No comment
Printable View
No comment
iş yatırım boşaldı :)
bedelliye hazırlık gibi geldi bana
veya
inves halka arz oldu onu tutmak için mal mı çıkıyor :) sayın patron
Günlük grafikte tepeleri birleştirin 26 artık direnç ve gecilmedikce aşağı gecilirse gider.
En karanlık andan sonra gündüz başlar... bildiğim birşey yok lakin, bu tür derin ve ani düşüşler, iyi yükselişin habercisi olabilir...beni de çok sıktı, lakin malum savaş durumu var ... öyle olunca çok dengesizleşiyor... savaş durumu olmasaydı direk sat durumunda idi zaten... bu nedenle şahsım adına biraz daha sabır edicem... sonrası bilinmeye...herkes kararını kendi versin, ytd...
Tahtacı hep aynı şeyleri yapıyor farklı sonuç bekliyorsunuz kağıda aşık oluyorsunuz.
Stop can kurtarır böyle sığ tahtalarda.
Bari %6 düşen tahtadaki işlem hacmine bakın hacimli düşüyor
İsteyen satar arkadaşlar, isteyen aşık olur, isteyen bekler....
Bu bistte şu doğrudur bu doğrudur demek namümkün...
O sebeple kimse kimseyi yargılamadan işini yapsın, bilgi paylaşsın....
Ben taban olduğunda dipten aldım dediğim için bazen bilgi veriyorum , bundan sonra bilgi vermiycem, normalde de vermiyordum da, buna guvendik biraz ondan ...
Kalın sağlıcakla...
Ytd
Kimsenin lafıyla işlem yapmıyoruz. Lütfen kimse kimseyi etkilemesin. İş yatırım ve marbas ikilisi güle güle kardeşim yolun açık olsun. Bir kuruş kazanmadan gittiniz kalan sahalar bizimdir. Biri gider biri gelir. Nilkız sana da güle güle. Kesinlikle ytd
Sevenhill dostumuzu ben de merak ediyorum. Umarım herhangi bir sıkıntısı yoktur. Kendisi hiç bir hisseye aşık olmaz. Tamamen tekniğe göre hisselere girer çıkar. Çiçekten balı aldımı hisseden ayrılır, yeni bal verecek çiçekler arar. Endeksin sıkıntılı olduğu durumlarda nakite geçer. Ayrıca aldığı hissede işler umduğu gibi gitmezse küçük bir zararla stop olur ve çıkar. Sayın sevenhill bu sayfayı okuyorsanız, nasıl sizi doğru tanımladım mı?
merak ediyorum da.neden erkek'ler bayan işmi kullanır ? sadece burada değil her yerde.
neden ?
neden ?
acsel den bıkan satsın. kimseye laf sokmayın.500 den fazla hisse daha var.kimsenin kafasını da bulandırmayın.
ister aşık olur ister olmaz derdi sizemi düştü.
neden erkekler bayan nıc kullanır ?
Şu yatırımlar bittiğinde çok güzel yerlere gelecek bir hisse...
İsteyen kol kessin gün kurtarsın,, isteyen temettü için beklesin.
Hissenin yapısı gereği az da temettü veriyor bu güzel bir şey. yatırım yaparken bile temettü vermesi bu sizi emekli edebilir ileride.
Son Faaliyet Raporundan...
“Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında inşa edilecek SAF CMC üretim tesisimiz için öngörülen yatırım maliyeti fabrika binası dahil yaklaşık 4.000.000 ABD Doları olup 2022 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir.”
“CMC türevleri içerisinde en yüksek teknoloji ve katma değere sahip olan SAF CMC üretim tesisi tamamlandığında yıllık ihracat katkısı yaklaşık 8.000.000 ABD Doları olacak ve toplam istihdam %30 oranında artacaktır”
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz...
Sn Acsel Paydaşları,
4.ceyrek finansallarida yatirim faaliyetlerinden gelirler kismindaki yaklaşık 13.7 milyon gelirin detayını bilen şirketi yakından takip eden biri açıklayabilirse sevinirim..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3898e27635.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Şirketin fabrika binasının yanında satılık 110 dönümlük ticari arsası var.
