genel kurul ? yapılırsa öğreniriz ne planlar olduğunu
Printable View
genel kurul ? yapılırsa öğreniriz ne planlar olduğunu
https://www.sabah.com.tr/yasam/banka...elledi-5878186
Biri bana aşağıdaki haberin sahte olduğunu ya da isim benzerliği olduğunu söylesin.
Haber içeriği aynen şöyle;
Türkiye'de bulunan özel bir bankaya, muhabir banka (Yurtdışında şubesi bulunmayan yerel bankaların, farklı ülkelerdeki bankalar üzerinden işlem yapabilmesi için kullanılan tanımlama) aracılığıyla Kapital Yatırım Holding A.Ş., tarafından Dubai'de bulunan başka bir firmaya 50 milyon dolar tranfer yapıldığına dair belge sunuldu. Banka transfere yönelik araştırma yapmaya başladı. Yapılan araştırmada söz konusu holdingin hesaplarında böyle bir çıkış emri verilmediği tespit edildi.
SAHTE BELGEYLE 5O MİLYON DOLARLIK TRANSFER
Banka kendi sistemleri üzerinde yaptığı detaylı araştırmada, makbuzda yer aldığı gibi belirtilen 50 milyon dolarlık bir çıkış emri bulunmadığını belirledi. Bankadan çıkış emri verilmiş gibi düzenlenen makbuzda yapılan incelemede ise TC. Hazine ve Maliye Bakanlığı damgalı ve İstanbul Vergi Daire Başkanlığı tarafından düzenlenmiş gibi gösterilen belgelerin orjinalinin bankada yer almadığı ortaya çıkınca bir dolandırıcılık faaliyeti yürütüldüğü ortaya çıktı.
HESAP HAREKETLERİNDE TRANSFER ÇIKMADI
Özel bankanın avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak sahte belgelerle 50 milyon dolar transfer edilmeye çalışıldığı yönünde suç duyurusunda bulunuldu. Banka avukatları savcılığa sunduğu dilekçede, müşterisi olan Kapital Yatırım Holding A.Ş.'nin hesap hareketlerinde böyle bir transferin gerçekleştirilmediği, muhabir banka aracılığıyla gönderilen makbuz ile bankanın zarara uğratılmak istendiği belirtildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
50 milyon dolarlık makbuzun asıllarının kendi ellerinde bulunmadığı ifade eden banka sahte belgelerle 50 milyon dolarlık transfer yapmaya çalışan kişi yada kişilerin tespit edilerek cezalandırılmalarını talep etti. Savcılık şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.
Bu arada yeşilglobal enerji a. ş. (önceki adı ortadoğu enerji a. ş.) önceki yazımda da belirttiğim şekilde diğer ortaklardan ayrılarak %100 oranında Engin yeşilin grup şirketi haline gelmiş. Yani YYAPİ'nın payını çıkarsak kalanı Engin yeşilde. İnternet sitelerine bakıldığında da en iyi durumda olan ve aktif çalışan iyi bir şirket. Çok da popüler bir sektör özellikle şu günlerde.
Şimdi bu şirketi sıfırdan borsaya açmayı da deneyebilir ya da KPHOL üzerinden borsaya açabilir.
Daha önce denemiş ama olamamıştı. O zaman şirketin bir kısmı başla gruplardaydı. Şimdi çoğunluğu kendi kontrolünde.
KPHOL'ü yeniden borsaya aldırabilirse ki halen ben ümitliyim, yapacağı planın içerisinde mutlaka yeşil global enerji yer alacaktır.
Bizim kaybettiğimiz para geri gelir mi? Ya da borsaya dönse bile bize kazandırır mı orasını bilemiyorum.
KPHOL'ün bir kısmı GÜR ailesine aitti %25 gibi bir kısım. Kamil onlardan bu payı alırsa kendisinin hisse oranı %50 oluyor.
Kapitale yeşilglobal enerjiyi satıp karşılığında hisse almanın yolu birleştirme olsa gerek.
Mart ayı da neredeyse bitiyor. Ne yapacaksanız yapın artık. Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlamak üzere.
kapitalin logosu değismedi. ortadoğu enerji yeşil olunca logo değiştirmiş.
Kapitalin hiç bir şeyi değişmedi. Her şey olduğu yerde duruyor. Ortaklık yapısı dahil.
Umarım bunu da yeşil bey diğer ortaktan alır da bunda da umut devam eder.
Aslında bağımsız denetimin devam etmesi ve zincir gayrimenkule ait daireler umudu canlı tutuyor.
Ayrıca senetlearaba.net işi de canlanırsa tadından yenmez.
SAYIN ARKADAŞAR,
Benim sürekli yazmamın nedeni umudumuzu canlı tutmak.
Umut biterse hayat biter. Borsa kotundan ilk atıldığında çok üzülmüştüm.
Dünyam başıma yıkılmıştı. Bugünün parasıyla 100 bin lira civarında param pul oldu bir anda.
Ancak şimdi umudumu canlı tutmaya gayret ediyorum. Buraya yazarak kendimi avutuyorum.
Hepinize selamlar, saygılar.
İyi yapıyorsunuz ,sayın Sönmez. küçük yatırımcı biraz kağıt fazla aldıki. Bu hisse yi kapattılar. spk bu kadarımı keriz bunu kapatıp 1e30 bedelli izin veriyor.hepsi anlaşmalı bunların.
2020 için denetim şirketi var. 2021 ve 2022 için belirlenmedi. genel kurul yapılması lazım. şirketi arayan varsa yeni bilgi paylaşabilir
kamil engin yeşil zincir gayrimenkulden cıkmış olabilir.