Originally Posted by
mühendis ankara
deniz hocam, barbaros hocam da diğer başlıkta paylaşmış, viop başlığında da değinmişlerdi.
takaslarla ilgili son bir-kaç aydır ilginç tespitler var. örneğin; garanti yatırım neredeyse terse pozisyon almak lazım gibi (barbaros hocam da buna değinmiş). ipeke takası da aynı (zaten garanti yatırımı alış tarafında görünce moralim bozuldu), yükselen kağıtlarda da garanti yatırım satış tarafında genelde. düşen kağıtlarda da alım tarafında genelde.
ben garanti yatırımın ters indikatörlüğüne bir de yatırım finansmanı ekliyorum. genelde garanti yatırımla ters köşelerde takılıyor görüyorum. sanki ikisine görev (iyi polis, kötü polis rolü) verilmiş gibi.
tabii, bunlar son bir-iki aydaki takaslardan çıkarılan sonuçlar, kesinlik arz etmez. hatta viop başlığında bu garanti yatırım nasıl batmıyor diye soruyorlardı, çoğunluk işlemleri zarar (ters işlem) gibi. eğer garanti yatırım ve yatırım finansmanın böyle bir işlevi varsa (mesela varlık fonu gibi büyük bir fon kullanıyorsa), yakında method değiştirmeleri gerekir, çok göze batıyor, milletin dikkatini çekmeye başladı.
iyi geceler, saygılar,