tavuklari serbest mi birakalim.
Bu kadar kalitesiz arabayi kime satacaklar..:)
Nakit kraldir fikrine katiliyorum.
Essek gibi yapacaklar diye yazinca cok guldum.
Ben I.U Iktisat Fakultesinde ogrenciyken, ( 1974 girisliyim ) Hocalar, sinifa yani bizlere, siz sansli adamlarsiniz, AB'ye girmenin tum imkanlarindan yararlanacaksiniz diyorlardi.
Ne oldu biliyormusun 12 Eylul 1980'de darbe oldu.
Gelen asker yonetim, " biz egemenlik baskentini Bruksel'e tasimayiz.!" dediler ve AB'ye olan yapilmis muracaatimizi geri cekti iyimi.
Gelmis gecmis tum muktesabatiyla birlikte.
Simdi sen elde kalmis o kadar konut var, essek gibi yapacaklar deyince aklima geldi.
O darbe yonetiminin de elinde kalmis 70 Milyon nufus vardi.( o yillardaki nufusumuz.).
Hic bir sey olmadi, adam CB bile oldu.
Bugunku trollerin babalari, meydanlarda kendini yerden yere atiyordu, " as bunlari pasam " haykirislari ile.
Bu ulkede hicbir sey duzelmez arkadasim, kimse kendini kandirmasin.
Zaten nakit'in kral olmasi bundan, gunu gelince nakitini alir kacarsin.
Nasil mi ?
Bugun iktidar olanlari izle, az kaldi..:)
[QUOTE=sadecegrafik;1316459]Emlak ile ilgili hızlı çalışacak bir özel mahkeme sistemi kurulmalı. Hızlı karar alıp uygulanmalı. Emlak davaları en geç 1 ayda sonuçlanmalı. Yoksa emlak sektöründe fiyat düşüşü devam eder durur.
Pazar günü öğretmen bayan kapımı çaldı '' .... bey, siz mevzuatı iyi biliyorsunuz. 2 aydır 14 nolu komşumuz otoparka 2 araç park ediyor. Oysa 3 daireye 1 araçlık olarak yapılmış. Benim aracım sürekli dışarıda kalıyor. Kendisiyle konuşmaya gittim, çok kaba davrandı. Yönetici de ben onunla muhatap olmam diyor '' dedi.
Bu 2 araç koyan kişi; apartmandaki en demokrat ( sözüm ona ) en İnsalcıl denen kişidir. Ben hiç haz etmem. Bayan komşuya kat mülkiyet kanunun ilgili maddelerini çizerek ve apartman otopark yönetmeliğini de verdim. En az 2 kişi ( kapıcı - yntc vb.) şahit tutarak , araçların da resmini çekerek dava açmasını söyledim. Bayan anında '' Sizde mi dava diyorsunuz, dava ile uğraşacağıma daireyi satar giderim '' dedi.
İnsanların hukuka olan güveni bitmiştir. Hızlı ve adil olmayan hukuk işe yaramaz. Bu tip basit konularda yöneticiye yaptırım yetkisi olması gerek. Temelinde eğitim ama gerçek eğitim.
[QUOTE=ressam;1318092]Kadin dogru soyluyor.
Satsin gitsin bence.
Aslinda hukukun bittiginin en somut ornegi eve gelen dolandirici telefonlari, Profesorler bile kimseye duyurmadan kosa kosa tum parasini gidip teslim ediyor.
Sormak lazim, Eyyy devlet ( hani diyor ya muhterem, Eyyy Almanya diye) onun gibi, sen ne yaptin da bu millet bu kadar korku icinde, bu polistan bu adliyeden ?
Gelen telefondaki kisi Savci'mi, Polismi arastirmadan gidip tum parasini veriyor, bu is icin evini dahi kaybeden var.
Vatandas biliyor, kim kime dum duma.
Boyle bir savci varmi diye sorsan, yok deyip gecistirir, AKP'li ukala biri ise, bu bilgiyi veremeyiz diyecek.
Hani bilgili de, sanki isleri cok ciddi tutuyor ayagi.
Vatandas, bu adliye korkusundan gidip oduyor.
Devlete bunu soran vekil var mi ? Yok.
Neden yok ?
Boyle bir sorun yok, Kilicdar uyduruyor.
Istersen onerge ver, red eder gecerler.
Sonucta, kendileri soruyor, kardesim bu kadar devlet dusmanligi olurmu ?
Eee ne olacakti ?
Adalet yok, hukuk yok, Egitim yok, savunma supheli.
Ama sen vergiyi bir tamam al, karsiliginda Eyy Almanya gibi, orta oyunu ile bu zavalli surusunun oyunu al ya da hile ile al.
Tabiki Kadin satip gider, bu rezillikle mi ugrasacak.
Buna benzer durumlarda, isgalci sahsin aracinin lastigini kesiyorlar.
Iki defa kessin, gidip o adam ugrassin mahkeme ile adaletle.
Gordunuz mu, ne sonuca vardik.
Neden ?
Efendilikten yoruldu insanlar da, ondan.