kanımca 3 vakte kadar AÇIĞA SATIŞ YASAĞI kalkar.
MSCI haberi olmasa bizimkilerin kaldıracağı yok.İLLAKİ DIŞ MİHRAKLARIN zorlamasıyla düzeliriz.
Printable View
kanımca 3 vakte kadar AÇIĞA SATIŞ YASAĞI kalkar.
MSCI haberi olmasa bizimkilerin kaldıracağı yok.İLLAKİ DIŞ MİHRAKLARIN zorlamasıyla düzeliriz.
Garanti kötü kapattı.
Türksel idare eder.
Yarın bankalara büyük destek lazım.
özellikle fiçırlar kırmızı olursa.
Yoksa toptan bi fatura gelir. bence.
Aynı şeyi düşünüyorum bende bugün dikkatimi çeken Dow un hiçbir tepki vermemesi oldu eksi açtı ve öyle de gitti eğer böyle devam ederse hoş şeyler olmaz
DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dow
saatlik.
benim beklentim bu şekilde.
https://i.hizliresim.com/hOmzR3.png
bızıklama endeksi %8 yapmış,
korku moku selaniğin az biraz altında.
İkiye katlar bir görüntüsü de yok değil.
Bu hafta çetin geçecek gibi.
Matbaalar full mesai.
demedi deme abraham. :he:
Bütün otu motu bilançoları kötü gelmişken tekrar düzelecek diye alıp ikiye üçe katladılar. Ama bilançoları iyi gelen bankaları kötüye gidecekler diye satıp duruyorlar. Bizde uçan hisseler düşer diye almazken, düşen yükselemeyen hisseler yükselir diye alıp yine inatlaşıyoruz. Bizden borsacı olmaz :)
Açık pozisyon 420 bin geçen 500 bini geçmişti bana göre 2 plan var
Haftaya 200-300 bin satıp temmuzda yeni rekorlara gidecek
Yada
Azar azar kapatarak yoluna devam edecek
Ytd
Halk ve Ziraat sigortanın GUNES sigorta altında birleşme raporu yayınlanmış.
Bu tip işleri adil şekilde yapmak zor. Son SPK kararı ile kamu şirketlerine birleşmelerde kolaylık ve çağrı muafiyeti vs gelmişti.
Birleşme sonrası sermayesi 1,521 milyar TL, halka açıklığı %11,5 olacak gibi. Muhtemelen en büyük sigorta şirketi olacak. Halka açıklığı biraz daha artar ise BIST30 a girebilir diye tahmin ediyorum.
Borsada istikrar için küçük küçük şirketler yerine daha büyük şirketler lazım, OYAK Çimento yöneticisi de bugün Türkiye dünyanın en büyük 4. çimento üreticisi ama ilk 20 de tek firma var dedi (muhtemelen OYAK Çimentoyu kast ediyordur). Küçük şirketler için de vergi avantajı olan şemsiye fonlar vs olabilir.
https://i.hizliresim.com/zbLhu8.png
116 bin görmüş garanti 8 xxx rakamlar da ise
Kimse kusura bakmasın 6 xxx rakamlara Garanti gelir DİE düşünüyorum
Akbank’ta 5 altı gelmesi lazım
Zaten sağlam bi düzeltmenin gelmesi çok normal olacak. 82 binden 116-117 bin üst kanal trendine gelmiştik. Benim uyuz olduğum bu bankaların eskiden bir masa iki sandalye hisselerinin yaptığı hareketleri yapmaları. Onlarda hiç hareket etmezdi, endeksin zirvesinde hareketlenir ve en önce onlar düşerdi. Şimdi 116 binde zirvede bankalar endeksin 30 bin puan yükselişine kayıtsız kaldıktan sonra halkbankla yükselir gibi yapıp endeks düşüşe geçmeden önce bi hışımla düşmesi beni darlandırdı.
Hele ki petkim. Geçen ki 90-116-124 bin yükselişinde de petkimdeydim.
