Kaydırılmış 12 aylık USD.
https://i.hizliresim.com/ngl4j0q.jpg
Printable View
Kaydırılmış 12 aylık USD.
https://i.hizliresim.com/ngl4j0q.jpg
büyükçekmece arazisinin neden stoklarda tutulduğu da koca bir soru işareti ?
maddi duran varlıklarda dursa 600 milyon expertiz değeri ile ösermayeye eklenecek
22. EK DİPNOTLAR: PORTFÖY SINIRLAMALARINA UYUMUN KONTROLÜ
28.05.2013 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri: III, No: 48.1 sayılı
Tebliğ ile, “Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği” nin 24 üncü maddesinin (c) bendi “Portföyde
bulunan ve alımından itibaren beş yıl geçmesine rağmen üzerinde proje geliştirilmesine yönelik herhangi bir tasarrufta
bulunulmayan arsa ve arazilerin oranı aktif toplamının %20’sini aşamaz” şeklinde yer almaktadır. 31 Mart 2024 tarihli
finansal tablolarına göre, söz konusu arsaların aktif toplamına oranı %5,39 olup Tebliğde belirtilen sınırlar içindedir
TMS 40 göre yatırım amaçlı gayrimenkuller sınıfına alınamadığı için TMS 2 ye göre stoklarda takip ediliyor.
Güzel paylaşımlar olmuş.
Aynen ferden'in dediği gibi arada uğrayıp bilgi paylaşan dostlara teşekkürler.
Sayın mterkan ilk paragrafınızda yüzde yüz haklısınız . Şirketin üzerinde bulunan arsaların değerini herkes biliyor. Doğru düzgün bir denetim mekanizması olsa zaten böyle olmaz. En son şişe. Örneği adamlar çıktı kağıttaki hareketler incelenmeli diye spk ya çağrı yaptı .Burdayım kendi adına ve burda da olacağım .Yüklüyüm durumlara göre de daha da arttırmayı düşünüyorum ve blokajdayım . Bir gün o tarlalardan imar geçtiği gün burda olmak dilekleriyle
Sağlıkla
Aynı 2019 yılı gibi oldu. Hacim bittik, şirket ölü fiyatına işlem görüyor. Tek otel fiyatına bile değil artık. Otel fiyatları bu yıl 2'ye katlamış ama varlık fiyatı geçen yılki fiyatta bile değil.
Türkiye'nin İsrail'e ticari ambargo kararından sonra hisse tamamen dağıldı. Ondan önce az biraz tepki veriyordu. Şuan tamamen ayrı bir ligde işlem görüyor. Yatırım ve emeklilik fonlarının 10 milyon lot üzerinde alımı var. Bankof 30 bin lotla tahtayı yatırıyor, günlük işlemde, manipülasyonsa manipülasyon.
Hillside değerleme raporundan "2024 yılı beklenen kira geliri 352.188.665.-TL olup bugüne indirgemiş değeri ise 278.410.012.-
TL olarak hesaplanmıştır. Yuvarlatılmış yıllık kira değeri 278.410.000.-TL'dir."
Nerdeyse 20 yıllık kira ederine tüm şirketi bağışlıyorlar.
Bedelsiz sermaye artırımına yönelik SPK ya hala başvurulmamış olması gerçekten düşündürücü. Zira SPK da da bir müddet inceleme süreci oluyor ve uzayabiliyor. Tüm Genel Kurul be Ticaret Sicil tescil işlemleri de tamamlandığı halde bu yönde SPK ya başvuru adımı atılmaması gerçekten çok can sıkıcı
Sayın MOONSHADOW, Kayıtlı sermaye tavanı 500milyon TL çıkarılarak ticaret siciline işlenmiş durumda. Yönetim kurulunun daha yüksek oranda bir bedelsiz verme yetkisi olabilir ama mevcut karara bağlanan bedelsiz için acele edeceklerini de sanmıyorum. Tahta tarafında ciddi dolaplar çevriliyor izlenimi var. Yüz milyonlarca liralık işleme rağmen Bankof küçük işlemler ile fiyatları kolayca manipüle edilebiliyor. Mal satma derdi olsa alıcı varken fiyat üstte alınarak verilir. Ne hikmetse mal toplandıkça aşağı doğru fiyat baskılanıyor. SPK şikayet edeceğine git duvara yaz o derece durum vahim. Benzer baskılama hareketlerinin 2020 yılı öncesinde de yaşadık. Birden yere kadar devam edebilirler. O yüzden bu aşamada bedelsiz olayının çok bir etkisi olmayacaktır.
