satılan sadece vesbe hisseleri değil, vestel hisseleri de satıldı. kap'a bildirilen özel durum açıklamalarını inceleyebilirsiniz. hatta 6 ay boyunca yeni hisse satmama taahhüdü verdiler. aynı taahhüdü vesbe için de vermişlerdi.
Printable View
satılan sadece vesbe hisseleri değil, vestel hisseleri de satıldı. kap'a bildirilen özel durum açıklamalarını inceleyebilirsiniz. hatta 6 ay boyunca yeni hisse satmama taahhüdü verdiler. aynı taahhüdü vesbe için de vermişlerdi.
Nikel fiyatları roketlemiş bu arada
Kardeşim holdingin nakit sikintisindan dolayi temettü dagittilar satilan hisse vestele nakit girişi saglamiyor. Yani nakit ihtiyacı olan holding. Temettü ile kasadan para cikti ama hisse satışının kasayla bir ilgisi yok. Yani vestelin nakit ihtiyacı olduğu için hisse satmiyorlarM2101K6G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilanço bi gelsede görsek artık şu 2021 yılını sonuçlarını. 2022 ilk 3 ay bitecek neredeyse hala 2021 yılının sonuçlarını bekliyoruz.
Biraz performans bekliyoruz... Endeks bozuk olunca hep çok düşüyor. Sadece vergi dairesine sunulduğunda bir tepki verdi .
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
11 mart cuma bilanço açıklama günü
Nikel madeni Vestelin mi? Zorlu holdingin mi?
Yarısı Holdingin yarısı Vestelin
Ek 28347
Meta Nikel'in %50 'si Vestele ait.
Nikel fiyatları uçmuş Vestelin haberi yok galiba, Demir fiyatları yükselince demir çelik şirketleri uçuşa geçiyor. Vestel'de hiç tık yok.:)
Meta nikelin internet sitesinde 300 bin ton nikel kanıtlanmış rezerv olduğu yazıyor. 150 bin tonu vestle ait ise bunu güncel nikel fiyatı ile çarpınca hisse başına baya yüksek bi değer çıkıyor. Acaba ne durumda nikel üretimi ve ihracatı falan. Şirket bi açıklama yapar umarım. Acaba bugün ki alış ve hacim bundan dolayı mıydıki
http://www.metanikel.com.tr/gordes-nikel-isletmesi
SM-M315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ralli başlar mı acaba? 300bin ton x 81.000$ siz hesap edin. Stokta acaba ne kadar Nikel rezervi var??
Nikel hakkında bilgisi olan var mi acaba?
Ne kadarı çıkarılıyor, hammadde olarak mi satılıyor, yoksa işleniyor mu, yılda ne kaç ton çıkarılıyor bilgisi olan varsa cevaplarsa aydınlanırız.
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
24 milyar dolar mı o?
https://youtu.be/wG9VBQ4BbkU
Şu an için yıllık 10000ton nikel ve 10000tn kobalt yarı mamul olarak üretilip satılıyoyor. Yarı mamul piyasa nikel fiyatının üçte bir civarındadır. ancak 2023 yılına kadar tamamlanacak yatırımlar ile hem nikel, hem kobalt hem de diğer yan mamullerin tamamı tam işlenmiş halde üretilerek satılacak.
ancak o rezerv sadece gördes madeni içindir. şu anda eskişehir ve uşak madenlerinde de çalışmalar devam ediyor. eskişehir madeninde fabrikaya kamyonlar ile hammadde taşınıyor. (rezerv miktarını bilmiyorum). uşak madeninde ise maden sahası sınırları ve rezerv tespit çalışmaları sürüyor.
Bu madenlerin bize faydası olacak mı sizce ,bu zihniyet ile?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gönendeki fabrika başka bir şirketin olsaydı şimdi en az 4 tavan yapmıştı. birde borsada beklenti satın alınır derler. yalan
vestel'e doğrudan nakit girişi sağlıyor demedim zaten. ana ortak için nakit sağlanıyor.. ama olan vestel fiyatına oluyor. anlatmaya çalıştığım bu idi. yani bir yerden yatırımcısına temettü verip sanal olarak kazandırmış görünse de diğer taraftan yüklü hisse satışı ile hisse fiyatını dibe vuruyor. (26-27'lerden 21-22'lere gerilemişti o dönem hisse satışı ve sonrası)
vestel'in temettü vermesini eleştirme sebebim çok yüksek kaldıraçlı çalışıyor olması idi. o kadar borç varken temettü verilmesi anlamsız. hadi diyelim holding'in nakit ihtiyacı var bunu karşılamak için verdi.. o zaman da kendi nakit çıkmazına girip finansman sağlamak zorunda kalıyor.. holding gidip vestel hissesi rehin ederek kendi finansman sağlasa vestel'in nakit akışı ve kaldıraç durumu çok daha sağlıklı olurdu, o temettü paraları ile borçların bir kısmı kapatılırdı. sonuçta halka açık olan holding değil, vestel, olan da vestel yatırımcısına oluyor dolaylı olarak, holding'e değil.
KAP: VESTL [ ] VESTEL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1009341
Dosyalar:
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2022-03-10
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Vestel Ticaret AŞ tarafından, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York Eyaletinde Vestel Ticaret AŞ'nin %100 hissedarlığında Vestel USA Inc. isimli yeni bir şirket kurulmuştur. Yeni kurulan şirket vasıtasıyla, Kuzey Amerika'da artan iş hacmi ve müşteri portföyünün yakından takip edilmesi ve yönetilmesi, pazar araştırmaları ile pazardaki ihtiyaçların doğru bir şekilde tespit edilmesi, bu sayede mevcut ürün gamının adaptasyonu ve pazara özel ürünlerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
10. Ayın sonunda aldığım bulaşık Makinesi fiyatlati tam iki katını aşmış, 20 gün önce aldığım buzdolabı yüzde 40 zamlanmis, benim vestl yerinde sayıyor, parayı beyaz eşyaya mı yatirsaydik, yatırım tavsiyesi falan değildir isyan ediyorum sesli olarak,
Vestel gibi bir şirket bilançosunu SPK tarafından belirlenen son konsolide bilanço açıklama tarihi olan 11 marta dek açıklayamadı, tam 2,5 ay geçmesine rağmen ses seda yok, bunun haricinde birkaç şirket daha var sanırım ama Vestel gibi bi şirketten beklemezdim.
Bu ayıp size 10 yıl yeter.
1 milyar 895 milyon geldi kar
.... Foto çok kötü çıkıyor .. koyamadim
Vesbenin yüzde 82 küsürü vestelin. Bunu bulabildim vesbenin karını yazmislar ama orana göre yok..Ek 28381
1500 değilde 1252,80 vesbenin karından Vestele düşen. 1895.50 vestelin toplam ettiği kar. Ama daha açıklayıcı cevap veren olursa sevinirim. Yani bu kar tam nasıl yansıtılıyor bilmiyorum. Vesbe temettü verince hakkı olan kadarı bunlara geliyordur.. diye biliyorum.
Temettü vermez bu bilanço ve borçluluk ile
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İsterse 6-7 tl temettü verebilir,
Geçen sene de borcu vardı ama 7 tl temettü verdi