Al yatırımın satışlarının ne kadarı ereğli acaba?
Printable View
piyasa genel itibarla satıcılı gözüküyor. bu çok doğru.
ama haber akışına bakınca felakete rağmen şirketler 2023 için çok karamsar değil. enjsa altyapı yoğun çalışan bir şirket. %6 temettü vereceğim demiş. 30 lira fiyatta 2 liraya tekabül ediyor.
hiç vermeseydi bile garip karşılanmazdı.
bence piyasa durumun biraz daha netleşmesini bekliyor. ufaktan nakite geçiyor.
yani başka durumlarda haberleri içeriden aldılar, vs vs tevatür üretilir. gerçeklik payı da vardır.
ama deprem gibi öngörülemeyen bir durumda bile sigorta şirketleri çökmedi. sadece bu bile bence yeterli bir referans.
Sıvas Gürün de az önce deprem oldu...4,7.... şiddetli
Çarşamba günü teminatla 1 kağıt almıştım 100 bin liralık o gün tam olarak satamadim ertesi gün satmama rağmen 700 ₺ temerrüt ücreti kesilmiş tah salı gününe eksi bakiye atmış bu normalmi çok yüksek degilmi 100 bine aynı gün değilde ertesi gün satılan hissede 700 lira extra ücret kesintisi çok fazla degilmi
Birde sürekli neredeyse 2 günde 1 ,,, 30 lira 45 lira gibi kesintiler oluyor neredeyse 2 günde 1 oluyor bunlar normalmi
Kuruttular piyasayı
Borsa cazip olmasa başka şeyler cazip olur
vay pegi vay...bir yıl hatta daha kısa süre önce 80 lira ol...defter değeri 87 liraydı. şimdi 500 liraya gel defter değeri 113 lira olsun ama millet uçacak kaçacak desin...oysa defter değerini 4.5 kat arttıran ve kapanış değeriyle eşitleyen hem de bu hükümete rağmen bir THY olsun...ama pegi uçsun...uçsun da nereye...niye...hangi gerekçeyle...hayalle...beklentiye...
Kurumla görüşüp ayrıntılı öğrenmeniz lazım,
Çarşamba günü yaptığınız işlemin takası cuma gerçekleşir aynı şekilde parayıda en geç cuma kuruma yatırmanız gerekir, sizde Çarşamba alıp Perşembe sattığınız kısım kadar parayı bugün yatırmak zorundaydınız, yatırmadığınız için ve sanki kurumda kredi limitiniz olmadığı için temerrüde düşüp yüksek faiz kesmişlerdir size bu kesilen para 3 günlük temerrüt faizi,
Diğer günlük kesilen miktarlar ne için kesiliyor bunu bilmiyorum kurumunuza sorun,
Tahminen siz Çarşamba aldığınız 100 binlik malın 80-85 binlik kısmını Perşembe sattınız,
Ereğli Demir Çelik #EREGL
Yönetim Kurulu, AFAD hesabına 600.000.000₺ tutarında bağış yapılmasına karar verdi.
belki kızacaksınız ama halka açık şirketten bu tür şeylere karşıyım...
verirsin temettünü kendi payından düşeni 600 milyon lirasını aktarırsın...
yarısı halka açık aslında aktardıgı rakam 300 milyon...
dier 300 milyon senin benim param...
Hüseyin Günay
NYT gazetesi Rusya'nın ithalat hacminin Türkiye ve Çin sayesinde neredeyse savaş öncesi duruma geldiğini raporladı.
https://i.hizliresim.com/a1ao290.png
Evet sizce fazla degilmi 700 lira hani daha az yansitilacakti demişlerdi hesap işletim ücreti deseler günlük kesintiler için böyle şey olabilirmi 2 günde 1 hesap işletim ücretini olurmuş teşekkür ederim Lütfü bey
Yahu ne çok konuşuyorsun. Ne kadar biliyorsun pegiyi…100 TL olduğunda da konuşuyordun başlığında. Geçen de yazdım sana, konuyu kapattın..şimdi yine millete laf çakıyorsun. Short mu yakalandın nedir?