Sağlıcakla kalın.
SPK başvurusunun, genel kurulun ancak geçen hafta onaylanması nedeniyle geciktiği yakında süreçte gelişme olacağı yatırım ilişkileri tarafından bildirildi.
SPK nezdinde tahta hareketlerinde olağanüstü bir durum olup olmadığının incelenmesi yönünden gerekli başvurumu yaptım. Bu kadar lot alımla gitmeyen bir tahtanın üç beş kuruş işlem ile hızlı geri gelmesi olağan bir durum değil, araştırılması geren bir konudur.
Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin Yönetim Kurulu'nun 28.06.2024 tarihli toplantısında,
Portföyümüzde bulunan Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gündoğan Mevkii'ndeki turizm tesisimizin yatırımının finansmanında kullanılmak üzere, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. ile 30.000.000 Euro tutarında 5 yıl vadeli kredi kullanımı için sözleşme imzalanmasına karar verilmiştir.
Portföyümüzde bulunan Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gündoğan Mevkii'ndeki turizm tesisimizin yatırımının finansmanında kullanılmak üzere imzalanan kredinin teminatı için söz konusu taşınmaz üzerinde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. lehine 2. dereceden 45.000.000 Euro ipotek tesis edilmiş ve işlem 28.06.2024 tarihinde tamamlanmıştır.
Şirketin ilk kullandığı kredi:
''Portföyümüzde bulunan Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gündoğan Mevkii' ndeki turizm tesisimizin yatırımının finansmanında kullanılmak üzere, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. ile 624.000.000 Türk Lirası tutarında, 2 yıl ana para ödemesiz toplam 10 yıl vadeli kredi kullanımı için sözleşme 30.11.2022 tarihinde imzalanmıştır.''
''Portföyümüzde bulunan Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gündoğan Mevkii'ndeki turizm tesisimizin yatırımının finansmanında kullanılmak üzere imzalanan kredinin teminatı için söz konusu taşınmaz üzerinde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. lehine 1. dereceden 1.248.000.000 TL ipotek tesis edilmiş ve işlem 05.12.2022 tarihinde tamamlanmıştır.''
Bu kredi kullanıldığı dönemde hükümet, yatırım yapmak isteyen turizmcilere turizm teşviği açıklamıştı. Merkez Bankası faiz oranı %12 olduğu o dönemde bu faiz oranının 500 puan altına kadar teşvik veriliyordu. Dolar o dönemlerde 18 TL civarındaydı.
42 milyon Dolar ( Gündoğan otel ve arazisi )
34 milyon Dolar ( ilk kullanılan kredinin o dönemki karşılığı )
30 milyon Euro ( son kullanılan kredi )
110 milyon Dolar civarına bu otel işini umarım hallederiz. 2021 yılında otel alınması haberi geldiğinde İnfo Yatırım ALGYO raporunda otel değerlemesinin 160 milyon Dolar olabileceğini yazmıştı.
31.Mart.2024 finansal rapordan;
https://i.hizliresim.com/9n5iwsb.png
Bu kredi TL olarak alınmış olup, bu haliyle 33 TL lık USD kurundan yaklaşık 20 milyon dolar etmekte..
bu kredinin maldiv otelinin alımı ile alakası varmıdır kasa nakit doldu çünkü
fikirler ?
