Hazýr tatildeyken HD konseptin hakkýný vereyim o zamannnn....
Printable View
Hazýr tatildeyken HD konseptin hakkýný vereyim o zamannnn....
https://resmim.net/cdn/2025/06/03/T3e5dZ.jpg
Valiye bir þey diyemem ama savcý olmaz, iþi var daha...
piyasada þu an kayýsý yok, kayýsý diye gördükleriniz zerdali denilen kayýsýmsý meyve ve kilosu 100 tl. civarýnda
iyi kayýsý bulabilirseniz 300 tl.den baþlar ama pazarlarda yok gibi, belki ýðdýr cinsi baþlayýnca biraz kayýsý görür piyasa
Benim için Mayýs enflasyonu sýfýrdý. Hatta eksiydi.
Et, süt ürünleri, yað, sebze fiyatlarý yerinde saydý. Yumurta ciddi düþtü. Elektrik, su, doðalgaz, ulaþým deðiþmedi.
Dikkatimi çeken tek artýþ tuvalet kaðýdýnda oldu paket baþý 10 TL arttý.
Yani benim enflasyon TÜÝK'inkinden de az çýktý.
Geçen Halk TV de F. Portakal bizim görevliyi pazara meyva almasý için yolladýk 3000 TL ye az bir þey alabilmiþ diye spekülasyon yapýyordu.
Sadece mayýs ayýnda olan bahar meyvalarýný çok abartýlý 300-400 TL þeklinde anlatýp güya gýdada anormal fiyat artýþý var ý satmaya çalýþýyordu.
Onun 300-400 Tl dediði bizim pazarda max. 100-150 TL idi.
Konu, sanki millet hiç pazara gitmiyormuþ gibi algý operasyonu yapmak istemesi ile inandýrýcýlýðý yerlerde sürünüyor. CHP nin de halktan kopmuþ gibi bir algý yaratýyor.
Bütün yýl sanki Allahýn her günü can eriði, yeni dünya kayýsý yiyormuþ gibi yaparsan kimseyi inandýramazsýn.
Pazarda gerçekten sirvi biber 30-40 TL ye, patlýcan 25-30, pembe domatesin en iyisi 50 TL ye, salatalýk 30 TL ye, saðan 10-15 TL ye, yeni sezon patates 20-25 TL ye çilek 100 TL ye, karpuz 15-20 Tl, elma 50-60 TL ye satýlýyordu.
Halkýn her hafta yiyeceði sebzeler ve meyvalar genel olarak alým gücünü aþmýyordu.
2 hafta önce 170 TL ye aldýðýmýz M boy yumurta 115 ye düþmüþ.
Süt, yoðurt ürünleri nisanla ayný idi.
Ýzmir'de Belediye ve Disk akþam masaya oturmuþtu.
Sonuç alýnamadý ve grev sürecek.
DÝSK'e baðlý Genel-Ýþ sendikasýnýn Ýzmir 2 No'lu Þube Baþkaný Ercan Gül, Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Cemil Tugay ile yaþadýðý tartýþmayla gündem olmuþtu. Grevin beþinci gününde Ýzmir 2 No'lu Þube Baþkaný Ercan Gül, CHP'li Baþkan Cemil Tugay'ý hedef alarak iþçilere yaptýðý konuþmada "Ne olduðunu bilmediðimiz zibidilerle gelmiþ bizim çöpümüzü topluyor, Allah var, iyi temizlik yapýyor. Bir çöp görürsem arayacaðým, baþkaným gel temizle diyeceðim" ifadelerini kullandý.
Grev kararý alýnca DÝSK'li yöneticinin akrabalarý ortaya saçýldý
Ýzmir'de, DÝSK'e baðlý Genel-Ýþ sendikasýnýn Ýzmir 2 No'lu Þube Baþkaný Ercan Gül'ün grev kararý almasý sonrasýnda, CHP'ye yakýn medya kuruluþlarý, Ercan Gül'ün 58 akrabasýnýn belediyede iþe alýnmýþ olduðunu yazdý
Toplu sözleþmeye 'babadan oðula iþ' maddesi konmuþtu.
