[emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106]
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Fransızların da parasını bulun alın. Onlarda kıbrıs a gemi yollamış. Yatak odanıza fransız bayragıda çekiverin. Diğer yastığınada fransız parası doldur. Tahvili doldur hatta.
Morto koyunda fransız mezarlığı var oraya gelip birde mum yak.
Değerli forumdaşlar...
Bu arada değerli dostum "Human01" hoş geldin...
Amaç USD alanlar yada almayanlar değildi.. Hatta, 5,64 TL den 5,51 TL ye inmiş olsa idi %50 USD 'da pozisyonlanacağımı söylemiştim..
Ama olmadı.. Amacım, asla USD alanları bir kategoriye sokmak değildi.. Sadece ABD lilerin ve Trump ın bir türlü anlamadığı bir kültürel özelliğimizi ortaya koymak idi...
Şöyle ki;
Bu millet çok acı çekti.. Yemedi, içmedi, gezmedi, giymedi, gezmedi... Devleti baba, yaşadığı yurdu ANA bildi.. Bu Anadolu'da yaşayan halkı oluşturan Kürtler ne K.Irak'ta, yada alevileri ne İran'da, ne de Türkleri başka bir yurtta yaşayamaz.
Bunu bu coğrafya en az 50 defa test etti.
Buradan çıkarak, en son Kıbrıs Barış harekatında ambargo yemiş idik...
Kabul, amborga çok zordur, ama bu millete bu işler ilk defa olmadı ki.
Ordumuzu beğenirsiniz, beğenmezsiniz...
Hükümeti beğenmez USD alırsınız...
Saygım sonsuzdur...
Ama ordumuz sınır ötesinde, bu durumda USD larım değil, canım fedadır...
Çünkü ordu ve savaşmak bir milletin kültüründe olmalıdır. Ordu ve asker Türk kültüründe namus bekler. Benim, yada senin değil.
Analarımızın, bacılarımızın, sevgililerimizin, eşlerimizin...
Alnından vurulup şehit olmak savaş alanında en temiz iştir...
Zor ve pis olan mağlup bir milletin diğer orduya karşı namusunu korumaktır..
Bizde ordu namustur. Asker namustur. Anamın, bacımın, eşimin namusudur. O olmaz ise o namusu onlardan nasıl esirgerim ben.
USD ile mi?
O USD denilen kağıt parçasını zaten o basıyor.
O sebeple USD ne olacağı benim namusumdan asla öte değildir. O sebeple dedim ya " Ölmüş Ceylan Kurttan Korkar mı?" diye..
ABD ve batı sermayesi zaten 85 milyonu köle etmiş, sömürüyor. Sırtımızdan zengin olup, milyarlarca USD kazanıyorlar...
Olası bir ambargoda zarar göreceğimiz muhakkak, ama tek taraflı zarar olmayacak bu.
Mesela, hükümete kızmış olabilirsiniz. Son derece normal. Bende kızıyorum...
Atatürk'ü düşünsenize, o da sizler gibi Osmanlı hükümetine kızgın idi... Hatta, kızgınlığı isyan derecesinde idi.. Ama Atatürk yabancı ülkelere kaçmayı yada yabancı paralar almayı düşündüğünü sanmıyorum...
Savaşmayı tercih etti....
Atatürk'te sizler gibi umutsuz olsa idi, işgal altına düşmüş, polatlıya kadar gelmiş düşman ne yapardı, düşünsenize...
Namus kalır mıydı? Ar olur muydu?
Atatürk'ün askerleri isek; Atatürk'ün ordusuna ve bizlere millet olup ULUS devlet kurmamıza sebep olan insanın izinden gitmeliyiz...
Yazımın başında dediğim gibi;
"Hükümeti eleştirebilirsiniz; ama devlet eleştirilmez."
Sağlıkla...
Hocam sen yaşamını ne ile idame ettiriyorsun. ? İnsanlar dolar alınca abd yi sevdiği için euro alınca avrupayı sevdiği için almıyor. Ekonomıleri güçlü oldugu bızde elektriğe doğalgaza gıdaya %50 den fazla zam geldiği için zamda enflasyonu tetiklediği için enflasyonda kuru tetiklediği için insanlar zamdan etkilenmemek alın terini 3 5 mutehaatin vergi borcları silinsin diye kendınden feragat etmemek ıcın bu yola yöneliyor.
Yani sen sımdı petkım hıssesi alınca azerileri cokmu sevdiğinden alıyorsun . koçun kagıdınu alınca kocla aşkmı yasıyorsun yatagına resmınımı koyuyorsun. Dönem dönem paranı değerlendirip enflasyona yenılmemek ıcın caba sarfedıyorsun.
Bir guruh zengın olup hava atacak bedavadan vergi borcları sılınecek dıye. Enerji kredilerinin 7 milyar dolarlık kısmını yapılandıracak sen %50 elektrk zammı odeyeceksın. Ben ödemek istemiyorum cunku aptal değilim.
Sen neye hızmet ettiğini bilmiyorsun sana her yazımda düşün diyorum. Vatan mıllet sakarya ile ne alakası var dolar almanın ??? Malesef böyle kandırılıyorsunuz nekdr cok fakir ve cahil halk okdr cok rahat yasam keyifli hayat. %100 zamda yesen vatan sağolsun dersın ama bunun vatanla değil 3 5 işe yaramaz adamı kurtarmak için cebınden alıp onlara vermek oldugunu anlamazsın
Devleti bir otomobil gibi düşün. Biz bu otomobil ile her tür işimizi görürüz. Bu otomobile belli dönemler icin şoför seçeriz. Bu da hükümet. Şöför arabayı düzgün kullanmıyorsa, yolcularına kötü muamele yapıyorsa arabanın hiç bir suçu yoktur. Şoföre kızıp arabanın dikiz aynasını kırarsan, lastiğini patlatirsan, araca zarar verirsen bu yanlıştır. Bu güne kadar yaşanan her türlü yanlış olay devletin ona verdiği yetkileri kötü kullananlar yüzünden olmuştur. Yaptığımız eleştirilerde hükümet mi zarar goruyor devlet mi çok dikkat etmeliyiz. Solcusu, sağcısı, dincisi, liberali, türkü, kürtü, kim varsa bu devlet sayesinde yaşamını sürdürebiliyor. SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn.Şakir sanırım yanlış anlaşılmalar olabiliyor.. USD alınır, satılır. Ve eleştirilerinize %100 katılıyorum. Bu hükümetin yapmış olduğu yanlışlıklar bizden vergi ve zam olarak çıkıyor. Buna da kabul.. Ama ordu sınır ötesinde iken belki yetiştirilme kültürü, belki de bakış açısı farklılığı sebebi ile ben almadım ama 5,51TL den almış olsam çoktan yine satmıştım... Kabul ediyorum, saflık yada alıklık olabilir.
Ama dedelerimden dinlediğim öyküler ile büyüdüm ben...
Ardahan'dan Çanakkale ye seyyar topçu batarya neferi olmak için 8 ay yaya Çanakkale ye yürümüşlerdi...
Bir de hikayenin savaştan sonra yaya Kars'a dönmeleri vardı...
Neyse...
Tezlerinizde, savlarınızda asla yanlış demiyorum da... Lakin, sizin de bu şartlar altında USD almayanlara, yada alıpta satmış olanlara kızmayınız...
Sonuçta bazı şeyler tercihtir, gönül işidir..... Bile bile zarar edilse bile...