Eldeki nakit bir yerler için tutuluyor. Yoksa neden kredi çekilsin.
O günkü değerleme koşullarında emsal alınan çevre otel ve tesisler vardı. Sonrasında bölgede açılan peşi sıra tesisler bölge ile ilgili çıtayı bence oldukça yükseltti. Son örnek Maxx Royal. Yakında açılışı yapıldı. Dönen rakamlara bakınca bir sonraki değerleme raporunda farklı rakamlar olur diye düşünüyorum.
Hacim yerlerde, ortada mal kalmadı. Toplamak istiyorlarsa kademeli olarak fiyat yükseltmek zorundalar. Ben pozisyon artışları ile yoluma devam ediyorum.
''Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım süreci kapsamında, yerel ve global ekonomik konjonktürdeki gelişmeler sonucu artan maliyetler ve güncellenen toplam yatırım öngörüsü dikkate alınarak, Şirketimizce yapılmakta olan toplam yatırım için son olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yaklaşık 1,2 Milyar TL olarak revize edilen teşvik belgesi, belirli yatırım kalemlerindeki revizyonlar doğrultusunda yaklaşık 2,1 Milyar TL olarak güncellenmiştir. ''
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1304250
Yaklaşık 65 mil USD , mülkün değeri hariç..
11.500 m2 arsası var.
https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/#ara...70838034152985
Ne diyor saz ekibi, "elinizdeki malı çöp fiyatına, zarına bana verin yoksa testere ile doğrar psikolojinizle oynarım" diyor.
Mevcut yatırımını bile bitince şirketin bugünkü piyasa değerine eşit olacak. Diğer taraftan Hillside'tın 20 yıllık kira ederinin bile altında işlem görüyor. Hala bedava mal peşindeler. Döngüsel fırsatlar arada bir gelir. Bunun fırsat olduğunu anlamak için primi görmeye gerek yok.
Bu arada eldeki döviz, kredi çekilen kısım için doğal hedge görevi görecek, eğer başka yatırım fikirleri yoksa.
Haklısınız da, böyle hisselerde toplanmadıkça gitmiyor. Tam kontrollü spek hissesi türünden. Hisse fiyatının, gerçek değerine göre çok düşük olduğu kesin. Ama ''istediğim kadar süründürebilirim'' mesajı veriyor. O yüzden cesaret edip portföyümü bir türlü artıramıyorum. Küçük bir miktarla devam ediyorum. GYO'lara vergi muafiyeti devam etmesi için %50 temettü dağıtma zorunluluğu çıkarsa hisse fiyatını uyandırır gibi geliyor. Ama vergi konusu da olacak gibi gelmiyor. Ne kadarlık bir hisseyi sınırsız süre beklemeyi göze alabilirim. Karar veremedim bir türlü.