13.7 milyon Onun değer artışindan geldi.MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şöyle alislarimizi yazalım aradaki farklar bu ay evi gecindiririz acsel sayesinde
Hisse üzerindeki bu baskı normal mi Sizce? Şimdi bu baskıyı yapan ileride niye baskı yapmasın ki? Geleceği hep güzel olacak diyoruz, ileride muhteşem bilançolar açıklasa bile ya yine gitmezse? Daha bunun gibi bir çok soru işareti var bu hissede.
Tek kötü tarafı %52 halka açıklık...
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz...
Son çeyrekteki karın sürdürülebilir olduğunu düşünüyorsanız düşük. Tek bir orana bakacaksak Favök rakamına bakmak çok daha mantıklı. Fd/Favök şu anda 12.5 seviyesinde ve birçok şirkete göre yüksek bir oran.
Ancak son çeyrekteki rakamı devam ettirebilirse 1-2 çeyrek sonra çok makul hale gelebilir. Biraz tahmin ve öngörüye kalıyor iş.
Bence de acsel'de yalnızca net kara bakmak yanıltıcı olur. Yine de şirketin değerleme oranları geçmişe kıyasla daha makul görünüyor. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...78812df5ee.jpg
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Karlılık ve büyüme oranları.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...80339ef31a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...79d564d9d0.jpg
Acsel de baskı yok 500 bin lotu geçik para çıkışı var(İş Marbaş Şeker) Birileri de alıyor. Kesinlikle ytd
Fazlasını da yapar son 3 ayda 7,2 milyon dolarlık dahili işlem belgesi gönderdi…
2022 tahminlerinde ya artış yazan sütun*eski değer ya da tahmini değer sütununu kullandım. Tahminlerimin muhafazakar olduğunu düşünüyorum.
Brüt kar için bir önceki yıl brüt karı %25 artar, 8M $ hasılat beklenen yeni yatırımdan da %21,5 brüt kar marjı ve 13,5 $/tl kuruyla katkı gelir diye hesapladım. [önceki yıl brüt kar*1,25 + (8M$*13,5 dolar/tl * 0,215 brüt kar marjı)]
Diğer faaliyet gelirleri tahminini “2020 değeri * 2020 enflasyonu * 2021 enflasyonu” şeklinde yaptım.
Buna göre 42.764.178,10 tl kar, 3,997 HBK hesapladım. Farklı FK değerlerine göre hedef fiyatlar aşağıdaki gibi oluyor. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eac833b9b4.jpgEk 28358
Ben son ceyrekteki sondaj malzemesi payinin artisinin tek seferlik olmadigini umuyor ve dusunuyorum. Bunu dusunduren de yatirim aciklamasinda secilen kelimeler. Bu senaryoda yeni yatirim etkisinin 0 olacagi varsayimi altinda 2022'de 200m cironun gorulecegini, 2023de ise 400m'un yakalanacagini dusunuyorum.
tamami kisisel goruslerim olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi icermez.
Brüt kar artışının fazla düşük olduğu uyarısı üzerine tahminimi revize ettim.
2022 tahminlerinde ya artış yazan sütun*eski değer ya da tahmini değer sütununu kullandım.
Brüt kar için bir önceki yıl brüt karı %55 artar, 8M $ hasılat beklenen yeni yatırımdan da %21,5 brüt kar marjı ve 13,5 $/tl kuruyla katkı gelir diye hesapladım. [önceki yıl brüt kar*1,55 + (8M$*13,5 dolar/tl * 0,215 brüt kar marjı)]
Diğer faaliyet gelirleri, yatırım faaliyetlerinden gelirler tahminini “2020 değeri * 1,14 *1,4” şeklinde; diğer faaliyet giderleri tahminini “2020 değeri * 1,14 *1,5” şeklinde yaptım.
Buna göre 46.889.182,88 tl kar ve 4,382 HBK hesapladım. Farklı FK değerlerine göre hedef fiyatlar aşağıdaki gibi oluyor.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8157647c56.jpgEk 28364