Erken seçim istememelerinin arkasında Erdoğan'ın bir sonraki seçimlerde aday olmayacağı öngörüsü vardır bana kalırsa. Bence de olmayacak.
Printable View
Erken seçim istememelerinin arkasında Erdoğan'ın bir sonraki seçimlerde aday olmayacağı öngörüsü vardır bana kalırsa. Bence de olmayacak.
Endeksi etkileyen son 3-4 günlük hareketler ölçü olmamalı. Sonuçta para basmaya meyletmiş bir FED ve diğer merkez bankaları var. Para girişi olmasa bile en azından çıkış olmaz. GARAN dolar bazında 22 yıl önceki fiyatlarında dayı.
USD son tepesine göre çok düştüğü halde, BIST de epey düştüğü halde, kimse hisselere girmiyor, giremiyor.
Öğrenilmiş çaresizliği kaç kişi biliyor.? Bu konu ile ilgili maymun deneyini yazmış olmalıyım.
kafeste maymunlar ve muz. Muzu almak isteyen maymuna elektrik veriliyor filan.
Bende tırsıyorumda... kafa çok rahatda değil aslında... Fakat ana işim borsa olmadığından, aldırmıyorum. Zaten uzun vade oynamanın rahatlığı var. Sizin stresinizide anlarım. Geçmişte bi kaç sene VIOP oynamışlığım var... aman allahım...
Geçen hafta çarşamba gününden başlayan düşüşte şort olanlar Merkezin haftalık repo iptal kararını iyi okuyanlar. Bir önceki hafta merkez 2 küsur milyar dolarlık net alım yaptı ve piyasaya tl yükledi. Belki de "birilerine" yem attı. Arka planda bankaların da içerisinde olduğu çok kapsamlı bir plan yapılmış artık daha net anlaşılıyor.
Long tarafında olanlar ise tekniğe göre flama formasyonun gereği pozisyonlandılar ve seçim sonrası zaten dolar bazlı diplerde olan bankalar eşliğinde yukarı hareket beklentisindeydiler. Tıpkı ben. :) Buradaki temel nedense enflasyonun yıl sonuna doğru tek haneye düşeceği yönünde yapılmış açıklamalardı. Düşen faiz ortamı demek yükselen banka hissesi demek sonuçta.
Bu son volatilitenin tamamen finansal enstrüman kaynaklı olduğunu düşünecek olursak enflasyon beklentilerinde radikal bir değişiklik yapmayacağı sonucunu çıkarabiliriz. Tanzim satışlarının daha da geniş bir satış ağına yayılacak olmasıyla çok kısa sürede bu türden bir algı yaratmak gayet mümkün. Ekonomi demek algı yönetimi demek. Kısa bir süre sonra hiç kimse hatırlamayacak bu olanları.
Dün de yazmıştım, Londra piyasasında Dolar long TL şort pozisyonu açanların kaldıraç miktarı sanılandan fazlaysa piyasayı teknik anlamda takip etmenin fazla bir faydası olmayacaktır. Ayrıca son bir haftada borsadan çıkan para çok ciddi takip altında olacaktır. Uçaklara, gemilere hatta göçmen taşıyan botlara dikkat etmek lazım. TL karaborsası oluştu bir anda. % 650 ile dünyanın tartışmasız en bulunamayan parası şuan.
Ha böyle maydonoz yaw.
Yazdıkların detay bilgiler, benim ilgi alanımda olmayan ama bilinmesi gereken bilgiler. Banada faydası olur.
Düzgün bilgi paylaşan altın bulsun.
Bu fiyatlardan GARAN satanların iki amacı vardır dayı. İlki varolan pozisyonunu kapatmak ya da satıştan elde ettiği nakitle bu pozisyonu daha düşük maliyetle taşımaya devam etmek. Diğeri ise açığa satıp seçim sonrası belirsizliklerde aşağılardan yerine koymak. Şayet -yukarıda yazdığım Merkez destekli- şort pozisyonu taşıyanlar buna devam ediyorlarsa birileri çok feci para kaybetti öyle böyle değil. Böyle bir şey görmedim. Bankalardan sonra sanayi şirketlerine de vereceklerdir. Vışş !