Pegi hakkında yorum yapabilecek Temel analiz bilgin var mı? Neye göre pahalı, neden thy ye tercih edilmesin? Ben ediyorum mesela, sektörü de senden çok iyi biliyorum.
Ha, borsayı rlskli bulursun, buradan hisse almam dersin ayrı olay. Ama yok 4-5 katına çıktı vs ile bugün bir hisseye pahalı demek cahilliktir. Bir hisse bir sene önce 100 TL iken pahalı, bugün 500 TL iken ucuz olabilir.
Ayrıca bir hisseyi kamu yönetiyorsa, eder değerini direkt %20 iskonto ederim. Hatta ben prensip olarak hiç kamu hissesi almam. Birileri bu fiyatlara rağmen thy yerine Pegasus tercih ediyorsa, bence gayet mantıklı bir tercihtir bu.
Sn. Lokasyon bence fazla ama piyasa bu şekilde hatta çok daha fazla faiz uygulanıyor olabilir, ben uzun süre kredili günlük işlem yaptım hatta defalarca temerrüde düşüp kredi yasağı bile aldım, bana tecrübeli abiler bırak dediler ama uzun süre piyasada sopa yedim durdum en sonunda yediğim dayak bana yeter deyip kredili işlemleri bıraktım, günlük işlem çok ama çok nadiren yapıyorum ve aldığım malı satamazsam kuruma yollayacak param bankada duruyor,
Diğer alınan ücretler normal değil bunu mutlaka kurumla konuşun öyle 2 güne bir para kesilmesi normal değil,
Bu başlığın sloganı Viop yapmayına bende bu akşam bir ekleme yapayım kredili işlem yapmayın batarsınız...
Favök marjı %35 lere dayanmış bir lowcost havayolu, belki de dünyanın en karlı LC havayolu. Thy de flag carrier olarak alanında zirveye oynasa da kulvarları farklı. Zaten onun karlılığı %20 lerde.
FD/Favök rakamı 2023 beklentisi 4,x lerde…bu mu pahalı? Üstelik Sabiha yeni pist ve 20 yeni uçak gelecek, ciddi bir kapasite artışı olacak 2023 te.
Neyse, boşa yazmaya gerek yok. Bu rakamlara bir kez bile bakmamış, bir tarafından pahalı diye sallayan adama laf anlatacak halimiz yok.
Bist riskli, sektör riskli dersin, almazsın, alınmaz dersin bir şey demem. Ama bir yıl önce 100 dü, şimdi 500, bu yüzden pahalı dersen, lafı yersin, kusura bakma.
Arkadaşlar komisyon oranları viop ta endeks için onbinde 1 hisse vadeli için onbinde 2 iyi oran mıdır? Günlük 7000-8000 komisyon ödüyorum.
Pandemi sonrası hisse 30 lu fiyatlarda iken az batacak demedin. Biz tarihi fırsat biriktiriyoruz derken, sen bu hisse alınır mı diyordun o zaman. Pegasus başlığında yazıların duruyor, bence Pegasus hakkında yazacak yüzün olmamalı da, herkesi balık hafızalı sanıyorsun herhalde.
Geçen sene şuydu bu sene buydu diyenlerin tamamı borsanın zır cahilidir. 370 Liraya aldığım Passat şimdi 1,250 onu ne yapacağız ? Lahmacunu 10 Liraya yiyordum şimdi 50 lira onu ne yapacağız. Adanaya Uçak bileti 59 Liraydı Şimdi 799 Lira. Big Mac Menü 27 Liraydı şimdi 100 Lira onu ne yapacağız mesela. Enflasyon ebesinin örekesine gelmişken millet geçen sene şuydu bu sene buydu hesabı yapıyor hisse senetlerinde.
100 usd lık bilet cirosundan 2019 da
3.1 usd kar eden Havayolları şirketleri
2023 de, 62 usd kar etmeyi bekliyormuş.