O da 90 dan 116 bine kadar yerinde saydı, 116 binden sonra 3.70 den 4.20 ye çıkıp aynı hız geri geldi. Şimdi endekse bakmadan uçuyor ama elimizde yok :)
Aynısını bu defa 90 binden 116 bine kadar bankalarda durarak yerimizde saydık. Tam yükselişe geçeceklerdi olmadı :)
Tam KY olmuşum...
illede al sinyali görmek isteyene
haftalık grafik.
dow
https://i.hizliresim.com/2X45PU.png
Bak koç.
Dün senin %51'i dikkate alan, dowdaysa ayvayı yedi.
bistteyse hafif sıyrıkla kurtuldu. :he:
Ve saatliğin satını dün akşamdan önce vermiş.
Yani sırf periyotları doğru ayarlayamadığından,
vallzıtirit mezarlığı vatan evlatları ile dolmuş olabilir. :he:
Bu arada paint filan değil dimi?
Paintse söyle bak. :he:
ABD ADR ler
https://i.hizliresim.com/w56QEG.jpg
Açığa satış açılsın birde öyle bakalım
Açığa satış açılır açılmaz Hacim patlaması bekliyorum
Tıpa yemiyor mu kardeşim
Yasaklar ülkesi olduk çıktık 💓💓💓
yoksa çıkacak diye alırsın
baktın düşüyor düşecek diye satarsın.
sonra çıkar tekrar alırsın.
böyle iş mi yapılır.
Trader olarak açığa satış ve bol volatilite isterim ama yatırımcı olsam açığa satış yerine vadeli işlemlerin yaygınlaşmasını ve gerçek dayanak varlıkta gerçek işlemlerin olmasını yeğlerim.
Arbitraj yapanların üzerindeki stopaj kalkması ve yıl sonu vergi beyannamesi esas olsa o zaman fiyat farkları azalabilir derinlik ve likidite artar.
Yakında shorta yasaklanır
Ben bu zihniyetten bunu beklerim
Açığa satış yasak shortta yasak neden olmasın yapar bunlar yapmaz dediğim ne varsa alayını yaptılar hep aldattılar
Şahit
Hiç düşündünmü
Forexte demo hesaplarda kazananlar
Neden gerçek hesaplarda kaybederler
dow
günlük.
bakın sat sinyalinde
ama
27.600 görecek en az.belki daha fazla
nedenini söylemeyeceğim.ve
görmezse buraya daha da yazmayacağım.
söz size
https://i.hizliresim.com/VCqQd8.png
Onuda yaparlar sa şaşırmamak lazım
Niye şaşırıyorsun ki ???
Hangi ülkede var hangi piyasa da var kaç ay oldu yasak piyasanımı güvenmiyorsun
Tv karşısında dünyanın en güçlü piyasası diyorsan aç Kardeşim açığı satışı görelim dünyanın ne kadar güçlü borsası olduğumuzu
Cumhuriyet tarihinin en büyük kucaklama operasyona var bu BİST’te
Kanıtları ortada Balon dediği için işinden alınan Belgin maviş
Yazılan cezalar vs vs
Şirketin ana hissedarının kim olduğu hissenin fiyatını etkiliyor.
Bunun yanında halka açık kısımda "hissenin toplu veya dağınık" olması fiyatını etkileyebiliyor. Bu konuda yapılmış akademik çalışma var mı bilmiyorum ama yapılması lazım.
Böyle durumlarda değişik durumlar ortaya çıkabiliyor, hisseleri elinde bulunduranı patron sevmiyor ise bedelli üstüne bedelli vs yapabiliyor, eğer koruma altına almış ise de bazen hisse değeri düşük denilip geri alım açıklanıyor o arada herif elindekileri eritiyor, geri alım olacak diye bekleyenler avunu yalıyor.
Beyaz tv de Kaan Sarıaydın iyi gaz veriyor..ilk 5 te olacaz diyor
Kaan bey, abd dağılacak diyor..2021 yılında ekonomisi çökecek diyor