[QUOTE=delular;5848168]Aslında görünen iş a ,iş b, iş kur....görünmeyen iş c...cool:;;
XT1635-02 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Büyük şhov yaklaşıyor, tekrar .
Büyük şhow nedir.? Taban tabanmı düşecek?
İzleyelim görelim, iş bankası tüm paylarını...
Şimdilik bir miktar avaraj yakaladık,
Örnek 1lot isc 2 lot halk bank noktasına yaklaştı.
Şimdi 1 lot isc 1 lot garanti noktası yakın...
Benlentim ve öngörüm 1 lot isc 3 lot halkbank ve 1.5 lot garanti.
Bu noktadaki çaprazlar ın bir kısmı işb olarak ölümsüzleşmeye başlıyor 2/3 aydır....
Bu yıl güzel çaprazlarin yılı olacak yıldız pazarda, overall olarak bakanlar bişey kazanmayacak...
Yakın pazarda olmamız ( işb ) büyük avantaj.
Saygılar bol kazançlar
Her gün pasif e alış gönderiyorum tek lot ya tutarsa hesabı, bazen yakalıyorum.
Zaten işim göle maya çalmak...cool:;;
Sn Kalav Atr hakkında ki düşüncelerinizi de öğrenmek isteriz ayrıca Btr ile arasında ki orantı ne olmalıdır
Bakalım g.k ne çıkacak? İmha çıkarsa nisan sonuna kadar tavanız :):) ama çıkması zor.
Ben imtiyazlı payların adi pay a dönüşümü noktasında düşüncem tezat.
Olması gereken pay eşitliği , geçmişte ve global piyasalarda olduğu gibi.
Pay yatırımcılığı bu demektir.
Ve bizler yatırımcı yız.
İş a ile b arasında bir fark yok ki. Komik olan brüt takas ta işlem geçmeleri,
Bu ülkedeki birçok komik durum gibi.
Saygılar bol kazançlar
2021 genel kurulunda ek 2 madde ilave edilmisti.İlave etmek isteseler edebilirler.Hatta eklenen madde Serhat özer in bilgi ve belge talebi ile ilgili madde idi.Yanlış hatırlıyorsam düzeltin arkadaşlar.
GM 5 Plus d cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yok şunu demek istedim.Şu an yayınlanmış olan gündem maddelerinin dışına çıkılamaz düşüncesi yanlış demek istedim.
KAP: ISATR ISBTR ISCTR ISKUR TIB [ ] TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1012417 Sermaye Artırımı İşlemlerine İlişkin BildirimÖzet Bilgi Sermaye Artırımına İlişkin Sermaye Piyasası Kurulu Başvurusu
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 25.02.2022
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 10.000.000.000
Mevcut Sermaye (TL) 4.500.000.000
Ulaşılacak Sermaye (TL) 10.000.000.000
Bedelsiz Sermaye Artırımı
Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Verilecek Menkul Grubu Verilecek Menkul Kıymet Nevi
A Grubu, ISATR, TRAISATR91N6 1.000 97.774,170 9777,41700 C Grubu C Grubu, ISCTR, TRAISCTR91N2 Nâma
B Grubu, ISBTR, TRAISBTR91N4 29.000 141.772,550 488,87086 C Grubu C Grubu, ISCTR, TRAISCTR91N2 Nâma
C Grubu, ISCTR, TRAISCTR91N2 4.499.970.000 5.499.760.453,280 122,21771 C Grubu C Grubu, ISCTR, TRAISCTR91N2 Nâma
Mevcut Sermaye (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL) Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
TOPLAM 4.500.000.000 5.500.000.000,000 122,22222
İç Kaynakların Detayı :
Yedek Akçeler (TL) 5.500.000.000
Bildirilmesi Gereken Diğer Hususlar
SPK Başvuru Tarihi 23.03.2022
Ek Açıklamalar
İlgi: 25.02.2022 tarihli özel durum açıklamamız.
Bankamızın 4.500.000.000 TL tutarındaki ödenmiş sermayesinin, 5.500.000.000 TL artırılarak 10.000.000.000 TL'ye yükseltilmesi, artışın tamamının olağanüstü yedeklerden karşılanması ve ortaklarımıza bedelsiz kaydi pay olarak verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır.
