56.55 teki gap alındı.Yolumuz uzun insallah..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Printable View
56.55 teki gap alındı.Yolumuz uzun insallah..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Yine bir şeyler deniyor, hacim varmı yoookk
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Nuhcm ile ilgili uzun vade hiçbir endisem yok.Endeksten yabancinin her hisseden gözünün yaşına bakmadan kaçtığı gecen ayda bile Nuhcm da yabancı hala pozisyonunu artırmaya devam etti.Neden acaba..Bizim Tahtaci Bey de 3-5 lot nerden tırtıklarsam kardırın peşinde..
Eşleşme fiyatı kötü biraz üstümüze oynayacak sanırım, canı sağolsun ne diyelim
20 haftalik ortalaması 51.x seviyelerinden geciyor.Bir onceki taban yediğimiz satışta gördüğümüz dip seviyesi 49.60 seviyesi.En kotu buralardan ikili dip yapar kalkarız insallah
İşlem hacmi 5,5 milyon hisse %4-5 aşağıda [emoji116] hacimsiz düşüşlerden korkmayın
1-Akşam halkbank davası bana göre çok olumlu sonuçlandı, abd li hakim 1 milyar dolar tutarında bir usulsüzlük olduğunu iddia etti. Telaffuz edilen rakamların çok altında. Bana göre 200 -300 milyon dolar gibi bir ceza ile bu iş biter buda halkbankın bir yıllık karıdır.
2-Piyasa şu anda tam kapanmayı fiyatlıyor, covid önümüzdeki en büyük engel genel konjonktür de bir bozulma yok aşılama devam ettiği sürece tüm fiyatlar dengelenecektir.
3-Perşembe günü yapılacak olan mb toplantısı faiz kararı ve açıklanacak metin de ayrıca piyasanın önemle takip ettiği bir başka konu fiyatları sabit bırakmasını bekliyorum,
Kapanista yine bir alangir çekti bizimki..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...751f603f38.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...177979476b.jpg
Bugünün aracı kurum dağılımına bakın nasılda toplamışlar satanların malını,
Eğer inanmadıysanız 1 ocaktan bu yana city nin aldığı lotlara bakın 2.277.732 lot,
Tekniğene bakın taktiğine bakın [emoji3] bir şeylere hazırlık var Nuh Corp.
Tadımız tuzumuz kalmadı borsada hacim yok millet coine kaçtı. BİSTten gelen yatırımcıya cripto işi kumar falan demeyin onlar asıl kumar neresi çok iyi biliyor.
Criptodakilerin kafası rahat ne halkbank davası düşünürler ne boğazdan kim geçmiş. merkez bankası başkanı ile zaten hiç işleri olmaz.
Ortaklar sakin olalım.Bugun suana kadar gördüğümuz en düşük seviye 50.50 49.60 in altina dusmeedigimiz sürece ikili dip formasyonu çalışır.2020 senesini hatirlayin.Ihracat yapan sirketler bu surecten en az etkilenen hatta en iyi senesini geçiren sirketler oldular.
Krala selam.Yola devam..
mukemmel bir takas yapısı aklıma logonun ilk halleri geliyor hergun paketliyor abiler.Keske 3 ay falan izlemesem diyorum ama bakmadan da olmuyor.nuh kraldır gerisi patatestir
Kral nefes alıyor mu
Kral noldu sana böyle
Ey millet neredesiniz.Bilançosu iyigelecek diye düşünüyorum ama hissede canlılık yok.Bu hisse hep mi böyle haraeket eder bilenler bilmeyenlere anlatsın lütfen.
ihracatçı çimsanın bilançosu iyi geldiğine göre nuh çimentonun bilançosunun da iyi gelmesi olası diye düşünüyorum. bloomberg terminaline göre ayın 11’inde bilanço açıklanacak.
Bugun sirkete sordum ayin 19 unda yaniz pazartesi gonderecek sekilde bilanco haxirlanmis isler de gayet iyiymis
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pardon ayin 10 u olacakti haftaya pazartesi gunuSM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilançonun hisseyi hareket ettirmesi düşük ihtimal. Hisseye haber lazım yeni bir hikaye getirmeleri lazım ortaya.
Cimsanın f/k neden 9 nuhun ki 14 civarı?
Muhtemelen geçen senenin ilk çeyreği ile benzer satışı yapmıştır. Kur o gün 7 bugün 8 civarı. Kur farkı karı harekelenmesini sağlar mı acaba?
Net Dönem Karı veya Zararı
82.115.112
Esas faaliyet karı (zararı)
52.545.218
75.050.353
Beklediğimiz bilancomuz geldi.CIMSA nin cok iyi bilancosundan sonra bu bilanco yakışmadı.Piyasanin ne yapacağını kimsenin bilemeyecegiyle birlikte ben bu ceyreklik finansal yonetimimizi begenmedim.