(euronews)
hocam 10 tane yorum yazıyorsunuz, 11 tanesi olumsuz. bak yazdığım şeylerin hiçbiri temenni vs değil. gelen haberler, kamuoyuna duyurulmuş şirket açıklamaları falan.
ayrıca herkes aynı yönde düşünse, borsa diye bir yer olmazdı. farklı düşünenler illa ki olacak.
zaten burada yazılanlara pek takılmıyorum. ama forum geneli için söylüyorum. aynı mesajı yüz kere yazmanın da anlamı yok.
ulen kekolar sallamış durmuşşunuz. yok kağıt 30 lirayken de şöyle böyle diyormuşum, yok fk şöyleymiş yok şuymuş yok buymuş. sonra borsa çökünce hep bir ağızdan ağlamalar, devlet baba bizi kurtarlar...
endeks 40-50 binden buraya gelmiş en bo...tan hissem x7 yapmış endeks fon kamyonu olmadan yan yatar vaziyette patinaj çekiyor, seçim sonrası bırak borsayı günlük yaşamımız bile olası tehdit altında uyarmayacak mıyız abi buradan iki kalem. yok lahmacun şu fiyatmıştı da bu fiyatmış. çapınız bu mu abi???? kısa vadede büyük hareket çeken hisse-borsa-emtia... artık neyse bu fiyatı yediren kdar kıvranır bunu da mı bilmiyorsunuz???
asıl farklı yazana sizin tahammülünüz yok abi matrix'deki ajan Smith gibi güneşe koşalım el ele istiyorsunuz.
neyse tartışmanın anlamı yok zaman borsada birini haklı çıkarır. hele bir aksın sular ne coşmuşsunuz abi öyle...
Adamdaki mantığa bak arkadaş lahmacun 10 liraydı 40 lira oldu diyo , bu yüzden Thy ve Pegasus un 10 kat yükselmesi normal diyo....
Paragöz ve acm 1.25$ endekste nakite geçmiş gibi konuşuyorsunuz.
Bizim endekste yillarca ucuzluga çok alıştığımız için şimdi hisselerin normal değerleri bile pahalı geliyor.
Akbank ucuz , Yapı Kredi ucuz , Sahol ucuz ,biz bunları bilmiyormuyuz , 450 tane hisseden 10 tanesi ucuz sadece, gerisi balon , benim sinir olduğum konu borsanın genel olarak ucuz olduğu algısı yaratılması.
Emin olun seçim olmasa çoktan 3000 e gelmişti borsa , sırf oy kaybetmemek için 5000 de tutuyolar...
Baska kurum yuzbinde 8 teklif etti ondan sordum.
Paragöz 450 hisseden 10 tanesi ucuz demene katılmıyorum. Ve dikkatle inceleyip yorum yaptığını düşünmüyorum. Bilanço donemi bitsin dd leri guncellensin 0.8 pddd altı kaç şirket var bak derim. Birkaç hisseye odaklanarak genel resmi kacirdiginizi düşünüyorum . Bu arada bankalar kchol sahol dedikleriniz de ülkenin kaçta kaçıdır normalde iyi düşünün derim.
Trive menkul sizce nasıl komisyon oranı düşük ve matriks verebilecek kurum varmidir aylık hacım fena sayılmaz
ilginç bişi.
yapay zekanın böyle evrilip bize saldırması olası. asdasdas. :he:
https://www.youtube.com/watch?v=AaZ_RSt0KP8
Geçen yıl EREĞLİ ucuz değil demiştim.
Bu yıl bankalar ucuz değil diyorum.
Bunu da seneye geçen yıl bankalar ucuz değil
çok pahalı demiştim demek için yazıyorum.
Burada bulunsun.
Ama şunu da ekleyeyim.
Ben bilanço okumaktan anlamam,
bankacı değilim,
ekonomi finans eğitimim yok.
Her düşüşte mantar gibi türediniz burada hepiniz ya battı ya da arkasından izledi. Strateji akıl mantık yok biri gelir 3.000 der biri gelir Pegasus nasıl 10 kat gidebilir der. Biriniz açıp finansal tablo okumaz işkembeden salla devam