Herkes beklediğine göre oraya gelmesi biraz zor olacak. Ben de bekliyorum. Düşse de alsak :)
İlk aşama 100 nominale indiğinde 1 kurşun atarım, 2. aşama 90 civarına inerse 1 tane daha. Sonrası zaten tehlike çanları :)
ytd
Printable View
Aslinda cortlamadan sonraki vergilendirmeyi pek takmamak lazim. Nasil olsa artik iki degil, tek kisi o sermayeyle yasayacak.
Ancak bazilarimiz böyle seyleri cortlamadan önce de yoluna koymaya calisiyor.
Bir is arkadasim pankreas kanseri teshis edildiginde, önce isi birakti, Ardindan 5-6 ay icerisinde tüm mal/mülkü hanimina devretti ve diger tüm bürokratik islemleri düzene koydu. Zaten 12. aya varamadan da bu dünyadan yok oldu gitti (50 yasinda bile degildi).
Millet ani ölümlerden korkuyor en çok.
Ya bütün para IKBR üzerinde iken kafama yıldırım düşerse geride kalanlar ne yapacak da parayı alabilecek diye karabasanlar basıyor bazılarını forumda :)
Ani ölümden güzel bir sey yok bu dünyada.
Pat salter kapaniyor ve hic oluyorsun.
Dert, tasa, sevinc, bir b.k kalmiyor.
Evet.
Ölüm garantisi en yüksek kanser türü. Pesinden gögüs kanserinin agresif olan bir türü geliyor (4 cesidi var da hangisi aklimda degil su anda.)
Diger bir is arkadasim akciger kanserinden gitti (beraber cok sigara icerdik. 58 yasindaydi öldügünde).
Calistigi sirket eski (biraz yasli olanlari, ki o zaman 55 civarindaydi) elemanlari tazminat ile cikarmak istiyordu. Bu arkadasa 250.000 EUR tazminat teklif ettiler, kabul etmedi. Neden diye sordugumda 60 yasimda hayat sigortamdan o kadar para zaten gelecek, o zaman isi birakacagim demisti.
Isten cikip o tazminati alsa, ertesi gün is bulurdu aslinda ama, olmadi iste.
Evdeki hesap carsiya uymuyor gercekten.
Rakama bagli. Gecen sene bunu yazmistik. IRL'da es tamamen vergiden muaf. GB tüm varisler icin 360K sterlin, LUX, NL tam aklimda degil ama onlarda 300-400K EUR. GER, özellikle GER hisseleri varsa riskli, cünkü dar mükelleflik olayi var ve muaf olan tutar 2,5K EUR.
Tabii bunlar bugünün rakamlari, yarin ne olur bilinmez. Ancak cifte vergilendirme anlasma cercevesinde mahsup edilir mi tam bilmiyorum.
GER veraset cifte vergilendirme anlasmasi olmasa da mahsup ediyor.
ben araştırdım müşterek hesap açtırdınız diyelim. Bir kişi cortladı o zaman diğer eşe intikal ediyor vergsiz.
Diğer her türlü vade sonuna kadar olan vergiyi ödersiniz.
Ben eşim üzerine uzunları alıyorum çünkü sağlıklı besleniyor daha uzun yaşaması olası.
Ayrılırsa ne olur diye düşünmüyorum benden durumu daha iyi :party:
Eurobond gelir, devlet tahvili gelirleri ile gayrimekul kazançlarının vergilendirmesi üç aşağı beş yukarı aynı avrupadaki ülkeler için.
%18-%22 arası gayrimenkul sermaye iradları
eurobond ve tahvil gelirlerinden ise ^%30- ila %35 arası gelir dilimine göre vergi ödüyorsunuz.
Yurt dışı oturum aldınız ve bir bankada hesabınız var diyelim.
Yurt dışına bir bankaya götürseniz bile eurobond pozları burdaki vergi dairesi sistemine düşüyor ve buradan ödeme yapiyorsunuz.
Bunu size kim söyledi bilmiyorum ama, benim veraset vergisi kapsaminda okudugum/bildigim her seye ters bu yazdiginiz.
Ister müsterek olsun, ister tek olsun, ister 30 kisiyle ortak olsun vergisiz intikal yok dünyanin bir cok ülkesinde (ese muafiyet olan ülkeler ve muaf olan tutar haric).
Müsterek hesabin zaten riskleri var vergisel boyutta TR'de, birde böyle bir sey olabilmesi bana pek mantikli gelmiyor.
Siz bunu tekrar teyid ettirin derim ve bize bildirirseniz seviniriz.
Gelir vergisi olayi baska. Her ne kadar irat, tahvil, eurobond gelirlerinden önce belirli rakam kesilse de sonucunda beyan usulü isin icine girince, yasadiginiz ülkeye ve gelirinize göre ödeyeceginiz vergi degisir. GER'de örnegin 0%-%45 arasi vergi ödersiniz gelirinize göre. Kisaca esiniz ile geliriniz toplamda asagi yukari 26-28K'yi gecmezse %0, 500K'yi gecerse %45 ödersiniz (500K üzeri icin).