Bazen piyasalar neyi, nasıl pozitif veya negatif fiyatlayacağını bilmiyormuş pozisyonuna gelir .
Aslında bu BIST genelinde değil tüm piyasalarda oluşan bir durum.
Ve yaklaşık 6/8 aydır süreç bu şekilde devam etmekte, ne kadar daha devam edeceği ise ayrışmaların hissedilmeden ayrışacağı noktaya geldiğinde netleşir.
İş bankası bu süreci ciddi öncü olarak tamamlayacaktır.
Bunu piyasa farkettiginde pozisyon alabilmek için extra bedel ödemek gerekir.
Şimdilik ayrışmalar hissedilme noktasına ulaşmadı, sadece bazı ton farkları yaratıyor...
İş bankası grup payları ilk geri çekilmeden sonra şimdiye kadar hissedilmeyen durumdan daha fazla hissedilen tarafta olacaktır.
Şimdilik isc öncülüğünde olacağını düşünüyorum grup payları içinde...( Hacim ile alakalı)
Ancak imtiyazlı paylar daha pozitif ayrışabilir, bir noktadan sonra.
Yaşayarak görebiliriz umarım.
Saygılar bol kazançlar
İsc 52 haftalık olarak min. 4.65 max 9.46 fiyatlaması ile %100 üzeri bir getiri sağlamış durumda.
İşb ise aynı bantta min 26.30 TL Max 71.00 TL fiyatlaması ile isc üzerinde bir performans ve öncelik hareketi yakalamış durumda.
İsc hedef fiyatlamasına ulaşacağı noktada ( öngörüm 24.80 TL) işb çok daha yüksek bir performans sağlayabilir ( öngörüm 309 TL)
Bu fiyatlamalar yaşanır ise iskontolu söylemi ortadan kalkacak , değer fiyatı konuşulacak tır.
Zaman diyelim tabii.
1 adet isbtr ye 4888 adet isctr verilecek sermaye artırımında
Hayırlı olsun.YTD.
Ben yanlış mı anladım acaba doğrusu nasıl?
Spk ya başvurmuş.sonuç yok ortada.
Teşekkürler kardeşim.İnsanlarıda bir an yanlış bilgilendirdim ama ne yapayım onu duyduktan sonra hemen hesap yapmaya başladım.Genel kuruldan koptum o an[emoji28][emoji28][emoji28] düzeltme anını pas geçmişim....
işbtr dolar bazlı grafik
https://i.hizliresim.com/cenc25f.PNG
Sn axaray Atr içinde bir dolar grafiği atabilir misiniz, teşekkürler
Ooo ilginç gelen giden arttı...tek lot Luk tahtada...cool:;;
Espri bı yana ciddi önemli noktalar gelecek için 47/61 TL aralığı.
Saygılar bol kazançlar
https://youtu.be/IWpBzKPjtc0
İşte bu .!
https://youtu.be/UUd1yxRkD7k
2000 ( milenyum ) yılları bir dönemi bitirdi, 1990 lar unutulmaz yaşayanlar için.
E36 BMW, Commodore PC, walkman , teletex.....gibi gibi.
https://youtu.be/WdhcS2EcZnY
2007 de işB 700 - 800 tl idi. dolar 0.13 krştu yani o zaman ki kurla 5770 dolara geliyormuş. bu gun 83.000 tl
Dolar 0.13 kuruşmu? Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz acaba merak ettim. Dolar 2007 yılı merkez bankası kuruna göre 1.43₺ buna görede o zaman işbtr 560$ yapıyor demektir. Şuanki güncel kura görede yaklaşık 8000₺ eder. İnsanların kafasını karıştırmayın çok rica ediyorum. YTD
İmtiyazlılar bedava , çok irdelenecek bi durum yok. Bunu zaman ıspat edecektir.
Saygılar bol kazançlar
pardon 1997 demek istemiştim. yalnış yazmışım.
Allah'ımıza hamd olsun... Devletimiz var olsun.. Milletimiz sağolsun.