Geçmiþ dönemde DÝSK ile belediye arasýnda yapýlan toplu iþ sözleþmesinde, belediye iþçisinin emekli olmasý halinde çocuðunun iþe alýnmasýný içeren bir madde yer almýþtý. Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Cemil Tugay da bu maddeye iliþkin, "Benim dönemimden önceki dönemde yapýlmýþ toplu iþ sözleþmesine bir madde konulmuþ. Emekli olursa yerine çocuðu alýnacak gibi bir þey. Benim de yeni haberim oldu. Yeniden deðerlendirmeye ihtiyaç olduðunu düþünüyorum" açýklamasýný yapmýþtý.
58 akrabasý her biri 100 bin alsa belediyeye maliyeti ayda 5 milyondan fazla eder.
Gecenler de bir alman turist Ýstanbula geldi sayfasýnda bir paylaþým yaptý
Ýstanbul çok güzel fakat eðer turist iseniz iþiniz zor
en basit örneði burada sahte Adidas ayakkabý Almanya da ki orjinalinden daha pahalý diye
Halk Tv de KK artýklarýndan öner çöpçülerin prof maaþý almasý sorun deðil herkese fazla maaþ verilmeli gibisinden saçmaladý. Hatta ben de prof. um, maaþlarýn düþüklüðü bile sorgulanýr diye bilimle uðraþanlarý yerin dibine soktu.
Sanki Belediyenin matbaasý var da herkese ülkedeki maaþ skalasýndan 2-3 kat maaþ verecek gerçekliði var. Kaldý ki merkezi yönetim maaþlarý 2-3 kat artýrsa zaten yüzde 1000 enflasyon ile karþýlaþýlacaðýný en cahil insan bile bilirken bir ekonomi prof. un bunu dile getirmesi ne kadar kullanýþlý olduðunu ispat ediyor.
Bu maaþý verip belediyeye icra geldiðinde bu ekonomist prof hizmet ettiði anlayýþtan aferin alacak.
Bu sendika sözcülüðünü yapan gerçeklikten kopmuþ, iktidara hizmet eden tipleri neden hala Halk TV ye çýkarýrlar anlamam.
Herhalde hala Halk TV de daha çok KK destekçileri var.
Dün Sözcüde Yýlmaz Özdil KK nin belediyelere yerleþtiði bu tiplerin ne mal olduklarýný gözler önüne serdi.
Son dakika haberi... 23 bin ÝZENERJÝ, ÝZELMAN ve EGEÞEHÝR A.Þ iþçisinin 7 gün süren grevi, Ýzmir Büyükþehir Belediyesi'nin yüzde 30 zam ve yüzde 19 enflasyon farký teklifinin kabul edilmesiyle sona erdi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...iyoruz-2406824
Özel bir þirketteki iþçi seçimi, alýmý kamuyu ilgilendirmez. Hukuksuzluk varsa hukukun konusudur. Ancak kamu teþekküllerine alýnan her personel hepimizi ilgilendirir zira maaþý bizim vergilerimizden ödeniyor, yöneticinin oðlunun, kýzýnýn altýnlarýný satarak ödenmiyor.
Özel þirketlerin sermayelerini sermayedar kendisi belirler. Çok beceremezse þirket iflas eder kapanýr. Ancak kamu teþekküllerinin sermayeleri yoktur, bütçeleri vardýr. O bütçeler de kamu yani halkýn ortak bütçesidir. Özetle, evinize bir çalýþan aldýnýz, o çalýþana vereceðiniz paranýz yoksa o iþi yaptýramazsýnýz. Yahu iþçiyi koruyalým diye paranýz yokken çalýþan alamazsýnýz.
Bütçenin kalemleri de vergiler ve cezalardýr. Belediye batamayacaðýna göre ya iþçi çýkarýr, ya vergileri attýrýr, ya da cezalara zam yapar ya da hepsini birlikte yapar.
