[emoji846]senin gibi kurt bir borsaciya bu tip sorular sormak ???
Printable View
para piyasası ve tahvil borcu 76 milyon artan öz sermaye ile daha fazla kredi kullandırıp daha az borçlanacak bedelli parası Murat’a dönecek bu bedelli yöntemi yanlış %20 halka arz yapsa tüm müşteri kendi kredilendirir
aynen budur ama buradaki bedelli sermaye artirimi ve sonrasi halka arz carpanlarinda ciddi bir katki saglayacak bu adimi atmasi onemli ( bakiniz ihyay iha halka arzi)
artan sermaye - ozsermaye iliskisi ve karlilik ile halka arz piyasa degeri cok iyi olacak gibi duruyor. benim hesabima gore 1.25 milyar piyasa degeri (burdan sirkete 250 milyon nakit girer %20 sermaye artirimi ile)
ee takdir edersin ki halka acilan sirketler min. %70-80 prim yapiyor. a1 capitalin piyasa degeri uzun sure 2 milyar ve ustu stabil kalir (tahminim 2021 fk si bu durumda 18 falan olur gayet normal)
İnfo değerlerine göre bende 1.2 bulmuştum pd/dd düşük olması avantaj öz sermaye getirisi diğerlerine göre böylece çok daha Yüksek oluyor fiyat tespitte defter değeri %20 alınır ina ve benzer şirket daha yüksek pay verilir ve diğer 1.2 civarı bencede şu borsada rahatlıkla çıkar %20 halka arz ihya eder hepimizi
bir vertunun istiraklerine bakiyorum bir gulerin yatirimlarina
vertu o istirakler ile 255 milyon usd piyasa degerine islem goruyor
biz bu istiraklerimiz ile 47 milyon usd'ye islem goruyoruz.
gercekten saka gibi
yatırım tavsiyesi değildir