Bu işin adı Kentsel PAYLAŞIM...
Printable View
Valla burası başkent sözde...dereye şehir mi kurmuşlar napmislar ?buyuk can kaybı olmaması mucize..
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Elimde 120k tl var, dolar geceden sabaha ne olur ne yapsam düşünceler içindeyim
para eldeyse kapıyı pencereyi kontrol edip üstüne yatın gece.. :)
buralardan dolara girilir mi ?? bu seçim ortamında kısa vadede ne olacağını kimse kestiremez bence şu anda. ama orta uzun vadede çok daha yukarıları görebiliriz gibi ortak bir kanı var başlıkta.. ve bende.
not: ilk cümlem yatırım tavsiyesi :) .. gerisi tamamen şahsi sallamamdır diyeyim de vebal falan olmasın.
Bu gün BIM markete uğradım malum şahısların ucuz marketi.......Orada Köy tavuğu dedikleri ürün var tadı da diğerlerine göre fena değil.1 hafta önce fiyat 8.75/kg dı bu gün 9.25 .........
Zamlar haftalığa döndü...............Almanlar gibi saatliğe de gidebilir :oleyo:
Bu başlıkta emeklilere , AKP nin vereceği iki maaş ikramiyeyi alıp almayacağımızı soranlara...
Önce şu geldikleri tarihte aldığımız ve yönetim yılları içinde çaktırmadan çaldıkları maaşlarımızı geri versinler.
Sonra ikramiye mi yoksa seçim rüşveti mi veriyorlar anlayan anlasın....:)
https://resmim.net/f/ib3qLX.png
Ha bu arada yukarıdaki emekli aylığı grafiğine bakıp da halim perişan diyeceklere aşağıdaki fıkrayı okuduktan sonra bir daha düşünmelerini salık veririm...:)
EŞEĞİN HALİ....
Bir kamyonun çarpışıyla yaralanmış olan Çiftçi Celal kazadan sorumlu tuttuğu taşıma şirketine dava açıyor. Mahkeme salonunda şirketin avukatı ile Celal karşı karşıyalar, ve avukat soruyor:
– Ama siz kazadan sonra gelen polis memuruna “ben çok iyiyim” demediniz mi?”
– Anlatayım ağam; Ben bizim merkebi gasabada satışa götürmek üzere gamyonetime bindirmiştim ki.
– Bırakın ayrıntıları Celal Bey, siz sadece soruma cevap verin: Siz, kazadan hemen sonra gelen Polis memuruna “ben çok iyiyim” dediniz mi, demediniz mi?
– İşte anlatıyom ya Avukat bey; merkebi gamyonete yüklemiş, yola çıkmıştım ki…
Avukat tekrar adamın sözünü kesti ve Hakime dönerek:
– Sayın hakim, size olayın tam olarak nasıl gerçekleştiğini davacının kendi ifadesi ile almaya çalışıyorum ama, soruma cevap vermiyor. Bu bey, kazadan hemen sonra olay yerine ulaşan polis memuruna ifadesinde “çok iyi” olduğunu söylemiş. Kayıtlara geçmiş. Şimdi, aradan kaç hafta sonra müvekkilime dava açıyor. Ben bu davada, bu şahsın mahkemeyi yanıltmaya çalıştığına inanıyorum. Lütfen, sadece soruya cevap vermesini söyler misiniz? Yargıç çitçinin hikayesi ilgilendirir gibiydi:
– Merkep hakkında söyleyeceklerini merak ettim aslında; Bırakalım da anlatsın….
Celal Yargıça teşekkür ederek devam etti:
– İşte dediğim gibi, sayın Hakimim, tam merkebimi gamyonetime bindirmiş şehre doğru gidiyodum ki, bu şirkete ait gucuman bi kamyon, “DUR” tabelasına aldırmadan üzerime sürdü ve bize çarptı. Ben yolun bi yanına fırladım, Garagaçan bi yana nasıl kötüyüm, nasıl kötü, anlatamam, gıpırdanamıyom sancıdan, öte yanda Garagaçan bir anırıyo, bir anırıyokine, ortalık inliyo, derkene bi polis memuru geliverdi, Garagaçanın sesini duymasile önce ona dooğru gitti, eğildi, bahtı, tabancasına davrandı, alnının ortasından Garagaçanımı vurmasın mı???
Soonacııma, yolun garşı tarafına geçti, bana dooru geldi, dedikine:
– Merkebin hali berbattı, vurmak zorunda galdım, “sen nassın bakayım?”