Hele hele "ya siz de zam isteyin, siz fakirliðe alýþmýþsýnýz" gibi saçmalýklarý anlatmanýn bile lüzumu yok ama deneyelim. Ýktisat kanunudur. Matematik kanundur. Eþitliðin iki tarafýna geçen sýfýrlar etkisizdir. Yani sizin maaþlarýnýz artýnca, o maaþlarýnýzla alacaðýnýz mal ve hizmetlerin yerinde sayacaðýný falan mý zannediyorsunuz. Tebrikler devam edin. Ha bu arada unutmadan satýlýk bir köprüm var. Ýlgilenenleri beklerim.
alýntý
Fotoðraflar.
1960'lý yýllar.
1960 Ýhtilaline kadar milletimizin durumu hakkýnda bir fikir veriyor.
Menderes Hükümetleri, her gün tek medya aracý Radyolarda, katýlan üye isimleri yayýnlanan Vatan Cephesi yalanlarý ile karpuz gibi bölünen bir millet.
Ýzleyeni bambaþka bir aleme taþýyan fotoðraflar.
https://www.youtube.com/watch?v=7Jqx...9Eark%C4%B1lar
Londra nin insanýnin medeniyetin güzelliðine bakar mýsýnýz?
Boþuna dünya lideri deðiller
https://www.instagram.com/reel/DJT-3...p5dzV6eDg0cA==
Bugün Migrosa girdim dikkatimi çeken %20-50 daha pahalý. Bu moneyli fiyatý pahalý moneysiz daha da pahalý.
Açýk ara kanguru en ucuz þu anda .
Çoðu zaman 4/5 kampanya hatta 6/7 kampanya birleþiyor banka ile birlikte
Market manav pazar fiyatlarý konusunu açmayacaðým yoksa kedinin uzanamadýðý ciðere mundar olmuþ demedsine eþdeðer gereksiz polemik oluyor .
Relax olacaðýna insan birde tartýþma çýkýyor gerek yok .
Burada paylaþýldý çok ucuza verdiði ürünler oldu. Ben bugün gittiðim fiyatlarý mukayese ettim muhtemelen þöyle olmuþ ta olabilir. Konya'da ki yerel marketler aðýrlýklý olarak yandaþ. Bunlara talimat gelmiþ olabilir. Fiyatlarý bu sebeple aþaðý çekmiþ olabilirler. Bir de ürünlerin son kullanma tarihi var. Gerçi benim bu ara aldýðým ürünler genelde temizlik malzemeleri.
Migros money hesabýmý açtým. Bankaya tanýmladým. Bundan sonra öyle cazip fýrsatlar olursa kaçýrmam.
siyasal islamcýlarla mafyanýn siyasi ayaðý sokaðýn geri zekalý aptal þizofren moruklarý ve türevlerinden aldýklarý destekle CHP li belediyelere ardý ardýna operasyonlar yapýyorlar adamlarý azýlý terörist seri katil mafya çetesiymiþ gibi polis ordusu kuþatmasýyla adliyeye sevk ediyorlar yargýdaki tetikçileride iftira at serbest býrakayým mealinde zorlamalar yapýyorlar komik sorular sorarak adamlarý güldürüyorlar ülkemiz fabrika ayarlarýna döndürüldüðünde bunlar mutlaka yargýlanmalý yoksa vicdanlar tatmin olmaz izmirdeki belediye grevinde sendika baþýndaki zevatlar akýllý olmak zorundalar istanbulda nurettin sözen zamanýnda bu sendikalar sanayi þirketinden ister gibi belediyeden yüksek ücretler talep ettiler ve çöpler toplanmadý günlerce çöp daðlarý oluþtu halkta büyük bir tepki oluþtu ve sonunda seçimde belediye siyasal islamcýlarýn eline geçti bu zevatlar ýn hepsi temizlendi hizmetler taþeronlaþtý millet kuzu kuzu çalýþtý bu gibi zevatlar yedikleri tokatý unutmuþ gibiler emeðe karþý deðiliz durumdan vazife çýkarmak zorundalar adamlar zaten haramilerin saldýrýsý altýndalar gelirlerine birer birer el konuluyor yetkileri ellerinden alýnýyor akýllý olmak zorundalar yoksa bu günleri çok ararlar þu andaki Türkiye normal bir Türkiye deðil var olma mücadelesi veriyor siyasal islamcýlarýn elebaþlarý istanbuldaki grevdeki çöp daðlarýný seçim malzemesi yaptýlar yýllarca cahape demek çöp demek laflarýný geveleyip durdular þu anda þizofren moruklar bile bunu konuþuyor CHP nýn eski saftirik baþkanýyla safralarý mutlaka CHP den atýlmalý haramiler faizi düþürmek için mayýs enflasyonunu düþük açýkladýlar sokaktaki herkes bunun yalan olduðunu biliyor haramiler para piyasasýnýn aptal olduðunu sanýyor
https://youtu.be/9OLjzNhjnNk?si=tKgTLU9PQ0h4H7P7
Gecenlerde bu haberi seyretmistim.
