Pilavlı sen en iyisini yapmışsın, doğru diyorsun.. madem bu kadar cazip millet niye almıyor ??
Millete ne anlatmaya çalışıyorsak??
Almayın bilader, almayın, 2 sene sonra vurun kafayı duvara!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!!
Printable View
Yazdıklarınıza katılmıyor değilim. Haklısınız. Piyasada bir yatırım, kazanç fırsatı varsa boş kalmaz ve orayı hemen birileri doldurur. Bu pmvr3 örneğimizde de müteahhit ve yakınları kesin olarak böyle bir kazanç potansiyeli varsa doldurması gerekiyor. Ben sayısal olarak bir şeylerden çıkarım yapıp sonuca varmaya çalışıyorum. Öte yandan bu ihtimali de düşünerek açıkçası tereddüt halindeyim. Evet 34 lira iken sertifika ve müteahhit 5000 lira ortalamalardan satarken şu an m2'sini, 2 yıl daha bekleyerek %47-50 kazanç imkanı cazip görünüyor ama bir yandan da atladığımız, düşünmediğimiz bir şeyler olmalı diye de şüphe ediyorum.
Öte yandan önceki yazılarımda "müteahhit sertifikalı konutları pazarlamıyor" demiştim. Tamamen haksızlık yapmayayım. Projenin sitesine girince sertifika ile satılan daireler ve istenen sertifika adetleri görünüyor. Gmenkul sertifikasını hiç bilmeyen ve proje sitesi üzerinden daireleri araştıran birileri diyecektir "bazı daireler TL ile bazıları sertifika ile satılıyor, nedir bu sertifika, kaça nereden alınır vs. vs....". Bu sonuca göre şu tahminimi halen koruyorum: Müteahhit kendi dairelerinin %70-80nini satınca ve kat-cephe alternatifleri azalınca potansiyel daire alıcılarını diğer daireleri satmak için sertifikaya daha çok yönlendirecektir diye düşünüyorum. Bu da sertifikanın borsadaki fiyatına yansır. Tabi burada yine peşin-banka kredisi ikilemi çıkıyor.
Şunu bilen var mı? İnsanlar sertifikalı daireyi almak için banka kredisi kullanabiliryor mu? Yani bankalar aynı konut için uzun vadeli kredi verdiği gibi kişilere ilgili sertifikayı almak için de konut kredisine yakın kredi kullandırabiliyor mu? Mantık olarak kullandırılabilmeli? Var mı bir bilen?
satın kardeşim satın 42.5 ten alıp 34 tl den satın siz satınki birileri bedavaya daire sahibi olsun kamuoyu aydınlatma plaformu yani kap a girip baktınız mi hic şu ana kadar asli edinim yapılan 13 daire var kap ta gozukuyo demekki birileri bedavadan daire sahibi oluyo siz satmazsanız uyanık yatırımcı nasıl daire sahibi olacak
Sertifikalar banka kredisi ile alinamiyor
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
slm ben bu sertifakalardan almaya başlayacağım.
Merak ettiğim kaç sertifikaya hangi daireyi alacağımız nerede yazıyor.
örnek 2+1 100 metre kare bir daire için 10000(on bin lotmu istiyor)
yada 3+1 125 metre kare daire için 12500 ( onikibin beşyüz lotmu istiyor)
teşekkürler
Merhaba
Sorunuza cevap aşağıdaki linkte bulunmaktadır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/661304
Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından yayınlanan 19 Şubat 2018 tarih ve 821 sayılı "Gayrimenkul Sertifikaları İptali ve Asli Edim Süreçlerine İlişkin İşlem Esasları" konulu Genel Mektup'a ilişkin, İdaremizce ihraç edilen Gayrimenkul Sertifikası kapsamında Park Mavera III projesine ait "Asli Edime Konu Bağımsız Bölüm Listesi" ile "Proje Vaziyet Planı ve Görseli" ekte yer almaktadır.
Kamuoyuna Duyurulur.