Özet Bilgi
Sermaye Artırımına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
26.07.2024
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
500.000.000
Mevcut Sermaye (TL)
144.900.000
Ulaşılacak Sermaye (TL)
289.800.000
Bedelsiz Sermaye Artırımı
Pay Grup Bilgileri
Mevcut Sermaye (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
Verilecek Menkul Grubu
Verilecek Menkul Kıymet
Nevi
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREALGY00011
165.000
165.000,000
100,00000
C Grubu
C Grubu, ALGYO, TRAALGYO91Q5
Hamiline
B Grubu, İşlem Görmüyor, TREALGY00029
235.000
235.000,000
100,00000
C Grubu
Hamiline
144.500.000
144.500.000,000
100,00000
C Grubu
Hamiline
Mevcut Sermaye (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
TOPLAM
144.900.000
144.900.000,000
100,00000
Bildirilmesi Gereken Diğer Hususlar
Artırılan Sermayeyi Temsil Eden Payların Niteliği
Kaydi Pay
Ek Açıklamalar
Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 26.07.2024 tarihli toplantısında,
1. Kayıtlı sermaye tavanı 500.000.000,-TL ve çıkarılmış sermayesi 144.900.000,-TL olan Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin beheri 1 Kr nominal değerde 14.490.000.000 adet Hamiline yazılı C grubu pay karşılığı 144.900.000,-TL daha artırılarak 289.800.000,-TL'ye tezyidine,
2. Artırılan sermayenin tamamının 14.05.2024 tarihli olağan genel kurul kararı uyarınca 2023 yılı kar payından karşılanmasına,
3. Artırılan 144.900.000,-TL tutarındaki sermayeyi temsilen ihraç edilecek, mevcut sermayenin %100'üne isabet eden hamiline yazılı C grubu payların pay sahiplerine usulüne uygun şekilde bedelsiz olarak dağıtılmasına,
4. Sermaye artırımına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurulmasına ve Şirketimiz esas sözleşmesinin 6 ve 7 nci maddelerinin ekte yer alan yeni şekillerinin kabul edilmesine ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun görüş ve onayına sunulmasına ve ilgili mevzuat uyarınca gerekli işlemlerin yapılmasına,
5. Gerekli onay ve işlemlerin tamamlanmasından sonra Sermaye Piyasası Kanunu'nun 18'inci maddesi uyarınca, Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin 289.800.000,-TL olduğunu gösteren esas sözleşmemizin 6 ve 7 nci maddelerinin yeni şeklinin ticaret sicilinde tesciline ve ilanına ilişkin gerekli işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna duyurulur.
Bedelsiz için başvuru yapılmış
Bu akşam bence kimsenin beklemediği bir KAP geldi holding tarafından ;
Bağlı ortaklığımız Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret Anonim Şirketi'ndeki paylarımızın kısmen veya tamamen satışı dahil, farklı stratejik alternatifler yoluyla değerlendirilmesi maksadıyla potansiyel yatırımcılarla görüşmelere başlanmıştır.
Konuya ilişkin somut gelişmeler olması halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.
ALGYO'nun %34,78'lük kısmına sahip ALSİM ALARKO'nun satışı PD/DD 1'in altındayken mi yapılacak?
Yatırım fonları çok ısrarlı olarak toplamaya devam ediyor. Son 5 yıldır böyle düzenli bir alım görmedim. Acele etmeden ne verilirse müşteri oluyorlar. Bu haberlerden bağımsız olarak bile ileride yaratacağı nakit temettü akımı ile iyi yerlere gelmesi çok olası görünüyor. Ben malımı kaptırmak bir yana her fırsatta ortaklığımı attırdım. Altın demirbaş hisse senedi tutmak kolay değil. Herkesin gönlünce olsun.
Alsim'in satışı konusunda siz ne düşünüyorsunuz ortaklar?
Alsim üzerinden temettülerin ciddi kısmını holding alıyordu, şimdi satılırsa acaba temettüde cimrileşme olurmu diye düşündürüyor.
Benim fikrim, bu kadar yatırım yapacaksam en az yarı oranda söz sahibi olmak isterim. Şirket bu konuyu düşünmüş olabilir. Masada farklı opsiyonlar olacaktır. Halka açık hisselerin önemi daha fazla artacaktır. Bu yüzden ne verilirse toplanıyor.
Hisselerin eskiden daha değerli olmayan devam etmesini beklerim.
Gyo lara çıkan yasa ile vergi istisnasından yararlanmak için %50 temettü zorunluluğu getirildi.Bu bakımdan değerlendirmek sağlıklı olabilir
Dün altın bozup 8500 ekledim
Zaman doğru yada yanlışı bana gösterecek
55 TL'ye kadar boşaltılmış bölge, daha fazla mal almak istiyorlarsa teklifi yükseltmeleri lazım yoksa yeni müşteriler türer.