Olumlu tarafları:Nakit akisimiz guclu,satışlarımız hem yurt ici hem yurt dışı artmış,Oz sermaye karliligimiz yuksek,borç sorunumuz yok
Olumsuz tarafları:Genel yonetim giderlerimiz ve pazarlama giderlerimiz arttığı için esas faliyet düşmüş.Ayni sekilde satışların maliyeti arttığı için brut karimiz düşmüş.Genel olarak tüm marjlarda daralma var.Net karın yarisi kambiyo ve faiz gelirleri
Özetle bu ceyrek icin temel veriler beklentimden uzak kaldı.Teknigine baktığımda hisse kafasını kaldırmış olumlu bir duruşu var.Hayirlisi olur inşallah..
Kralda pozisyonumu simdilik kapattım.Sebebi cimento sektörünün genel olarak iyi bilancolar açıkladığı bir donemde beklentilerimin altında gelen sonucları oldu.Hedefim portföyüme cimento sektorunden CIMSA yi dahil etmek ve en az bir sonraki bilanco dönemine kadar taşımak.Bu süreçte CIMSA nin daha iyi getiri getirebilecegini dusunuyorum.
Teknik olarak 50 rakamı asagi kırılmadıkca olumlu görüntüsü devam eder.
Kral bizi bu hareketimize pişman da ettirebilir hayırlısi bakalım.Elinde bulunduranlara bol kazançlar..
Burdaki oyunun ne buyuk oldugunu anca bu isi cidden bilenlen gorur .son 3 gunluk takas ve araci kurum dagilimina bakin ve o citye o mallar nasil toplanmis gorun 200 kusur milyon dan fazla para bagladilar ekimden beri.Vok dikkat cok
Bu geminin müdavim yolcularından Cüneyt bey ve akinonyali vardı bir zamanlar..
Epeydir görünmez oldular...
Şimdi,Ne gemide hareket var,ne yolcularda,ne de forum sayfasında...
Eski ortaklar dönse de,ortam şenlense ..
Yabancı takaslarında sürekli artış var bunda bizim bilmediğimiz bir şeyler mi var diye kararsızım . Beklemeye devam ediyorum . Aynı şekilde banvıtte giriş yapanlar ben 10.40 tan sattıktan sonra 28 lere çıkarmışlardı. Buraya yatırım yapanların hedefi uzun vade diye düşünüyorum. Dalgalı denızdı sağlam gemi her zaman iyidir...
Gemide kimse kalmamış
Uzun zamandır yazmıyorum ama hissedeyim.yabancı oranını takip ediyorum. Yabancı satışı şuan için yok.yabancı oranı en yüksek oranında bu günlerde.60 65 aralığında 3 de 1 ini sattım.buralardan yavaş yavaş alıma geçtim.hacimsiz olarak kademeler zayıf olduğu için baskılıyorlar. Yatırım tavsiyesi değildir.kendi görüşümdür.
Nuh çimento battı da haberimiz yok galiba,nedir bu fiyat hareketi....
Çimento fabrikası ihracat yapmak için kurulmaz.
Fazla kapasiteyi kullanmak için ihracat yapılır.
. Çimento katma değerli olan bir ürün değil. Sonuçta girdi ve enerjiyi ithal ediyoruz
Ben sizler kadar derin bilgi sahibi değilim lakin kentuf üstadın bu bir çimento sirketi değil holding masallah dediğini hatırlarım. Diger taraftan limanı olması ve kapasitenin çoğunun ihracat olarak değerlendirildiği bilgisi dolarin ve euronun arttığı bu günlerde neden işimize yaramadığını merak ediyorum. Diğer taraftan https://www.linkedin.com/posts/nuh-c...264392704-lfRi
Böyle bir kategoride zirvede olmak bile iyi bir gösterge diye düşünüyordum. Demekki yanlış düşündüğüm bir şeyler var:)
Y.T.D
" 2021 yılında da en kârlı çimento fabrikası olmayı hedeflerken bunun yanında karbon azaltımı, doğal kaynak kullanımının azaltımı ve atıkların minimizasyonu hedeflerimizde daha güçlü ilerlemeler kat edeceğiz. 2021 yılını çok önceden planlamış olmak ve hedeflerimiz doğrultusunda çizdiğimiz yolla geleceği planlamak sadece faaliyetlerimizin değil aynı zamanda yönetimimizin de sürdürülebilirliğinin bir parçası." Mayıs 2021 Capital dergisinde Nuh Çimento CEO'su Gökhan bey'in röportajından alıntıdır.
Şimdi hissenin batmış gibi bu denli düşmesi bu demeçlere inanilmiyor anlamına mı geliyor acaba bilemedim :wu:
Asla Y.T.D. sadece sesli düşünüyorum...