Bu 50 gün kolay geçmeyecek.
""İYİ parti bağcılar seçim standına bıçaklı saldırı 1 ağır 5 kişi yaralandı
saldırıyı yapanlar
BU DAHA BAŞLANGIÇ diye silah ve bıçakla saldırdılar..
GEÇMİŞ OLSUN İYİ PARTİ ""
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mo...ri-191696h.htm
Malesef kötüye gidiyor ulke
Eldeki 150 bin doları Urla da bir arsaya gömdük bir ay önce 3.96 dan şimdi bakıyoruz ardından. Vayy namussuz vayy bu sene içinde 5 lirayı görecek gibi ama bizde yok. Gram altınlarımızla züğürt tesellisine devam. 4 de gevşerse pis dalınır ama bu saatten sonra gevşemez bu gayrı.
Düştüğü günü göremeyecez herhalde...
başlıkta siyasete gerek yok diye düşünüyorum.
24 haziran öncesi veya sonrası hiçbir şey değişmeyecek diye düşünüyorum.
Genlerimizde var biat.
her zaman söylerim bunlar çok iyi günlerimiz...
Faiz arttırım beklentisi öncesi satip beklemek olabilir ama.
Vadeli de döviz sat tuşunu sökün bence.
Mesela 4.13 e düştü shortladiniz sabahı 4.23 le açabilecek durumlar olabilir.
Ben döviz short işini kapattım en az 2 yil
Doğru valla.Şurda vatandaşlığı kabul edeli 100 yıl bile olmadı değil mi.Neticede birbuçuk insan ömrü öncesinde kulduk.Vatandaşlığa alışmamız en az 50 yıl daha alır.Biz patron, amir ,padişah,şef,reis vs çok severiz.Bizim yerimize düşünecek karar verecek biri olsun sorumluluk onun olsun biz biat edelim bekleyelim genetik kod bu,rasyonel değil mantıklı değil ve çok saçma ama neylersiniz eldeki kumaş bu :))))))))Fatih terim,parti başkanlarımız,kenan evren, iş adamlarımız,cemaat liderlerimiz falan hep öyle değil mi.Her alanda ve her konuda durum budur.
Erdoğan: Ahdim olsun ki faizler, enflasyon ve cari açık düşecek...
http://www.bloomberght.com/haberler/...nu-aciklayacak
:yahoo::yahoo:
ben ikna oldum.
İktidar da sanki başka birileri varmış gibi hem muhalefet hem iktidar ağzı kullanıyorlar..................
Neyse TRY ARS ile anılmaya başlanmış..........Orada 3 den 22 hareketi var .......... Bakalım bizde ne olacak..............
yarın için 4.2630 ların güçlü direnç olmasini beklerim.
4,16 dan çarşamba maliyetlendim mereti de, yarısını hedge/ilave poz aç-kapa lar ile ancek 4,20 lere çekebildim maliyeti.
Bu hafta çarşambaya kadar yatay aşaği hareket etmesini ve 4,19 ları yakmasını, BİST in de 104 binlere doğru yatay yukari yapmasini bekliyorum.
Görelim mevlam neyler.
Usd/try 4,2257 -0,0040 -0,09%
gau/try 179,117 +0,306 +0,17%
usd/zar 12,4870 -0,0107 -0,09%
eur/try 5,0622 +0,0007 +0,01%
eur/usd 1,1977 +0,0016 +0,13%
gbp/try 5,7327 +0,0045 +0,08%
gbp/usd 1,3563 +0,0032 +0,24%
S&P, 01 Mayısta Türkiye'nin notunu BB'den BB-'ye indirmesi kapsamında İş Bankası,Garanti Bankası, Garanti Finansal Kiralama, Yapı Kredi Bankası, Vakıflar Bankası ve Albaraka Türk'ün notlarını da düşürdü.
Dolar / TL 4.2621 gene cozuttu
Ben beklediğim hedeflere kısmen geldiğini düşünüyorum. Bütçemin %20 sini TL ye dönüştürdüm.. Daha artarsa bir %10 daha dönüştürürüm.. Artık kısmet artarsa da düşerse de gönlüm rahat.. Herkese bol kazanç...
Manifesto bu kuru 5 TL yapar.
herhalde alım için 4,16-4,17 leri bekleyenler için artık zor gibi durmuyor kerata yerinde:wave:
DXY deki hareketi görünce etkilenir diye bekledim dolares ama şimdilik eşlik etmiyor.