Gelir vergisi her ülkede bayagi karisik.
Olurmu öyle sey.
Müsterek hesap acildi diye, hesaptaki paranin (sermayenin) veraset kapsamina girmemesi diye bir sey olmaz.
Adam bence sacmalamis.
Müsterek hesap acilirken yüzde kaci kime ait diye belirlenir ve ona göre vefat edenin payi veraset tutari icine girer.
Ölmeden önce malı mülkü satıp ilgili kişiye nakit ya da fiziksel altın şekilde paslayınca, kişi öldükten sonra kişinin ödemesi gereken gelir vergisine ne oluyor? :)
Dövlet üstüne 1 bardak su mu içiyor yoksa, malı devir alan kişinin peşine mi düşüyor? Fiziki nakit/altın şeklinde alınan malı kimin aldığını ispatlaması da imkansız ya... :)
ytd
Kari koca fark etmiyor veraset tutari belirlenirken.
Baskasi ile acmissaniz ve diger ortak varisiniz degilse, hesap acilirken vefat edenin hakki olan yüzde veraset kapsamina girer varisler icin.
Bence siz bunu mali müsavir tarafindan teyid ettirin. Yatirim danismanlarinin söyledikleriyle kalmasin.
Devlet ispat edemezse sorun yok zaten.
Bir isyerinde tanidigim biri ilk esinden olan cocuguna kalmasin diye degerli saat topluyordu ve bu saatleri 2. esinden olan cocugunun evinde sakliyordu.
Öldügünde kagit üzerinde bir sey birakmiyordu yani.
Bunu yapan almandi ayni zamanda.
hocam ben zaten eşim ile ayrı ayrı yapmaya karar verdik o şekil takılıyoruz.
arkadaşımız bir abimize iş yatırım bu öneriyi sundu
hatta yurt dışından buraya taşıyor pozları burada beyana tabi olduğu için
hatta noterden vekalet istediler birbirlerine yönelik.
bahettiğim kişide 2001 den bu yana eurobond yatırımcısıdır.
tekrar bu hafta bir deşerim.
ama eş dışında dışardan birinin cortlaması durumunda detayını bilemem ama mantıken veraset vergisi durumu oluşur.
orda sizin dediğiniz gibi olabilir.
Deserseniz iyi olur bence.
Baskasi ile olan örnegi genel anlamda verdim zaten ama, es ile de olsa fark etmiyor bildigim kadari ile.
O öneriyi vermesi senelik vergi bildirimi olmayan tutarin 2x olacagi ile göz boyamak icindir sanirim.
Vergi isleri gercekten cok karisik. Yasayarak ve okuyarak ögrenmeye calisiyoruz.
Eski alman finans yüksek mahkemesi baskani vergi beyannemesine serh koyarak imza attigini söylüyor. Cünkü vergi mevzuatini tam anlayamiyorum diyor.
Formun sessiz takipçilerinden biriyim,hepinizden cok sey ogrendim izninizle bi sorum olucak vergi konusunda ,hisse senedi alırken odedigimiz banka komisyonları gelir vergisinden gider olarak indirilebiliyormu cevap için tesekkur ederim
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
CD’s arttı ne oldu faizler şimdi
bi de bunun tersi var.. boşanırsak malıma konar diye korkanlar..
yakın bi arkadaşım böyleydi. ikinci evliliğinde hem bu sebeple, hem vergi avantajları için dubai üzerinden yönetiyordu tüm yatırımlarını..
dün akşam kalpten gitti. şaka değil bildiğin küt diye öldü..
yarın öğle namazından sonra gömüyoruz.
dün tüm eurobondlar alım gördü türkiye hafifte olsa.
Eurobondlarda tekrardan 8 li yıllık kuponlar görülür mü
Türkiye'de kriz bitmez. İlla ki görür ama ne zaman...
Ben de çok düşündüm beklesem mi diye ama dur bakalım dur bakalım diye diye 1 sene geçti. Dayanamadım bulduğum fiyattan aldım bir miktar geçen. Para durduğu yerde de eriyor çünkü faizde. En azından bir kısmı mevduattan daha iyi getiriyor şimdi.
ytd
Garanti bankası sitesinde yazılı eurobond rakamları ile eurobond almaya kalktığınızda çıkan rakam farklı. Daha fazla para istiyor. Mesela sitede 101.050 birim satış var ama al deyince 102.100 den alabilirsiniz.
Garantiye arayıp sorunca, farkın sebebi dönemsel kupon ödemesi diyor.
İşbank veya tebde bu durumu görmedim diye hatırlıyorum.
Garantinin yaptığı farklı bir hileli satış tekniği midir? Normal midir?
Sağolun hocam
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.