Sahte paralari para sayma makinasindan geciriyorlar.
Para sayma makinalarinda ust bolmeye atilan paralar sahtedir.
Alt bolume atilanlar gercek paradir.
Bunlar tam tersini soyluyor.
Videoda paralar aslinda makinadan gecmiyor. Ust bolmeye atildigi icin zaten makina sahte diyor.
Bunu bile bilmeden haber yapmislar
[emoji23]
Bu aralar zeytinyaðý sýzma baya hesaplý. Gerek migros ta gerek Bim de sýzma zeytinyaðlarý. 180-200 TL bandýnda.
Yeni Þafak: KK geleceðine kayyum gelsin. manþeti ile çýkmýþ.
Güya KK öyle düþünüyormuþ.
Herhalde KK gidip yeni þafaða öyle söylemiþ.
KK baþkanlýðý çok istiyordu da neden son kurultayda aday olmamýþ?
Aldýðý oy ortaya çýkardý....
20 senedir iktidara karþý her seçimi kaybeden biri Özel ve Ýmamoðlunun son seçimdeki baþarýsýný gördüðü halde neden hala kenara çekilmez?
Koltuk bu kadar tatlý mý?
Ýsviçre ye mi yerleþtin.!!!!????:kahkah:
Senden vergide almazlar.!!
Sýfýr araba yardýmý alýrsýn.!!!
Sýfýr vergi ödersin.!!!
Ýsviçrede sosyal haklar .!!!
Çok iyi.!!
https://m.youtube.com/watch?v=hjcf1UzkjKg
https://www.migrosbank.ch/de/privatpersonen.html
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
Tamam da güzel abim öyle fiyatlar yazýyorsun ki bizim yarýmýz. Bazen hal çýkýþ fiyatlarýnýn da aþaðý fiyatlar. Ben inanýyorum ama nasýl buluyorsun kýskanýyorum. Misal ben gecen sene 30 tl ye ithal muz alabilmistim . Misal enflasyonu 1.50 yazacaktým ama yok lebrain james dedim 1.89 a uzattým. Bak hükümet te senin verilerle fiyatlarla bize zam yapýyor.
Bu iþler delilsiz bir kaç tanýkla olabiliyorsa, ülkede binlerce mafya varsa, bunlar da hapishane kuþu olmuþ koruma görevindeki 3-5 adamlarýný mahkemede bana 5-10 milyon borcu var veya bizden hýrsýzlýk yaptý, eþimize tecavüz etti þeklinde yalancý tanýk gösterirlerse bizim de ömür boyu binbir emekle oluþturduðumuz malýmýz, iþimiz sakata uðrar mý?
Bu iþleri emniyetten, yargýdan çok büyük miktarda para yedirerek koç, sabancýya da yapabilme olanaklarý yok mu?
Sadece merakýmdan sordum.
Nihat gençte entübe edilmiþ. Þu herifin kolunda 2 kiþi ile her yere gidiyor. Hayalet olmuþ ülke yönetici yardýmcýlýðý yapýyor
Bizim sitenin önünde trafik polisi elektrikli bisikleti ve küçük motoru baðlayýp götürdüler. Çocuklara ehliyet kask ruhsat cezasýný yazdý bir de çekici ve park ücreti ödeyecekler. Motoru elektrikli bisikleti unutsalar daha karlý olur.